Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir?

Bi de bu doktor kim?

Cok yakin buldum sizi ve simsiki sarilmak istiyorum size. ❤

Cok gecmis olsun ve tum kalbimle annenizle ilgili guzel haberleri almayi diliyorum.

Gucunuze hayran kaldim bu arada.

Bizi yakını olduğumuzu sanarak tanımıyordu. Yani babamla benim adlarımızı bilmiyor ama bize anne ve abla diyordu. Alzheimer ilaçlarını kullanmaya devam ediyor. Halüsinasyonlara karşı olan ilaçlarını doktoru kontrolünde iki günde bir yarım alacağı şekilde düşürdük. Önceden günde bir tam doz alıyordu. Sakinleştiği için doktoru bunu uygun gördü. Hiç yalnız kalmıyor, babam hep yanında.
Bir de şeyi yazmayı unutmuşum, biz ellerimizle yediriyorduk yemekleri. Şimdi kendisi çatal kaşık tutup yiyebiliyor. Çorba pilav tarzı dökülebilir yemekler biraz zorluyor sadece

Çok sevindim...Bana özelden mesaj atar mısınız ilaç hakkında? Otizmli oğlum var benim de...

Yazıyorum şimdi özelden size :)

Bi de bu doktor kim?

İstanbul’da bir nörolog önerildi bize Antalya’dan. Özel mayehanesindeydi sanırım, ozon tedavisi uyguluyormuş. Annemi götürme şansımız olmadı çünkü arabada sakince durması imkansızdı her şeyden önce. Uçakla gitmek de hiç kolay olmazdı. Babam ozonu duyduktan sonra araştırdı, çevremizdekilere anlattı. Bir yakınımız da onu bu firmayla tanıştırdı.

Cok yakin buldum sizi ve simsiki sarilmak istiyorum size. ❤

Cok gecmis olsun ve tum kalbimle annenizle ilgili guzel haberleri almayi diliyorum.

Gucunuze hayran kaldim bu arada.

Çok teşekkür ederim Annemin bu hastalığı süresince onunla ilgilenmek beni de çok değiştirdi. Öncesinden daha olgun, daha ilgili ve sabırlı görüyorum kendimi. Çocuk gibi olduğu için onu ‘kandırma’nın, dikkatini farklı bir şeye çekmenin yollarını buldum. Bu tuhaf bir şekilde mesleki hayatımı da değiştirdi. Önceden istemezken bölümümün mesleğine bir aşkla bağlandım, ingilizce öğretmenliği okuyorum da

Geçmiş olsun 46 yaşıinda alzheimer olma sebebi nedir çok genç çünkü
Kesin olarak bir şey söylemedi doktorlar. Ailevi yatkınlığı da bilemiyoruz, annesi de babası da vefat ettiler. Annesi daha 53 yaşındaymış ve aile içinde anlatılanlara göre onda da halüsinasyonlar, uyur gezerlik gibi varmış biraz daha. Genetik yatkınlık diye biliyoruz sadece. Ben de erken çıkması konusunda risk altındayım, yani 60-70’li yaşlarda kesin olarak çıkacak bende, ondan kaçışım yok. Ama b12 takviyesi alıyorum işte, eksikliği bu hastalığın çıkmasını öne çekiyormuş.

Annenize emar çekildi değil mi? Benlik yitimi, alzaimer, epilepsi hepsi aslında beyin fonksiyonlarında ki sıkıntılardan oluşan hastalıklar. Farkedilmeyen bir kanama falan yok değil mi?
Evet evet emar eeg hepsine bakıldı düzenli olarak. 6 yıl oldu bu teşhis konulalı, kanama yok, beyinde küçülme ve benekler gibi alzheimerın fiziksel bulguları da yok henüz. Yaşından dolayı henüz çıkmamış olabilir deniyor, bu da bizim için iyi bir durum, tamamen olmasa da bir noktaya kadar düzelebilir görünüyormuş

Cok guzelsiniz. Umarim her sey istediginiz sekilde gelisir.

Anneniz icin kullandiginiz ilaclari bana da ozelden yazabilir misiniz rica etsem?

Bizi de en çok kahreden oydu. Benim açımdan ‘annem’ olması dışında. Yani bir anneanne babaannede olsa daha kabullenilebilir geliyor bana. Çok çok özel bu konuda eğitim almış birisinin bakması gerekiyor, maddi durumumuz bakıcıya el vermedi, e özel bakım evine de yatıramazdık çünkü yaşı çok genç. Orada 70-80 yaşında insanların içinde onu hayal bile edemedim, gönlümüz el vermedi. Babam gerçekten her türlü fedakarlığı yaptı onun için, tahammül sınırlarını zorladı. Çevremde de herkes diyor zaten başkası olsa bırakır gider annen sana kalırdı diye. Herkes onun kadar olamaz belki ama babam benim gözümde biraz kriter olmaya başladı, erkek arkadaşımın da onunla çok fazla ortak özelliği var umarım ben de babam gibi sabırlı fedakar birini bulacak kadar şanslıyımdır

