- 24 Eylül 2010
- 5.881
- 18.935
- 448
- Konu Sahibi Evelynswiss
-
İyi de piraye hukuk yurtdışında yapılacak meslek değil. Boşanıp türkiyeye dönse yıllarca kamuda avukatlık yapmış sonra da isviçre’de ev hanımlığı deneyimlemiş avukat hangi davayı alacak? Konu sahibi giderse kariyerini tamamen çöpe atacak ve adamın eline bakacak. Bu muhtaçlığın adam farkında değil mi sence?İyi de hocam bu kadın köyde büyümüş 18 lik kız değil ki ... Bu ülkede geçerli bir meslek edinmiş, istediği zaman risk alıp, geri dönebilecek bekâr çocuksuz eğitimli bir kadın... Tam da şu anda , ülkenin geldiği son durumda zaten alması gereken risk ( ya da şans) ayağına gelmiş. Evet duygusuzca gelebilir ama oraya gidip, vatandaşlık alıp, çocuklu veya çocuksuz boşanma riski , burada kalıp aşk evliliği yapıp, mesleğine devam ederek çocuk sahibi olduktan sonra boşanma veya (evli kalma) riskinin yanında piyango gibi kalıyor.... Yani bir anne olarak tamamen rasyonel bakıyorum ben, turkiye nin güncel durumunda, doğacak çocuğu ve kendisi için tüm riskleri ve avantajları aynı anda barındıran bütün bir gelecek seçiyor konu sahibi şu anda ve sanki tartışmaya kapalı gibi . Yani bana öyle geliyor diyelim.
Kimse icin yere basan ayaklarimi kesmem. Eger orada meslegimi icra etmenin bir yolu varsa ona gore degerlendiririm. Ama bir erkegin eline gelecegimi emanet etmem.Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Tatlım tabii ki yurtdışında mesleğini yapamayacak, ama konu sahibi oraya gidip adama güvenerek boş boş evde oturup ardarda doguracak bir kadına da hiç benzemiyor. ( Kaldı ki öylelerinin çocukları bile burdakilerden daha iyi şartlarda yaşıyor maalesef) Adamın öküzün önde gideni olduğunu varsayıyorum; konu sahibi gider gitmez dil öğrenmeye başlayacak, aynı anda eşinin bağlantılarını kullanıp dil bilmeden de yapilabilecek bir işe girecek. Orada part time kasiyer bile olsa burada avukatlıktan kazanabileceğinden daha iyi standartlarda ve haklarla yaşayacak. Eşi tamamen öküz veya kötü niyetli çıkarsa ise vatandaşlık alana kadar evliliğin getirdiği tüm yasal haklardan faydalanmayı sürdürüp, kendini geliştirip, adaptasyon sürecini atlatacak, sonra yoluna bakacak. Sonrasında ise ister Avrupa vatandaşlığı cebinde buraya döner mazbatasını çalıştırır , ister orda kalıp yeni ve huzurlu bir yaşam sürer. Yani ben yerinde olsam öyle yapardım.İyi de piraye hukuk yurtdışında yapılacak meslek değil. Boşanıp türkiyeye dönse yıllarca kamuda avukatlık yapmış sonra da isviçre’de ev hanımlığı deneyimlemiş avukat hangi davayı alacak? Konu sahibi giderse kariyerini tamamen çöpe atacak ve adamın eline bakacak. Bu muhtaçlığın adam farkında değil mi sence?
Türkiye’nin hali ortada herkes yurtdışına çıkmanın yollarını arıyor. Çalışkan bir kadınsınız anladığım kadarıyla. İsviçre’de de biraz çalışıp çabalarsanız. Eminim aynı şeyleri başarırsınız. İlk zamanlar zor olur konfor alanından çıkmak. Ama sonra iyi ki dersiniz. Tabiki bu evlenemeyi planladığınız kişinin desteği ile kolaylaşabilir. Adamdan hoşlanıyor anlaşıyorsan hiç düşünme.Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Benim için doğru düzgün tanımadığım bir adamla mekanik, çıkar temelli bir evlilik yapıp tüm hayatımı değiştirmek, orada muhtemelen vasıfsız bir meslekle uğraşıp çocuklu ya da çocuksuz boşanma ihtimali, ucunda İsviçre vatandaşlığı bile olsa bana piyango gibi gelmiyor açıkçası. Hatta böyle biri vardı, herhangi bir şey hissetmediğim için görüşmeye devam etmemiştim. Bana o yaşta bile saçma gelmişti uzaktan ilişki. Tercih edilebilir evet, kişinin beklentileriyle alakalı.İyi de hocam bu kadın köyde büyümüş 18 lik lise mezunu bir kız değil ki ... Bu ülkede geçerli bir meslek edinmiş, istediği zaman risk alıp, geri dönebilecek bekâr çocuksuz eğitimli bir kadın... Tam da şu anda , ülkenin geldiği son durumda zaten alması gereken risk ( ya da şans) ayağına gelmiş. Evet duygusuzca gelebilir ama oraya gidip, vatandaşlık alıp, çocuklu veya çocuksuz boşanma riski , burada kalıp aşk evliliği yapıp, mesleğine devam ederek çocuk sahibi olduktan sonra boşanma (veya evli kalma) risklerinin yanında piyango gibi kalıyor.... Yani bir anne olarak tamamen rasyonel bakıyorum ben, turkiye nin güncel durumunda, doğacak çocuğu ve kendisi için tüm riskleri ve avantajları aynı anda barındıran bütün bir gelecek seçiyor konu sahibi şu anda ve sanki tartışmaya kapalı gibi . Yani bana öyle geliyor diyelim.
