• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çok mu ezik dawranıyorum kocama karşı;((((

Zaten lise okuyormuşsun, bitir liseyi sonra da üni.ye hazirlan, o arada ingilizce veya sevdigin bir dilin kursuna git. Yani kendini kötü hissetmemek için bilgilerini artir. Sevdigin bir enstruman varsa kursuna git vs. Ama genel olarak universite insana genel kültür kazandiriyor.
Doktor eşi olmak zordur bence, doktorlugu cok kutsal olarak goruyorum ve cok saygi duyuyorum onca yillik emeklerine. O yuzden bakiş açini anlayabiliyorum...

Eşin seni ne güzel övüyor bilgi birikim var kendini geliştirmişsin diyor istemese zaten evlenmezdi. İnan okumakla da adam olunmuyor. Benim annem ilkokul mezunu çoğu üniversite mezununa taş çıkartır. Benim eşim kimya mühendisi. Odtüyü birkaç puanla kaçırmış, süper ingilizce konuşan bir hoca ben onunla evlendiğimde lise mezunuydum, ingilizcem çat pat, üniversiteyi imkansızlıktan yazamayıp açıktan okuyordum ve evlenince bitirdim işe girdim bende üniversitede ama daha bitmedi memur da olucam inşallah sınavlara girip azmet başarırsın ama kendine güven ezik hissetme

Doktor olmak büyük bir şey ,evet bu inkar edilemez ama insanın değeri bununla mı ölçülüyor. Saygı duyup takdir etmek için bu mu lazım? Sizin manevi değerleriniz, karakteriniz huyunuz ahlakınız parlıyorsa, güzel bir yüreğe sahipseniz size değer katacak ve yüceltecek olan budur.Kendinize güvenin, komplekse girerek elde ettiğiniz kazanımları da yitirirsiniz.

Arkadaşlar merhaba çok canım sıkkın bana bir fikir lazım yardım edermisin
Ben istanbul da yaşıyorum ilk okul mezunuyum dışardan lise oluyorum eşim ise dr ve 2 yıllık bi flörtün ardından şu an 1 buçuk yıldır ewliyim sorunum şu eşim hep benim kendimi çok geliştrdiğimden kendime çok şeyler kattığımdan genel kültürüme hayran olduğunu söylerdi flört döneminde sorun şu ki ben ewlendikten sonra bütün özgüvenim gitti kendimi yanında cahil ezik gibi göryorum yanında raat konuşamıorum bile yanlış bişey söylerim diye sebebi de şu ki ewlendikten sonra daha iyi tanık oldum eşim çok bilgili her konuda bi fikri vardır hep mantıklı dır sayılır sewilir yanında
Çevresinde kültürlü bayanların olduğunu düşününce onlardan etkilenir yuwam yıkılır die korkuyorum ewlenmeden önce çok güzeldi herşey ama niye ewlendikten sonra böle olduu???
Eşim bide bana hep şey derdi ilk okul mezunu biriyle ewlenicksin deseler hayatta inanmazdım ama sen çok farklsın kendini çok geliştirmişsin buda benim sana hayran olmama sebep diyor du ama ewlendikten sonra artık hiç sölemiyor iyice kabuğuma çekildim ölmk istiyorum;(((
Yardımmmm;(((
canım yaaa rahat ol lütfen eşin seni olduğun halinle beğenmiş. kendimi geliştircem diye de kasma. bizim meslekler de eşimle çok farklı ikimiz de üni mezunu olduğumuz halde sıkılıyorum onun mesleğiyle ilgili anlattıklarından yasalar kanunlar vs gibi konulardan yani. o da benim mesleki anlamda anlattıklarımdan sıkılır. ama rutin dedikodumsu sohbetler zaten her daim anlaşılır. ki eşinin mesleği zaten doktor olmadan anlaşılmayacak bişey. üni mezunu da olsan anlamayacaktın zaten latince üni mezunlarının da bilmediği bi dil hiç eziklik hissetme. kendimi geliştireyim diye kasarsan gelişmesi zor okuluna devam et öncelikle. ve ilgini çeken konularda araştırmalar yap. ama kendimi geliştircem diye de anlamsız bilgileri beynine zorla sokmaya çalışma. çevresindeki kültürlü bayanlar evlendikten sonra çıkmadı eşinin karşısına isteseydi öyle biriyle evlenirdi.
ayrıca kendini kassan konuşmaya çekinsen işler daha sarpa sarar bu çözüm değil emin ol. okulunu mutlaka bitir. liseden sonra üni sınavına da gir. bu sırada da rahat ol aklına vesvese sokmamaya çalış

Kendinize olan özgüveninizi yitirirseniz fark edilmezsiniz ki kaybetmişsiniz gibi.

