Siz olsanız verir miydiniz

Aslında ihtiyaç için bile vermemek lazım.Biri amirinin aracını anne babamı otogardan alicam deyip yarım saatliğine istemiş.Adam eşiyle otogara giderken bir yere çarpmış ve ikisi de ölmüş araç da pert.Hadi bakalım ne kurtarabileceksin.Sikintili bir şey kesinlikle.Darilmak bile bencillliktir aslında bu konuda

Evet araç yola çıkıyor sonuçta kader ve bilince sorumluluğa bağlı. Allah korusun. Kardeşe bile verilse ayrı sorumluluk valla vay be bugünde araban mı var derdin var konusunu işledik azıcık aş kaygısız baş

Eğer ciddi bir kazaya karışırsa yasal olarak yükümlü oluyorsunuz kullanan kadar aracın sahibi de sorumlu görülüyor. Karşı tarafın zararlarını siz ödüyorsunuz onun dışında yaralanmalı ya da ölümlü kazalarda yine sorumlu siz oluyorsunuz. 1.derece yakına vermek bile sorun. Benim bir tanıdığımın oğlu arkadaşı ile kaza yaptı ikisi de vefat etti araba babasının üstüne olduğu için karşı taraf babasına dava açtı ve yüklü miktarda tazminat talep ediyorlar hem çocukları vefat etti hemde maddi sorunlarla uğraşmak zorundalar.

Sakın vermeyin. İnsan kardeşinden 3 gün istemez. 3 gün nedir Allah aşkına?
Benim kuzenim ve çocukları araçsız bana geldiler tatilde. Akıllı eşim de kuzenin eşine üç çocuk taksiyle sürünmeyin ben işteyken de gezin diye bizim aracı verdi. Rahat 10 senelik şöfördür çünkü. Parkta çocukları oynatırken cebinden anahtarı düşürdü. Yaşadığım korkuyu anlatamamz anahtarı biri bulsa, parkın otoparkına gitse direkt alır götürürdü. Ruhsat zaten içerde uçar giderdi arabamız. Allahtan anahtarı güvenlik bulmuş da aldık geri. Bize de ders oldu bir daha kuzenime bile ödünç araba vermem dedik.
Asla vermeyin

abimde kayınpederimden araba istemişti tatil için.. kayinpederim vermedi iyiki de vermemiş..
bana yüzüme vuruyor vermedi diye. bende iyiki vermemiş dedim. mahvederdin siz o arabayi dedim.. sustu..
hala söyleniyor dedim yeter... bu konuyu hala gündeme getirme vermek istememişlse vermemiş bana mi kaldi dedim..
sinir oldum..
ben olsam arabami vermezdim kimseye.. abime de vermem..

Hayir, araç verilmez. Evinize usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz. Arabanıza en küçük bir şey olsa 20 30
Hayir, araç verilmez. Araca bir şey olsa en küçük tamirat 20 30 binden başlar, değerinin düşmesi de var tabi. Eve usta cagirsaniz o işleri 2 3 bine yaptirirdiniz kaldı ki talep etmemissiniz. Yani bunda kırılacak bir şey yok...

siz doğru olanı yapmışsınız emanet bu arabadan bahsedıyoruz yanı bide çok umutsuz konuşmuş kadın kim olsa veresi gelmez

Araba bu belli olmaz birşey olmayacaginin garantisi yok diyerek sorumluluğu sırtından atmak istemiş. Hoş değil . Hiç kötü hissetmeyin valla artık cana da gelmesin mala da gelmesin öyle bir devir . Bir araba boyama olmuş 60 bin TL. Verebilecek misiniz ?

