Sizce bosanmalimiyim

3000 nafaka mi ? Hakimlerin gönlü neyazikki o kadar bol değil
Ben de tahmin ediyorum da konu sahibi o kadar emin ki kocasının evi ona birakacagina ve calismadan iki çocuğa bakabilecegine , eşi herhalde üst düzey bürokrat filan diye düşünüp nafakayı en yüksekten tahmin verdim. Gerçi babası da kocası da üst düzey bürokrat olsa alacağı yetim maaşı+ nafaka yine karınlarını bile doyurmaz ya neyse .... vardır herhalde bir bildiği, bu kadar rahat olduğuna göre....

Ben de tahmin ediyorum da konu sahibi o kadar emin ki calismadan iki çocuğa bakabilecegine eşi herhalde üst düzey bürokrat filan diye düşünüp nafakayı en yüksekten tahmin verdim. Gerçi babası da kocası da üst düzey bürokrat olsa alacağı yetim maaşı+ nafaka yine devede kulak kalır ya neyse.... vardır herhalde bir bildiği
Yetim maaşı varken kendine nafaka da alamaz,anca çocuklara alır.İki çocuğa 2000 verilebilir bu ekonomik koşullarda.Evet çalışmasi şart,düşkün olmaya hepimiz düşkünüz ama birilerine de güvenmek zorunda kalıyoruz mecburen.

Abartmayın isterseniz kocaman olmuş çocuklar. Not 11 aylık bebek 8 yaş oğlumla ayrılıp tek başıma ayakta durdum. Kreşe verdim küçüğü büyüğü de okula zaten. Çalışmadan geçinemezsiniz. Hayat çalışırken bile zar zor oluyor zaten. Siz ne güzel büyütmüşsünüz de. Ben yerinizde olsam büyüğü okula yıllarım diğerini tam gün devlet anaokuluna. Okuldan sonra etütte veririm büyüğü çıkışta da çocukları toplar gelirim.
Kreş ve etüt ödemeniz ne kadar?

Bosanmayin bence anlasmaya calisin. Simdi evde maddi manevi bir Duzen var. sizin bir basiniza bir duzen kurabileceginizi dusunmuyorum. En iyisi kendinizi calismaya hazir hissedene kadar evli kalin

1 çocuğum var eşim de ben de çalışıyoruz özel sektörde ama gerçekten ancak yetiyoruz masraflara..

Ya kocaya katlanacaksınız ya işe hangisini tercih ederseniz artık 🙄

Herkes size her zaman destek olamaz babanız da yok anladığım kadarıyla çalışmak şart eğer boşabacaksanız ayrıca boşanmaya kalkışınca tek evi olan insanlarda ben hiç duymadım birinin sıkıntısız birine ev araba mal bıraktığını ne yazık ki... Yani eşiniz çok evliya değilse ki zaten size iyi davranmıyormuş evi falan bırakmamak için her şeyi yapar gibi...

Çalışmayın aynen iyi edersiniz. Sonra 50lerinize geldiğinizde buraya "geçinemiyorum çocuklarım bana bakmıyor" diye başlık atmayın ama.

Daha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Bosanica bir sorun biter bini doğar evine çocuğuna bakiyorsa bosanmiycan yok sayican hicbisey için tartismiycan sanki yok ruhu geziyor evde 😀yiycen icecen kendine bakacan

Çocuklar küçük değil ki ? İnsanlar evliyken de küçücük çocuklarını bırakıp çalışıyor. Herkesin evladı kendine kıymetli sonuçta kimse istemez ama hayat şartları. Mesleğiniz varsa zaten boşanmasanız da emeklilik için çalışabilirsiniz. Hayatın ne getireceği belli olmaz asla birine tamamen her şeyi teslim edip yaşamamak gerekir diye düşünüyorum ben. Nafaka da bu devirde sizi geçindirmez zaten. Kira ile bitmiyor ki olay. Bilemedim biz bu durumda nasıl bir tavsiye verebiliriz ki ?

Bosanica bir sorun biter bini doğar evine çocuğuna bakiyorsa bosanmiycan yok sayican hicbisey için tartismiycan sanki yok ruhu geziyor evde 😀yiycen icecen kendine bakacan
Evde kavga çıkaran bir herif varken bu çözüm değil. Ruhu geziyor evde derken ruh sağlığı gider elden.