Şu karakteri düzgün, akıllı, uslu adam muhabbetleri bana çok yapmacık ve aldatıcı geliyor.bu tarz şeyler babannelerimizin dikkat edeceği şeyler. Gönül işi bu hoşlandınız mı bu kişiden hoşlanmadınız mı ? Annenize damat değendirir gibi efendi çocuk, sesiz sakin falan filan diye bize anlatmayın bari.Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
EvetYaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Haklısın valla.böyle anlatınca bazı kişilere piyango gibi gelebiliyor ama mesela benim iş yerimde bir adam senelerdir peşimi bırakmıyor.şehirde kaç tane mekânı var, trilyonluk işler yapıyor.hastanede sözünü dinletemeyeceği adam yok.siyasilerin büyük çoğunluğunu tanıyor. Şimdi böyle size anlatsam piyango gibi geliyor ama şu gönüle dokunmayınca olmuyor o işler be. Yapan nasıl yapabiliyor aklım almıyor. Gider termosumu doldurup parkta içerim ama sevdiğim kişiyle içerim.yeterince sevmediğin birine tahammül etmek çok zor.Benim için doğru düzgün tanımadığım bir adamla mekanik, çıkar temelli bir evlilik yapıp tüm hayatımı değiştirmek, orada muhtemelen vasıfsız bir meslekle uğraşıp çocuklu ya da çocuksuz boşanma ihtimali, ucunda İsviçre vatandaşlığı bile olsa bana piyango gibi gelmiyor açıkçası. Hatta böyle biri vardı, herhangi bir şey hissetmediğim için görüşmeye devam etmemiştim. Bana o yaşta bile saçma gelmişti uzaktan ilişki. Tercih edilebilir evet, kişinin beklentileriyle alakalı.
Ferhaaaannnns, ah ferhannnnns, sesli güldümHaklısın valla.böyle anlatınca bazı kişilere piyango gibi gelebiliyor ama mesela benim iş yerimde bir adam senelerdir peşimi bırakmıyor.şehirde kaç tane mekânı var, trilyonluk işler yapıyor.hastanede sözünü dinletemeyeceği adam yok.siyasilerin büyük çoğunluğunu tanıyor. Şimdi böyle size anlatsam piyango gibi geliyor ama şu gönüle dokunmayınca olmuyor o işler be. Yapan nasıl yapabiliyor aklım almıyor. Gider termosumu doldurup parkta içerim ama sevdiğim kişiyle içerim.yeterince sevmediğin birine tahammül etmek çok zor.
Bırakmaz asla gitmezdim..hele hele evlilik için asla..evlilik bir piyango sonuctaYaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Neden ki ?Ferhaaaannnns, ah ferhannnnns, sesli güldüm
Eeee maddi açıdan felaketiz de o yüzdenİnsanın ülkesini sevmesi neden saçma gelsin? Neden çekiniyor gibi yazıyorsunuz ki
Evet buradaki kadınlar nedense mesleklere altın bilezik gözüyle bakıyorlar.mesela bir kadın konu açıyor daha önce yıllarca çalışmamış. Millet tutturuyor iş bulun şöyle yapın, iş bulun böyle yapın diye. Allah aşkına 35 yaşına kadar tecrübe kazanamamış insana kim iş verecek. Bana 24 yaşında iş başvurusu yaptığım zaman bu uaşa kadar ne yaptın, bu iş için geç kalmışsın falan diyorlardı. Eee bu hanıma da diyecekler.serbest meslek daha acımasız hatta. Adını tekrar duyurması gerek.maalesef 2,3 sene oturayım, aonra istersem tekrar başlarım rahatlığı yok bizim ülkede. 1 sene boşa geçsin.1 sene ne yaptın diye hesap soruyor adamlar. Iyimser olmakla hayatın gerçeklerini kabul etmeyi ayırt edebipmek lâzım.bakıyorum bazen de 3, 4. Çocuk konularında herkes maddiyat yeterliyse neden olmasın, bir şekilde büyür falan diyorlar. Eee tamam senin maddiyatın iyi de böyle bir ülkede onun maddiyatı nasıl olacak ? Ömür boyu sen mi bakacaksın? Aşırı hümanizmi sevmediğim gibi aşırı iyimserliği de sevmiyorum.İyi de piraye hukuk yurtdışında yapılacak meslek değil. Boşanıp türkiyeye dönse yıllarca kamuda avukatlık yapmış sonra da isviçre’de ev hanımlığı deneyimlemiş avukat hangi davayı alacak? Konu sahibi giderse kariyerini tamamen çöpe atacak ve adamın eline bakacak. Bu muhtaçlığın adam farkında değil mi sence?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?