Sizce ben ne yapmalıyım,A kador mu B kadro mu?

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
Merhaba bayanlar,
ben gazi iibf son sınıf ekonometri öğrencisiyim.
4 ay önce evlendim,yani son senemi evli bir bayan olarak bitireceğim.
benim durumum şöyle;
eşimin bulunduğu şehre geldim,buradaki üniversitede misafir öğrenciyim bu sene(farabi ile geldim).
ben ne yapacağımın planını henüz yapmadım ve size danışmak istiyorum,
alan bilgim çok iyi düzeyde değil.ben ekonometrici olduğum için hukuk,maliye temelim yok.
iktisatım iyi.muhasebe 1. sınıfta gördüm sadece.
eşimle 4 ay sonra bebeğimiz olması için uğraşacağız.
sizce ben bu sene 2013 A kadro memurluğu için mi hazırlanayım,
yoksa çok sıkı bir şekilde 2014 B kadro memurluğuna mı atanmak için uğraşayım?
şöyle bir durum varki hm evlilik hem okul hem kpss A ya hazırlanmak(ki çokta temel olmadan),iyi bir puan almak,kurum sınavlarına girmeye hak kazanmak,o sınavlarıa kazanıp,mülakatlara girmeye hak kazanmak ve en sonunda onuda kazanmak çok mu zor olur benim için bu sene?
2014 A kadro zaten imkansız,çünkü bebeğim olmuş olursa verimli bir hazırlanma olmaz.
acaba diyorum ben bu sene hazır çocukta yokken çok sıkı şekilde sanki bu sene girecekmiş gibi B kadroya hazırlanıp,seneye bebeğim olduğunda da sorularla,kursla pekiştirerek B kadroya mı hazırlansam.
yaşım 21.o yüzden şanslı hissediyorum ve zamanı problem etmiyorum.eğer 2014 B kadro memurluğuna girersem 23 yaşında olmuş olacağım.
açıkçası niyetim 25 26 yaşına kadar müfettişlik veya uzmanlığa geçiş yapmak.
ben sadece bebek olmadan hazırlanıp memur olup,rahata ermek ardındanda kafam rahat bir şekilde A ya hazırlanmak istiyorum.
bu arada matematiğim oldukça iyi.
sıkıntım tarih ve coğrafyada.onada eşim yardımcı olacak.
sizce ben yanlış mı düşünüyorum,izleyeceğim yol nasıl olmalı?
yardımcı olursanız çok sevinirim

bence bu sene a grubu ıcın hazırlan.zaten gk gy ye bu senede mecbur calısacagın ıcın seneye b grubunada alt yapı hazrlamıs olursun seneyede b grubuna gırersın.hem 2 sene bı sınava calısmaz kımse bence sıkılır bırakır ınsan.o yuzden sene kaybedecegıne bu sene a grubunu denerdım ben olsam

bu sene a yı kazanmam oldukça zor.ev,okul,üstüne açıköğretimden adalet okuyacağım.
boş yere çalışmak gibi olmaz mı?
yani seneye b ye hazırlanacaksam bu sene a ya hazırlanmak... :44:

peki kızlar birşey soracağım;
mesela ben alan sınavında sadece iktisat,hukuk ve birazda ingilizce ve işletme çözsem,120 puan türünden 3 4 tane kurum sınavına girme hakkı kazanır mıyım?
hadi kazandım diyelim o kurumun sınavında illaki benim bilmediğim,temelim olmayan maliye,muhasebede çıkar mı?
kpss ve kurum sınavları arasında uzun sayılabilecek bir süre var.
sizce ben bu sürede maliye ve muhasebeyi halledebilir miyim?
bu sene hukuk ve iktisata sıkı hazırlansam.
120 puan türünden illaki bi kaç kurum gelir.
kazandığım kurum sınavı için gereken muhasebe ve maliyeyi o 3 4 aylık (veya 2 3 ay) sürede yetiştirebilir miyim sizce?

hadi kızlar bi yol gösterin bana
çok kararsızım ne yapmam gerektiği konusunda ve bir an önce karar verip ona göre çalışmam lazım

Canım sana tavisyem,
Bu yıl gk ve gy derslerini sıkı bir şekilde hallet. matematiğin iyi olduğu için fazla zamanını çalmaz
Onlar bitince de iyi olduğun alan derslerini aradan çıkar ve bilmediklerin üzerine yoğunlaş.
Çok aşırı bir zamanını alacağını sanmıyorum sınava kadar halletmiş olursun
Bir kaç kuruma başvuracak kadar almış olursun
Baktın ki kazanamadın bu sefer B grubu üzerine yoğunlaşırsın zaten temelini oluşturduğun için sana zor gelmeyecektir
Başarılar dilerim
Allah size sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip eylesin...

