sizce 2+1 kullanışlı mı

es_esxxxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
559
1
116
Samsun
slm arkadaşlar ...biz istanbulda yaşıyrz,kiradayız...ev almayı düşünuyoruz ve bıraz pahalıca bir semtteyiz.deppremden ötürü eskı evde almak istemıyrz,zaten eskıler yıkılacak.yenı evlerde yaşadığımız semtte 3+1 ler çokkkk pahalı bütçemızden 100 kadar fazla...butcemıze uygun gıbı olanlarınsa m2 si düşük yanı salonları ufak.benımde şu ankı evımde hem salonum hem oturma odam hem çocuk odam var.lakin lafı uzatmayacağım 2+1 sıfır evlerın salonları benım ıstediğim buyuklukte fıyatlarıda bıze göre ama oturma odam ıptl olacak.sizler ne önerırsınız bılemıyorum çok kararsz kaldım...sadece salonla sıkışırmıyım evde...sizlerden 2+1 de oturup memnun olup olmayan ?bana fıkır verin ne olur?

oturma odasını misafir odasını ayrı tutuyorsanız şimdi bir fark olmaz gibi geliyor arada bir televizyon oluyor.

şimdiden hayırlı olsun...dediğiniz gibi 3+1 ler ateş pahası almış başını gidiyor...2+1 ler dediğiniz gibi daha mütevazi ama çaresiz kalınca napıcaksınız şükredin bence...bende 2+1 de oturuyorum lojmandayız...ilerde allah nasip ederse 2+1 bile olsa yürekten razı olurum..kendi evim olsun kümes gibi olsun demişler... benim çocuğum ufak olunca henüz odası yok...ama biraz büyüyünce ona da oda yapıcaz ve haliyle oturma odam iptal olucak....evet salonda oturmak zor, misafir gelince tıkış tıkış oluyor ama napıcaksın...sırf bir odası eksik diye kendi evinde oturma fırsatını kaçırma istersen...yinede siz bilirsiniz...
inşallah bizlerinde birgün evi olur..allah sağlık versin gerisi olur gider...

Allah herkese nasıp etsin inşallah sizlerede bizede ...buyuk şehırde kiracı olmak zor..helede benım gıbı ev sahıbınız başka şehırde ise..evin herşeyıyle biz ilgilenıyoruz ..masraf çok yaptık..kendı evıme yapsam bukadar üzülmem yani.hemen düşünmuyorduk bizde aslında ama 10 senede 120 mılyar cebımızden çıkacak kırada bıle olsak düşün yani.masrafıda cabası.ev alsan daha karlısın burda.mısafırımde çok gelıyo sayılmaz aslında..zaten otuma odam bır çekyat ve ıkı berjerden ibaret...ben gözden çıkarmayı düşünuyorum artık sanırım dedıgın gıbı kendı evı başka ınsanın ...önce sağlık dıyorum bende...teşekkur ederım

oturma odasını misafir odasını ayrı tutuyorsanız şimdi bir fark olmaz gibi geliyor arada bir televizyon oluyor.

dediğin gbı canım ıkı odadada tv var bizde..eşimle sırf farklı şeyler ızlerken ayrıloyorz aslında genelde salonda oturuyoruz..anca işte mısafırım kalabalıksa ıkı oda kolaylık oluyor ,yatılı gelenede aynı şekılde:)

ben evde bir misafir odasi birde oturma odasi fikrini biraz sacma buluyorum.
bu trde kac yildir trend halinde almis basini gidiyor.
bizim tek bir misafir odamiz var, ayni zamanda oturma odamizdir.
yemek masasi vs. hepsi icinde cokda rahat.
ayrica altini cekince yatak olan oturma guruplari var, yani yatili misafir geldigindede sorun olmuyor.
2+1 yeterli bence, eger cok cocuklu bir ev degilse.

o zaman 3 artı 1 varsa seçiniz. Ortak zevkiniz yoksa sorun olur. ben villadan 2+1 e geçtim. zorlandım ki çocuğum yok. iyi dizayn yapmak lazım o zaman.extra eşyalarda var. paranız varsa inşaat aletleri alınız derim. 3 senede çıkarır ev parasını:) üstüne ek gelir olur artı arabada alabilirsiniz iyi planlamada.

evet benım salonum klasık deyil zaten spor,yatakta oluyor çift kişilik.evlenırken işte öle heves edıp almışım bı oturma odası yapmışım öle gitti..atamıyosunda :)benım aılemde çok kalabalık deyıl tek çocuğum hanı mısafırım bı annem babam işte gelen...eşimin aılesı zaten burada.bendede buyuk salon takıntısı var işte salon yayla gıbı olsa çıkmam oradan eşyalarım çok iri çunku..burdada ne hıkmetse 3+1 lere çok ufak salon lar yapmışlar..şu ankı evımdede tıkış pıkış yanı hatta paylaştım resımlerı oradada belırttım..teşekkur ederım hemfıkırız bu konuda..

