Aslında ihtiyaç için bile vermemek lazım.Biri amirinin aracını anne babamı otogardan alicam deyip yarım saatliğine istemiş.Adam eşiyle otogara giderken bir yere çarpmış ve ikisi de ölmüş araç da pert.Hadi bakalım ne kurtarabileceksin.Sikintili bir şey kesinlikle.Darilmak bile bencillliktir aslında bu konudaGerçekten büyük yüzsüzlük birdaha yardım taleplerini red et seninle alakalı yumuşak yüzlüsün anlaşılan araba telefon kadar şahsi bir araç ihtiyaç, birinden telefon isteyebilir miyiz 3 gün değil 1 saat alamazsın.Ne farkı var anlamıyorum yani. Aileden birine bile bu kadar verilmez sanırım çok acil durum olmazsa. Şuan ihtiyacım olmasa bile heran ihtiyacım olacağı gerçeğini değiştirmez diye yapıştırıver
Aslında ihtiyaç için bile vermemek lazım.Biri amirinin aracını anne babamı otogardan alicam deyip yarım saatliğine istemiş.Adam eşiyle otogara giderken bir yere çarpmış ve ikisi de ölmüş araç da pert.Hadi bakalım ne kurtarabileceksin.Sikintili bir şey kesinlikle.Darilmak bile bencillliktir aslında bu konuda
Eğer ciddi bir kazaya karışırsa yasal olarak yükümlü oluyorsunuz kullanan kadar aracın sahibi de sorumlu görülüyor. Karşı tarafın zararlarını siz ödüyorsunuz onun dışında yaralanmalı ya da ölümlü kazalarda yine sorumlu siz oluyorsunuz. 1.derece yakına vermek bile sorun. Benim bir tanıdığımın oğlu arkadaşı ile kaza yaptı ikisi de vefat etti araba babasının üstüne olduğu için karşı taraf babasına dava açtı ve yüklü miktarda tazminat talep ediyorlar hem çocukları vefat etti hemde maddi sorunlarla uğraşmak zorundalar.Merhabalar hanımlar,ben 9 ay önce ileride belki satarım niyetiyle bir araç aldım.
Bir iş arkadaşım var çocuklarımız kresten samimi, onlardan dolayı biz de arada iş dışında görüşüyoruz.Ben oğlumla birlikte yaşıyorum.Arkadasimin eşi bana gele Gide evde birkaç iş tespit etmiş ve eşiyle gelip o işleri eşine yaptırmıştı.Muslugu taktı, kırık koltuğun bacağını çaktı, mutfaktaki patlak lambanın yerine yeni lambayı taktı.Yani bana iyilikleri var.
Gelelim konuya : Arkadaşım geçen hafta beni aradi ve kardeşinin ailecek yanlarına geldiklerini, kendi satılık arabalarına alıcı çıktığını,üç gün araçsız kalacaklarini söyledi , arabasız hiçbir şey yapamayız, seninkini alabilir miyiz sana lazım olur mu o üç günde fln dedi.Ben de araba ile işim yok ama ya değer düşürecek bir sıkıntı olursa dedim.(Bir ciddi kaza olacak olsa benim başıma kalır mı yasal sorumluluklarim olur mu onu da bilmiyorum çünkü şahsen.) Acemiye vermiyorum sonuçta dedim.Acemi değil ama bir sey olmayacağının garantisi yok dedi.Bir şey olursa biz hallederiz de demedi.Sen yine bir düşün dedi.Ben de çocuk durmuyor sonra konuşuruz yine dedim kapattım,çocuk durmuyordu da zaten.Bir saat sonra baktım mesaj atmış gerek kalmadı vazgeçtik diye.
Şimdi biz tatil bitiyor birbirimizle yüz yüze geleceğiz.Bana iyilikleri dokundu diye kendimi ezik hissettim telde ama şimdi de suçlu hissediyorum.Acaba hata mı ettim, acaba kırıldı mı diye düşünüp duruyorum.Boyle durumlarda ne yapmalıyım bilmiyorum yasal olarak sıkıntı yaratır mı sizce gereksiz pimpirik mi yapıyorum
Hayir, araç verilmez. Evinize usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz. Arabanıza en küçük bir şey olsa 20 30Merhabalar hanımlar,ben 9 ay önce ileride belki satarım niyetiyle bir araç aldım.
Bir iş arkadaşım var çocuklarımız kresten samimi, onlardan dolayı biz de arada iş dışında görüşüyoruz.Ben oğlumla birlikte yaşıyorum.Arkadasimin eşi bana gele Gide evde birkaç iş tespit etmiş ve eşiyle gelip o işleri eşine yaptırmıştı.Muslugu taktı, kırık koltuğun bacağını çaktı, mutfaktaki patlak lambanın yerine yeni lambayı taktı.Yani bana iyilikleri var.
Gelelim konuya : Arkadaşım geçen hafta beni aradi ve kardeşinin ailecek yanlarına geldiklerini, kendi satılık arabalarına alıcı çıktığını,üç gün araçsız kalacaklarini söyledi , arabasız hiçbir şey yapamayız, seninkini alabilir miyiz sana lazım olur mu o üç günde fln dedi.Ben de araba ile işim yok ama ya değer düşürecek bir sıkıntı olursa dedim.(Bir ciddi kaza olacak olsa benim başıma kalır mı yasal sorumluluklarim olur mu onu da bilmiyorum çünkü şahsen.) Acemiye vermiyorum sonuçta dedim.Acemi değil ama bir sey olmayacağının garantisi yok dedi.Bir şey olursa biz hallederiz de demedi.Sen yine bir düşün dedi.Ben de çocuk durmuyor sonra konuşuruz yine dedim kapattım,çocuk durmuyordu da zaten.Bir saat sonra baktım mesaj atmış gerek kalmadı vazgeçtik diye.
