• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız verir miydiniz

3 gün kim kime araba veri yahu?
Kardeşinden istemeye çekinir insan. Ciddi bir mesele değil gezme icin üstelik.
Başka bir aileden isteyemez o arabayı zaten. Siz verirsiniz diye düşünmüş bir şekilde. Bu sebepten küsecek ya da aranız bozulacaksa da bozulsun.

Son düzenleme:
Ben yalansız dolansız kimseye vermiyorum araba,para. Herkes de bilir borç almadığımı vermediğimi. Açık açık söylüyorum araba vermiyorum prensip. Kimseden de almıyorum gibi. Küsen olmadı zaten bildikleri içinde istemezler 🤔Bu ikisi olan yerde bir bokluk olur çünkü
En doğrusu bu aslında.

Hastalık dışında arabamı kimseye vermem onda bile müsaitsem ben götürürüm. Kimse anasının karnından arabayla doğmuyor ne bu araba düşkünlüğü anlamiyorum. Hiç kimseden araba istemedim bu zamana kadar çok zor dönemlerde geçirdim. Paran varsa vereceksin taksiye otobüse gideceksin yoksa ayağın var yürüyeceksin bakış açısıyla hayatımı sürdürdüm. ( Biraz fazla yükselmiş olabilirim araba isteyenlerden bıktım artk . Bugün Merhabalaştığın insan yarın araba ister olmuş durumda.) Ayrıca 3 gün ya birde koca 3 gün bu kadar süreyle arabamı istenir .

Ben yalansız dolansız kimseye vermiyorum araba,para. Herkes de bilir borç almadığımı vermediğimi. Açık açık söylüyorum araba vermiyorum prensip. Kimseden de almıyorum gibi. Küsen olmadı zaten bildikleri içinde istemezler 🤔Bu ikisi olan yerde bir bokluk olur çünkü
Yediğim kazıklardan sonra benim bakış açısı 😂

Evet aracinizla kaza olursa siz sorumlu olursunuz. Ben olsam vermezdim.

Muslugu taktı, kırık koltuğun bacağını çaktı, mutfaktaki patlak lambanın yerine yeni lambayı taktı.Yani bana iyilikleri var.

Şunlar da yapilmayacak şeyler degil. Hadi musluk neyse de (o da halledilir muhtemelen degistirmeyle) insan bir lamba degistirmek icin de birilerine ihtiyac duymaz ya. Ben olsam kendim hallederdim hayatta yaptirmazdim, bu yüzden kimse benden sacma seyler isteyemiyor cogunlukla, isteyince de icim rahat hayir diyebiliyorum.
Gerci 2-3 basit is yapmanin karsiligi da arac istemek olmamali o ayri.

Bence 3 gün araba istemesi esas ayıp olan. Üstelik çocuğunu tek başına büyüten birinden. Her an lazım olabilir neticede. O kocası ile beraber gecenin bir vakti taksi de arar taksiye de biner. Siz ne yapacaksiniz öyle bir durumda.
Hastalık olur bişi olur tek seferlik istenir ama ara boşlukta da bir zahmet araba kiralasin veya taksiye binsin. Arabasız yapamayız ne demek. Kuserse kussun.

Ben kaç yıl iki çocukla toplu taşımada gezdim. Zar zor bir araba aldım. Arkadaşım karşıya gidecekti. Normalde kpderi ile yakın oturuyor ve onun arabasını kullanıyorlar. Ortak araba gibi..
O gün araba onlarda değilmis, karşıya geçeceklermis. Çok iyi kızdır bana da çok iyiliği oldu. Birşey olsa sorumluluk da alir. Ama vermedim. Karşıya benim de gitme ihtimalim vardı ama kesin değildi. İsterseniz bırakayım falanca yere kadar dedim. Kiralık araba uygulamaları var ya onları önerdim. Hiç de pişmanlık duymadım normalde başka bişi olsa kendi işim olsa bile karşı tarafa verecek kadar verme odaklı biriyim. Ama araba konusunu anlamıyorum. Hastalık değilse gece vakti değilse toplu taşımaya binilip gidilebilir.

Evet aracinizla kaza olursa siz sorumlu olursunuz. Ben olsam vermezdim.

Şunlar da yapilmayacak şeyler degil. Hadi musluk neyse de (o da halledilir muhtemelen degistirmeyle) insan bir lamba degistirmek icin de birilerine ihtiyac duymaz ya. Ben olsam kendim hallederdim hayatta yaptirmazdim, bu yüzden kimse benden sacma seyler isteyemiyor cogunlukla, isteyince de icim rahat hayir diyebiliyorum.
Gerci 2-3 basit is yapmanin karsiligi da arac istemek olmamali o ayri.
Boyum lambaya yetişmediği için günlerdir öyle duruyordu sönük şekilde.En güzeli kimseden minnet edilecek bir iyilik kabul etmemekmis gerçekten,bunu çok iyi anladım artık.