2+1 de olsa alacaksanız alın siz bence. mt2 büyük ise.
Salonda oturursunuz, oturma odası olmayıversin
Bence kendinizi zora sokacaksanız boşverin 3+1i
Çocuk odası ve yatak odanız yeter.
Olmadı mutfaga da bi küçük tv koyarsınız illa ayrı şeyler izleyecekseniz

ya bencede öle sanırım.bazen anlatıyorum arkadaslara aman ne olmuş salon az ufaksa ufak salon görmemşsn dıyen oluyo ama mesela masayı dayadım resmen bır duvara mısafır yemeğe gelecekse kabusa dönüşüyo..altlarını supurcem dıye önndekı koltukları çek onu çek bunu çek.gümüşlükten bse alıcam koltukalrın uzerınden atla..oda kapaklarını açabılırsen ne mutlu falan işte:)

canim yaama salonun büyüklügünü kaba esyalarla daraltinca bir anlami kalmiyor ki.
bak hem bu sayede belki birilerine mobilyalarindan bircak birsey verip mutlu edersin veya satarsin hemde yeni evinde salonun kücük olsa dahi ferah olur önemli olan bu bence.

Günaydın arkadaşım biz 20 yıl 2+1 de oturduk 85 mt2 di belkide 80 dir salonumuz büyüktü birazcık eşyalarımız sıkışmadı çocuk odası olmadı oturma odası yapmak zorunda kaldık diger odayı çünkü bazen misafirlerimiz kalabalık geliyordu o yüzden 2 oda yı kullanmak zorunda kalıyorduk hemde salonumuzda baca yoktu sobayı oturma odasına kuruyorduk 20 yıl sonra orayı sattık 165 mt2 bir ev aldık 2+1 lerin fiyatına ne kadar peki sizin orda bizim burda ortalama içi yapılı olmayanlar 35 binlira ile 40 binlira 85 mt2 ler içi ful yapılı olanlar 50 binlira ile 60 binlira arasında degişiyor 165 mt2 115 binliraya aldık biz tapusu falan 115 binlirayı buldu sıfırdı evimiz şimdi 135 binlira oldu bütçeniz neye elveriyorsa onu alın.

SEVdiklerınızle güle güle oturun inşallah..benım semtte sıfır 3+1 ler 240-300 arası normal daireler m2 leri 125-130 olanlar.....2+1 sıfırlar ise 180-200 arası ....belkı arada çok fark yokmuş gibi durabilir ama çekebıleceğimiz kredi sınırlı...anca pıyangodan brşeyler çıkması lasım 50 kadar daha:))))pahalı ya buralar offf

büyükşehirde hayat çok pahalı ,arkadaş demişya 2+1 35 bin burada diye insanın gidip yerleşesi geliyor :))

canım senin yine salona masa sandalye sığmış benimkine o da sığmadı :))
benim evinde resimelri var seninkinide biliyorum ,
ama sanırım senin içinden geçen bu evde salona sığamadım bari kendi evimde yayla gibi olsun diyorsun
ama bütçeni aşıyor ,madem öyle 2+1 alacaksın ,oturma odanı iptal edeceksin ,
diğerleri yeter sana ,gelende salonda yatar ,mutfağa da bir tv ohh tamam işte yeter ,kendi evin olsun da 2+1 olsun ..

bızde senın kı gibi sebepten 2+1 aldık
bı tane bebegım var salonda oturuyorz diğer odayı ogluma yapıcm
şimdilik yetıyor ama ılerde kalabalık bır aıle olursak bılmem nasıl olur
evımız 129 m2

nerede oturuyosunuz acaba ne kadar ucuzmuş sizin orada evler birde 165m2

nerede oturuyosunuz acaba ne kadar ucuzmuş sizin orada evler birde 165m2

Akdenizdeyim :) geçen gün bi tanıdıgım anlattı denize sıfır bir ev 235 mt2 ortalama 4+1 evi 100 binliraya satmışlar acilen çok paraya ihtiyacı varmış ev sahibinin ev 2 yıllık bir binaymış hemde güvenilir bir sitede normalde 235 yada 245 mt kareyi 150 binliraya satarlar şöyle birşey var arkadaşım büyükşehirde 300 binlik bir evi yada 400 binlik bir evi 150 binliraya alabilirler

Son düzenleme:
2+1 90 metrekare evde oturuyorum çok memnunum sadece balkonum küçük
1 çocuğum var ikinci olacak büyüyünce ayrı oda olacağı için yetmeyecek ama ben hep küçük ev sevmişimdir

bizde 1 aydır kendi evimizdeyiz
maddi gücümüz elvermediğinden
2+1 aldık
şu an o kadar memnunum ki
iyi ki büyük almamışız diyorum
eşyalarımda tam geldi
bir kızım var odası ayrı
bizde salonu kullanıyoruz sürekli
salonumda konsolum tv ünitem ve
yemek masam var

sizin memlekete taşınmak istedim birden bana 100-120 m2 yeter onlar daha ucuzdur dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…