• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler sizce erken doğum tehlikem var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nesihan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
251
1
96
İstanbul
ben 27 haftalık hamileyim. bebeğim hep aşağıda . şu son 1 haftadan beridir de adet ağrılarım gibi ağrılarım var ,yatınca sağdan sola dönerken kasıklarım acıyo.akıntılarım arttı ve yapısı da değişti yani daha sıvı hale geldi.sizce erken doğum tehlikem var mı?
tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

nesihancım bende 27 haftalık doğum yaptım bi ay önce ve sorunların erken doğum habercisi gibi geldi bana korkutmak istemem ama doğruyu söylemem gerekir bence vakit kaybetmeden bi doktora gözük derim benim gibi olmanı istemem :(

canım o haftalarda benım de oldu....akıntım artışmıtı kultur testı yapmışştım

en son muyanede doktor ne dedıı...

sağolun mesajlarınız için. doktora en son 3 hafta önce gittim o da sadece dediği bana aşağıda taşıyosun bebeğini.ama bu kadar şikayetim yoktu 3 hafta önce. gene gidicem doktora .iyi bi doktorum var ama genede çok iyimser ve çok konuşmayan bi doktor.
bu haftalarda doğan bebekler yaşarmı ya?yaşayanlara Allah uzun ömür versin ...

valla nesihancım ben bi ay önce 27 haftalık 460 gram ağırlığında suyum gelmesi sonucu premature bi bebek dünyaya getirdim tamamen doktor ilgisizliği olarak yorumluyorum artık çünkü geç kalınmıştı seninde aynı şeyleri yaşamanı istemem ve tek bi doktora bağımlı kalmanı da istemem yüreğim yangın yeri gibi bu acıyı bildiğim için sende yaşama...

evet Allah ömür veriyorsa yaşıyorlar benim bebeğim yoğun bakımda hala ömrü varsa bi üç ay daha kalıcak inan bana çok zor beklemek ne olucak ne biticek die düşünmek çok zorrrrrrrrrr...

ben 27 haftalık hamileyim. bebeğim hep aşağıda . şu son 1 haftadan beridir de adet ağrılarım gibi ağrılarım var ,yatınca sağdan sola dönerken kasıklarım acıyo.akıntılarım arttı ve yapısı da değişti yani daha sıvı hale geldi.sizce erken doğum tehlikem var mı?

Neslihancım bende 27 haftalık hamileyken belirttiğin şikayetlerim vardı akıntıma akıntı diyemiyordum su gibi birden geliyordu ve kanamam oldu sonrasında, doktorum doğum sancısı yaşamışsın erken doğum tehliken var ve dinlenicen dedi. sancı dediği aşağı doğru bebek birden fırlıcakmışcasına bi basınç oluyordu o doğum sancısı dedi. Dinlendim ama yine kanamalarım oldu ara ara ve bahsettiğim aşağıya doğru zonklama gibi.... 27. haftaya kadar okadar güzel geldimki hiç bi sıkıntım olmadı doktor erken doğum dediğinde kahroldum. En son 20 gün önce kanamam olduğunda gittiğimde seni yatırcaz ve bebeğinin ciğerlerinin biran önce gelişmesi için iğne yapıcaz heran bebeği alabiliriz dedi. Çok panikledim yatıcaz dedik doktor ne derse o ama Şerifenin durumunu biliyorsun o bana bide devlet hastanesine git demişti ve o gün Zeynep Kamilede gidip kontrol edilmesini istedim orada bakıldığında bebeğin eşi öne gelmiş kanaman ondan her hangi bi sorun yok dedi ve ben artık zeynep kamilde kontrollerimi tamamlamaya ve doğumu orada yapmaya karar verdim.
Akıntımın su gibi olduğundan vijinadan alınan bi fitil verdi doktorum kullandım normale döndü. Bence sende en kısa zamanda doktoruna görün umarım kötü bişey yoktur iyi haberler alırsın

canan sağolasın.doktora gittim Allaha şükür hiç sorun yok dedi. ama genede ben dinleniyorum hep. inşallah sorun da yaşamam.

canım belirtilerin aynısını bende 22. haftadan itibaren yaşamaya başlamıştım. erken doğum beirtisi olduğunu söyledi doktorum. ve ilaçlar kullandırdı. ve 35. haftaya kadar doğumu durdurabildik. ve 35. haftada artık engelleyemedik. suan bebeğim çok ii. bence hiç vakit kaybetmeden doktora git. gecikme ki durdurabilsinler. daha çok erken doğum için. 27. haftada doğan bebekeri yaşatabiliyolar ama hastanede uzun süre kalıyo ve çok sıkıntılı dönemler geçiriyo aile. o zorlukları inşallah yaşatmaz Allah'ım sana. bir an evvel doktora git. Allah yardımcınız olsun bebeğini korusun.

valla nesihancım ben bi ay önce 27 haftalık 460 gram ağırlığında suyum gelmesi sonucu premature bi bebek dünyaya getirdim tamamen doktor ilgisizliği olarak yorumluyorum artık çünkü geç kalınmıştı seninde aynı şeyleri yaşamanı istemem ve tek bi doktora bağımlı kalmanı da istemem yüreğim yangın yeri gibi bu acıyı bildiğim için sende yaşama...

evet Allah ömür veriyorsa yaşıyorlar benim bebeğim yoğun bakımda hala ömrü varsa bi üç ay daha kalıcak inan bana çok zor beklemek ne olucak ne biticek die düşünmek çok zorrrrrrrrrr...

