Ben de tahmin ediyorum da konu sahibi o kadar emin ki kocasının evi ona birakacagina ve calismadan iki çocuğa bakabilecegine , eşi herhalde üst düzey bürokrat filan diye düşünüp nafakayı en yüksekten tahmin verdim. Gerçi babası da kocası da üst düzey bürokrat olsa alacağı yetim maaşı+ nafaka yine karınlarını bile doyurmaz ya neyse .... vardır herhalde bir bildiği, bu kadar rahat olduğuna göre....3000 nafaka mi ? Hakimlerin gönlü neyazikki o kadar bol değil
Yetim maaşı varken kendine nafaka da alamaz,anca çocuklara alır.İki çocuğa 2000 verilebilir bu ekonomik koşullarda.Evet çalışmasi şart,düşkün olmaya hepimiz düşkünüz ama birilerine de güvenmek zorunda kalıyoruz mecburen.Ben de tahmin ediyorum da konu sahibi o kadar emin ki calismadan iki çocuğa bakabilecegine eşi herhalde üst düzey bürokrat filan diye düşünüp nafakayı en yüksekten tahmin verdim. Gerçi babası da kocası da üst düzey bürokrat olsa alacağı yetim maaşı+ nafaka yine devede kulak kalır ya neyse.... vardır herhalde bir bildiği
Kreş ve etüt ödemeniz ne kadar?Abartmayın isterseniz kocaman olmuş çocuklar. Not 11 aylık bebek 8 yaş oğlumla ayrılıp tek başıma ayakta durdum. Kreşe verdim küçüğü büyüğü de okula zaten. Çalışmadan geçinemezsiniz. Hayat çalışırken bile zar zor oluyor zaten. Siz ne güzel büyütmüşsünüz de. Ben yerinizde olsam büyüğü okula yıllarım diğerini tam gün devlet anaokuluna. Okuldan sonra etütte veririm büyüğü çıkışta da çocukları toplar gelirim.
Kucuk 3.5 buyuk 10 yasinda
Bosanica bir sorun biter bini doğar evine çocuğuna bakiyorsa bosanmiycan yok sayican hicbisey için tartismiycan sanki yok ruhu geziyor evdeDaha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Bulunduğum şehirde etüt ödemeleri aylık 1.500,özel kreş fiyatları ise senelik 20 binden başlıyor.Yani eşinizin vereceği nafaka karşılamayabilir bile.Tabii süper kazandığı bir işi varsa ve nafakayı en üst limitten verecekse o başka..Kreş ve etüt ödemeniz ne kadar?
Evde kavga çıkaran bir herif varken bu çözüm değil. Ruhu geziyor evde derken ruh sağlığı gider elden.Bosanica bir sorun biter bini doğar evine çocuğuna bakiyorsa bosanmiycan yok sayican hicbisey için tartismiycan sanki yok ruhu geziyor evdeyiycen icecen kendine bakacan
Evet benim bğyük çocuğum 2 yıl gitti. Sabah 8 akşam 17 ama nöbetçi öğretmen oluyor 7.30-18 e kadar da bırakılabiliyor. 2 yıl önce 400 liraydı. Şimdi de bence 800 falandırTam gün devlet anaokulu mu varmış
Etüte yollamıyorum ben süt iznim vardı çıkışta alıyordum. Bu yıl da işe bırakır servis belki çözüm bulacağım o zamana kadar. Kreşi 2 bin lira aldığım çocuklar için nafakayı veriyorum. Bezi bırakınca ya devlet anaokuluna ya da belediye kreşine vermeyi düşünüyorum bebeğimiz deKreş ve etüt ödemeniz ne kadar?
bazen böyle konuların mahsus açıldığını düşünüyorumAslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
hayal kurmayınEvi dugun takilarim, bagkurdan ceyiz param, annemin altinlari ve paralari ile aldim. Cok az kredi cektik. Anneme olan borc verilmedi. Simdi bu evin hakkini yariyami bolerler. Benim daha cok hakkim var aslinda. İyi bir isi var. Siddetin azi cogu olmaz. Her tartismamizda uzerime yuruyor. Bikac defa vurmusluguda var. Hakaret eder beni hep ezmeye calisir. Ama bunlari ispatlayacak delilim yok ne yazikki. Bunlara karsilik tazminat istemesem onun yerine cocuklara nafaka ve evi bana biraksa. Babamdan maasim baglanir bosandigimda. Nafaka ve maas bana yeter. Anneme olan borcumuza karsilik evin diger yarisini istemeye hakkim varmidir. Dugun takilarinida istemem sonucta onlar eve gitti. Mihrimde var hadi onuda birakayim. Haksizmiyim sizce
Hem karnım doysun, hem pastam dursun diyorsunuz.... hmmmm peki..Daha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Çalışmak tabi ki her koşulda iyidir ancak; sabah işe nasıl yetişecek mesela çocuğu bırakınca şöyle bir düşündüm. İş yerleri 8 en geç 9 da iş başı yapar. Geç kalmaya da tahammülleri yoktur. Akşam da etüte giderse yüksek maaş lazım ona. Yoksa maaşın hepsi çocuk bakımına gidiyor. Etüt olmazsa da çocuk servisle bile gitse yapayalnız hergün evde. Eğitimi dersleri nasıl olur? Çok zor iş gerçekten. Getirmesi götürmesi ayrı, maddi anlamda ayrı. Prezentabl meslek olmadan çalışsan da ele güne çalışıyorsun.Etüte yollamıyorum ben süt iznim vardı çıkışta alıyordum. Bu yıl da işe bırakır servis belki çözüm bulacağım o zamana kadar. Kreşi 2 bin lira aldığım çocuklar için nafakayı veriyorum. Bezi bırakınca ya devlet anaokuluna ya da belediye kreşine vermeyi düşünüyorum bebeğimiz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?