Sizce alerji mi

bbbeyzzaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2025
5
0
1
23
merhaba bebeğim 5.5 aylık diş çıkarma döneminde fazlasıyla salya akıtıyor aynı zamanda ek gıda tadımlarına başladık ağız çevresinde ara ara bu şekilde kızarık sivilcelenme oluyo fakat yayılmıyor veya büyümüyor gelip gidiyor özellikle uyuduğu vakitler hiç olmuyo salya yapmadığı için alerjik mi salyadan dolayı mı ayırt edemiyorum sizce ne olabilir doktor randevumuz da uzun tarihte fikrinizi söyleyebilir misiniz

Eklentiler

• 490517B7-B05B-4D0A-BDA7-41FD90AA789B.webp
    66,6 KB · Görüntüleme: 17
Benim bebeğim alerjik, su aralar salya akıtıyor. Salyası bol olduğu zaman böyle oluyor. Alerjik değil bence bebeğiniz. Ben salyadan olduğunu düşünüyorum şuan kendi bebeğimin. Alerjik olsa uyurken vsde kalır onlar

Çok teşekkür ederim cevabınız için bende çok arada kaldım gelip gidiyo yayılmıyo veya bu görüntüden daha fazlası olmuyo özellikle kuru tutunca çok minik minik kalıyo

Çok teşekkür ederim cevabınız için bende çok arada kaldım gelip gidiyo yayılmıyo veya bu görüntüden daha fazlası olmuyo özellikle kuru tutunca çok minik minik kalıyo
Rica ederim, ben yaşadığım için biliyorum uyurken de kalıyordu o sivilceler reaksiyon verdiği zaman

Bide alerji olunca kızarıklıklar daha büyük olurmuş ve yayılırmış siz daha iyi bilirsiniz doğru bilgi mi acaba
Egzama olanlarda öyle oluyor ama benim bebeğimde egzama değil sivilceler vardı bu şekilde kırmızı kırmızı. Benimki bağırsak tepkili daha çok, vücut reaksiyonu olarak yüzde kırmızı sivilce, geçmeyen konak (reaksiyon varsa artıyor hatta). Sivilcemsi şeyler evet sadece oralarda değil yanak ve yukarısına doğru çıkıyordu reaksiyonda. Ufak kaçak sebepli reaksiyonlarda sadece çenede olduğunu da gördüm

Kuzenimin çocuğunda oluyordu böyle salyadan, ağzını bezi ile silin sık sık kuru kalınca geçer ddmişti geçmişti. Siz yine de doktora gösterin ama

Bizimde sürekli mukusla kakamız var doğduğundan beri doktora gittik bunun için probiyotik kullanalım önce alerjiye benzemiyo dedi kullandık geçti fakat 4. Ayda başladı salya yapmaya o zamandan beri probiyotik kullansak bile aynı mukuslu kaka yapıyor tekrar gittik bu dönemlerde normal alerjik olunca probiyotik damlanızda işe yaramasını beklemiyoruz ve kaka içerisinde mukus haricinde kan da bekliyoruz alerjik değil salyadan dedi o şekilde kaldı bende epeyce evhamlıyım sürekli elimde telefon onu bunu araştırıyorum

Kuzenimin çocuğunda oluyordu böyle salyadan, ağzını bezi ile silin sık sık kuru kalınca geçer ddmişti geçmişti. Siz yine de doktora gösterin ama
Evet bende siliyorum sürekli kuru tutunca çok minik minik kalıyor ama aktif olarak eli ağzındaysa böyle oluyor kontrole gidince soracağım teşekkür ederim

Mukuslu kaka alerji belirtisi ama çoğu bebekte de var, ben normal zannediyordum mukuslu kakayı. Kahverengi ise çoğunlukla sıkıntı yok ve başka bi belirt yoksa (kan, huzursuzluk) doktorlar görmezden geliyolar. Benim bebeğimde önce sivilceler çıktı, doktorumuz geçecek dedi, sonra aşırı huzursuzluk (gaz yüzünden) başladı probiyotik kullandık önerisi ile işe yaramadı, en son nokta nokta kan ve kanla birlikte kaka rengi bozuldu yeşil vs yaptı çoğu zaman. Sonra da alerji doktoruna yönlendirdi zaten. Şuan çoğu zaman kahverengi ve yine mukuslu yapıyor, kan ara ara geliyor, kaçak olursa yüzünde sivilceler çıkıyor (atopik zaten soğuk sıcak farklı deterjana temas da yapıyor bazen bunu). Gaz var ama bu ara eli ağzında muhtemelen hava yutuyor ondan var gazı bence. Zaten o zamanki gibi kötü olsa o çok farklı bir olaydı gerçekten siz de net anlarsınız ben direk bir sorun var kesin demiştim.

Şuan kendi de salyalandığı için kakada salya olması normal diye biliyorum bende onu yutuyor çünkü. Belki bizim mukus bile ondan olabilir şuan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…