Sizce arkadaşım beni kazıklamayamı çalışıyor

Meltemmisin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
1.857
978
123
Hatay
Evde mantı yapıp satmak istiyordum ne zamandır ,lokantacı arkadaşım var yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ben fiyatları ve kaça satacağımı bilmediğim için kendisine danıştım oda bana kilosu 15 ten alırım dedi piyasası böyleymiş ,yani bütün malzemeleri benden sizcede çok ucuz değilmi eşim bana seni kandırıyor arkadaşın dedi .Kızdı bir de bana

Evde mantı yapıp satmak istiyordum ne zamandır ,lokantacı arkadaşım var yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ben fiyatları ve kaça satacağımı bilmediğim için kendisine danıştım oda bana kilosu 15 ten alırım dedi piyasası böyleymiş ,yani bütün malzemeleri benden sizcede çok ucuz değilmi eşim bana seni kandırıyor arkadaşın dedi .Kızdı bir de bana
Çok ucuz. Sakın böyle bir hata yapmayın . 15 ten alıp 40 tan satar

kilosu 15 liradan masrafi dusseniz emeginiza yazik gunah .ben almak icin arastirmistim kilosu 40 50 gibiydi ev yapimi mantinin
Aynen kgsu 40 tan aşağı değil hamuru kıyması soğanı baharatı vss.ve emeği çok düşük fiyat vermiş halbuki arkadasiniz insan der ki faydası olsun . Yapmayın sakın deyin vazgeçtim ya da ben araştırdım her yerde 40 lira 50 lira sende niye böyle deyip geçin

Facebook da bazı ablalar yapıp satıyor.onlarin fiyatlarına bak istersen.biz satın alıyoruz kilosu 40 dan basliyo.el yapımı mantı gerçekten ucuz geldi bana.madem böyle bı ise girmek istiyosun yap resmini çek satabileceğin yerlere yükle.araya aracı sokma tabii aracı olunca çok ve çabuk satilir ama o paraya emek vermen yazık olur.

M Meltemmisin canım 1 kilo mantıya kaç TL harcanıyor oturup bir maliyet hesabı çıkar. El emeği, kıyma, kaç Gr un gidiyor yağıydı filan .. 1 kilo mantıya kaçar Gr kullanıyor, nekadar sürede yapıyorsun maliyetini hesapla. Sonra şunu düşün , kaç kilo alırsa senden, en az kaça verince kurtarır? Yani 1 kilo alırsa atıyorum 15₺ kurtarmayabilir ama 20 kiloda kurtarabilir. Maliyeti hesaplarken kullandığın malzemelerin hangi marka olduğunu da yaz ki hangi kalitede ürün pazarladığı bilsinler. Bu arada fırınlayacaksan da fırının tüp ya da elektrik maliyeti de var unutma. Sana tavsiyelerim bunlar . Kendi hesabını yaparsan kandırılmazsın 🤗

Net sizi kazıklamaya çalışıyor.. Bırakın kilosunu bir tabak mantı 25 30 liradan aşağı satılmıyor.. arkadaşınız da elbette kar edecek ama 15 tl den verirseniz bedavaya vermiş olursunuz.. Malzemesi, en önemlisi emeği 15 tl mi?? Yazıktır yahu..

Migrosta yarim kilo manti 25 lira paketli ki açıktan almaya kalkınca fiyati daha da artıyor.
15 liraya napmis oyle boynuz takacak yer arar gibi ayıp bir de arkadaşın.
Sayımız solumuz dolandırıcı doldu 🙄

İçine et değil soya koyanlar da var bi ara denk gelmiştim o günden sonra mantımızı evde kendimiz yaptık. İçli köftemizi ,kaytaz böreğimizi yapıp buzluğa atıyoruz böyle

Back
X