Şimdi biz tatil bitiyor birbirimizle yüz yüze geleceğiz.Bana iyilikleri dokundu diye kendimi ezik hissettim telde ama şimdi de suçlu hissediyorum.Acaba hata mı ettim, acaba kırıldı mı diye düşünüp duruyorum.Boyle durumlarda ne yapmalıyım bilmiyorum yasal olarak sıkıntı yaratır mı sizce gereksiz pimpirik mi yapıyorum
Hayir, araç verilmez. Araca bir şey olsa en küçük tamirat 20 30 binden başlar, değerinin düşmesi de var tabi. Eve usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz kaldı ki talep etmemissiniz. Yani bunda kırılacak bir şey yok...Merhabalar hanımlar,ben 9 ay önce ileride belki satarım niyetiyle bir araç aldım.
siz doğru olanı yapmışsınız emanet bu arabadan bahsedıyoruz yanı bide çok umutsuz konuşmuş kadın kim olsa veresi gelmezMerhabalar hanımlar,ben 9 ay önce ileride belki satarım niyetiyle bir araç aldım.
Ampulü tavan çok yüksek merdivene de biri merdiveni tutmazsa çıkamıyorum diye takamadim öylece duruyordu,musluk da hazır takılmayı bekliyordu.Bir ara her şeyi birden halledecek birini bulurum diye günden güne atıyordum ama onlara öyle bir teklifte bulunmadım,itiraz ettim ısrar etti arkadaş ama evet artık kimseden bir şey kabul etmem artıkBen olsam vermem ama sizde mesela ampul takabilirsiniz veya musluk içim tamirci çağırabilirsiniz. Bu tarz iyilikleri kabul etmeyin o zaman hem mahçupta hissetmezseniz
Kendi araçları varken rahata alışmışlar demekki araç olmadan indi bindi yürüme mesafesi fln gezilmez gezemeyiz demek istedi3 gün arabasiz niye yapamiyorlarmis? Hayir belli bi is icin bile istememis. Hicbi seyin garantisini vermemis. Yuzsuzluk bence muslukla ayni sey degil ki bu
Kendi araçları varken rahata alışmışlar demekki araç olmadan indi bindi yürüme mesafesi fln gezilmez gezemeyiz demek is3 gün arabasiz niye yapamiyorlarmis? Hayir belli bi is icin bile istememis. Hicbi seyin garantisini vermemis. Yuzsuzluk bence muslukla ayni sey degil ki bu
Evet aynen ufacık şeylere dünya para istiyorlar,sanayide bekledikçe de insan mağdur da oluyor,gecen aylarda yaşadım.Hayir, araç verilmez. Evinize usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz. Arabanıza en küçük bir şey olsa 20 30
Hayir, araç verilmez. Araca bir şey olsa en küçük tamirat 20 30 binden başlar, değerinin düşmesi de var tabi. Eve usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz kaldı ki talep etmemissiniz. Yani bunda kırılacak bir şey yok...
Aynen öyle,"Bir düşün sen yine "dediğinde ben "Ben zaten söyleyecegimi söyledim siz de bir düşünün."dediğimde"Bir şey olursa hallederiz biz "demesini yokladım ama hayır demedi, acemi değil ama garantisi yok dedi kazanın, sorumluluk bize ait demedi.Ortada bir kaza olsa kimse bize iyilik yapmıştın, al biz zararı karşılayalım demez. Herkesin gerçek yüzü böyle durumlarda ortaya çıkar. Araç sahibi olarak siz de sorumlusunuz.
Kazayı geçtim belki ceza yiyecek onu bile öder mi, peşinden mi koşturacaksınz?
Siz tatil dönüşü nasıl davranıyorsanız, öyle davranın. Asla konuyu açmayın alınmadın değil mi, kusura bakma gibi şeyler asla söylemeyin. Tavırlıysa da tavırlı olsun. Konuyu açarsa da ben prensip olarak vermiyorum böyle bir sorumluluğun altına giremem, kişisel algılama der yoluma bakarım.
Kaldı ki araba sana da lazım olabilir yani, çocuğun varmış Allah korusun acil bir durum olabilir.Aynen öyle,"Bir düşün sen yine "dediğinde ben "Ben zaten söyleyecegimi söyledim siz de bir düşünün."dediğimde"Bir şey olursa hallederiz biz "demesini yokladım ama hayır demedi, acemi değil ama garantisi yok dedi kazanın, sorumluluk bize ait demedi.
Evet hiçbir şey sormayacagim.Zaten tek biriyim.Araba ile ilgili bir sorun olunca ne yapacağımı ona buna soruyorum birilerinden yol göstermesini fln istiyorum,durduk yere şimdi bir dünya risk Telde konuşurken içten içe çok gücendim,beni neden bu ikilemde bırakıyor vefam ile aklım arasında kaldım çünkü o an,ne diyeceğimi bilemedim.
Trafikte kazalar sadece acemilikle mi oluyor sanki.Aynen öyle,"Bir düşün sen yine "dediğinde ben "Ben zaten söyleyecegimi söyledim siz de bir düşünün."dediğimde"Bir şey olursa hallederiz biz "demesini yokladım ama hayır demedi, acemi değil ama garantisi yok dedi kazanın, sorumluluk bize ait demedi.
Evet hiçbir şey sormayacagim.Zaten tek biriyim.Araba ile ilgili bir sorun olunca ne yapacağımı ona buna soruyorum birilerinden yol göstermesini fln istiyorum,durduk yere şimdi bir dünya risk Telde konuşurken içten içe çok gücendim,beni neden bu ikilemde bırakıyor vefam ile aklım arasında kaldım çünkü o an,ne diyeceğimi bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?