Sizce Bahçe &Çatı Dubleks hangisi tercih edilmeli?

morkoltuk

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
777
1.488
Kullanan arkadaşlar bahçe dubleks mi yoksa çatı dubleksi mi tercih edilmeli ? olumlu olumsuz yorumlarınızı yazar mısınız ?
Hangisi tercih edilmeli ev alınırken ?

Son düzenleme:
Bağ bahçe olsun. Tek katlı olsun.
Sen rahat edersin.

Bahçeliden kastınız nedir? Benimde bahçeli evim var bir apartmanın en alt katı 2+1 benden başka bahçeye kimse giremiyor sadece bize ait. 120m2 alanım var. İçerisinde köpeğim için 40m2 özel yer var. Biz köpeğimiz var diye bahçeli ev aldık. Öncelikle böcek oluyor sürekli ilaçlama yapmak zorundasınız. Kesinlikle sineklik yaptırmalısınız bahçe katta. Bahçeye yapılacak masraflarınızı göz önüne almalısınız. Biz sadece bahçeye 8bin harcadık. Müteahhite mutlaka drenaj yapılıp yapılmadığı sorulmalı. Yoksa yağmurda bahçeyi su basar. Bina giderlerinin ve çatı yağmur borusunun bahçeye akmamasına dikkat etmelisiniz yoksa yine su basar. Üst kat komşulara baştan tavrınızı koymalısınız birşey sirkelemek atmak konusunda vs. Aklıma gelenler bunlar. Yeni bebeğim oldu onun bahçede güvenle koşup oynamasını zevkle bekliyorum. Çocuğunuz varsa bahçeye salıncak kaydırak koyabilirsiniz kendi parkınızı yaparsınız. Merak ettiğiniz olursa cevaplarım

Bahçe dubleksi demek istedim

Bahçe katı dubleksi bilemem ama eski evim kira dubleksti, şuan ki evim kendimizin yine dubleks. Ben düz ayak ev derim. Tabii benim tercihim. Neden peki?

1. Küçük bebeğim var. Üst katta işim olduğunda veya temizlik yaptığımda çok büyük sorun oluyor.

Benim evimde 2 banyo bir klozetli tuvalet var. Alt katta banyo yok. Çamaşır makinem üst katta bir makine boşaltmaya veya yukarıdan kızıma bir üst almaya bile kızımı bırakıp çıkamıyorum.

2. Temizlik yaparken büyük sıkıntı. Yukarı aşağı sürekli süpürge, kova vs taşımak zorunda kalıyorsunuz. Üst kat için de ayrıca aynı temizlik malzemelerini alıp, banyoda bulunduruyorum ki bir de deterjan taşıma derdim olmasın. Hatta şuan hem alta hem üste spin mop almayı ve yeni süpürge alınca eskisini yukarı çıkarmayı düşünüyorum. Tabii bu kadar zorlanmamın sebebi yine çocuk. Süpürgeyi, kovayı, çocuğu çıkar derken zaten yoruluyorsun.

3. Aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağı sürekli bir şey indirip çıkarmak zorunda kalıyorsun. Gündelik şeyler bunlar hep. Düşünün ki hem orta banyoda hem de alt tuvalet dolabında tarak, saç ürünlerim ve diş fırçam ile macunum var.

Evim 3+1 dubleks. Avantajı geniş olması. Çocuğunla üst kata çıkıp özgürce oynuyorsun. Fakat küçük çocukla dubleks kâbus gibi. Düşünün bu kendi evim. Eşim müteahhit evin içi kaba inşaattan itibaren tamamen özel yapıldı. Her şey tam da istediğim gibi ama dubleks olmasaydı keşke. Çocuk düşünüyorsanız eğer en azından 3 yaşına falan gelene dek erteleyin çocuk işini. Bir sürü olumlu ve olumsuz yönünü yazabilirdim ama şu sıralar en çok muzdarip olduklarım geldi aklıma hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…