Umarım öyledir erkek arkadaşınız gerçekten, kolay kolay kimsenin kaldırabileceği bir yük değil. Çoğu insan tanıyorum böyle bir durumda bakım evine hiç düşünmeden bırakacak. Bakım açısından güzel olabilir oralar ama bu tip hastalıklarda en önemli şey sevgi. Hele kocasının ona duyduğu aşk, sevgi ne kadar iyi gelmiştir annenize. Çok çok daha iyi olsun umarım, hiç bu hastalık yaşanmamış gibi olsun.

Evet öyle maalesef kendi annem olduğu halde benim bile kaldıramadığım noktaları oldu.

Çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Gecen gun haberlerde bu hastaliga karsi Cin'de su yosunundan elde edilen bir ilacin uretildigini duymustum. 1 ayda etki edebilecegi belirtiliyordu. Siz de duydunuz mu?

Gecen gun haberlerde bu hastaliga karsi Cin'de su yosunundan elde edilen bir ilacin uretildigini duymustum. 1 ayda etki edebilecegi belirtiliyordu. Siz de duydunuz mu?
Yok hayır duymadım bunu. Reishi mantarı ekstreleri denedik bir ara ama annem kullanamadı maalesef onları. Bu ozon kapsüllerinin diğer ürünleri olan sıcak çikolatasında ya da kahvesinde de vardı reishi mantarı

Rabbim şifa versin inşallahhh bende çok ağır anksiyete panik atak hastadıydım hatta çok ünlü bi hastanenin psikoloğu bana bu durumun sonu psikoz dedi bişiler daha söyledi dahada korkup günlerce deliricem diye ağlamıştım ben iyileştim 3 sene çok ağır yaşadım Rabbim bana verdiği şifadan annenizede versin çok iyi anlıyorum çünkü benimde zaman zaman şuurum gidiyodu daha neler neler şuan kendimi zor tutuyorum anneni çokkk iyi anlıyorum hayatda herşey yerine gelebiliyo ama akıl sağlığı çok önemli geri gelmesi zor ama Allah ın takdirine sual olmaz ... benim size nacizane önerim önce Allah sonra doktorlarımız (iyi bi pskıyatr .,psikolog ve son dua şöyle anneni alsan eyüp sultana getirsen bol dua etseniz Rabbim sizi geri çevirmez inşallahhh çok üzüldüm yaşayan çeken bilir bu durumu sizede kolaylıklar dilerim

Konuyu okurken aklima direkt alzeimer geldi zaten ilerleyen bolumde bundan bahsetmissin. Cok üzüldüm. Ama bu hastalik maalesef ilerliyor. Sonu da ne yazik ki tahmin ettigin sey. Umarim olabildigince acisiz bir surec olur hepiniz icin

ilaçlar ve doğal olmayan şeylerin bu hale getirdiğini düşündüm. Aidin Salih adlı tıp Dr araştır bir istersen o vefat etti ama öğrencileri devam ediyor..tıp merkezleri var ..bir araştır . Allah şifa versin ..

Konuyu okurken aklima direkt alzeimer geldi zaten ilerleyen bolumde bundan bahsetmissin. Cok üzüldüm. Ama bu hastalik maalesef ilerliyor. Sonu da ne yazik ki tahmin ettigin sey. Umarim olabildigince acisiz bir surec olur hepiniz icin
Tamamen iyileşebilecrğini pek sanmıyorum açıkçası ama ilerleyişini yavaşlatmak adına güzel gelişmelerimiz oldu yakın zamanda

Gecmis olsun Alzaimer erken yaslarda nadir gorulen bir hastalik ama nadirende olsa col erken yasta baslayabiliyor. Biraz ileri durumdayma annenizin durumu ilaclarin hizlandirma gibi bir durumu olmaz bence kullanmasaydida ilerleyecekti. Allah sizinde annenizinde yardimcisi olsun

Çok teşekkür ederiz. Evet genetik yatkınlığı varmış, bazı şeyleri farklı yapsaydık belki 46 yaşındayken değil de 54’ünde çıkardı, kendisine çok çok iyi baksa 65 yaşın üstünde yine mutlaka çıkacakmış. Doktorlarının söylediği bu, tek çabamız ilerlemesini yavaşlatmak

Mutlu gelişmeler için çok ama çok sevindim. Konunun yarısında yemek içi mola vermiştim ve yemek boyunca annenizi düşündum. Dilerim hepimiz son nefesimize kadar akıl saglimizi koruruz. Ve dilerim evlatlarım da sizin gibi olur. Cok sevdiğinizi çok önemsediğinizi taa buradan hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…