Siz olsaydiniz kamu avukatligini birakip isvicreye yerlesir miydiniz ?

Öyle zaten.
Bu zamanda Türkiyeden, hele hele görücü usulü evlenen, biri net sıkıntıdır.
Hiç istisna şu bu yok.
Eskiden aileler şöyle terbiyeli olsun böyle kapalı olsun şöyle düzgün olsun ailesini tanıyalım diye falan için yapılırdı evlilikler.
Ama artık burda kafasına göre birini bulamayanda
sorun vardır.
Ailelerde artık Türkiyeden yapılan evlilikleri desteklemiyor zaten.
Eskilerden biraz seçenek yoktu o yüzden Türkiye'ye bakıyorlardı ama Avrupa şimdi Türkiye gibi.... Hele Almanya maşallah orada kısmet bulamamak çürük raporu için başlı başına bir gerekçe 🤭🤭

Şurada meslek sahibi olmayan bir kız olsa gerçekten üzülmezdim Kanabilir ama o kadar okuyup avukat olan bir hanımın bu kadar ikilemde kalması beni şaşırttı.

Eskilerden biraz seçenek yoktu o yüzden Türkiye'ye bakıyorlardı ama Avrupa şimdi Türkiye gibi.... Hele Almanya maşallah orada kısmet bulamamak çürük raporu için başlı başına bir gerekçe 🤭🤭

Şurada meslek sahibi olmayan bir kız olsa gerçekten üzülmezdim Kanabilir ama o kadar okuyup avukat olan bir hanımın bu kadar ikilemde kalması beni şaşırttı.
Haklısınız.
Ama şimdi şöylede bir durum var
Özellikle almanyada artık Türk gençlerin büyük kısmı okuyor. Karşındakini öyle istiyor haklı olarak
Benim kızım ilerde üni bitirdiği zaman böyle vasat biriyle, tek vasfı Türkiyeden 2 ev almış biriyle evlenmesine müsade etmem ki.
Kızlarımıda o şekilde yetiştiriyorum zaten.
Ev, araba bunlarla kimse gözlerini boyamaz çok şükür buna ihtiaçları yok.
Şimdi birçok ailede durum böyle olunca haliyle böyle vasıfsız elemanlar eş bulamiyor. Mecbur radarı Türkiyeye çeviriyorlar.
İşin üzücü tarafı burda okumuş, meslek sahibi kızların dönüp bakmadığı adama Türkiyede aynı konumda kadınların herşeyi bırakıp peşinden gitmesi yada gitmeyi düşünmesi.

Orda da egitimime destek olacak biri, gel burda yuksek lisans Yap diyor, Ben 23 yasindan 32 yasina kadar surekli calismis biriyim evde duramam diyorum, is buluruz calisirsin diyor, turkiyede Avukat olup orda normal bir iste calisabilir miyim bilmiyorum
Hayatımı bir adamın iki dudağı arasına bırakmam açıkçası.

Ben başlığı okuyunca bi iş fırsatı falan buldunuz sandım, arkana bile bakma diyecektim ama olmaz demeye geldim.

Ben güvenemezdim herhalde

Son düzenleme:
Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Alanımla ilgili bir iş imkanı olsa bırakabilirdim ancak evlilik yoluyla üst sokağa bile gitmem. Evlilik başka bir konu tanımadığım biriyle o riski alamam

Yurt dışından koca diye dibi düşen, oturup adamın gelirini, malını, mülkünü hesaplayan biri için fazla dil dökülmüş. Bazen ne yapsan, ne desen olmaz. Nato kafa, nato mermer. Uzaktan ilişkiyle kimsenin tanınmayacağını herkes biliyor. Tanımadığı adam için yıllarca uğraşıp didinip başladığı mesleği bırakma fikri salt mantıkla yaklaşıldığında saçma gelebilir ama kapağı İsviçre’ye atayım da nasıl olursa olsun, en kötü ihtimal boşanırım kafasında olan biri için gayet cazip bir seçenek. Niye bu kadar ısrar anlamadım. 🤷🏻‍♀️