Canım, Allah yardımcın olsun... Güçlü ol, hepsi geçer.

şerifecim sana geçmş olsun senn yaşadgın durumları bnde yaşadım benm bebişlerim 550 ve 500 gr ikiz gebelkti
canlı dnyaya gelmelerne ragmen kg dşük die doktrlar küveze ble koymadılar bu nasıl şewy arkdaşlar anlamıyrum canım çok yanıyo.......................

yalnız09 arkadaşım neden bebekleri küveze koymadılar anlamadım bu nasıl iştir benimkini hemen koydurlar çocuk doktorları doğumhaneye gelip almışlar ameliyatım bitince şuan yaşıyorlarmı ne durumdasın ayy yıkıldım yaa nasl bi iş...

üzgün1 canım benim 27 haftalıktı acil sezeryana alındım 19.02.2008 tarihinde 460 gram ağırlığında oğlumu dünyaya getirdim şuan 45.günündeyiz İstanbul tıp fakultesi ( CERRAHPAŞA) yeni doğan yoğum bakımda yaşama mücadesini veriyor herşey nasip kısmet diorum Allah bilir gidişat iyi ama doktorlar riskin devam ettiğini söylüyorlar...bu sitede premature bebğim hikayesi diye konu açtım hergün oraya bilgileri yazıyorum canım hikayem işte...hepinize sağlıklı günler diliyorum Allah herkese ne istiyorsa onu nasip etsin hayırlısı ile...

Arkadaşlar Bende De Var Erken Doğum Riski Ve Korkuyorum Daha 31 Hft.uzun Zamandir Progestan Ve Prepar Kullaniyorum Suyumun Erken Gelme Riski Var Inşallah Herşey Iyi Gicder Günü Dolardir...
çünkü Ilk Bebeğimii De Erken Doğmuştu Ve Akciğerleri Gelişmediği Için 3 Gün Yaşamişti Ve ölmüştü.ayni şeyleri Yaşamaktan Korkuyorum ...

canım bende 30 haftalık iken doğum yaptım,benim ağrım hiç olmadı,cok az bi kanama oldu,karnım acaip gerildi.bunlara dikkat et bence ,ağrılı olan arkadaslarım var ama son ana kadar devam etti,tabi dikkat edecen tatlım..allah kolay doğumlar nasip etsin...

aynı sıkıntıları bende yaşadım tam bir buçuk ay iki gün ev üç gün hastane arasında geçti neyseki 35 haftalıktı doğduğunda 2700 gr dı doğduğunda hemen yanıma geldi doktor banada istirahat vermişti ama 5 yaşında bir oğlumdaha varken evde dinlenmek mümkün olamdı maalesef... neyse ki mercimeğim şimdi 7,5 aylık ve 9 kilo çok sağlıklı bunları yazıyorum ki hep kötü şeyler olmadığını mutlu sonlarında olduğunu gör ve maneviyatını yüksek tut diye sağlıklı günler diliyorum...mutlu kala.s.

merhaba bende 22 haftalık gebeyim acaba senin kasılmaların oluyormuydu karnım birden sertleşiyor.hastanede 4 gün kaldım tokoliz uygulandı dün eve geldim şimdi gene prepar kullanıyorum ama kasılmalarım var genede

Rabbim hepinze sağlılı güzel bebekler nasip etsin....Ne kadar zor değilmi hepimiz benzer şeyleri yaşamışız allah yardımcımız olsun arkadaşlar...
sende canım bir doktora gitmelisin hatta farklı doktor olsun..hepsi farklı şey söylüyorlar...bende 22 haftalık erken doğum yaptım..Kasılma ve vajinadan gelen sıvı çok önemli..bir kağıt ile o vajinadan gelen sıvıvın amiyonmu yoksa akıntımı oloduğunu anlıyabiliyolar bilğin olsun cnm...
inşallah sağlıkla doğum yaparsı

24 haftalık gebeyım bende benım aynı sorunum var asagıya dogru hava cıkarmışcasına basınç oluyor evde ış yaptıktan sonra temızlıkgıbı yaptıktan sonra oluyor su an yıne varr basınç oluyor bazen korkuyorum bebegım dogucak dıye aca ba yormamam mı gerekıyor kendımı .. hayırlısıylan zamanında dogra bebeklerımz allah yardımcımız olsun

Back