- 23 Ocak 2020
- 1.858
- 762
- 73
Ayrılın ve çalışın bence oyun ablası tutabilirsinizDaha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Bu devirde çalışmadan sadece nafaka ile geçinmek imkansız. Ev sizin bile olsa imkansızDaha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Armut piş ağzıma düş… Herkes çocuklarına çok düşkün. Kimse bırakmak istemez ama malum hayat şartları. Çocuklarına çok düşkün olan bir anne onların geleceğini düşünüp çalışır. Kusura bakmayın ama çok saçma geldi açıklamanız.Aslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
Tabii biz çalışan anneler hiç düşkün değiliz,çocuklarımızı sevmediğimiz için çalışıyoruz.O zaman kocanızın her türlü kahrını çekin.insanlardan ne gibi yorum bekliyorsunuz? Bedavadan geçinmeyi isteyen insanların kafasından istiyorum ya ne güzel bir dünya!!Aslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
Bana çocuklardan ziyade rahatınıza düşkünsünüz gibi geldi. Hem karnım doysun, hem de pastam dursun istiyorsunuz. Çocuklarımıza hepimiz düşkünüz, bir tek sizinkiler kıymetli değil yani. Yan gelip yatıp eski kocadan geçinmeyi bekliyorsunuz resmen. Bu ülkede çalışan yüzbinlerce kadın ne yapıyorsa siz de onu yapın.Aslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
Evi dugun takilarim, bagkurdan ceyiz param, annemin altinlari ve paralari ile aldim. Cok az kredi cektik. Anneme olan borc verilmedi. Simdi bu evin hakkini yariyami bolerler. Benim daha cok hakkim var aslinda. İyi bir isi var. Siddetin azi cogu olmaz. Her tartismamizda uzerime yuruyor. Bikac defa vurmusluguda var. Hakaret eder beni hep ezmeye calisir. Ama bunlari ispatlayacak delilim yok ne yazikki. Bunlara karsilik tazminat istemesem onun yerine cocuklara nafaka ve evi bana biraksa. Babamdan maasim baglanir bosandigimda. Nafaka ve maas bana yeter. Anneme olan borcumuza karsilik evin diger yarisini istemeye hakkim varmidir. Dugun takilarinida istemem sonucta onlar eve gitti. Mihrimde var hadi onuda birakayim. Haksizmiyim sizce1. Ev tamamen sizin olmaz. Dava sonuçlanana kadar oturursunuz. Mal paylaşımı ile birlikte evi satın alırken eğer miras ya da bağış yoluyla aile büyüklerinin verdiği bir para yok ise satılır, tam ikiye bölünür. Siz ya da eşiniz satın almak isterse karşı tarafa yarı parasını öder.
2. Nafaka ilk olarak çocuklara bağlanır. Bağlanan nafaka çocukların harçlığından hallice olur. Eşiniz memur değil ise, bu parayı sabit olarak almanız zorlaşabilir.
3. Size de nafaka bağlanabilir ancak dediğim gibi eşiniz çok iyi maaşla çalışıyor olacak ve boşanma ile birlikte iki taraf da yoksulluğa düşmeyecek miktarda olacak.
4. Çok net söyleyebilirim. Nafakaya bel bağlarsanız çok kısa sürede geçinemediğinizi anlayacaksınız. Böyle bir planınız var ise, Eylül dönemi ile birlikte çocuğu kreşe başlatın ve iş arayın. Bağımsız anaokulları 3 yaş üstü tuvalet eğitimini tamamlamış çocuklar için gayet uygun. Değil özel kreşler devlet bile 3 yaş çocuğunun böyle bir ortama ihtiyaç duyduğunun farkında ve uygun ortamla yaratmaya çabalamış. Siz çocuğuma başkası bakamaz diyorsunuz.