Toparlanın , şöyle bir silkelenin. Evlenmeye karar vermişseniz demek ki sevmişsiniz birbirinizi. Çevresindeki hatunlar umrunda olsaydı onlarla evlenirdi.

Özgüven bilgiden önemlidir. Bilgi edinilebilir birşey.
Okuyun devamlı okuyun, sosyal olun.

Ben eşinden kaynaklanan bir sorun göremedim. Sen de yazmışsın zaten tamamen senden kaynaklı.

Daha çok hırs yap liseden sonra üniversiteyi de kazan fifty fifty olmasa da eşine yaklaşmış olursun. Eğitim olarak yani.

Doktorluk çok zor meslek öğrenmenin sınırı yok hayatları eğitim onların.
O yüzden eşinle kıyasa girme kendini üzersin sadece.

eşinde sana karşı bi eleştiri, ima, şakayla karışık bi dokundurma yahut artık beğenmeme falan mi
seziyorsun ki
bu şekilde düşünmeye başladın? üniversite mezunu iki arkadaşım, ilkokul mezunu
adamlarla evli. hamdolsun sıkıntıları yok. hele en yakın dostum biri hukuk 3 üniversite
mezunu, eşi ise ortaokul. ama aralarındaki muhabbet sevgi bambaşka..

ki sen, lise okuyorsun. eşin açık fikirli bi insan ne güzel. üniversite de okursun..
mezun olup bi işte çalışmaya başla, bak bakalım bu duygular sende kalır mı? :KK14:

Eşin seni o şekilde sevmiş beğenmiş almış,Kabuğuna çekilmek yerine Liseyi bitirdikten sonra Açıktan üniversite okuyabilirsin.Kişisel Gelişim kitaplarını okuyabilirsin kendini geliştirme için canım.Sevgiyle kal :*

arkadaşlarında dediği gibi kendinizi geliştirmeye devam edin.. ne güzel okumaya da devam ediyorsunuz. benim ablamda ilk okul mezunu ama kendini o kadar geliştirdi ki, bazen benim bilmediğim şeyleri kendisi söylüyor. sadece okumak cahilliği kapatmaz. eminimki sizde cahil değilsinizdir, ki eşiniz sizi eş olmaya kabul etmiş. kendinize haksızlık yapmaktan vazgeçin...

Canım bende ilk okul mezunuyuym sonra liseyi dışardan bitirdim ünüversiteyede kayıt yaptırdım çocuk olunca devam edemedim. Benim eşimde ünüversite mezunu veçok bilgili biri ben eşim bir yerde biriyle konuşurken falan çok severek dinlerim sevinirim böyle bir eşim oluğu için. Eşimin ilgi alanalrı farklı bilgisinin olduğu benim farklı hiçte ezik hissetmiyorum vallahi:KK47:. SENDE HİÇ TAKMA BÖYLE ŞEYLERİ EŞİNLE GURUR DUY. :KK54:

Allahım ya eşiniz bişey dememişki nie hüsnü kuruntu yapıosunuz arkadaşlarında dediği gibi kabuuğunuza çekilmek yerine kendinii geliştirmeye devam edin devam ettikçe takdir kazanırsınız size olan aşkı saygısı dahada artar.

Fakülte diploması yok diye bosanilmaz ama her dk Eşi kendisine "ilkokul mezunusun ama kendini çok gelistirmissin" demiyor diye içine kapanan ve etrafini kiskanan bir kadinla hayat daha zor olur orasi kesin.

Aciktan okumaya devam. Sonra ister aciktan Uni ister fakulteye giderek okuyabilirsiniz zorunda değilsiniz ama daha iyi hissedersiniz sanki.

Lütfen kompleks haline getirmeyin. Kendinize güvenin. Kendinizi, esinizi, yasamayi sevin...

Esin seni sevip evlenmis, evlenirken senin ne mezuni oldugunu biliyodu ..... bu fikirlere katiluyorum ama......

Insanlar Evlenmeden onceki bakis acilarini herzaman evliliklerinde de surdurselerdi tum evliler asktan ölürdü. :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:
Yani evlenmeden önce cok ayrintilar insana gözükmek, hos vakit gecirdigin güzel kiz , ok tamam.:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Ayni evde ayni hayati paylasmaya baslayinca ayrintilar farkedir ve ayrikiklar baslar. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

sizin durumda da sanirim böyle bisey olmus olabilir,

esiniz sizin bazi konulardaki eksikliginizi farketmis olabilir.

