bence bu sene a grubu ıcın hazırlan.zaten gk gy ye bu senede mecbur calısacagın ıcın seneye b grubunada alt yapı hazrlamıs olursun seneyede b grubuna gırersın.hem 2 sene bı sınava calısmaz kımse bence sıkılır bırakır ınsan.o yuzden sene kaybedecegıne bu sene a grubunu denerdım ben olsam
Canım sana tavisyem,
Bu yıl gk ve gy derslerini sıkı bir şekilde hallet. matematiğin iyi olduğu için fazla zamanını çalmaz
Onlar bitince de iyi olduğun alan derslerini aradan çıkar ve bilmediklerin üzerine yoğunlaş.
Çok aşırı bir zamanını alacağını sanmıyorum sınava kadar halletmiş olursun
Bir kaç kuruma başvuracak kadar almış olursun
Baktın ki kazanamadın bu sefer B grubu üzerine yoğunlaşırsın zaten temelini oluşturduğun için sana zor gelmeyecektir
Başarılar dilerim
Allah size sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip eylesin...
merhaba ,bende sizin gibi ne yapacağımı bilemez haldeydim..kafam çok karışıktı..
hakikaten evlilik ve okul çok zor oluyor üstüne bide sınava hazırlanmak yeterince kasıyor insanı.. eşler desen bazen çok anlayışsız oluyorlar 10tane kolum yokki bi yandan ütü yaparken diğer taraftan evi süpürüp beyfendiye kısır vs yapayım üstüne pohpohlayayım! üstüne bide o yorgunlukla ders calışayım değilmi?
öncelikle vergi müfettişliği gibi kurum sınavına sadece 2kez girme hakkın var,bazı kurum sınavlarıda bu şekilde.. oyüzden çok fazla çalışamaycaksan sınav ve mülakata girme sanslarını heba etme derim.
sen şimdiden b için hazırlan bence bebek desen 9ay ay karnında rahatsın yani,asıl bebek doğduktan sonra ders çalışman yavaslayabılır,verımsızleşir geceleri uykusuz kalacagını hesap ederek.. bebek doğduktan sonaraya kadarda sen konularını çoktan bıtırip tekrar ve deneme testlerine baslayabılırsın..
b kadroda sgkdan tercih edersen a kadro gibi maasın yuksek olacaktır statunde.
sizin alanınız bana oldukça yabancı ancak anlattığınız şekilde yüksek başarı göstermeniz zor gibi biraz,çünkü temelim yok diyorsunuz ben iibf çıkışlı arkadaşlarımdan biliyorum ankara siyasal olsun gazi iibf hacettepe iibf olsun temelleri çok iyi olan arkadaşlarım okul bittikten sonra sıkı çalışmalarla girdiler işe ama kpssden 90 almakla bitmiyorki sizin birde kurum sınavlarınız var ki onlar kpssden 90 almaktan daha zor...hem yazılı hem sözlü mülakatı var sanırım, matematiğim çok iyi demişsiniz bu elbetteki güzel bir avantaj ancak sizi hedeflediğiniz yere tek başına götürmeye asla yetmez matematik tek başına bir işe yaramazmatematiksiz zaten hiç bir şey olmaz çocuk henüz yokken bence var gücünüzle çalışabildiğiniz kadar çalışın gk-gy ve alan için, hepimizin işi zor kolaylıklar diliyorum ve mutluluklar
bende öyle yapmaya karar verdim,çünkü okul derslerim çook yoğunlaştı yetişemiyorum malesef: (
eşim sgk da.bende yanına gidersem güzel olur.
peki sen kaç yıllık evlisin,ne okuyorsun?
sen neye karar verdin?
ben eşim açısından zorlanmıyorum çünkü çok anlayışlı,yemekte seçmiyor,yapmasam niye yapmadın demiyor kendi yapıyor.
hatta okul derslerimede benle giriyor(ben 2. öğretimim)
benle ders çalışıyor.
ama alan bu sene benim için zor olacak...
