Sizce doktorumu değiştirmeli miyim

birbogaburcu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2022
73
41
3
Kızlar merhaba uzun zamandır aklımda olan psikiyatriye bugün gittim sonunda. Doktorumla görüşme yaptık ama önce doktoruma pek ısınamadım ya aslında kesinlikle kötü bi doktor diyemem ama,enerjimiz tutmadı sanki bilemiyorum acaba bir daha gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyorum çünkü benimle pek konuşmadı böyle ne bileyim (hımm böyle böyle hissediyorsun ve sende böyle böyle hissetmek hissediyorsun dimi) diyerek ilaç yazıp resmen postaladı beni, bide yanlış anlaşılmasın ama 425 tl muayene ücreti ödedim zoruma gitmedi değilsizce ne yapsam bilemedim ya karar veremedim. +olarak bana duxen 30 mg diye bi ilaç verdi nasıl bir ilaç kullanan var mı ?

Bütçe sıkıntı değilse 1 kez daha gidin, aynı şeyi hissederseniz değiştirin.
Enerjinizin tutmadığını hissede hissede devam etmeyin.

Ama yapması gerekeni yapmıs muhtemelen.
Uzun süredir psikolog görüşmemiz var, yol, yöntem önerecekse konuşur ama onun dışında konuşturur, dinlerken de genelde ifadesiz dinler.
Mesela kafamın hiç net olmadığı bir konuyu danıştım geçen hafta, çıktığımda da hiç netlik kazanmamıştım.

Fiyat uygun bile. Doktoru sevmediysen bilemem, parasını veriyorum sohbet muhabbet geçsin diye mi düşünüyordun
Biraz daha devam et bence faydasını görmezsen değiştirirsin

Ay bilemedim ya, bide yazdığı ilaç hakkında da önyargılıyım önceden de bi dönem böyle ilaç kullanıyordum nedense niye böyle takıntı yaptım bilemedim, sanırım dediğiniz gibi yapıcam bir kere daha giderim enerjim tutmazsa daha gitmem,eğer ısınırsam ilacımı değiştirmesini rica ederim(tabi ilaç iyi gelmezse)

Fiyat uygun bile. Doktoru sevmediysen bilemem, parasını veriyorum sohbet muhabbet geçsin diye mi düşünüyordun
Herkesin bütçesi farklıdır. Ama bana göre yüksek bir fiyat canım para size havadan geliyorsa bilemem,bize havadan gelmiyor. :)Sohbet muhabbet değil ama dümdüz durmasınıda beklemiyordum. Sonuçta psikiyatriye niye gidersin halay çekmeye değil herhalde?

Maddi olarak sıkıntıya sokmayacaksa tekrar gidin. İlk seansta bir şey anlamamanız çok normal.

Bir de yayınlanan dizilerden dolayı mı bilmiyorum ama insanlar psikiyatri seanslarının sarılmalı ağlamalı dertleşip efkarlanmalı geçeceğini düşünüyor, doktor da onun derdiyle dertlenecek zannediyor ama sıradan bir muayeneye gibi soru cevap şeklinde yürütülür genelde.
İlk gittiğimde bana da soğuk gelmişti ama sonradan sorunlarıma çözüm bulunmaya çalışılınca alıştım ve devam ettim. Siz de bir şans daha verin. Yine ısınamazsanız başka birine gidersiniz.

Ben de donuk bir psikolog ile görüşmüştüm daha önce, birkaç seans devam ettim ve hiç ısınamadım.

Karşılıklı ağlayalım falan demiyorum ama insan ufacık bir şefkat, anlaşıldığını bilmek istiyor sanırım. En azından biraz güleryüzlü olmaları gerekiyor diye düşünüyorum çünkü öteki türlü kendini açamıyorsun yüzeysel kalıyor her şey.