Yaklasik 9 yildir memur olarak calisan biriyim, ayni zamanda hukuk fakultesi bitirdim, suan staj yapiyorum, nasipse 8 ay sonra ruhsatimi aliyorum, bir tanidik vasitasiyla isvicrede yasayan biriyle tanistirildim, kendisi orda hemsir, ve karakteri duzgun biri, oranin vatandasligini almak uzere , kendisi Turk, ama 25 senedir yurtdisinda calisiyor , siz olsaydiniz evlilik yoluyla isvicreye gidip burdaki kamu avukatligini yakar miydiniz ?
Ben mesleğimi bırakıp Ingiltere'ye geldim. Tl Burada Dil okulu sonra üniversiteye başladım. Eksileri sevdiklerimden uzağım, alışkanlıklarımi değiştiremedim, adapte 3 sene olmasına rağmen adapte olmakta sıkıntı yaşayabiliyor. Avantajları sevdiğim insanlayim ve o benim en iyi arkadaşım. Maddi konularda burasi tartışılmaz. Benim Turkiyedeki ekonomimde gercekten cok cok iyiydi, aile durumumuzda iyiydi ve burda cidden sıfırın altından basladim, elimde meslegimle kafelerde çalıştım ki bunu sadece mesleğiniz olduğu için yazıyorum burda turkiye gibi meslekler arası statü farkı yok. Gelir de devlet yardımları falan derken gelirde de normal kazanan insanlarda aman aman uçurum yok. Ilerde çocuğum olursa sınav stresi olmadan kaç üniversite okursam kac dil ogrenirsem hangi bölümü tercih edersem dertleri olmayacak annesi gibi. İsviçre den bahsediyorsunuz sevdiginiz biriyle neden olmasın insan birseyleri deneyimlemeli. Ha benim avantajı bazen yurtdisinda yaşamıyorum gibi geliyor Çünkü Londra da o kadar çok Türk var ki kafamı çevirmeme bile gerek kalmıyor 🤷🏻‍♀️

Yillardir emek harciyorum, sinav stresleri, sabaha kadar uyumamazliklar, basarmanin verdigi mutluluk, Tam hayallerime kavusacakken, cazip baska bir durumun icine Dustum, 4 Aydir isin icinden cikamiyorum

Şöyle de bi düşün yanş bu adam isviçrede hiç mi bi türke denk gelmemiş taa Türkiye'ye kadar ulaşıyor evlenmek için... Yadırgamak için söylemiyorum, elbette Türkiyeden birisiyle evlenmek istemeyebilir ama yanıbaşında da kadınlar varken neden burası?

Ayrıca kaç kere görüştünüz? Aynı ortamda kaç kez buluştunuz? Millet dip dibe yaşadığı 5-6 yıllık sevgilisiyle evlenip hiç görmediği yüzünü, huyunu görüp de boşanıyor. Siz pek zaman geçirmeden haldır huldur evlenirseniz bence çok pişman olabilirsiniz. Bu işler biraz şans, tabii ki belki de çok iyi birisi ve çok mutlu olma ihtimaliniz de var ama siz her zaman önce en kötü ihtimali değerlendirip önleminizi alın ona göre davranın...

Orada da yapabileceksem evet.
Sadece evlilik için ise hayır.
O kadar çalışmayı,verilen emeği ve çileyi çektikten sonra avukatlık yapamayacaksam ne anlamı kalır bu çabaların ?
Sizi kesinlikle destekliyorum ayrıca belirtmek isterim birçok konuda yorumlarınızı beğeniyorum

Yurt dışından koca diye dibi düşen, oturup adamın gelirini, malını, mülkünü hesaplayan biri için fazla dil dökülmüş. Bazen ne yapsan, ne desen olmaz. Nato kafa, nato mermer. Uzaktan ilişkiyle kimsenin tanınmayacağını herkes biliyor. Tanımadığı adam için yıllarca uğraşıp didinip başladığı mesleği bırakma fikri salt mantıkla yaklaşıldığında saçma gelebilir ama kapağı İsviçre’ye atayım da nasıl olursa olsun, en kötü ihtimal boşanırım kafasında olan biri için gayet cazip bir seçenek. Niye bu kadar ısrar anlamadım. 🤷🏻‍♀️
İyi de hocam bu kadın köyde büyümüş 18 lik lise mezunu bir kız değil ki ... Bu ülkede geçerli bir meslek edinmiş, istediği zaman risk alıp, geri dönebilecek bekâr çocuksuz eğitimli bir kadın... Tam da şu anda , ülkenin geldiği son durumda zaten alması gereken risk ( ya da şans) ayağına gelmiş. Evet duygusuzca gelebilir ama oraya gidip, vatandaşlık alıp, çocuklu veya çocuksuz boşanma riski , burada kalıp aşk evliliği yapıp, mesleğine devam ederek çocuk sahibi olduktan sonra boşanma (veya evli kalma) risklerinin yanında piyango gibi kalıyor.... Yani bir anne olarak tamamen rasyonel bakıyorum ben, turkiye nin güncel durumunda, doğacak çocuğu ve kendisi için tüm riskleri ve avantajları aynı anda barındıran bütün bir gelecek seçiyor konu sahibi şu anda ve sanki tartışmaya kapalı gibi . Yani bana öyle geliyor diyelim.

Son düzenleme:
Back