çok şükür biri gördü konumu
çok teşekkür ederim iyi dileklerin için: )
benim bu sene okulumda yoğun olacak,alana gerçekten zaman kalır mı ki :44:
bide tarihim coğrafyam hiç iyi değil.
en baştan başlayacağım onlara.alana geçince unutma durumu olur mu ki?
o zaman ben hukuk ve iktisata yoğunlaşayım bu sene.
zaten sırf hukuk çalışmaya destek olsun diye adaletede başlıyorum bu sene.
haklısın en iyisi hepsini birarada çalışmaya çalışayım: )
peki şeyi biliyor musun sevgi meleği?
mesela ben hukuk ve iktisat çözerek bi kaç kurum sınavına girmeye hak kazandım,
peki o kurum sınavlarında maliye,muhasebe falanda sorulacak olursa(ki büyük ihtimal sorulur),kurum sınavı tarihine kadar(yani 1 2 ayda) yetiştirebilir miyim eksik olan konularımı :44:

merhaba ,bende sizin gibi ne yapacağımı bilemez haldeydim..kafam çok karışıktı..
hakikaten evlilik ve okul çok zor oluyor üstüne bide sınava hazırlanmak yeterince kasıyor insanı.. eşler desen bazen çok anlayışsız oluyorlar 10tane kolum yokki bi yandan ütü yaparken diğer taraftan evi süpürüp beyfendiye kısır vs yapayım üstüne pohpohlayayım! üstüne bide o yorgunlukla ders calışayım değilmi?
öncelikle vergi müfettişliği gibi kurum sınavına sadece 2kez girme hakkın var,bazı kurum sınavlarıda bu şekilde.. oyüzden çok fazla çalışamaycaksan sınav ve mülakata girme sanslarını heba etme derim.
sen şimdiden b için hazırlan bence bebek desen 9ay ay karnında rahatsın yani,asıl bebek doğduktan sonra ders çalışman yavaslayabılır,verımsızleşir geceleri uykusuz kalacagını hesap ederek.. bebek doğduktan sonaraya kadarda sen konularını çoktan bıtırip tekrar ve deneme testlerine baslayabılırsın..

b kadroda sgkdan tercih edersen a kadro gibi maasın yuksek olacaktır statunde.

sizin alanınız bana oldukça yabancı ancak anlattığınız şekilde yüksek başarı göstermeniz zor gibi biraz,çünkü temelim yok diyorsunuz ben iibf çıkışlı arkadaşlarımdan biliyorum ankara siyasal olsun gazi iibf hacettepe iibf olsun temelleri çok iyi olan arkadaşlarım okul bittikten sonra sıkı çalışmalarla girdiler işe ama kpssden 90 almakla bitmiyorki sizin birde kurum sınavlarınız var ki onlar kpssden 90 almaktan daha zor...hem yazılı hem sözlü mülakatı var sanırım, matematiğim çok iyi demişsiniz bu elbetteki güzel bir avantaj ancak sizi hedeflediğiniz yere tek başına götürmeye asla yetmez matematik tek başına bir işe yaramazmatematiksiz zaten hiç bir şey olmazçocuk henüz yokken bence var gücünüzle çalışabildiğiniz kadar çalışın gk-gy ve alan için, hepimizin işi zor kolaylıklar diliyorum ve mutluluklar

bende öyle yapmaya karar verdim,çünkü okul derslerim çook yoğunlaştı yetişemiyorum malesef: (
eşim sgk da.bende yanına gidersem güzel olur.
peki sen kaç yıllık evlisin,ne okuyorsun?
sen neye karar verdin?
ben eşim açısından zorlanmıyorum çünkü çok anlayışlı,yemekte seçmiyor,yapmasam niye yapmadın demiyor kendi yapıyor.
hatta okul derslerimede benle giriyor(ben 2. öğretimim)
benle ders çalışıyor.
ama alan bu sene benim için zor olacak...
zira okul beklediğimden daha zor bu sene.
ben hocalar nasılsa mezun olacaklar çok kasmayalım diye düşünerek hareket eder sanıyordum ama malesef öyle değilmiş.