Bundan yıllar önce yaşadığım bir sıkıntıdan dolayı gidiyordum, ilk seansta bir daha gitmek istemedim hoşuma gitmedi anlatmak birşeyleri, yararlı olacağını düşünmedim. Kendi kendime yeterim dedim ama biraz daha gidince o dönemde bana iyi gelen sayılı şeylerden biri oldu diyebilirim. Aradan yıllar geçti hala çok yakın arkadaşız terapistimle. Biraz daha şans verin derim.

Konu ilaç olunca 2.görüş alınabilir bence.
Oğlum için gidiyoruz biz, ilk psikiyatrist iyiydi ama ben de tam rahat hissedemedim.
Tanı ve ilaç için 2. görüş almak istedik, hem doktoru daha çok sevdik, hem de tanı ve ilaç konusunda birleştikleri için soru işaretimiz kalmadı.

Geçmiş olsun. Duxet demek istediniz sanırım. Eşim kullanıyor 30 dan 60 a çıktı, kendisi baya memnun ama ilaç bu yani kişiden kişiye değişir. Kendiniz deneyimlemeniz lazım. İlaca önyargılı olmayın, her ilacın etkisi başka. Çok ağır ilaç değil zaten, etki etmiyor diye kendinize göre bırakmayın sakın. Sevgiler

Boğadan ziyade oğlak burcu gibi duruyorsunuz.

Bahsetmek istediğim biraz buydu aslında

Pardon şimdi bir daha kontrol ettim de duxet miş evet,yanlış olmuş evet doktorum da demişti uyuşturuc ve ya seni bağımlı yapacak bir ilaç değil diye dediğiniz gibi şimdi her insanda da etkisi farklı oluyor arkadaşların dediği gibi bir kere daha görüşüp sonra ne yapacağıma karar vericem Teşekkür ederim

Ne alaka şimdi size havadan geliyor bize gelmiyor
Muayene ücretlerinin daha fazla olduğundan bahsedilmiş size ama siz hemen bir iğneleme peşindesiniz
Ben orda az para ödemediğimden bahsediyorum,bana göre az para değil değsin istiyorum diyorum. Fiyat uygun bile deyince ne anlayabilirim Allah Allah. Ne anlarsın anlayın valla size laf yetiştiremem kendi sıkıntılarım bana yetiyor.

psikolog fiyatlarını bilmiyorum ama piyasasına göre uygun sanırım.. sonucta okulunu okumus ilacını kullancaksın tabiki ama sen daha çok para ödüyorum daha çok ilgilensin ben daha çok anlatayım bana akılda versin istiyosun sanırım. bence doktor ilacını yazsın sen buradan dertleş kafanı boşalt daha mantıklı yoksa param var diyosan uzun uzun dinleyenini bulabilirsin

Duxet demek istediniz sanırım. Babam uzun zamandır geçirdiği hastalık yüzünden çok sinirli ve üzgündü. Bizi hep kırıyordu. Doktor bu ilacı vermiş. 4 5 gündür içiyor valla çok memnunuz yüzü gülüyor melek gibi oldu. Tabi sizde nasıl olur bilmiyorum ama iyi bir ilaç bence

Ya gerçekten bazı insanları hiç anlamıyorum. Yazdıklarınızın gerçekten bununla ne ilgisi var? Bu böbürlenerek benimle daha çok ilgilensin ay ben para ödüyorum tabiki hiç susmadan konuşacak edecek demek değil ki.Doktorun zaten kötü biri olmadığını Sadece naçizane (kendi bütçem dahilinde) şu kadar fiyat ödediğimi söyledim. doktora karşı ne hissettiğimi ve ne yapmam gerektiğini sordum muhabbetlere bak.

Evet bende bazı sorumlulukların ağır geldiğinden mütevellit, kendimi aşırı sinirli ve tahammülsüz biri olarak hissettiğimi söylemiştim bunu verdi,ilacın babanıza iyi gelmesine çok sevindim umarım aynı etkiyi bende görürüm. Doktorum 2 hafta sonra etkisini görmeye başlarsın dedi. Bu arada evet yanlış yazmışım yukarıda duxet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…