Ben olsam vermem ama sizde mesela ampul takabilirsiniz veya musluk içim tamirci çağırabilirsiniz. Bu tarz iyilikleri kabul etmeyin o zaman hem mahçupta hissetmezseniz
Ampulü tavan çok yüksek merdivene de biri merdiveni tutmazsa çıkamıyorum diye takamadim öylece duruyordu,musluk da hazır takılmayı bekliyordu.Bir ara her şeyi birden halledecek birini bulurum diye günden güne atıyordum ama onlara öyle bir teklifte bulunmadım,itiraz ettim ısrar etti arkadaş ama evet artık kimseden bir şey kabul etmem artık

Son düzenleme:
3 gün arabasiz niye yapamiyorlarmis? Hayir belli bi is icin bile istememis. Hicbi seyin garantisini vermemis. Yuzsuzluk bence muslukla ayni sey degil ki bu
Kendi araçları varken rahata alışmışlar demekki araç olmadan indi bindi yürüme mesafesi fln gezilmez gezemeyiz demek istedi

3 gün arabasiz niye yapamiyorlarmis? Hayir belli bi is icin bile istememis. Hicbi seyin garantisini vermemis. Yuzsuzluk bence muslukla ayni sey degil ki bu
Kendi araçları varken rahata alışmışlar demekki araç olmadan indi bindi yürüme mesafesi fln gezilmez gezemeyiz demek is
Evet aynen ufacık şeylere dünya para istiyorlar,sanayide bekledikçe de insan mağdur da oluyor,gecen aylarda yaşadım.

Hem mağdur olunuyor,hem karsinin hasarını ödeme ve tazminat verme riski olur,hem değer düşer vs.Karsi tarafun da değer düşme bedelini ödemek de var tabi.
Bir de gidip ticari araca çarpsalar o aracın gelir kaybını ödemek vs bir dünya sorun.Of şimdiden başım ağrıdı.
9 ay önce direksiyon dersi sırasında park halinde bir araca çarpmıştim,meğer kiralık arabaymis bir günlük tamir süreci olmuş.Bir baktım geçen icra açılmış bana ,avukata vermişler 750 kaybm var diye,750 üstüne vekalet ücreti, mahkeme masrafı fln ödemek zorunda kaldım.Kimse kimsede beş kuruşunu da bırakmıyor bu arada.

Son düzenleme:
Ortada bir kaza olsa kimse bize iyilik yapmıştın, al biz zararı karşılayalım demez. Herkesin gerçek yüzü böyle durumlarda ortaya çıkar. Araç sahibi olarak siz de sorumlusunuz.

Kazayı geçtim belki ceza yiyecek onu bile öder mi, peşinden mi koşturacaksınz?

Siz tatil dönüşü nasıl davranıyorsanız, öyle davranın. Asla konuyu açmayın alınmadın değil mi, kusura bakma gibi şeyler asla söylemeyin. Tavırlıysa da tavırlı olsun. Konuyu açarsa da ben prensip olarak vermiyorum böyle bir sorumluluğun altına giremem, kişisel algılama der yoluma bakarım.

Aynen öyle,"Bir düşün sen yine "dediğinde ben "Ben zaten söyleyecegimi söyledim siz de bir düşünün."dediğimde"Bir şey olursa hallederiz biz "demesini yokladım ama hayır demedi, acemi değil ama garantisi yok dedi kazanın, sorumluluk bize ait demedi.
Evet hiçbir şey sormayacagim.Zaten tek biriyim.Araba ile ilgili bir sorun olunca ne yapacağımı ona buna soruyorum birilerinden yol göstermesini fln istiyorum,durduk yere şimdi bir dünya risk Telde konuşurken içten içe çok gücendim,beni neden bu ikilemde bırakıyor vefam ile aklım arasında kaldım çünkü o an,ne diyeceğimi bilemedim.

Kaldı ki araba sana da lazım olabilir yani, çocuğun varmış Allah korusun acil bir durum olabilir.

Zaten konu kapanmış, o açmazsa siz de açmayın. Lamba takmakla ucunda kaza, bela olabilecek araba verme konusu bir değil yani.

Trafikte kazalar sadece acemilikle mi oluyor sanki.

Geçenlerde bi konuya daha yazmıştım. Kırmızı ışıktan yeni kalkacak ken önümde 2 motor çarpıştı motorun biri de geldi bana çarptı biraz hızlı olsa arabanın üstüne düşerdi.

Yine 3 ay önce eşim otoparktan çıkarken sağ tarafa dikkat etmeden çıktı yoldan geçen arabaya vurduk. Arabanın önü gitti 40bin masraf çıktı.

İkimiz de acemi şoför değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…