Benim alttan dersim yok,başarılıyım bir çok kişiye göre.
fakat benim sıkıntım alanımdan...
ben ekonometri öğrencisiyim.biz sürekli istatistik ve türevlerini gördük,matematiksel iktisat gördük.
sadece seçmeli ders olarak hukuk muhasebe falan gördük.
alanımdan değil iktisattan gireceğim girersem.
iktisatım iyi.ekonometricilerden biri olarak benimde sorunum muhaseme,maliye,hukuk.
okulda bu dersleri yüzeysel gördük.
ama kpss öyle değil....
incik cıncık bilmek gerek.hem kpss için hem kurum sınavları için hem mülakatlar için.
açıkçası niyetim gk gy ye sıkı bir şekilde hazırlanıp iyi bir kuruma lisans memuru olarak atanmak.
inşallah atanabilirsem yaşım 23 olmuş olacak.A kadroya hazırlanmak için geç bir yaş değil.
çocuğum olursa,birazda büyümüş olur.bende A ya rahatça hazırlanırım.
şimdilik planlarım bu yönde.
çalışmaya başladım zaten.
ben bişeyleri yarım yamalak yapmak istemiyorum.
ingilizce,alan...bunlara çok detaylı hazırlanmak gerek sizinde dediğiniz gibi.
çünkü 1 sınavdan ibaret değil bu bilgiler.bunun kurum sınavları,mülakatlarıda var.
hepsine kusursuz hazırlanmam lazım.
o nedenle şimdilik önceliğimi lisans memurluğuna verdim.
yavaş yavaş olacak Allah'ın izniyle

ayy şekerim siz daha cicim aylarındasınız
benim gibi 5yıllık olun bakalım..cicim micim kalmıyor geriye
ben evlendiğimde 3.sınıftım ancak bölümümle alakalı bi takıntı dersim vardı yazın nihayet mezunnn oldum
maliye benim bölümüm. devlette fiyakalı bi işim olsun istiyorsan kpdsden 90 üstü almak sart sonra idbf kapsayan bütün alanlardan yüksek almak gerek.. sonbahrda yani eylülde kurumların sınavları oluyorki bilerek bazı kurum sınavlarını aynı güne denk getiriyorlar..
dün baktım vergi müfettişliği sınavında adamlar kapanışı 86ile 1500 üncü sırada bitirmiş. ama devlet 150 kişi alacak zaten ilk 50 kısının puanı 99 ama kusuratlardan bi sıralaması var işte.

ancak guy sınavında elendiğinde 3.4.kez tekrar girme hakkın var ama vergi müfettişliği öyle değil işte.. ancak işe başlama maası 3100 tl ile(müfettişliin)

bunları sende arastırmışsındır kesin..

açıkcası eger alandan girmeyi dusunuyorsan (içinde ukte kalmasın diye).. bu sene derslerıne yoğunlaş .. seneyede alandan gir ancak bebişi ertele 1yıl daha??

ben bu sene alandan gireceğim girmezsem içimde ukte kalır öyle diyim.. mayısta kpdsye girecegim. temmuzda kpss+ingilizceden tekrar.. insallah basarılı olurumda sonrası kurumlar işte.. kurumlardan hiççç bişeyi tutturamazsam en soooonnn hakkımı bankacılıktan yana kullanıcam mecburen sanırım..

artık bu kpss illetinden bıktımmm ders calıs stres stres stres başka bişey değil yani.2014te düz memurluk, bankacılıkta tutmazsa öyleee girerim yani.

