• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce hangisi daha mantıklı

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Merhaba arkadaşlar, bu aralar biraz sıkıntılıyım. Kızım 6. sınıfta ve evimize 7-8 kilometre uzakta olan bir okula gidiyor sebebi ise benim çalışıyor olmam okulun tam gün olması bulunduğumuz semte tam gün ortaokul yok maalesef. Kızımın gittiği okul iki bina biri ortaokul diğeri ilkokul bu sene 1. sınıfa başlayan kardeşini de aynı okula verdik servisle birlikte gelir giderler diye. Gel gör ki hiçbir şey düşündüğümüz gibi olmadı. Geçen yıl kızımın ders başlama saati 9'ken ilk ve ortaokul müdürlerinin anlaşmazlıkları yüzünden bu yıl 8,40'a çekildi ders başlama saati. Oğlumun okulu yani ilköğretim kısmı ise 9'da başlıyor derse. Servisle konuştuk fakat sabah bir şekilde saat 7'de alırım çocukların ikisini de fakat akşam bırakamam o tarafa servisimiz yok diyor. Sabah saat 7 çok erken ama o da ancak toplaya toplaya yetiştiriyor sanırım. Eşim de bizim oradaki taksi durağıyla konuşayım diyor sabahları taksiyle gitsinler öğleden sonra da ben gidip alırım diyor. O zaman oğlum yine 40 dakika sınıfta bekleyecek ama en azından sabahın 7'sinde yollara düşmeyecek 7.55 gibi evin önünden taksiye bindireceğim. Bende dün akşam eşime o semte taşınalım en iyisi okula yakın bir yer bulalım kiralık dedim. Oturduğumuz ev kendimizin, okulun olduğu semtte kiralar biraz daha fazla ama buradan aldığımız kirayı ve servis ücretlerini hesaplarsak zaten o tutarda ev bulabiliyoruz o semtte. Eşime mantıklı geldi ama yine de yeni bir semt hemen bir anda nasıl olacak endişeleri taşıyor. Benim ise düşündüğüm tek şey çocukların rahat etmesi. Okula yakın bir ev olursa ablasıyla birlikte gidip gelirler kızım 12 yaşında bir de yine okula yakın oturan sınıf arkadaşı var kızımın 3'ü birlikte gidecekler sabahları annesi bırakacak. Şu anda da kızını bırakıyor okula onları da alırım nasılsa yakın olucaz okula yakın olunca diyor Allah razı olsun kadından. Bu arada zaten planımızda önümüzdeki yaz okula yakın taşınmak vardı biraz hızlandırmış olacağız sadece. Sizce hangisi mantıklı, okula yakın bir yere taşınmak mı? Yoksa sabahları taksiyle gönderip öğleden sonra babasının alması mı? Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim.

Evet bana da taşınmak daha mantıklı geliyor çünkü kızımın seçmeli dersleri ve kursu var çıkış saatleri değişebiliyor. seçmeli ya da kursun olmadığı günler 1,40'da çıkıyor mesela, sadece seçmelesi olduğu günler 3,20'de her ikisinin olduğu günler 4,30-5 gibi çıkıyor. Dün erken çıktığında sağolsun arkadaşının annesi bahçede bekleme kardeşin 4,30'da çıkacak bize gel ben seni 4,30'da getiririm demiş beni aradılar sizin için sorun olmayacaksa çok iyi olur dedim ama her hafta ya da her erken çıktığında arkadaşına gönderemem sonuçta kadınında işi olur bir yere gitmesi gerekir filan. Yakın olursak en azından yine ayrılmazlar kızlar çok iyi anlaşıyorlar ama bize gelirler ikisi kardeşinin çıkma saatine kadar arada onlara giderler filan öyle zamanları geçer diye de düşünüyorum.

Zaten taşınacakmışsınız. Ama şimdi bu problem var diye de iyice aceleye getirip memnun olmayacağınız bir eve geçmeyin.
Kendinize uyan ev bulana kadar taksi fikri uygun görünüyor.
12 yaşındaki kızınız baya büyükmüş, kardeşi ile ilgilenir elbette. Ama yine de bir büyük şart mı acaba diye düşünüyorum. En azından öğleden sonra eve geldikleri vakit evde onlarla kalacak bir yardımcı bulsanız.

Zaten taşınacakmışsınız. Ama şimdi bu problem var diye de iyice aceleye getirip memnun olmayacağınız bir eve geçmeyin.
Kendinize uyan ev bulana kadar taksi fikri uygun görünüyor.
12 yaşındaki kızınız baya büyükmüş, kardeşi ile ilgilenir elbette. Ama yine de bir büyük şart mı acaba diye düşünüyorum. En azından öğleden sonra eve geldikleri vakit evde onlarla kalacak bir yardımcı bulsanız.

Öğleden sonra saat 4-4,30 gibi eşim eve gelmiş olacak, sadece haftanın 2 günü erken çıktığında 1-2 saat arkadaşıyla birlikte oturacaklar, ders yaparlar bir şeyler atıştırırlar zaten vakit geçmiş olur. 4,30'da da kardeşini alıp eve gelecekler babasıyla birlikte.

Öğleden sonra saat 4-4,30 gibi eşim eve gelmiş olacak, sadece haftanın 2 günü erken çıktığında 1-2 saat arkadaşıyla birlikte oturacaklar, ders yaparlar bir şeyler atıştırırlar zaten vakit geçmiş olur. 4,30'da da kardeşini alıp eve gelecekler babasıyla birlikte.

O zaman sorun yok bu konuda.
Çalışan anne olmak çok zormuş ya, benimki 2 yaşında derdi ayrı, büyüyüp okula başlayınca derdi ayrı.

O zaman sorun yok bu konuda.
Çalışan anne olmak çok zormuş ya, benimki 2 yaşında derdi ayrı, büyüyüp okula başlayınca derdi ayrı.

Evet hem de çok zor. Büyüyüp okula başladıklarında her şeyi onlara göre ayarlamak zorunda kalıyor insan. Onlar için en uygun şartları yaratmaya çalışıyoruz. Akşam ev bakarken bile eşim gösteriyor benim tek isteğim okula bir iki sokak ötede arada cadde geçmelerine gerek kalmayacak bir ev olsun yeter diyorum artık.

canım işyerimde bir bayan yaptı çok da rahat etti...
kadın çocuğun uykusundan çalmadığı için içinin rahatladığını söylemişti... servisle kaybedeceği 1 saati kazandığı için çok şükür diyordu hep... çocuğunun uykusunda 1 saatinin önemli olduğunu derdi. o da kendi evinei kiraya verip, kiraya çıktı
Ama üst sınıfa geçiş de öğretmeni değişti ve çocuğu okuldan aldı Ama şuan ki okulu daha iyi...

canım işyerimde bir bayan yaptı çok da rahat etti...
kadın çocuğun uykusundan çalmadığı için içinin rahatladığını söylemişti... servisle kaybedeceği 1 saati kazandığı için çok şükür diyordu hep... çocuğunun uykusunda 1 saatinin önemli olduğunu derdi. o da kendi evinei kiraya verip, kiraya çıktı
Ama üst sınıfa geçiş de öğretmeni değişti ve çocuğu okuldan aldı Ama şuan ki okulu daha iyi...

Evet bende öyle düşünüyorum servis 7'de alacak, çocuklar 7,50-7,55'te taksiyle gitse yetişiyorlar çocukları 6'da kaldırıp 7'de servise verip okulda bekletmeyi düşündükçe içim daralıyor.

Back
X