zira okul beklediğimden daha zor bu sene.
ben hocalar nasılsa mezun olacaklar çok kasmayalım diye düşünerek hareket eder sanıyordum ama malesef öyle değilmiş.
ayy şekerim siz daha cicim aylarındasınız
benim gibi 5yıllık olun bakalım..cicim micim kalmıyor geriye
ben evlendiğimde 3.sınıftım ancak bölümümle alakalı bi takıntı dersim vardı yazın nihayet mezunnn oldum
maliye benim bölümüm. devlette fiyakalı bi işim olsun istiyorsan kpdsden 90 üstü almak sart sonra idbf kapsayan bütün alanlardan yüksek almak gerek.. sonbahrda yani eylülde kurumların sınavları oluyorki bilerek bazı kurum sınavlarını aynı güne denk getiriyorlar..
dün baktım vergi müfettişliği sınavında adamlar kapanışı 86ile 1500 üncü sırada bitirmiş. ama devlet 150 kişi alacak zaten ilk 50 kısının puanı 99 ama kusuratlardan bi sıralaması var işte.
ancak guy sınavında elendiğinde 3.4.kez tekrar girme hakkın var ama vergi müfettişliği öyle değil işte.. ancak işe başlama maası 3100 tl ile(müfettişliin)
bunları sende arastırmışsındır kesin..
açıkcası eger alandan girmeyi dusunuyorsan (içinde ukte kalmasın diye).. bu sene derslerıne yoğunlaş .. seneyede alandan gir ancak bebişi ertele 1yıl daha??
ben bu sene alandan gireceğim girmezsem içimde ukte kalır öyle diyim.. mayısta kpdsye girecegim. temmuzda kpss+ingilizceden tekrar.. insallah basarılı olurumda sonrası kurumlar işte.. kurumlardan hiççç bişeyi tutturamazsam en soooonnn hakkımı bankacılıktan yana kullanıcam mecburen sanırım..
artık bu kpss illetinden bıktımmm ders calıs stres stres stres başka bişey değil yani.2014te düz memurluk, bankacılıkta tutmazsa öyleee girerim yani.
Rabbim biz bu sınava gireceklerin yanında yar ve yardımcısı olsun ..zor yani.
sen kıdemlisin ha
eşimden yana şuan sıkıntım yok inşallah böyle devam eder ne diyelim
benim abim kamu yönetimi mezunu aynı üniden mezun olduk.türkiye 19. su oldu,sanayi ve ticaret bakanlığına müfettiş olarak girdi.
ama tavsiye etmiyor vergi müfettişliğini,özellikle bir bayan için.
kurumları çok araştırdım açıkçası...
ben erzurumda olduğumdan gelir uzman yadımcılığı bana uygun şuan için,çünkü erzurumda da çalışma imkanım olacak.
tabi şöyle birşeyde var normal uzmanlık,müfettişlik sınavlarına girip eşimle ankaraya gidebiliriz.
ben bankacılık düşünmüyorum çok yıpratır sanki...
tabi merkez bankası hariç : ))
p1 puanıyla alıyor ve bunun için gk gy ve yabancı dilde en az 36 net istiyor.ya da kpds den en az 60.
ben şimdi okul derslerimle çok meşgulüm.birde saatler çok sıkıntılı.zamanım hep okulda geçiyor,sadece 6 ders almama rağmen.
alıyorum yanıma gk gy testleri aralarda çözüyorum,konu anlatım videoları izliyorum.
bu sene böyle gidecek.
bu sene gk gy tam manasıyla bitirmek istiyorum.seneyede gk gy bitmiş olacağından,sadece sorularla pekiştireceğim.
çocuk konusunu eşimle çok konuştum ama ikna olmuyor bir türlü....
seneye çocuk beni çok oyalar.2014 te normal memurluk için girerim,Allah nasip ederse atanırım.
atandıktan sonra asıl maraton başlayacak benim için...