Rabbim biz bu sınava gireceklerin yanında yar ve yardımcısı olsun ..zor yani.

sen kıdemlisin ha
eşimden yana şuan sıkıntım yok inşallah böyle devam eder ne diyelim
benim abim kamu yönetimi mezunu aynı üniden mezun olduk.türkiye 19. su oldu,sanayi ve ticaret bakanlığına müfettiş olarak girdi.
ama tavsiye etmiyor vergi müfettişliğini,özellikle bir bayan için.
kurumları çok araştırdım açıkçası...
ben erzurumda olduğumdan gelir uzman yadımcılığı bana uygun şuan için,çünkü erzurumda da çalışma imkanım olacak.
tabi şöyle birşeyde var normal uzmanlık,müfettişlik sınavlarına girip eşimle ankaraya gidebiliriz.
ben bankacılık düşünmüyorum çok yıpratır sanki...
tabi merkez bankası hariç : ))
p1 puanıyla alıyor ve bunun için gk gy ve yabancı dilde en az 36 net istiyor.ya da kpds den en az 60.
ben şimdi okul derslerimle çok meşgulüm.birde saatler çok sıkıntılı.zamanım hep okulda geçiyor,sadece 6 ders almama rağmen.
alıyorum yanıma gk gy testleri aralarda çözüyorum,konu anlatım videoları izliyorum.
bu sene böyle gidecek.
bu sene gk gy tam manasıyla bitirmek istiyorum.seneyede gk gy bitmiş olacağından,sadece sorularla pekiştireceğim.
çocuk konusunu eşimle çok konuştum ama ikna olmuyor bir türlü....
seneye çocuk beni çok oyalar.2014 te normal memurluk için girerim,Allah nasip ederse atanırım.
atandıktan sonra asıl maraton başlayacak benim için...
A dan kadrolaşmayı çok istiyorum,bu benim hayalim.
ama şimdi ona yoğunlaşıp,yarım yamalak olursa hevesimin kırılmasını istemiyorum.dediğin gibi en az 90 almak lazım.
alan ve kpss imkansız yetişmez bu sene.
arkadaşlarım bin pişman dersaneye gittiklerine.son sene olduğu için okul uzatmaktan korkuyorlar,dersanayi sallıyorlar.
ben böyle olsun istemiyorum.
kafam rahat hazırlanayım istiyorum.
bankaların gişe bölümü değilde uzmanlık ve müfettişlik bölümleri oluyor.alan sınavları kpss kadar zor ve detaylı değilmiş,yüzeyselmiş.
onun iş yoğunşluğunu araştıracağım biraz.
eğer çok yoğun bir tempoysa düşünemem.
ama normal uzmanlıklar gibiyse mezun olduktan sonra banka sınavlarınada girerim.
alanı çok yüzeyselmiş.genel hukuk,genel ekonomi,maliye,muhasebe...
bakalım ne olacak...
bir an önce girmek istiyorum bir kuruma açıkçası.
inşsllsh hayırlısı olur...

dilerim hep böyle devam eder ilişkiniz canım
yılın 8 ayı il dısında görevli olunduğu için tavsiye edilmiyor kadınlara evet.. abinden dolayı kurumları benden daha iyi bildiğin kesinleşti ben ilk kez girecegim alandan ve kurumlar sınavından diyeyım oyuzden çok ama çookk acemiyim ,kurumlarda bir yakın olması en azından evraklar acısından yada nerede hangi il ve ilçede sınava gırme konusunda abın sana rehber olacaktır.avantajlısın bu konuda.
bende banka olarak bi tek ziraatı dusunuyorum acıkcası diğerleri canımı okur merkez bankası bana 3beden büyük gelir hem zaten ben maliyeciyim beni orda tutmazlar hiç heveslenmeyeyim 2014te eger hiç biyer olmazsa sgk dusunuyorum acıkcası.

evlendiğimde okul bitsin sonra bebiş yaparız dedik sımdıde sınav çıktı basıma dert!!! eşimi zor zaptediyorum artık istiyor haliyle
hatta diyorki bana - senin yüzünden çocuklarım bana ''dede'' diyecek geçen sene ertelettim bebişi (hatta eşimden gizli yasmin kullandım)hem dersimi verip mezun olmak istiyordum hemde kpssden yuksek puan alıp atanmak..şükür mezun oldum ancak kpssden yuksek puan alamadım .. bu senede erteletmek istiyorum ama hem ailem hemde eşim razı değil.. şimdi bebişi sınav tarihlerine göre ayarlamaya karar verdim kurumlar sınavını mülakatını atlattıktan sonra doğum yapayım bari diyorum..oyuzden nisan - mayıs gibi hamile kalmayı düşünüyorum açıkcası .birde ben evde kendim hazırlanıcam dersaneye gıtmeyı dusunmuyorum acıkcası.şimdi net ortamında videoalar onları izliyorum.alan içinde vıdeolar var sonucta..oyuzden dersaneye gerek duymuyoırum (birtanecik dizim var muhteşem yuzyıl ee bunu izleyerekte mola yapayım yawww)

