• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doktorumu değiştirmeli miyim

Ya gerçekten bazı insanları hiç anlamıyorum. Yazdıklarınızın gerçekten bununla ne ilgisi var? Bu böbürlenerek benimle daha çok ilgilensin ay ben para ödüyorum tabiki hiç susmadan konuşacak edecek demek değil ki.Doktorun zaten kötü biri olmadığını Sadece naçizane (kendi bütçem dahilinde) şu kadar fiyat ödediğimi söyledim. doktora karşı ne hissettiğimi ve ne yapmam gerektiğini sordum muhabbetlere bak.
şşş sakin ol ben senle alay edercesine yada dalga amaçlı yazmadım çözüm sundum ne demek ne alakası var bence öyle düşündügün için burda değiştireyim mi diye sordun. başka ne amaçla sorcaksın ? çözüm sunmaya çalişiyoz verdigin cevaba bak sağol

şşş sakin ol ben senle alay edercesine yada dalga amaçlı yazmadım çözüm sundum ne demek ne alakası var bence öyle düşündügün için burda değiştireyim mi diye sordun. başka ne amaçla sorcaksın ? çözüm sunmaya çalişiyoz verdigin cevaba bak sağol
Ya genelde hep öyle bi algı var çünkü. Bir şey yazarsın giderler çok alakasız bir kelimeyi çekerler ordan türlü türlü konu ile bağımsız bir sürü şey yazarlar insanın canını sıkıp dururlar🙄 Sende o tarz yapıcaksın sandım,kırmak istemedim kusura bakma olur mu?🌺

şöyle düşündüm ben, senin beklentin doktorun bir seans boyunca seni psikolog gibi dinlemesi ne bileyim anlattıklarına yorum yapmasıydı sanırım. bu ilaç yazıp yollayınca haliyle ilgilenilmemiş hissetmişsin
ama psikiyatrist ve psikolog farklı
terapi almak istiyorsan ilaç tedavisinin yanı sıra bireysel terapi almalısın :KK200:

Kızlar merhaba uzun zamandır aklımda olan psikiyatriye bugün gittim sonunda. Doktorumla görüşme yaptık ama önce doktoruma pek ısınamadım ya aslında kesinlikle kötü bi doktor diyemem ama,enerjimiz tutmadı sanki bilemiyorum acaba bir daha gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyorum çünkü benimle pek konuşmadı böyle ne bileyim (hımm böyle böyle hissediyorsun ve sende böyle böyle hissetmek hissediyorsun dimi) diyerek ilaç yazıp resmen postaladı beni, bide yanlış anlaşılmasın ama 425 tl muayene ücreti ödedim zoruma gitmedi değil🙄🙄🙄sizce ne yapsam bilemedim ya karar veremedim. +olarak bana duxen 30 mg diye bi ilaç verdi nasıl bir ilaç kullanan var mı ?
Psikiyatrların çalışma şekli bu şekilde oluyor sanıyorum. Onlar ilaçla tedavi ettikleri için sizi kaç dozluk bir ilaç rahatlatır onu ölçmek için konuşup arkasından da ilaci yazar gönderirler diye biliyorum. Daha karşılıklı diyalog şeklinde bir seans bekliyorsanız psikoloğa gitmeniz daha doğru olur bence.

şöyle düşündüm ben, senin beklentin doktorun bir seans boyunca seni psikolog gibi dinlemesi ne bileyim anlattıklarına yorum yapmasıydı sanırım. bu ilaç yazıp yollayınca haliyle ilgilenilmemiş hissetmişsin
ama psikiyatrist ve psikolog farklı
terapi almak istiyorsan ilaç tedavisinin yanı sıra bireysel terapi almalısın :KK200:
Bundan yıllar önce bir psikiyatri uzmanıyla görüşmüştüm bi dönem yine ilaç kullanışmıştım (ilk deneyimimdi bu arada) orda bayağı konuşmuştuk bana bayağı çözüm odaklıda konuşmuştu ilaç yazıp gönderiyim olmamıştı. Bilmiyorum belki bu ilk görüşme diye böyle olmuştur, ve ya belki bende tam kendimi ifade edememiş olabilirim o an. +tabiki şimdi her doktorda farklı fakat ben internet üzerinden yorumlara bakıp gitmiştim biraz çok alel acele geçince böyle bir şey hissetmeme neden oldu sanırım.😕 (Şimdi bu yazacağımı sadece sana yönelik değil lütfen şunu bi okuyun ve yorum yaparken bir daha düşünün)