Sevmek anlasmak tamam da davul da dengi dengine olmayinca hos olmaz.
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Sizin okuyup iyi bir ünv bitirmeniz sadece diploma degil size ozguven herkonuda farkli bakisacisi, görgü bilgi kültür maddiyat falan filan da getirir,

esinizle konusacak ortak konulariniz olur, esiniz sizin de fikirlerinize saygi duyar filan...

Bence kendinizi ezik hissederek biyere varamazsiniz, elinizden geleni yapmalisiniz.:KK69::KK69::KK69::KK69::KK69::KK69::KK69:

Benm 2 kardesim dr, ben ögretmenim , cok da iyi bi unv den mezunum ama iste doktorlarin yaninda esamemiz okunmuyo, :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

adamlar doktor yaw :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Ben istanbul da yaşıyorum ilk okul mezunuyum dışardan lise oluyorum eşim ise dr ve 2 yıllık bi flörtün ardından şu an 1 buçuk yıldır ewliyim sorunum şu eşim hep benim kendimi çok geliştrdiğimden kendime çok şeyler kattığımdan genel kültürüme hayran olduğunu söylerdi flört döneminde sorun şu ki ben ewlendikten sonra bütün özgüvenim gitti kendimi yanında cahil ezik gibi göryorum yanında raat konuşamıorum bile yanlış bişey söylerim diye sebebi de şu ki ewlendikten sonra daha iyi tanık oldum eşim çok bilgili her konuda bi fikri vardır hep mantıklı dır sayılır sewilir yanında
Çevresinde kültürlü bayanların olduğunu düşününce onlardan etkilenir yuwam yıkılır die korkuyorum ewlenmeden önce çok güzeldi herşey ama niye ewlendikten sonra böle olduu???
Eşim bide bana hep şey derdi ilk okul mezunu biriyle ewlenicksin deseler hayatta inanmazdım ama sen çok farklsın kendini çok geliştirmişsin buda benim sana hayran olmama sebep diyor du ama ewlendikten sonra artık hiç sölemiyor iyice kabuğuma çekildim ölmk istiyorum;(((
Yardımmmm;(((
Aranızdaki tahsil farkı gerçekten fazlaymış. Yapmanız gereken tek şey okumaya devam etmek. Çünkü bu konu kafanızı Kurcalıyor.. Hemen çocuk yapmayıp okuyun bence.. yaşlarınız kaç bu arada? Eğer küçükseniz yani 20 lerde bence çocuk yapmadan önce üniversiteyi kazanın..

Eziksin eşini gözünde bu kadar büyüttüğün için Eziksin hayatının odak noktası yaptıgım için kabuğuna çekildigin için hayatın için çaba sarfetmedigin için eziksin..
Ne olmuş Dr sa önemli olan adam gibi adam olsun insan olsun ne okumuş cahiller var görsen duysan dudağın uçuklar geçenlerde bi konu var genel müdür adam müdür yardımcısı eşini dövmüş diye yani okumakla ne adam ne de insan olunmaz...

ben olsam sizin yerinizde en güzel şekilde liseyi bitirir ve üniye başlarım sonuçta dr da olsa mimarda olsa garsonda olsa bilgi okunarak araştırılarak öğrenilir oturunca başarıya ulaşan tek varlık tavuktur...

Benim unv mezunu bir arkadaşım yine unv mezunu ama guzel maasli bir iste calisan bir adamla evlendi alttan dersi kalmisti evlendiginde ve is bulamamisti. O da boyle kendini küçük görüyor du .esinin cok bilgili kendisininse bisey basaramamis olduğunu düşünüyordu . aslında unv bitirdi calisti etti ancak hala o durumda.
Bu biraz da kisiyle alakali ya da acaba esiniz davranislariyla ''sen ne bilirsin, ben daha iyi bilirim "gbi msjlar veriyor da sizi bu duygulara mi itiyor bilemiyorum.
ama demek istediğim eğitim düzeyi ayni kisilerde bile olabiliyor siz okumaya dvm edin ve kendinize guvenin. en basta
nice unv mezunlari doktor koca bulamiyor siz bulmussunuz hatta aşık etmissiniz kendinize . :) bak kendine guvenmek icin ne guzel sebep :KK66:
Yardımmmm;(((

Adam seni seçip evlendiğine göre sorun etmiyor bu mevzuyu sende etme bence sakın dile getirme

getirirsen sen kendini ezmiş duruma düşersin.

Back
X