evde butun işlerimi yapacagım yemeklere kadar bir plan hazırladım.. ders programı gibi düzenli,azimli,inançlı olduktan sonra başabilirim diyorum

kesinlikle yarımyamalak başlama sonra pişmanlık hissi oluyor.. bu sene derslerine yoğunlaş.. hemde kendine çok yüklenme evliliğinin ilk yılının tadını çıkart birazda evdeki vaktini ders çalışmak yerine eşinle başbaşa geçir

senin eşin gene iyi dayanmış.biz daha 4,5 aylık evliyiz başaldı tutturmaya yaşım geçiyor diye
ben 21 eşim 29 yaşında.
yaşımın verdiği avantajdan dolayı bu hazırlık konusunda rahatım birazda.
merkez bankasını niye düşünmüyorsunki?maliyeci olman birşey değiştirmez.
bence hazırlan.şahsen ben düşünüyorum,da kısmet işte...
şimdilik sgk,maliye,tapu kadastro memurlukları ile yetineceğim.
alan daha sonra.
referans olmadan hiç birşey olmuyor inan.
abim birçok kurum sınavına girdi.
hazine müfettişliği,uzmanlığğı,bakanlık,vergi müfettişliği,gümrük...hepsini kazandı,ama mülakatta torpilde gösterdi.
sadece bir tane kurumdan elendi.kpds ye 2 kez girdi birinden 76 diğerinden 88 aldı.kurumun kendi sınavından 92 aldı ama torpil bulamadığından sözlü mülakatta elendi
nasıl bir ülekede yaşıyoruz bilmiyorum.
keşke bu alan sınavları güvenilir olsaydı da içim rahat hazırlanabilseydim...

ayy zaten mühim olan mülakat haklısın.. hımm danıstay torpil olmasın diye kamera filan koydurtmus eskisi gibi değilmiş yani.ama tabi ne kadar güvenilir orası şaibeli. benim kardeşimde toelften aldığı notu kpdsden alamadı düşün ne kadar zor kamu dil sınavı.
abin için hayırlı olsun zorda olsa haksızlıklara maruzda kalsa nihayetinde atanmış bakalım ben ne yapacağım

merkez bankasında buyuk ihtimal okuldaki derslerin basarısına bakılıyordur ve diploma basarı ortalamasına birde.sonra maliye bolumu butun alanları gormek demek olsada yüzeysel geçiştirir.daha çok hukuk agırlıklıdır.. icra,iflas,vergi üzerie yani.. mesela ben kendi bölümümde çok zorlandım sayısal derslerde hemen gectım ancak sozel olanlarda illaki bi butunlemeye kaldım..hani bi takıntı ders demıstım işte o yerel yönetimdi.dusunebılıyomusun dandirik dersten kaç yıl okulum uzadı.. okadar calısıyorum kafamda ucup gidiyor bide bi kaçkez kanunlar değişti referandum filan oldu ilallah etmiştim artık.. bide merkez bankası kesin referans ister bende o da yok..oyuzden kendimi biliyorum boşa hayallere kürek çekmeyeyim
bu alan içinde ne torpilim var ne referansım var sırf içimde ukte olmasın diye gireceğim yani.en azından uğraşıp denedim derim.
bu arada sen girebilirsin derslerin iyiymiş,birde bölüm olarak ekonometri olunca merkez bankası = senın alanın demek daha doğru olacaktır

bu erkekler 30u gorunce bi hallere giriyorlar gerci benımkısı gectı 30u bizim aramızda 6 yaş var ben 86lıyım. 1yıl daha beklese bebiş olmaz sankii şurda hayatımın sınavı sözkonusuuu aaaaa

