• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Düzelir mi? Çok bunalıyorummmmm

lovelove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
124
3
46
Ankara
Merhaba kızlar,

25 yaşındayım erkek arkadaşım yani sözlüm de 28 yaşında. Ailem erkek arkadaşımı istemedi en baştan beri eğitim durumu benimkinden düşük diye, aileler tanışınca ailesini de sevmediler, bir sürü sorunlar çıkardılar ama biz sevdiğimiz için katlandık tam bir ay uğraşlar sonucu sonunda sözlendik. Ama ailem hala soğuk sözlüme karşı ve ailesine karşı. Geçen gün bize geldiler nişan işini konuşmaya ama aileme ne deseler batıyor, onlar da bunu farkettiler, annem özellikle çok soğuk olduğundan öyle geriden durma falan gibi konuşmalar geçti annem daha da gıcık oldu.

Erkek arkadaşımın ailesi annemlerden 20 yaş büyük, dedemlerle daha iyi anlaşıolar ama annem sevmediği için zorluk çıkarıyor herşeyde. Sözlümün ailesi annemleri yemeğe çağırdılar ama kimese gitmek istemiyor, evde sen git sen git muhabbetleri dönüyor.

Napıcam ne olcaka bilmiyorum. Sizce zamanla düzelir mi kızlar, yoksa ömür boyu böyle mi olacak???

Bir ilişkinin başında aileler karşı tarafın ailesiyle ilgili problemler yaratıyorsa, bu ilişkinin devamlılığı sürece devam eder..

İki kişinin evliliği ile birlikte, aslında ailelerde evlenmiş oluyor ..

Demek istediğim şu , bu gibi problemler olduğu sürece sürekli arada kalırsın.Ve başın çok ağrır.Onların aralarındaki huzursuzluk , bir süre sonra sana yansır ve mutlu olamazsın..

İnşallah aileler arası sorunlar bir şekilde halledilir de , mutlu olursunuz ..
:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
ailen önyargıyı bırakıp diolog kurmaya geçmezse böyle devam eder çocuk oyuncağımı bu sonuçta o ınsanların eevladıyla kendı evlatları hayatlarını bırleştırecek daha tanımadan etmeden sonuçtta sız sevmişsiniz saygı duymaları lazım en azından tanımak zahmetınde bulunmaları lazım

Ne yazık ki düzelmez. Nasıl başlarsa öyle gider büyük oranda. Sevgilinizin eğitim seviyesine takılıyorlar belli ki ama kırılmazsanız haklılık payları olduğunu söyleyesim var. Bu gibi şeylerde (eğitim, sosyokültürel durum, maddi güç vb.) denk olmak sağlıklı bir ilişki yürütmede çok mühim, denklik ne kadar eksikse ilişkinin devamı da o kadar sarsıntılara gebe oluyor ne yazık ki.

Merhaba kızlar,

25 yaşındayım erkek arkadaşım yani sözlüm de 28 yaşında. Ailem erkek arkadaşımı istemedi en baştan beri eğitim durumu benimkinden düşük diye, aileler tanışınca ailesini de sevmediler, bir sürü sorunlar çıkardılar ama biz sevdiğimiz için katlandık tam bir ay uğraşlar sonucu sonunda sözlendik. Ama ailem hala soğuk sözlüme karşı ve ailesine karşı. Geçen gün bize geldiler nişan işini konuşmaya ama aileme ne deseler batıyor, onlar da bunu farkettiler, annem özellikle çok soğuk olduğundan öyle geriden durma falan gibi konuşmalar geçti annem daha da gıcık oldu.

Erkek arkadaşımın ailesi annemlerden 20 yaş büyük, dedemlerle daha iyi anlaşıolar ama annem sevmediği için zorluk çıkarıyor herşeyde. Sözlümün ailesi annemleri yemeğe çağırdılar ama kimese gitmek istemiyor, evde sen git sen git muhabbetleri dönüyor.

Napıcam ne olcaka bilmiyorum. Sizce zamanla düzelir mi kızlar, yoksa ömür boyu böyle mi olacak???

