Merhabalar. öncelikle bu güne kadar neler denediniz , hormon değerleriniz nasıl, rahim filmi çektirdiniz mi bunlar önemli. 2 senedir deniyorsanız mutlaka ovülasyon testi kullanmışsınızdır diye düşünüyorum. Ama yine de naçizane tavsiyem şudur. Eğer yaşınız 35 üzeri değilse tabi. Bence adetin 2 ya da 3. Günü hormon testlerine bi baktırın. Bazen önemli değil derler ama lh değeri fsh dan yüksek çıkabilir, bazen amh değeri çok düşük ya da çok yüksek olabilir. Yine fsh genelde 10 dan yüksek istenmez. Vs. Vs.
Eğer adetin 2. Ya da 3. Günü yapılan hormon sonuçlarınız normal ise ovülasyon testi ile ilerleyin. Ovülasyon testinde pik gördüğünüz gün tekrar bir hastaneye gidin ve e2 ( Estradiol) testinize baktırın. Sonuç 180 den yüksekse kaliteli bir yumurtanız var demektir. Pik gördüğünüz günden tam 7 ya da 8 gün sonra da progesteron baktırın. Progesteron da 10 dan yüksekse yumurtanız çok kaliteli çatlamış demektir. Pik gördüğünüz günden bir gün önce pik günü ve sonraki günü değerlendirdiyseniz, tüpleriniz açıksa hormon sonuçları da iyiyse genelde hamile kalmak için bir engel yok derler. Bunlara rağmen oluşmuyorsa o zaman genelde bağışıklık vs gibi şeylere bakılıyor diye biliyorum. Benim mesela 15 ay boyunca gebelik oluşmadı. Bir defa çatlatma tedavisi gördüm yumurtam çok kaliteliydi ama tutmadı. Sonrasında tekrar doktora gittim ve aşılama önerdi. Aşılamada da yine her şey yolundaydı yumurta sperm her şey. Yine de tutmadı. Sonra doktorum tekrar aşılama önerdi ama bekleyip tüp bebek yaptırmak istedik. 5 ay falan bekleyecektik. Doğru düzgün sadece bir defa ilişkinin olduğu, sürekli bir koşturmacanın içerisinde olduğum ay hamile kaldığımı öğrendim. Vel hasıl elinizden gelen her şeyi yapın, tüm tuşlara basın sonra olmuyorsa tabiki tüp bebek bir seçenek. Ama yok ben uğraşamam psikolojim kaldırmaz gibi bir düşünceniz varsa önce aşılama tavsiye ederim. Bu süreçte en azından iki üç günde bir yumurtalarınız kontrol ediliyor o aşamada bir sorun var mı en azından onu görmüş olursunuz. Çok uzun yazmışım. Umarım faydalı olabilmişimdir. Sevgiler