erkekler anlamıyor malesef,belli bir müddet sonra babalık duyguları depreşiyor sanırım: )))
kamera koysalar ne olacak ki...illaki öncesinde bir telefona bakar iş,emin ol.
bizim ülkemizde torpilsiz adım attırmıyorlar.
merkez bankası seninde alanın sıkıntı yapma girersin.hem ortalamaya bakmıyorlar.
kpss öncelikli.ekonometriciler daha çok bankalarda rağbet görüyor,kurumlardan ziyade.
zaten ekonometricilerde hep banka veya özele yöneliyormuş.açıkçası benim gönllüm kurumdan yana.
umarım hayırlısıyla gireriz bi yere.
benim derslerim şimdilik iyi.
bakalım devamı nasıl gelecek.
Allahtan eşim teşvik ediyorda hevesim hep taze kalıyor.
kpss kalkacak her kurum sınavını kendi yapacak deniyor,öyle olsa bi dert olmasa bi dert.
peki sen hangi derslere çalışıyorsun ağırlıklı olarak?
mesela ben muhasebeden nefret ediyorum ve hiç çalışmak istemiyorum o derse: (

canım be şuan gk-gy kısmını halletmeye calısıyorum eksıklerımı yani.. alan için yeni basım kitapları beklıyorum kasım ortası gelir dedi kitapcı .gectıgımız yaz tvs de kanunlarında bı kaç madde değişti ,alandaki bazı derslerde meclis değişilkik yaptı ,kanunlarda değişiklikler oldu vsvs.. oyuzden yenı basım bi kitaptan çalışmak istiyorum. ingizlizceyede bayramdan sonra başlayacağım işte.yani bu aralar laylaylom kısmındayım kkya sık girmem bundan yani :)))

mesela benimde sevmediğim çok ders var ama mecbur çalışıyorum işte hukuk içeren dersleri mesela.. muhasebe zevkli ders aslında ama benimde igiç ve sgiç yöntemlerini karıstırdıgım için bi ara nefret demıyımde sevmemeye baslamıstım.sonradan öğrenince aynı sevmeye kaldığım yerden devam ettim dersi

bi arkadasım vardı o işletmeciydi yalnız.. stajını merkez bankasında yapmıstı ama ne torpillerle gitti.. okul bitti dediki tamam benım merkez bankası garantı filan.. almadılar kızı..sımdı vakıfta gişe memuru. bu arkadasım 2yıllıktan dgs ile benim okuluma geldi(zonguldaktan anadolu üniye). o ikinci öğretimdi (liseden arkadasım) yani azmedince herşey oluyor tabiiii bir tutam torpili unutmamak gerek!!! nerden nereye baksana...

agustos ayında ales kalkacak diye sosyal medyada paylaşımlarda bulunan ''güvenilir diyebileceğim siteler'' tvde bakıyorum ales basvuruları baslamıstır filan oyuzden söylentilere inanmamak gerek..
işte bende oyuzden senin bölümü merkez bankasıyle eşdeger tuttum..sonucta merkez bankasındada hep hespa kitap analiz vs oluyor .sizde okulda agırlıklı bunları goruyorsunuzdur (sanırım).

ben okulumu daha erken bıtırmıs olsaydım dediğin gibi merkez bankasıda benim ilgimi çekebilirdi.ama yaşım artık kaç olmuş bunlarla vakit harcayamam ben.. geçen seneki kanunla daha yeni uzman yardımclıgından uzmanlıga gecıs yaşı 35 yukseltıldı.. garantısı varmı bu yaş kriterının?yok.. 30a tekrar çekilebilir.. ve uzman yardımcılıgında 3yıl calısmıs olmak gerekli uzmanlık sınavını hak edip bakanlığa baglı uzman olabilmek için..

ama yaşım senin gibi genc olsaydı ve okulumu vaktimde bitirseydim denerdim kendimi merkez bankası için.. olmayacagını bile bile denedim ama olmadı derdim misal.şimdi yaşım zaten 26 ,3yıl sonra 29 olacak eger hala bu 35 yaş gecerli olursa ben 31-32 yaşında ancak uzman olucam. tabii ben bu aşamalara gelebilmem için öncelik kpssden yuksek puan almam,kurumlar-mülakat vsvs.. çok yorucu bi maraton olacak benim için.

Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın insallah.. sende bende bi bakmışız istediğimiz kurumlarda işe başlamışız bilee... ahhh hayalii bile çoooook güzeeeel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…