- 30 Mayıs 2022
- 984
- 1.361
- 31
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Bence anlaşın, benım ablam da sızle aynı brans mezunu.Fizik öğretmeniyim.Geçen yıl seviye olarak kötü bir okulda çalıştım.Biraz köreldim.Üzerinede düşmedim.Okul daha az verdiği için ve başka sebeplerden dershane ile anlaştım.Haftanın 3 günü,asgari ücret,full sgk,11 8 arası çalışıyorum.Ögrenci seviyesi çok iyi.Çoğu fen lisesi öğrencisi.Kurs günleri sabah 6 da kalkıp dershaneye gidene kadar oturup çalışıyorum.
Arkadaşlarımla konuştuğum zaman benim az bir ücrete anlaştığımı söylediler.Birisi 3 güne 32 bin TL ye anlaşmış.Birisi 2 yerle aylık 54 bin.Minimum 24 bin TL yarım sigorta anlaşmam gerektiğini söylediler.Bu arada mesleğe yeni başlamış edebiyatçı 4 günü asgari ücret alıyor.Tahminim diğerleri de bu seviyelerde.
100 bine yakın borcumuz var.Borcu bitirip birikim yapmak istiyorum.Bir dershane ile 2 ya da 3 gün anlaşsam sizce idare edebilir miyim? Bir okul çağırdı.Ama 3 güne aylık 10 bin alacağım.Ögrencilerde aşırı şımarık.Ücretli mi yapsam?4 gün evdeyim ne önerirsiniz?Evdeyken market işlerine gidiyordum.O da günlük 600 tl veriyor.Eşimde öğrenciler falan görür,kötü olur diyor.Ne önerirsiniz?
Gecen sene yarı zamanlı anlaştı bir dershaneyle, daha sonra bazı platformlardan özel ders ilanı verdi, biraz da çevre tabi.
Bu sene sadece özel ders devam ediyor ve gayet iyi kazanıyor.
Bildiğim kadarıyla dersaneden özel ders öğrencisi bulamazsınız, yasak.
Ama diğer ihtimalleri de değerlendirin ve kazancınızı öyle arttırın derim.