AILENI KARSINA ALICAKSIN...
biz el gün içe giriyoruz farkındamısınız..
yrn birgün ben bu evden cıkıcam.. o admla yasıycam
sızın bu yaptıklarınızı benım suratıma vurmuycakmı??
yerı geldımı lafını soyleyıp cekılmeyecekmı..
benı mahcup etmeyın..
sızı her zaman savunacak halım olsun..
esım söyle söyle dedıgınde hoop orda dur benm aılem bunu yaptı dıyebıleyım..
benı azıcıkta olsa dusunuyorsanız bu yemege gıtmelıyız..
benı yalnız bırakamazsınız demelisin..
etkılı olur gıbı gelıyor..

bende bunları hep erkek aileleri yapar diye düşünürdüm
çok fazla düzeleceğini zannetmem
ama otur ailenle güzelce bi konuş derim

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

çok can sıkıcı... en mutlu günlerini rezil ediyorlar. karsı tarafa da 1-0 geride kalıosun ilerde laf etseler bişe diemiceksin. o yemeğe gitmek zorundasınız çok ayıp olur tepkini koy ailene zorlada olsa 1 2 saat gitmelisiniz. işniz halolna kadar göz yumsunlar sonra görüşmüolarsa görüşmesinler

Maalesef nasil baslarsa öyle gidiyor, bizdede öyle oldu, hep arada kalan ben oluyordum : (
Ilk yillarim ailelerimizin söyledikleri, yaptiklari, yapmadiklari vs lerle kavga dögüs gecti esimle, kac kere bosanmaktan döndüm.
Birde esimin ailesi türkiyede yasiyor, biz yurtdisindayiz ailemde öyle, hepimiz yakin yerlerde olsak neler olurdu hic hayal bile etmek istemiyorum, artik yok bayramda gelmediler, hastaydim gecmis olsun demediler, yok söyle oldu böyle oldu, annemimi yatistiriyim, kaynanamimi idare edeyim insanda beyin kalmiyor yeminle...
birde tabii doldurusada geliyor insan, sürekli ailen "Bak böyle böyle dediler, söyle söyle demek istediler, gitmem, gelmem, zaten söyle söyle yaptilar diyince" bir iki derken ücüncüye insan kendiside tavir aliyor esinin ailesine karsi benim aileme niye öyle davraniyorlar diye, cünki nede olsa insana kendi ailesinin yaptiklari okadar batmiyor.
Es aileside insana tavir aliyor zamanla, kocan desen zaten en beteride o, öyle durumlarda bazen esimin yaptigini düsman yapmaz diyorum, yapici olacagina daima yikici oluyor erkekler : (

Merhaba kızlar,

Umarım düzelir ama zor gibi gözüküyor. Ben anladım ki ailelerin anlaşması da çok önemliymiş...

Sen sevdiğini söyleyip ailen bunu karşı hala destek olmuyorsa bilmiyorum annenin fark edip sana anlatamadığı birşey olabilir ya da bence aileni alıp karşına neden böyle bir tavır sergilediklerini ve eğer mutluysan bu durumdan bahset sorunlarınıza cevap bulup o yönde bir değişiklik yapmalısınız 20 yaş büyük oldukları için ne bilim annenize göre yaşlı olduğu için kolay iletişim kuramıyor olabilir ama sevgiden önce saygı olmalı diyorum.

Sen sevdiğini söyleyip ailen bunu karşı hala destek olmuyorsa bilmiyorum annenin fark edip sana anlatamadığı birşey olabilir ya da bence aileni alıp karşına neden böyle bir tavır sergilediklerini ve eğer mutluysan bu durumdan bahset sorunlarınıza cevap bulup o yönde bir değişiklik yapmalısınız 20 yaş büyük oldukları için ne bilim annenize göre yaşlı olduğu için kolay iletişim kuramıyor olabilir ama sevgiden önce saygı olmalı diyorum.

Ailemle ufak tefek tartışmalarimiz olmuştu bu bir aylık süreçte, annemle de oldu doğal olarak ve annemin mantık şu ne derece doğru bilmiorum, bizim aramizi bozduğu için o oglandan nefret ediyorum dedi bana.
Zamanla düzelir diye düşündum ama daha şimdiden ortamlar gerilmeye başladı. Ailem pek fazla görüşmek istemio ailesiyle sevmiyorlar, evlenene kadar mecbur konuşulur sonra da bi daha ailesine gitmeyiz gelmeyiz diyorlar. Hep böyle mi olur acaba aynı durumları yaşayıp sonradan düzelen var mi?

Ailemle ufak tefek tartışmalarimiz olmuştu bu bir aylık süreçte, annemle de oldu doğal olarak ve annemin mantık şu ne derece doğru bilmiorum, bizim aramizi bozduğu için o oglandan nefret ediyorum dedi bana.
Zamanla düzelir diye düşündum ama daha şimdiden ortamlar gerilmeye başladı. Ailem pek fazla görüşmek istemio ailesiyle sevmiyorlar, evlenene kadar mecbur konuşulur sonra da bi daha ailesine gitmeyiz gelmeyiz diyorlar. Hep böyle mi olur acaba aynı durumları yaşayıp sonradan düzelen var mi?

Bilmiyorum annen sonuçta senin üzülmemen içindir bu kadar uğraşı ama sen bence kimseyi kırmadan hareket etmeye devam et annen görüp anlayıp oda zamanla yumuşayacak gibi geliyor Allah kolaylık versin inşallah

Back