Sizce doğru bir tercih mi yapmış olurum?

BengisuCan91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
471
-299
11
33
Tek kızım var ikinciyi yapmayi hic düşünmüyorum hem maddi hem manevi acidan cok sikintilar cektik dogumdan beridir eşim artik cocuk sahibi olmak istemediğini söylüyor evi ben geçindiriyorum benim ikinciye bakacak gücüm yok diyor zaten kira köşelerinde sürünüp duruyoruz düzenli bir hayatımız da pek yok o istemeyince bende çok yanaşmadim bu duruma cunku bendede pek fazla istek yok... kızımızı zar zor büyüttük zaten.. sadece kafama takilan tek şey kızım acaba birşeylerden eksik kalir mi bir kardeş olmasi gerekirmi diye hep soruyorum kendime ama yok gercekten bakabilecek gucumuz de yok artik zaten aile ortamimizda yok herşeyden uzak ve mahrumuz cocuk bakmak buyutmek için aile ortamida gerekli hani babaanne olur anneanne olur ne biliyim zaten yalniz buyuyor ne gerek varki diyorum o yuzden yani sırf dogurmak icin de çocuk hayata getirilmez birşeyler hayatina katamadiktan sonra diyorum kizimiz saglikla buyusun yeterki dusuncesindeyim ayrica hayat pahaliligida var ve biz ayni yolu sil baştan tekrar yasamak istemiyoruz tekrar doğum tekrar emzirme sureci bebegin bakimi vs vss.... uzun bi süreç bana katilanlar varmi aranizda?

Allah yardımcınız olsun gercekten herşey zor siz zaten yazarken bi yandan da kendinize cevap vermişsiniz. Hayat zaten zor merka etmeyin siz elinizdeki evladınızı yapabildiğiniz ölçüde en güzel şekilde büyütmeye yetiştirmeye çalışın

Benim de esim istiyor ama ben istemiyorum. Cunku 38 yasindayim ve hemen yapmak istemiyorum e 3 yil beklesem 40 i geciyorum. Kizima vakit ayirmak onu iyi yetistirmek istiyorum. Cocuklugunu yasasin hemen abla olup o ilgimi kaybetmesin diye dusunuyorum cunku ister istemez olucak. Sonucta ustumden inmeyen bi bebek varken kizimla ne oyunu oynayabilirim. E aileler de bize uzak zaten yaslilar. Bakici da ben sevmiyorum istemiyorum e ne kaldi geriye. Zamaninda beni dinleyip ben 34 yasindayken yapsaydik bunu simdi ikinciyi yapmistik rahattik diyorum ama o zaman da beyimiz ‘bu ulkeye cocuk mu getirilir yeaaa’ kafasindaydi. Demem o ki evet. Kardeslik iliskisi eksik kalacak ona yapacak birseyim gercekten yok sizin de imkaniniz yokmus. E iki cocukla bogusurken istediklerini alamamak ona yetememek de cok kotu bisey. Kuzenleri vs varsa simdilik onalrla idare etsin. Belki durumunuz duzelirse ve yasiniz elverirse tekrar dusunursunuz.

Benimde bir oğlum var, ikinci çocuğu düşünmüyorum. Şu şartlarda ikinci çocuk bana çok mantıklı gelmiyor - kaldı ki erken menopoza girdim mantıklı gelse de yapabilecek bir şeyim yok.

ben de hep derdım cocuk rızkıyla gelır allaha emanetız falan da . su pahalılıga bak. tamam cok zorlanmıyorum daha ılk cocugum ama bu cocugun kreşi okulu... kıyafetlerı.. herseyı dunya para karrdesımden bılıyorum. gelecekte kım bılır nasıl olcak? daha evelsı gun bı alısverıs yaptık bebegıme bakakalmısım .. 3 5 takım altı ustu. bıraz buyusun ben onu kurslara gondermek ıstıyorum gucum yeterse. spor olsun muzık eglence ıcın olsun.. bısıler yapabılsın arkadaslarıyla dıye. acaıp hayal gıbı fıyatlarına bakınca. dusmezse yanı. e boyle olunca yenı dogurdugum cocuk gokten para yagdırmıyacak? kocamın ısı mı degısecek? ben 2 cocukla calısabılecek mıyım sımdı calısmıyorken.. yanı rızkıyla gelcek de afrıkada ac acına öluyorken cocuklar annesınden sut bıle gelmıyorken oyle bı hayat yasıyorken.. mantık ılle de mantık derım. 2 kardes bırbırıne dusman da olabılıyo. garantısı mı var kardes adı .. evlat bıle evlat gıbı olmayabılıyo yerı gelıyo da.. ıyı dusunmussun . ben abımın montunu gıydım yıllarca begene begene:) onun bısıkletı bana kaldı az yapılydım ıkızıme gore.. bızım ıhtıyaclarımız ıcın babamın fabrıkada mesaı yaptıgını yıllar sonra algıladık... hele unv... hıc acmıyorum yanı demem o ki hersey para degıl ama hersey resmen parayla