Yok yarıya bölünmez o halde.Evi dugun takilarim, bagkurdan ceyiz param, annemin altinlari ve paralari ile aldim. Cok az kredi cektik. Anneme olan borc verilmedi. Simdi bu evin hakkini yariyami bolerler. Benim daha cok hakkim var aslinda. İyi bir isi var. Siddetin azi cogu olmaz. Her tartismamizda uzerime yuruyor. Bikac defa vurmusluguda var. Hakaret eder beni hep ezmeye calisir. Ama bunlari ispatlayacak delilim yok ne yazikki. Bunlara karsilik tazminat istemesem onun yerine cocuklara nafaka ve evi bana biraksa. Babamdan maasim baglanir bosandigimda. Nafaka ve maas bana yeter. Anneme olan borcumuza karsilik evin diger yarisini istemeye hakkim varmidir. Dugun takilarinida istemem sonucta onlar eve gitti. Mihrimde var hadi onuda birakayim. Haksizmiyim sizce
Offf offf calismak niye zorunuza gidiyor??Daha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Ahahaha şaka mısın bacım....2 kişi köpek gibi çalışıp tek çocuğa anca bakıyoruz, o da biz ana baba yarı açız yani , kira borç yokken durum bu... çalışmadan geçinip üstüne iki çocuk yetistirebilecegin bir yol bulursan bize de yazDaha oncede yazmistim. Esimle siddetli gecimsizligimiz var. Anlasamiyoruz. Bosanmayi dusunuyorum ama cocuklar var. Calisamam. Ailemin yaninada gidemem. Cocuklar olmasa giderdim belki calisirdim ama annem bakamaz. Ev kendimizin. İs ciddiye binerse esim gider evden. Ben kalirim. Ama bitek kira vermemekle olmuyor. Kendi evimde 2 cocukla calismadan nasil gecinirim bilmiyorum. Bosanirsam pisman olmaktanda korkuyorum acikcasi. Akil verin bana ne yapmaliyim. Ayrilirken haklarim neler. Ne talep edebilirim esimden calismadan gecinmek icin. Cunku cocuklar kucuk birakamam kimseye guvenemem.
Ahahaha şaka mısın bacım....2 kişi köpek gibi çalışıp tek çocuğa anca bakıyoruz, o da biz ana baba yarı açız yani , kira borç yokken durum bu... çalışmadan geçinip üstüne iki çocuk yetistirebilecegin bir yol bulursan bize de yaz
Not: Bı de mesleği varmış ama çocuklarına çok düşkün oldugundan çalişamazmis sfffsssddf ay ev yıkıldı gülmekten
Tatlım babandan kalan maaş 3000 olsa eşin 3000 nafaka verse ailen de her ay 1000 destek olsa etti 7000...ki bu kadar nafaka çıkar mı, ailen her ay bu desteği verir mi o bile belli değil..... maximum 6000-7000 liraya okul çağındaki 2 çocukla nasıl gecinirsin? Şaka mı yapiyorsun?Valla bende guldum haklisin. Evlenmeden once babamdan maasim vardi o tekrar baglaniyor. Esim nafaka verse evde kira degil zaten. Ailemde arkamda maddi olarak. Maddi zorluk aslinda çekeceğimi pek dusunmuyorum ama duzen var sonucta. Acaba bosanirsam eski duzenimi anne baba ve cocuklar olarak aile ortamini ozleyip pisman olurmuyum diye fikir almak amacim aslinda tam olarak
Tam gün devlet anaokulu mu varmışAbartmayın isterseniz kocaman olmuş çocuklar. Not 11 aylık bebek 8 yaş oğlumla ayrılıp tek başıma ayakta durdum. Kreşe verdim küçüğü büyüğü de okula zaten. Çalışmadan geçinemezsiniz. Hayat çalışırken bile zar zor oluyor zaten. Siz ne güzel büyütmüşsünüz de. Ben yerinizde olsam büyüğü okula yıllarım diğerini tam gün devlet anaokuluna. Okuldan sonra etütte veririm büyüğü çıkışta da çocukları toplar gelirim.
3000 nafaka mi ? Hakimlerin gönlü neyazikki o kadar bol değilTatlım babandan kalan maaş 3000 olsa eşin 3000 nafaka verse ailen de her ay 1000 destek olsa etti 7000...ki bu kadar nafaka çıkar mı, ailen her ay bu desteği verir mi o bile belli değil..... maximum 6000-7000 liraya okul çağındaki 2 çocukla nasıl gecinirsin? Şaka mı yapiyorsun?
Boşver boşanmayi şiddetli geçimsizlik le gül gibi yaşar gidersiniz düzenini bozmaya değmezAslinda oyle degilde cocuklarima cok duskunum fazlasiyla. Benden baska kimse bakamaz gibi geliyor. Birakamam kimseye. Yoksa gul gibi meslegim var ve calismayi o kadar ozledimki anlatamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?