Çocuk istemiyorsan mutlaka korunmalısınız. Ben 6 ay duzenlı dogum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım eşim korunuyordu bir kerelik ihmal ile hamile kaldım. Bir kereden bile oluyor yani :) Açıkçası ben Türkiye'de olsam hapı da bırakmaya asla cesaret edemezdim ama yurtdışında doğum yapacağım. Burada doğum ücretsiz, hamileliğin 4. ayından beri hastalık izni ile maaşımı tam alıyorum sonrasında 1 yıl annelik izni kullanacağım. Türkiye'de özel hastanelerde doğuma 100k TRY verenleri, 37 haftalık olana kadar çalışanları, bebeği 2 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda olanları okudukça çok üzülüyorum. O zaman yapamazdım....
Tabi ki burada da çocuğun sosyal çevre geliştirmesi, dil, okul gibi sorunlar yaşayacağız ama Türkiye'de en temel bebek ihtiyaçlarına beslenme başta olmak üzere ulaşmak ne kadar güç. Bebek arabası vs gibi şeylerin en az iki katı fiyattan başlamasını saymıyorum bile. Burada hem mama bez her şey ucuz hem de devlet çalışana çalışmayana destek para veriyor.
Özetle bu düşünceleriniz de varken KORUNUN aksi durum olursa altından kalkamazsınız. Yaşınız çok genç eminim siz de düşünmüşsünüz ama çocuktan önce güzel bir eğitim ve iş hayatı edinmenizi dilerim. Sonra hayat şartlarında belki fikirleriniz değişir. Fikir ve şartlarınız değişse de Duygularınız hep bu yönde kalırsa da yapacak bir şey yok herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil tabi ki. Annelik en başta gönül işi.