• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu devirde çocuk yapmak ?

bilinmiyo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kirada oturuyoruz destek çıkan da kimse yok eşim kendi çalışıyor kuryelik yapıyor çocuk zaten istemiyorum yaşımın çok küçük olduğunu düşünüyorum ve bu devirde çocuk yapmak hiç bana mantıklı gelmiyor her şey inanılmaz pahalı ortalık da kötü yenidoğan çetesi vs vs bir sürü şey var sizce de öyle değil mi

Zaten istemiyormuşsunuz,mantıksız da geliyormuş…Fikriniz net gibi.Yapmayın zaten bu düşüncelerle.

Önemli olan istemek,hazır hissetmek…
Yapmış olmak için yapmamak…
Hayat boyu kötülüklerin ve kötünün önüne geçemezsiniz.Bunun önlemini almak mümkün değil.

Çocuk istemiyorsan mutlaka korunmalısınız. Ben 6 ay duzenlı dogum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım eşim korunuyordu bir kerelik ihmal ile hamile kaldım. Bir kereden bile oluyor yani :) Açıkçası ben Türkiye'de olsam hapı da bırakmaya asla cesaret edemezdim ama yurtdışında doğum yapacağım. Burada doğum ücretsiz, hamileliğin 4. ayından beri hastalık izni ile maaşımı tam alıyorum sonrasında 1 yıl annelik izni kullanacağım. Türkiye'de özel hastanelerde doğuma 100k TRY verenleri, 37 haftalık olana kadar çalışanları, bebeği 2 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda olanları okudukça çok üzülüyorum. O zaman yapamazdım....

Tabi ki burada da çocuğun sosyal çevre geliştirmesi, dil, okul gibi sorunlar yaşayacağız ama Türkiye'de en temel bebek ihtiyaçlarına beslenme başta olmak üzere ulaşmak ne kadar güç. Bebek arabası vs gibi şeylerin en az iki katı fiyattan başlamasını saymıyorum bile. Burada hem mama bez her şey ucuz hem de devlet çalışana çalışmayana destek para veriyor.

Özetle bu düşünceleriniz de varken KORUNUN aksi durum olursa altından kalkamazsınız. Yaşınız çok genç eminim siz de düşünmüşsünüz ama çocuktan önce güzel bir eğitim ve iş hayatı edinmenizi dilerim. Sonra hayat şartlarında belki fikirleriniz değişir. Fikir ve şartlarınız değişse de Duygularınız hep bu yönde kalırsa da yapacak bir şey yok herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil tabi ki. Annelik en başta gönül işi.

Çocuk istemiyorsan mutlaka korunmalısınız. Ben 6 ay duzenlı dogum kontrol hapı kullandım sonra bıraktım eşim korunuyordu bir kerelik ihmal ile hamile kaldım. Bir kereden bile oluyor yani :) Açıkçası ben Türkiye'de olsam hapı da bırakmaya asla cesaret edemezdim ama yurtdışında doğum yapacağım. Burada doğum ücretsiz, hamileliğin 4. ayından beri hastalık izni ile maaşımı tam alıyorum sonrasında 1 yıl annelik izni kullanacağım. Türkiye'de özel hastanelerde doğuma 100k TRY verenleri, 37 haftalık olana kadar çalışanları, bebeği 2 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda olanları okudukça çok üzülüyorum. O zaman yapamazdım....

Tabi ki burada da çocuğun sosyal çevre geliştirmesi, dil, okul gibi sorunlar yaşayacağız ama Türkiye'de en temel bebek ihtiyaçlarına beslenme başta olmak üzere ulaşmak ne kadar güç. Bebek arabası vs gibi şeylerin en az iki katı fiyattan başlamasını saymıyorum bile. Burada hem mama bez her şey ucuz hem de devlet çalışana çalışmayana destek para veriyor.

Özetle bu düşünceleriniz de varken KORUNUN aksi durum olursa altından kalkamazsınız. Yaşınız çok genç eminim siz de düşünmüşsünüz ama çocuktan önce güzel bir eğitim ve iş hayatı edinmenizi dilerim. Sonra hayat şartlarında belki fikirleriniz değişir. Fikir ve şartlarınız değişse de Duygularınız hep bu yönde kalırsa da yapacak bir şey yok herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil tabi ki. Annelik en başta gönül işi.
Ben 37 ye kadar çalıştım sadece doğumda 50 bin TL idi. Muayene tahlil hariç. Bebeğin her ay kontrol muayene ğcreti 3000 tl. Eşimle yaşadığın manevi yorgunluk cabası. Biliyorum ama geçicek.

Geçen hafta kızım (3,5 yaş) ön dişlerini çarptı. Sinirler zedelenmiş kanal tedavisi olacak. Yaşı küçük olduğu için anestezili. Ve bu dişleri süt dişleri en fazla 4 sene kullanabilecek ama olmazsa hiç birşey ıssıramayacak bu kadar süre. Ücreti 40.000 TL. Allah dermansız dert vermesin tabi ama yani çocuk bu demek şu ara ülkede.

22 yaşındayım 2.5 yıllık evliyim kirada oturuyoruz destek çıkan da kimse yok eşim kendi çalışıyor kuryelik yapıyor çocuk zaten istemiyorum yaşımın çok küçük olduğunu düşünüyorum ve bu devirde çocuk yapmak hiç bana mantıklı gelmiyor her şey inanılmaz pahalı ortalık da kötü yenidoğan çetesi vs vs bir sürü şey var sizce de öyle değil mi
Siz çalışıyormusunuz ?

Yaşın çok küçük evet. Gerçekten anne baba olmaya hazır hissettiğinizde ortak bir kararla adım atarsınız. Sadece kadının istemesi de yetmiyor baba olmayı da istemeli. Ya da tam tersi eşinin istemesi yeterli değil. Çevrede yaşanan birçok olumsuz örnek var ne yazıkki. Fakat şimdiden hamilelik ve doğumu düşünmek seni yıpratır. Özel hastaneye değil de devlet hastanesine gidersin bir gün anne olmaya karar verirsen , hamile kalırsan. Ayağını yorganına göre uzatmak lazım. Aylık gelir gider, ekonomik durum önemli tabiki. Dediğim gibi hazır hissetmeden kesinlikle çocuk yapmayın korunun

Bu tamamen size kalmış. Ben çocuk yaptım mutluyum. Ancak evlilik zaten illa çocuk için olan bir kurum değil. Bu saydığiniz gerekçeler olmadan da hiç çocuk sahibi olmak istemiyor olabilirsiniz. Ancak yaşınız daha küçük fikirleriniz çok değişir. Zamana bırakın.

Hangi ülke orası ben de geleyim

Back
X