Sizce bu meslek için geç mi kaldım zorlanır mıyım?

Loveangel1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
449
160
34
Merhaba herkese.hemen konuya gireyim.bu yıl binbir umutla KPSS sınavına girdim.sınavım hiç beklediğim gibi geçmedi ve sonuçta düşük bir puan aldım.biraz kendimden bahsedeyim 28 yaşındayım.2 çocuk annesiyim.kızım 8 oğlum 2 buçuk yaşında.tabiki iki çocukla sınava hazırlanmanın zorluğunu tahmin edersiniz.bölümümden merkezi atama puanları çok yüksek.benim içimde çalışma heyecanı kalmadı diyebilirim.bende düşündüm ve polisliğe başvurmaya karar verdim.en azından şansımı deneyim dedim.zaten sık sık alım oluyor ve bu ayda bi alım bekleniyor.
Birazda aile hayatımdan bahsedeyim daha iyi yorum yapabilmeniz için.Söylediğim gibi 28 yaşındayım 2 çocuğum var.Eşim bankacı(devlette) 8 yıldır çalışıyor.Müdürlüğüne 2-3 yıl kaldı.Ben evlendikten sonra hiç çalışmadım.maddi olarak bi sıkıntımız yok.2 katlı ev,eşime ait birde arabamız var.kendi işi haricinde ailesiyle ortak yaptığı işler de var oradan da gelirmiz var.Diyeceksiniz ki peki bu şartlarda neden çalışmak istiyorsun.çünkü bana göre çalışmakta bir ihtiyaç.erken evlendiğim için çocuklarım erken yaşta büydü.2 yıl sonra oğlumda anaokuluna başlayacak ve ben evde oturmak istemiyorum.ama biliyorum ki polisliğin şartları zor.yani eğitimi var Doğu görevi var.sizce bu şartlarda durum çok mu ütopik benim için.ailem çocuklar konusunda yardımcı olur yani eğitim sırasında yanıma gelirler çocuklarıma bakarlar.eşim başvurmama karışmaz.ama kazandıktan sonra cayar mı ondan da emin değilim.ülkemizin durumu ortada yarınımızın ne olacağını da bilmiyoruz garanti bi işim olsunda istiyorum.çocuklarımın geleceği için daha çok birikim yapalım istiyorum.siz benim yerimde olsanız ne yapardınız gerçekten çok mu zorlanırım.aile hayatım düzenim bozulur mu kafam çok karışık.

Tabi ki geç değil. İstiyorsanız her yaşta her şeyi yapabilirsiniz. Şansınızı deneyin.
Aslında aklımda hiç olmayan bir meslek.ama malum ülkemizin şartları işe girmek gerçekten çok zor.puanımda düşük olduğu için başvurmak istiyorum.daha önceki yıllarda 1 sefer daha girmiştim yüksek almama rağmen yine bi kaç puanla merkezi atama olmamıştı.aslında iş konusunda biraz şanssızım.

Defalarca gırdım sınava bu yıl da atanacak kadar puan alamadım. Takıpteyim konunuzu. Polis olan arkadaslar varsa yorumları faydalı olabılır

Defalarca gırdım sınava bu yıl da atanacak kadar puan alamadım. Takıpteyim konunuzu. Polis olan arkadaslar varsa yorumları faydalı olabılır
Benimde defalarca giren arkadaşlarım var.tabiki daha önceki yıllarda polis olmak daha zordu malum olaylardan dolayı.şimdi biraz daha kolay.

Bayanlar icin rahat bence basvurun hayirlisiysa zaten olur

Insan isterse her zorluk aşılır cok sayida kadin polis var is hayati icin gecikmeyin geciktikce zorlasir baş edemezsiniz.

Bende tam tersi acaba aile düzenim bozulur mu diye çok korkuyorum.eşim memleketinde görev yapıyor.nufus kaydımız burada olduğu için eş durumundan buraya vermeyecekler çünkü.
Her meslekte öyle öğretmen olsa da sözleşmeli 6 yil gelemiyor sen bilirsin canim aile duzenini bozmak istemiyorsan basvurma o zaman

Bildiğim kadarıyla ilk atamada eşinin olduğu şehri secebilirsin senin de kütük ordaysa tek sıkıntı büyükşehir değilse olmaz. Ama büyükşehir ünvanı varsa bulunduğunuz ile tayininiz çıkar eş durumundan...