A dan kadrolaşmayı çok istiyorum,bu benim hayalim.
ama şimdi ona yoğunlaşıp,yarım yamalak olursa hevesimin kırılmasını istemiyorum.dediğin gibi en az 90 almak lazım.
alan ve kpss imkansız yetişmez bu sene.
arkadaşlarım bin pişman dersaneye gittiklerine.son sene olduğu için okul uzatmaktan korkuyorlar,dersanayi sallıyorlar.
ben böyle olsun istemiyorum.
kafam rahat hazırlanayım istiyorum.
bankaların gişe bölümü değilde uzmanlık ve müfettişlik bölümleri oluyor.alan sınavları kpss kadar zor ve detaylı değilmiş,yüzeyselmiş.
onun iş yoğunşluğunu araştıracağım biraz.
eğer çok yoğun bir tempoysa düşünemem.
ama normal uzmanlıklar gibiyse mezun olduktan sonra banka sınavlarınada girerim.
alanı çok yüzeyselmiş.genel hukuk,genel ekonomi,maliye,muhasebe...
bakalım ne olacak...
bir an önce girmek istiyorum bir kuruma açıkçası.
inşsllsh hayırlısı olur...
dilerim hep böyle devam eder ilişkiniz canım
yılın 8 ayı il dısında görevli olunduğu için tavsiye edilmiyor kadınlara evet.. abinden dolayı kurumları benden daha iyi bildiğin kesinleştiben ilk kez girecegim alandan ve kurumlar sınavından diyeyım oyuzden çok ama çookk acemiyim ,kurumlarda bir yakın olması en azından evraklar acısından yada nerede hangi il ve ilçede sınava gırme konusunda abın sana rehber olacaktır.avantajlısın bu konuda.
bende banka olarak bi tek ziraatı dusunuyorum acıkcası diğerleri canımı okurmerkez bankası bana 3beden büyük gelir hem zaten ben maliyeciyim beni orda tutmazlar hiç heveslenmeyeyim 2014te eger hiç biyer olmazsa sgk dusunuyorum acıkcası.
evlendiğimde okul bitsin sonra bebiş yaparız dedik sımdıde sınav çıktı basıma dert!!! eşimi zor zaptediyorum artık istiyor haliyle
hatta diyorki bana - senin yüzünden çocuklarım bana ''dede'' diyecekgeçen sene ertelettim bebişi (hatta eşimden gizli yasmin kullandım)hem dersimi verip mezun olmak istiyordum hemde kpssden yuksek puan alıp atanmak..şükür mezun oldum ancak kpssden yuksek puan alamadım .. bu senede erteletmek istiyorum ama hem ailem hemde eşim razı değil.. şimdi bebişi sınav tarihlerine göre ayarlamaya karar verdim kurumlar sınavını mülakatını atlattıktan sonra doğum yapayım bari diyorum..oyuzden nisan - mayıs gibi hamile kalmayı düşünüyorum açıkcası .birde ben evde kendim hazırlanıcam dersaneye gıtmeyı dusunmuyorum acıkcası.şimdi net ortamında videoalar onları izliyorum.alan içinde vıdeolar var sonucta..oyuzden dersaneye gerek duymuyoırum (birtanecik dizim var muhteşem yuzyıl ee bunu izleyerekte mola yapayım yawww)
evde butun işlerimi yapacagım yemeklere kadar bir plan hazırladım.. ders programı gibidüzenli,azimli,inançlı olduktan sonra başabilirim diyorum
kesinlikle yarımyamalak başlama sonra pişmanlık hissi oluyor.. bu sene derslerine yoğunlaş.. hemde kendine çok yüklenme evliliğinin ilk yılının tadını çıkart birazdaevdeki vaktini ders çalışmak yerine eşinle başbaşa geçir
senin eşin gene iyi dayanmış.biz daha 4,5 aylık evliyiz başaldı tutturmaya yaşım geçiyor diye
ben 21 eşim 29 yaşında.
yaşımın verdiği avantajdan dolayı bu hazırlık konusunda rahatım birazda.
merkez bankasını niye düşünmüyorsunki?maliyeci olman birşey değiştirmez.
bence hazırlan.şahsen ben düşünüyorum,da kısmet işte...