Bir oglum var Bende isterim oglumun kardesi olsun. Ama mantıklı dusunmek gerekir. Hayat sartlari ekonomi pahaliliklar hersey cok zor. Esin tek basina calisiyormus kendin soyluyorsun bi aile yapimiz bi destekcimizde yok diye . Bide kirada oturuyomussunuz . Maddi zorluklariniz varmis. Esinize hak verin ve ona kırılmayn . Anlamaya calisin . Yeni dogan bi bebek yeni masraflar yeni zorlu bi surec sıkîntılarinizin oldugu bir donemde hemde . Kiziniza gelince bir kardes gibi olmasada sizden de cok sey ogrenebilir. Sizinle oyun oynayip sizinle paylasmayi ogrenebilir. Eksiklerini ona daha fazla zaman ayirip sizde kapayabilirsinz sıkmayn canininizi.

Aynen bende öyle düşünüyorum eşimede bu konuda kızmıyorum aksine hak veriyorum da çünkü bu süreçte ikimizde yorulduk hırpalandık zaten hiçbir destekçimizin olmamasi bizi ayrı bir yordu bir çocuk ne emeklerle büyüyor kolay mı... bir gun değil 2 gun degil koskoca 2 yıl geçti gözümüzün önünden diyorum ne kadar yorulmuşuz yeri geldi yemek bile yiyemedik yeri geldi uykusuz kaldık allahim ne geceler ne gunduzler atlattık yani bizde istemezdik böyle olmasını ama çok çaresiz kaldığımız zamanlarımız bile oldu o zamanlarda bile hic kimsemiz yoktu yani her zaman istenmese de bir büyük yardımıda çok önemli olabiliyor böyle anlarda biz hep kendimiz üstesinden gelmeye çalıştık birşeylerin evet belki çok zorlayici oldu ama yinede dayandık var gücümüzle .. Allaha sukur simdi 2 yasina girmek üzere kizim saglikla buyusunler bahtlari güzel olsun yavrularimizin yeterki yani çocuk yapan aileleri de görüyoruz cocuklar perisan aileler perisan televizyon programlarinda daha sık görüyoruz yaşananları 3 cocuk 4 cocuk hic kimse sahip bile çıkmıyor kendi cocuguna yarisi yetistirme yurdunda yarisi orda burda o yuzden cocuk dogurmak marifet degil bakabilmek onemli olan zaten bu tür olayları gordukce de hiç isteme taraftari bile olamıyorum

Aynen katiliyorum

Doğru söylemiş eşiniz bende katılıyorum herşey pahalı millet yiyecek ekmek bulamıyorken boy boy çocuk dizmenin de bir anlamı yok kimse gelip boynumuza madalya takmayacak sonuçta aaa 3 çoçuk büyütmüş diye de olan yine bize biz kadınlara olacak

Aynen oyle katiliyorum canim. Allah yavruna uzun ve guzel bi hayat yasamak nasip etsin. Bahti acik olsun. Tek cocuk olsun ihtiyaclari karsilanabilen yeterli sevgi verilebilen mutlu cocuk olsun yeter . Bizimdd maddi manevi destekci bi ailemiz yok . Evimiz kira degil sükür ki gecinebiliyoruz. Hep ozendim kalabalik ailelere . Annesi kaynanasi yardima gelenlere . Esim calisti ben tek baktim hep. Egzama hastasiydi bide surec x2 daha zordu . Yiprandim uykusuzluk yalnizlik derken kotu hissettigim gunlerde oldu. Esimde zaman zaman yetisemedi bunaldi. Ama bi sekilde atlattik . Hep ustesinden geldik. Simdi 14aylik daha huylu bi bebek. Kardes guzel bisey ama suan su sartlarda delilik.

Amin sağol canim Allah yavrularimizi bagislasin

Ben cocuga kardes olsun diye ikinciyi yapmayi mantikli bulmuyorum. Pek cok kardes iyi gecinemiyor cevremde. Herkes arkadaslari ile daha iyi. kardesin artilari da var eksileri de. Zaten sinirli olan imkanlari bir de paylasmak zorunda kalmak cocuk icin daha da adaletaiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…