Merhaba, normalde kendi mesleğiniz nedir acaba? Özelde vs çalışma durumunuz yok mu? Ben olsam eğer sırf çalışmak istediğim için istiyorsam ya özeli ya da eşimin ailesi ile yaptığı işi düşünürdüm polislikten önce. Polislik gerçekten zor bir meslek bana göre, masabaşı işi olursa elbette güzel ama ben ruh hali açısından oradan oraya koşturmak için fazla yaşlanmış hissediyorum kendimi açıkçası nedense :) Çoğu arkadaşım atama durumu olmadığı için polisliğe geçti bazıları çok isteyerek bazıları mecburiyetten ama hepsinin ortak paydası maddi durumları olmadığı ve çalışmak zorunda oldukları içindi, ben biraz fazla mı hassasiyet gösteriyorum bilemiyorum ama maddi açıdan zorlanmıyorsanız polislik yerine başka işlere yönelmenizi dilerim :))

Yaşadığınız yere atanmama riski çok yüksek. Bunu çok iyi düşünmeniz gerekir. Onun dışında karar sizin tabi. Polislik ile ilgili çok şey bilmiyorum. Ama çalışmak çok önemli. Gerçek mesleginiz nedir?

Yerinde olsam yapmazdım.
Polislik çok kıymetli ve başlı başına zor
Bir de doğu görevi vs durumları
Çocuklar ve senin için yıpratıcı olur diye düşünüyorum.

Bir de kendi fikrim; bu işe hayali ve ihtiyacı olan o kadar çok insan vardır ki eminim.
Ben olsam yapmazdım.

Yine de hakkında hayırlısı tabii.

Polislik bayanlar için rahat görünede dışarıdan gerçekte öyle değil.. ek mesaisi gece görevleri var mesela .. biraz klişe olacak ama yalnızca para için yapılacak bir meslek değil .. öncelikle sevmek gonul vermek lazım ..Aile duzeniniz bozulacak mi evet bozulacak mecburi şark görevi var eşiniz işi dolayısıyla gelemeyecek olursa doğuda 2 çocukla min 3 sene yasamak zorundasınız ayrıca yanınızda anne kayınvalide olmazsa gece mesailerinde cocuklarinizin yanında kalabilecek güvenilir birini bulmak zorundasınız.. şark dönüşü istediğim yere giderim diye bir kural yok hele ki bulunduğunuz ilin büyükşehir olmadığını söyluyorsanız oraya gidemezsiniz .. atama durumuyla ilgili çocukların eğitiminin sekteye uğramasını hiç söylemiyorum .. Ama yapabilirmisiniz elbette neden olmasin yaşınız genç zorluğu yanında güzellikleri yok mu tabiki de var değer mi bence değer bu mesleği yapmanıza.. türkiye şartlarına gore iyi bir maaş güvenceniz olacak ama dediğim gibi sevmeden istemeden meslek seçmeyin tek polislik için demiyorum ne olursa olsun hangi meslek olursa olsun insan mesleğini sevmeli yoksa nasıl geçer bir ömür yahu:)

Yani yaşadığım yer büyük şehirse kütüğüm buradaysa bile eşimin yanına gelebilirmiyim eş durumundan.yaşadığım yer büyük şehir değil ama Büyükşehir olacak iller listesinde.

Yaşadığım yer küçük bi ilçe ve özelde çalışacak hiç bir yer yok.zaten eşim istemiyor özelde çalışmamı.evlenmeden önce özel bi firma da çalışıyordum İnanun şartları çok çok daha zor ve askari ücrete çalışıyorsun.eşimin ailesiyle yaptığı iş beden gücü gerektiren bir iş benim yapabileceğim bir iş değil.normalde de iibf mezunuyum.bu yıl ücretli öğretmenliğe başvurdum alanımla ilgili sadece.yaşadığım yerde tek yapabileceğim o.

Aklımda yoktu ama istiyor muyum evet istiyorum şark görevini eşimde söyledi.aslında istese tayin isteyip gelebilir.zaten kendisininde müdür olunca mecburi tayini var 3 yılda bir.ama pek gönüllü değil.ben yine de şansımı denemek istiyorum dedim ses etmedi.

Evet çalışmak istiyorum tek isteğim bu aslında.yaşım çok genç evde oturmak köreltiyor beni.normalde iibf mezunuyum çalışma ekonomisi.ama işte çocuklarla çok zor kamu da işe girmek.

Çok teşekkürler.kimin hakkında hayırlısıysa rabbim ona nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…