şimdilik sgk,maliye,tapu kadastro memurlukları ile yetineceğim.
alan daha sonra.
referans olmadan hiç birşey olmuyor inan.
abim birçok kurum sınavına girdi.
hazine müfettişliği,uzmanlığğı,bakanlık,vergi müfettişliği,gümrük...hepsini kazandı,ama mülakatta torpilde gösterdi.
sadece bir tane kurumdan elendi.kpds ye 2 kez girdi birinden 76 diğerinden 88 aldı.kurumun kendi sınavından 92 aldı ama torpil bulamadığından sözlü mülakatta elendi
nasıl bir ülekede yaşıyoruz bilmiyorum.
keşke bu alan sınavları güvenilir olsaydı da içim rahat hazırlanabilseydim...
ayy zaten mühim olan mülakat haklısın.. hımm danıstay torpil olmasın diye kamera filan koydurtmus eskisi gibi değilmiş yani.ama tabi ne kadar güvenilir orası şaibeli. benim kardeşimde toelften aldığı notu kpdsden alamadı düşün ne kadar zor kamu dil sınavı.
abin için hayırlı olsun zorda olsa haksızlıklara maruzda kalsa nihayetinde atanmışbakalım ben ne yapacağım
merkez bankasında buyuk ihtimal okuldaki derslerin basarısına bakılıyordur ve diploma basarı ortalamasına birde.sonra maliye bolumu butun alanları gormek demek olsada yüzeysel geçiştirir.daha çok hukuk agırlıklıdır.. icra,iflas,vergi üzerie yani.. mesela ben kendi bölümümde çok zorlandım sayısal derslerde hemen gectım ancak sozel olanlarda illaki bi butunlemeye kaldım..hani bi takıntı ders demıstım işte o yerel yönetimdi.dusunebılıyomusun dandirik dersten kaç yıl okulum uzadı.. okadar calısıyorum kafamda ucup gidiyor bide bi kaçkez kanunlar değişti referandum filan oldu ilallah etmiştim artık.. bide merkez bankası kesin referans ister bende o da yok..oyuzden kendimi biliyorum boşa hayallere kürek çekmeyeyim
bu alan içinde ne torpilim var ne referansım var sırf içimde ukte olmasın diye gireceğim yani.en azından uğraşıp denedim derim.
bu arada sen girebilirsin derslerin iyiymiş,birde bölüm olarak ekonometri olunca merkez bankası = senın alanın demek daha doğru olacaktır
bu erkekler 30u gorunce bi hallere giriyorlar gerci benımkısı gectı 30ubizim aramızda 6 yaş var ben 86lıyım. 1yıl daha beklese bebiş olmaz sankii şurda hayatımın sınavı sözkonusuuu aaaaa
erkekler anlamıyor malesef,belli bir müddet sonra babalık duyguları depreşiyor sanırım: )))
kamera koysalar ne olacak ki...illaki öncesinde bir telefona bakar iş,emin ol.
bizim ülkemizde torpilsiz adım attırmıyorlar.
merkez bankası seninde alanın sıkıntı yapma girersin.hem ortalamaya bakmıyorlar.
kpss öncelikli.ekonometriciler daha çok bankalarda rağbet görüyor,kurumlardan ziyade.
zaten ekonometricilerde hep banka veya özele yöneliyormuş.açıkçası benim gönllüm kurumdan yana.
umarım hayırlısıyla gireriz bi yere.
benim derslerim şimdilik iyi.
bakalım devamı nasıl gelecek.
Allahtan eşim teşvik ediyorda hevesim hep taze kalıyor.
kpss kalkacak her kurum sınavını kendi yapacak deniyor,öyle olsa bi dert olmasa bi dert.
peki sen hangi derslere çalışıyorsun ağırlıklı olarak?
mesela ben muhasebeden nefret ediyorum ve hiç çalışmak istemiyorum o derse: (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?