• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sizce bunlar yeterli mi

Combativeenemy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
2.110
904
73
32
Merhabalar bilenler bilir Eylülde isteme söz beraber olacaktı nişan yapmayacağım seneye bu aylardada düğünüm olacaktı sevgilimle arkdaşımın söz alışverişinden konuşurken bana bir liste yapmıs attı söz De alacaklarını bilmiyorum adetler nasıl olur elalem ne der milletin ağzınada laf vermek istemiyorum kısacası beni bilgilendirin ona göre cevap vereceğim annesi bohça hazırlayacakmış bizm evdekilerine Gömlek pantolon havlu ıvır zıvır söz yüzüklerini kendisi alacak bana elbise ayakkabı çanta çamaşır saat kolye iki adet bilezik hepsi bu kadar sizce bunlar normal mi az mı bna çok az geldi fazlada konuya hakim olmadığımdan atlamayım dedim sizce durum ne ?

biz hiç girmedik o işlere, isteme günü yüzük takıldı, giyeceğim kıyafeti kendim seçip almıştım, yüzüklerimizi de birlikte almıştık, ailesi de set almış gelmiş, haberimiz bile yoktu,
sonrasında bohça alma verme olmadı, düğün zamanı da gidip katalogdan gelinlik seçip diktirdik, damatlığı hazır aldık (takım elbise aldık zaten) o dönem artık bütçemiz ortaktı, birlikte ödedik ikisini de.

Sizin ailenize bohça mı çıkacak ? Yoksa sadece size mı ? Diğerleri yeterli söz için de su bohça kısmını anlamadım ben ?

Elalem ne der diye düşünen birisiniz.
Bu kadar önem arz ediyorsa lütfen kapı kapı elalemi dolaşıp ne isteyip istemediklerini,
ne olup olmaması gerektiğini onlara sorunuz. Daha iyi veri elde edersiniz.
Sonuçta bir evlilikte en önemli nokta 'elalemdir'.
Onlar nasıl istiyorsa öyle yaşamak farzdır ve asıl mutluluğun anahtarıdır 'elalem'.

Şu adetlerin bir sonu gelse artık ya..nedir bu zorunlu alışveriş merakı..alan var alamayan var.Çok alınınca gelinlerin bir zafer kazanmiscasina acayip bir havaları var.Az alınınca koca adayı ailesini yerle bir edip gömme hırsları..daha evliliğe adım atarken binbir stres..bitsin gerçekten..

bana da fazla geldi.
biz bana söz/nişan günü giyeceğim bir elbise bir şal ayakkabı çanta alyans ve tektaş aldılar.
daha ötesini ne bekledim ne de alalım dediler.
sözden sonra kayınvalidem nişanlımda kredi kartını verdi ben de bir tunik bir şal aldım fazlasını aldırtmadım.
düğün zamanı allahın izniyle alırım kullanacağım kadar bir şeyler..
size de oylesini tavsiye ederim.
ki sizinkiler evdekilere göre de hazırlıyorlarmış, biz içimizden geldikçe hediyeleşiriz.

Back