Babadan olan maasinizi annenizle paylasacaksiniz. Evlenmeden once 700tl aliyordum simdi taş catlasa 1100-1500tl falandir. Birgunde o parayi sadece temek ihtiyaçlarımı alarak bitiririm. Nafaka da 2 cocuk+size 1500 baglansa oda 2.gün biter.

Evi alirken bu kadar para koyduysaniz evden gidecek kisi esiniz olmali. Evi size biraksa bile nafaka+yetim maasi ile gecinemezsiniz. Birazdan acil bir durum icin doktora gidecegim, devlet hastanesinde randevu bulamadım ozel hastaneye gidecegim muayene ucreti 350tl. Iki tahlil yapsalar toplam 700tl birakir cikarim. Bu tip ekstrem durumlarda ne yapacaksiniz, nereden bulacaksınız?

Kreş ve etüt ödemeniz ne kadar?
Etüte yollamıyorum ben süt iznim vardı çıkışta alıyordum. Bu yıl da işe bırakır servis belki çözüm bulacağım o zamana kadar. Kreşi 2 bin lira aldığım çocuklar için nafakayı veriyorum. Bezi bırakınca ya devlet anaokuluna ya da belediye kreşine vermeyi düşünüyorum bebeğimiz de

Aslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
bazen böyle konuların mahsus açıldığını düşünüyorum
çalışmadan çabalamadan nasıl olacak boşanmak

bizde düşkünüz çocuklarımıza her anne baba düşkündür genelde
hepimiz evde oturalım o zaman

bu arada maddi tazminat davası açma fikri falan veren olursa çevrenizde o işle öyle kolay değil

Evi dugun takilarim, bagkurdan ceyiz param, annemin altinlari ve paralari ile aldim. Cok az kredi cektik. Anneme olan borc verilmedi. Simdi bu evin hakkini yariyami bolerler. Benim daha cok hakkim var aslinda. İyi bir isi var. Siddetin azi cogu olmaz. Her tartismamizda uzerime yuruyor. Bikac defa vurmusluguda var. Hakaret eder beni hep ezmeye calisir. Ama bunlari ispatlayacak delilim yok ne yazikki. Bunlara karsilik tazminat istemesem onun yerine cocuklara nafaka ve evi bana biraksa. Babamdan maasim baglanir bosandigimda. Nafaka ve maas bana yeter. Anneme olan borcumuza karsilik evin diger yarisini istemeye hakkim varmidir. Dugun takilarinida istemem sonucta onlar eve gitti. Mihrimde var hadi onuda birakayim. Haksizmiyim sizce
hayal kurmayın
vermez.. üzgünüm :(

2 çocukla çalışmadan geçinilmez. Aileniz manevi destek olmadığı sürece sorun yaşanır. Biz iki kişi deli gibi çalışıp 1 çocuğa zorla bakıyoruz onda da çocuğu okuldan kim alacak,evde yalnız nasıl kalacak muhabbetleri oldu hep. Yani zor. Siz işe girmeden 3-5 bin gelirle açlıktan ölürsünüz söyleyeyim şimdiden

Daha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Hem karnım doysun, hem pastam dursun diyorsunuz.... hmmmm peki..

Etüte yollamıyorum ben süt iznim vardı çıkışta alıyordum. Bu yıl da işe bırakır servis belki çözüm bulacağım o zamana kadar. Kreşi 2 bin lira aldığım çocuklar için nafakayı veriyorum. Bezi bırakınca ya devlet anaokuluna ya da belediye kreşine vermeyi düşünüyorum bebeğimiz de
Çalışmak tabi ki her koşulda iyidir ancak; sabah işe nasıl yetişecek mesela çocuğu bırakınca şöyle bir düşündüm. İş yerleri 8 en geç 9 da iş başı yapar. Geç kalmaya da tahammülleri yoktur. Akşam da etüte giderse yüksek maaş lazım ona. Yoksa maaşın hepsi çocuk bakımına gidiyor. Etüt olmazsa da çocuk servisle bile gitse yapayalnız hergün evde. Eğitimi dersleri nasıl olur? Çok zor iş gerçekten. Getirmesi götürmesi ayrı, maddi anlamda ayrı. Prezentabl meslek olmadan çalışsan da ele güne çalışıyorsun.

Bana kalırsa anne çalışıyorsa kreş ve okul masrafları ortak olmalı baba ile. Nafaka ayrı verilmeli sanki.

Back