Eve geldiğimde otururken sormak istediğim bir şeydi ve sordum, lütfen sorduğum soru dışında başka bir konuya atlamayın. Uzun uzun konuşmak istesem başka doktora zaten gitmesini bende bilirim,lütfen daha fazla aynı şeyler yazmaktan vazgeçin benide yormayın kendinizide olur mu?🌹

Bundan yıllar önce bir psikiyatri uzmanıyla görüşmüştüm bi dönem yine ilaç kullanışmıştım (ilk deneyimimdi bu arada) orda bayağı konuşmuştuk bana bayağı çözüm odaklıda konuşmuştu ilaç yazıp gönderiyim olmamıştı. Bilmiyorum belki bu ilk görüşme diye böyle olmuştur, ve ya belki bende tam kendimi ifade edememiş olabilirim o an. +tabiki şimdi her doktorda farklı fakat ben internet üzerinden yorumlara bakıp gitmiştim biraz çok alel acele geçince böyle bir şey hissetmeme neden oldu sanırım.😕
hmm o zaman şöyle yapalım ben de kendimden örnek vererek anlatayım belki öyle yardımcı olur yorumum sana

2017 yılında ben de devlet hastanesinde bir psikiyatriste gitmiştim o dönem içinden tek başıma çıkamayacağım bir durumda olduğum için, psikoloğa verecek hiç param olmadığı için 5 dk içinde bana lustral yazıp yollamıştı ve kullanmamıştım. o içinde bulunduğum durumdan da yine tek başıma çıkmıştım bir şekilde ama psikolojik olarak büyük hasarlar alarak.
geçtiğimiz sene yine ihtiyacım oldu fakat bu kez psikologla görüşmeye başladım, ben ilaçla tedaviye ihtiyacım olduğuna inanıyordum bu kez fakat psikoloğum ilaca değil terapiye ihtiyacım olduğunu söyledi bir süre terapiye devam ettik ve benim için çevremden de aldığım pozitif yorumlarla da destekli şekilde çok çok iyi geçtiğini söyleyebilirim bu sürecin
örneğin bir arkadaşım da aynı sıralarda bir psikiyatrla görüştü on- on beş dakikalık muayene sonrası iki ilaç başladı 20 gündür kullanıyor ve çok memnun
yani demek istediğim sanırım doktorlar bizi ihtiyacımız doğrultusunda yönlendiriyor
umarım sana da bu uygulanan tedavi şekli iyi gelir sonuçta :dua: :KK200:

Öncelikle size göre bize göreyi bırakın bir kenara her işin bir ederi, piyasası vardır. Verdiğiniz ücret size çok gelebilir ama genel ücretlendirmeye baktığımızda uygun bile.

Kimyanızın ilk seferde tutması zaten nadir olan bir durum, bir seferle sınırlı kalmayın bir kez daha gidin sonra karar verin derim. İlaç hakkında bilgim yok zaten olsa da paylaşmayı tercih etmezdim zira herkesin bünyesi farklı ve ben doktor değilim. Doktor uygun görüp yazmışsa bir bildiği vardır diye düşünüyorum

Ben daha fazla odedim doktora. Ilac gerekmeseydi yazmazdi diye dusunuyorum. O ilaclar da agri kesciler gibi hemen etki etmez zaten. Cunku etki gostermesi icin belli bir doza ulasmasi gerekiyor vucutta, yani vucutta once bir miktar depolanmasi gerekiyor. Bunun icin de en az 1 ay kullanmak gerekiyor, zaten antidepresanlar en az 6 ay kullanilir, ilac tedavisi sonlandirilirken de bir anda şak diye kesilmez, yavas yavas dozu azaltarak sonlandirilir tedavi. Ilk 1 ay icinde sadece ilacin yan etkisi varsa onlari gorebilirsiniz. Bir de her yan etki sizde de olacak diye birsey yok. Ya da bir kiside olan bir yan etki, siz de farkli olabilir. Kullanmadan bilemezsiniz. Ilactan memnun kalmazsaniz degistiriyorlar.
Ben baska bir ilac kullaniyorum. Yan etkisini gormedim. Ikinci kutuya yeni basladim.
Doktorunuzdan memnun kalmadiysaniz degistirin. Ben de yarin ikinci randevuma gidecegim. Ilk seanstan birsey anlamazsiniz cunku tedavi yeni baslamis. Bu arada ben konustum doktorumla, direk ilac vermedi. O da yorum yapti. Sadece hı hı demedi. Daha onceki gittiklerimden memnun degildim bu arada. Bunu henuz bilmiyorum.

