• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sizce bunlar yeterli mi

Yapabilacak sadece bohça olsun saatti pastaydı süslemeydi onlarda para istiyor
Abartmayın... zaten nişan yapmıyorsunuz.
Söz dediğinize de 50 kişi gelsin..
Daha yeni kuzenime isteme-söz töreni hazırladık...

Bir masa hazırladık, iki vazo, içinde çiçekler.
Hediyelik kolonyalıklar hazırladık, kendiniz yaptık, masaya dizdik; dantel bir masa örtüsü Zaten evde vardı. Pleksi isimliler yapılıyor 30 liraya, öyle bir şey yaptırdık.
İki de şamdan tamamdır...
iki katlı da bir pasta yaptırdık.
Toplamda 1000-1500 arası tuttu...

Abartmayın... zaten nişan yapmıyorsunuz.
Söz dediğinize de 50 kişi gelsin..
Daha yeni kuzenime isteme-söz töreni hazırladık...

Bir masa hazırladık, iki vazo, içinde çiçekler.
Hediyelik kolonyalıklar hazırladık, kendiniz yaptık, masaya dizdik; dantel bir masa örtüsü Zaten evde vardı. Pleksi isimliler yapılıyor 30 liraya, öyle bir şey yaptırdık.
İki de şamdan tamamdır...
iki katlı da bir pasta yaptırdık.
Toplamda 1000-1500 arası tuttu...
İnşallah o kadar tutar benimde

Cok fazla bence. Cantaya saate filan ne gerek var, kendiniz alsaniza? :KK64: bu arada bilmiyorum onemser misiniz ama bohca bu islerdeki en sacma ve bosa giden kismi. Kimse kullanmiyor, niye bosa masraf yapiyorsunuz? Benim 2 abimde yaptık, bize gelen seylerin tek bir çöpünü kullanmadık ki hepsi pahali markalardandi ama abimin esinin annesi benim zevkimi nasil bilsin sonucta. Hepsi oraya buraya verildi. Onlari gorunce ben istemedim, yapmadık.

Bir de bunlari istiyorsunuz da karsiligini da vereceksiniz biliyorsunuz dimi? Siz de onlara aile boyu bohca yapacaksiniz. Sizden de gider bi 2bine yakin para sadece bu ise. Damada saat takim elbise ayakkabi virt zirt.
Onun yerine o paraya kendi kendinize harcama yapsaniz daha mantikli :KK48:

Sülaleye bohça işine girilmese ne güzel olur. Banane servet amcanın gömleğinden, makbule yengenin sutyeninden. Ben niye alıyorum? Saçma.

Kime gore neye gore az/cok?
Eger aranizda kalicaksa yeterli bu kdr yani.
Ama eger konu komsu akrabayi toplayip " bak kizimizin kvsi bunu bunu aldi" diye herkesin onune serilicekse o zmn bu kdr az derim ve sizi en guzeli annenize yonlendiririm " anne bizim adetler ne" diye.

Ornek veriyim.
Abimin karisi yengem baska sehirli.
Annem basta dedi " kizim adetiniz neyse siralayin biz size uyariz, hepsini yerine getirelim, ne sen etrafa bozul degeri az diye nede bizim adimiz ciksin cimri diye".
Ornegin annem basta sordu " kahveler icilirken kahbe parasi alirmi erkek kardesin?" Diye.
Yengem " yok anne olmaz yapmayiz bi ayip oyle seyler" dedi.
Halbuki yapti bunu kardesi o gun. Demekki konusulmamis evde. Adet buymus.
Neyseki annem yinede ne olur ne olmaz diye para goturmustude hem gelin tarafindaki amcasi dayisi teyzesine olumsuz gorunus vermedi hemde bizde guzelce parayi takir takir verdik agzimizin tadi bozulmadan. En guzeli kendi anneniz babamiza sormak. Hangi adetleri nasil yerine getirmek onlarin elinde.

Degisik bi nokta.
Annem sordu siz nasil yaparsiniz diye. Yengemin annesi ' biz boyle yapariz gelini alip elisverisi gidilir, adetlerimiz boyle".
Annem aldi yengemi aldi herseyi.
Ceyiz gormeye gelen teyzesi halasi gil" kv ne guzel seyler almis" diyince amnem bi ayri gururlandi kv olarak, yengem bi ayri gulumsedi " kv bana deger verdi baskalarinin yaninda bozmadi" diye.

Merhabalar bilenler bilir Eylülde isteme söz beraber olacaktı nişan yapmayacağım seneye bu aylardada düğünüm olacaktı sevgilimle arkdaşımın söz alışverişinden konuşurken bana bir liste yapmıs attı söz De alacaklarını bilmiyorum adetler nasıl olur elalem ne der milletin ağzınada laf vermek istemiyorum kısacası beni bilgilendirin ona göre cevap vereceğim annesi bohça hazırlayacakmış bizm evdekilerine Gömlek pantolon havlu ıvır zıvır söz yüzüklerini kendisi alacak bana elbise ayakkabı çanta çamaşır saat kolye iki adet bilezik hepsi bu kadar sizce bunlar normal mi az mı bna çok az geldi fazlada konuya hakim olmadığımdan atlamayım dedim sizce durum ne ?
normal canım yeterli biz yüzüklerimizi karşlılıklı almıştık sadece gerçi ikisini ayrı yaptıkta bunlar yeterli .

Benim de ağustosta olacak muhtemelen bence saydıklarınız fazla bile. Ben bilezik filan istemeyi düşünmüyorum. Ayrıca bohça yapacaksınız seneye düğüne kadar dolap bekleyecekler sararıp solacaklar düğüne yakın zamanda böyle şeyleri yapmak çok daha mantıklı

Back