Boyum lambaya yetişmediği için günlerdir öyle duruyordu sönük şekilde.En güzeli kimseden minnet edilecek bir iyilik kabul etmemekmis gerçekten,bunu çok iyi anladım artık.

Sandalye var, kucuk ev merdivenleri satiliyor mutfak icin filan. Yine de yapamiyorsam parasini verir yaptirirdim.

Ben hic sevmem elin insanindan bu tarz karsiliksiz yardimlar cunku sonunda yaptiklarindan buyuk istekleri oluyor, kabul etmeyince kotu oluyorsun.

Canınızı sıkmayın, araba çok hassas bir konu. En kötü ihtimalleri düşünüp ona göre hareket etmek lazım. Gabar dağında yaşamadıklarına göre mutlaka bir çözüm bulurlar ulaşım için, siz de sormayın bence bu konu hiç açılmamış gibi davranın. Sizin mahcup olacak bir durumunuz yok, onlar istememeliydi baştan.

Sandalye var, kucuk ev merdivenleri satiliyor mutfak icin filan. Yine de yapamiyorsam parasini verir yaptirirdim.

Ben hic sevmem elin insanindan bu tarz karsiliksiz yardimlar cunku sonunda yaptiklarindan buyuk istekleri oluyor, kabul etmeyince kotu oluyorsun.
Evet öyle oluyormuş, normalde her şeyi parayla halleder kimseden bir şey ummazdim,ısrar etti diye tnm dedim.
Bu arada sandalye ile de olmuyor çünkü yüksek tavan.Merdiven var ama biri merdiveni tutmazsa çıkamıyorum ona da neyazikki.Simdi iki odanın lambası yine patlak ne yapicam bakalım

Canınızı sıkmayın, araba çok hassas bir konu. En kötü ihtimalleri düşünüp ona göre hareket etmek lazım. Gabar dağında yaşamadıklarına göre mutlaka bir çözüm bulurlar ulaşım için, siz de sormayın bence bu konu hiç açılmamış gibi davranın. Sizin mahcup olacak bir durumunuz yok, onlar istememeliydi baştan.
Vazgeçtik dediğinde neden vazgeçtiniz diye sormadım,aynen öyle yapicam.

Hayatta vermem. Lazım derim.
Yani açıkça söyleyeyim bu tarz araba isteyen vs insanlar bana aşırı fena geliyorlar direkt soğurum.
Kimse benden arabamı istemesin, ben de istemiyorum. Bu ne rahatlık ya?
Usta şoför dahi olsa kaza riski var mal bu yani değeri de düşer. Pişkinliğe bak sakın vermeyin. Lazım olur tabi ki de araba bu hastalığı sağlığı var acil durumu var.

Kimseden araba emanet istenmez.Ben kardesimden bile istemem.Cok ayıp ya.Bazi insanların dur sınırı olmuyor ....Anca siz teklif edersiniz ki onu bile kabul etmeliler.İyi yapmışsınız vermeyin tabi.Ama bazen insan kendine dert verecek seylerde yalan söyleyebilmeli....Keşke bir şey uydursaydiniz...

Kimseden araba emanet istenmez.Ben kardesimden bile istemem.Cok ayıp ya.Bazi insanların dur sınırı olmuyor ....Anca siz teklif edersiniz ki onu bile kabul etmeliler.İyi yapmışsınız vermeyin tabi.Ama bazen insan kendine dert verecek seylerde yalan söyleyebilmeli....Keşke bir şey uydursaydiniz...
İlk kez başıma geldi ve beklemiyordum doğrucu Davut gibi yok işim yok lazım değil diyiverdim.Bir daha böyle bir şeyle gelecek olan olursa lafin gelişinden anlayıp makul bir cevap veririm diye umuyorum.
Ben memlekete bile götürmek istemiyorum normalde erkek kardeşim illa ister biliyorum otomatik tecrübesi olmadığı halde,kötü olmaktansa burada bırakıp gidiyorum oraya da.Arkadas da ister diye hiç düşünmemiştim

İlk kez başıma geldi ve beklemiyordum doğrucu Davut gibi yok işim yok lazım değil diyiverdim.Bir daha böyle bir şeyle gelecek olan olursa lafin gelişinden anlayıp makul bir cevap veririm diye umuyorum.
Ben memlekete bile götürmek istemiyorum normalde erkek kardeşim illa ister biliyorum otomatik tecrübesi olmadığı halde,kötü olmaktansa burada bırakıp gidiyorum oraya da.Arkadas da ister diye hiç düşünmemiştim

Gerçekten büyük yüzsüzlük birdaha yardım taleplerini red et seninle alakalı yumuşak yüzlüsün anlaşılan araba telefon kadar şahsi bir araç ihtiyaç, birinden telefon isteyebilir miyiz 3 gün değil 1 saat alamazsın. 😂 Ne farkı var anlamıyorum yani. Aileden birine bile bu kadar verilmez sanırım çok acil durum olmazsa. Şuan ihtiyacım olmasa bile heran ihtiyacım olacağı gerçeğini değiştirmez diye yapıştırıver 😂

Back