hmm o zaman şöyle yapalım ben de kendimden örnek vererek anlatayım belki öyle yardımcı olur yorumum sana

2017 yılında ben de devlet hastanesinde bir psikiyatriste gitmiştim o dönem içinden tek başıma çıkamayacağım bir durumda olduğum için, psikoloğa verecek hiç param olmadığı için 5 dk içinde bana lustral yazıp yollamıştı ve kullanmamıştım. o içinde bulunduğum durumdan da yine tek başıma çıkmıştım bir şekilde ama psikolojik olarak büyük hasarlar alarak.
geçtiğimiz sene yine ihtiyacım oldu fakat bu kez psikologla görüşmeye başladım, ben ilaçla tedaviye ihtiyacım olduğuna inanıyordum bu kez fakat psikoloğum ilaca değil terapiye ihtiyacım olduğunu söyledi bir süre terapiye devam ettik ve benim için çevremden de aldığım pozitif yorumlarla da destekli şekilde çok çok iyi geçtiğini söyleyebilirim bu sürecin
örneğin bir arkadaşım da aynı sıralarda bir psikiyatrla görüştü on- on beş dakikalık muayene sonrası iki ilaç başladı 20 gündür kullanıyor ve çok memnun
yani demek istediğim sanırım doktorlar bizi ihtiyacımız doğrultusunda yönlendiriyor
umarım sana da bu uygulanan tedavi şekli iyi gelir sonuçta :dua: :KK200:
Şimdi anladım, gerçekten bazı şeyleri düzeltmenize çok sevindim🙏🏼 Durumumuz aynı benimde tam o şekil olmuştu o dönem param olmadığı için devlet hastanesine gitmiştim bende,güzel geçmişti. Şimdi o şehirde yaşamıyorum başka şehirdeyim şuan yaşadığım yerde de bugün özel hastaneye gittim araştırma yaparak böyle bir şey yaşandı,biraz kafam karışıncada burda konuşmak istedim çok fazla anlam yüklemeye gerek yok aslında yani:) peki ben sizin deneyiminize dayanarak aşağı yukarı o seanslar ne kadar oluyor fiyat olarak acaba bilgi verebilir misiniz? Yani dediğim gibi para muhabbeti değil fakat herkesin bir bütçesi vardır, seanslar aşağı yukarı aynı fiyattaysa belki seanslar için araştırma yapmak istiyorum eğer bir daha ki görüşmemizde de enerjimiz tutmazsa bu konu üzerinde düşünürüm belki bütçem dahilinde ya da başka doktora giderim🙏🏼🌹

peki ben sizin deneyiminize dayanarak aşağı yukarı o seanslar ne kadar oluyor fiyat olarak acaba bilgi verebilir misiniz? Yani dediğim gibi para muhabbeti değil fakat herkesin bir bütçesi vardır, seanslar aşağı yukarı aynı fiyattaysa belki seanslar için araştırma yapmak istiyorum eğer bir daha ki görüşmemizde de enerjimiz tutmazsa bu konu üzerinde düşünürüm belki bütçem dahilinde ya da başka doktora giderim🙏🏼🌹
bu yılın başında ve 2021 sonunda 450 tl civarındaydı ben o zaman gitmiştim, ama şu an ne durumdadır seans ücretleri hiçbir fikrim yok açıkçası eminim yükselmiştir, bazı yorumlarda senin verdiğin miktara çok uygun diyenlere bakarsak zaten anlarız aşağı yukarı
yani ilk etapta iki haftada bir şeklinde düşünerek bütçeni ayırabilirsen eğer sonrası seans aralıkları zaten açılıyor her ay aynı paraları ödemiyosun yani
psikolojik olarak kendimizi onaracağız diye bir de cüzdanımızı onarmayı düşünmesek keşke sigortamız filan karşılasa bu giderleri. çünkü fiziksel hastalıklarımız için nasıl tedavi alabiliyorsak görece, rahat şekilde buna da ruhumuzun ihtiyacı var ama ne yazık ki hayat şartları işte :KK43:

Back