Siz olsanız ne yapardınız?

Yorumların geneli sonra söylemek konusunda hemfikir, ben sanırım söylerdim illaki ama şimdi ama bu düğün dernek işlerinden sonra ne zaman tutamazsam...
En yakın arkadaş demek bunlar olmamalı.

Evet ya söyleyeceğim ya da mesafeli olacağım zaten elimde olmadan en yakın arkadaşım gibi davranamak şu an her şey çok taze mutlu anlarını mahvetmek istemiyorum.

Gerçek dost seni en mutlu gününde yalnız koymaz, arkadaslıgınızı bir düşünün derim, kıskanclık var cünkü, bu gerçekten de aranızda konusulması gereken bir konu!!!

Bana nedense sizi kıskanıyor gibi geldi ilişkileriniz yönünden

Yanlış anlama lütfen. Ama sürekli nişanlısı zevkli değil, övüyor ama övülecek biri değil demişsiniz.
Acaba fark etmeden nişanlısını küçümsediğinizi hissettirdiniz de o da koruma psikolojisine mi girdi?
Burada yazdıklarınızda hep benim ailem yanımda ve nişanlım anlayışlı süper ama o şöyle böyle ona rağmen demiyorum sözleri geçiyor Farkında değilsiniz ama içten içe sevdiği adamı beğenmiyorsunuz. Bunu sözlerinize yansıtmasanız bile bakışınızla tavrınızla yansıtabilirsiniz. Yani o da sevdiği adamın beğenilmemesine tepkili olabilir. Evladını koruma gibi eşini koruma içgüdün oluyor çünkü.
Bence ikinizinde şu dönemimde sessiz kalmak daha iyi. İçinde gördüğü hissettiği ve sizi kırmamak için dile getirmediklerini şu dönemde o da size söyleyebilir. Bu tamamen bu süreçte ikinizi üzecek bir şey. Bazen duymamak ve görmemek ve dile getirmeden müsait zamanı beklemek daha doğrudur.
Ben evlendiğimde bir arkadaşım nişan attı mesela ve arkamdan eşimle ve benimle ilgili söylediklerini duydum. Resmen düğünümde dahi dedikodumu etmiş. Ha mesafeliyim. Ama o sürecinde beni ve evlenen bir çifti görmek istememek de hakkıydı. Ve evet ben nişanlısını hiç sevmezdim ne yazık ki gördüklerimde de haklı çıktım. Ama şimdi pişmanım. Ona çok hissettirdim sevmediğimi aleni söylemesem bile hissettirdim. O da kırıldı o dönem çok sevdiği insanı beğenmeme. Şimdi aramızda saçma sapan bir mesafe var ama ben kendimi suçluyorum.
Tavırlarıma dikkat edebilirdim. Belki de bizim gibi çevredeki beğenmeyenler etkili olduk bilemiyorum.
Yani söylemesen de hissettiriyorsun bazen ve o da haklı olarak koruma psikolojisine giriyor ve senle mesafe alıyor.
Ha şu da var. O benle her anı paylaş dese bile söylememek gerek. Bana o dönem mobilyanı da gönder gelinliğini de çek gönder diye ısrar etti göndermedim. O kıskanmadığını yada üzgün olmadığını göstermek için daha gururlu durmak için istiyor ama içinden istemiyor. Bunu anladığınız anda çok da göstermemek gerekiyor aslında. İlla istedi diye canını acıtacak şeyleri yapmamak lazım.
Kusura bakmayın ama tüm bu nedenlerle sizde de hata buldum ben.
Şimdi sessiz kalın ve nişana çağırın gidebiliyorsanız gidin ama artık daha fazla ispetvari bir şeyler göstermeyin.
Birbirinizi zevksiz de bulabilirsiniz ama bunu da hissettirmeyin. Ben buradan beğenmediğinizi hissettim o da hissetmiş olabilir.

Dilerseniz şöyle açıklayayım. Ben asla sevgilisini küçümeseyecek bir imada bulunmam çünkü kendisini severim yani çift olarak da görüşüyoruz sevgililerimiz de anlaşıyor. Övüyor derken maddi açıdan övüyor sürekli. Çocuğun evi arabası var babasının durumu iyi ve tek çocuk. Bunlar güzel şeyler asla kıskanmam en güzeli onun olsun. Bence yanılıyorsunuz asıl o bu kadar anlatınca benim gücüme gidiyor çünkü biz daha yeni atıldık çalışma hayatına ve ne evimiz var ne arabamız. Ayrıca çok istekli soruyor merak ediyor nasıl göndermeyebilirim can dostum dediğim insana? Kötü bir dönemden geçiyor diye bana bu şekilde davranmasını doğru bulmuyorum.

Ben her zaman onu düşünüyorum ve kelimelerimi seçiyorum ama o yapmıyor. Sevgilisini maddi açıdan övüyor ben ne istesem alıyor modunda. Yani şimdi zor bir dönemden geçiyorsa beni kırmasına gerek yok ben nasıl dikkat ediyorsam

Ayrıca benim sözlüm de asla kırmaz beni ne istesem olacak biliyorum ama bu kadar dillendirmeye gerek yok...

Gerçek dost seni en mutlu gününde yalnız koymaz, arkadaslıgınızı bir düşünün derim, kıskanclık var cünkü, bu gerçekten de aranızda konusulması gereken bir konu!!!

Ben de konuşmak istiyorum ama şu an yeni kıyıldı nikahı üzmek istemiyorum zaten kafası karışık

Bana nedense sizi kıskanıyor gibi geldi ilişkileriniz yönünden

Onların da ilişkisi çok iyi çocuğun ailesi de çok düzgün insanlar sadece aileler arası sorun oluştu. Kıskanmak kelimesini yakıştıramıyorum ona ya iki dost arasında en fazla imrenmek olmalı

Bence bu maddi şeyleri kafanıza takıp açıklama yapmanız bile gereksiz. Niye alınıyorsunuz ki?
Herkes kendi gücünde bir şeyler yapıyor zaten. Bunları bu kadar içinize yer ettirmemelisiniz.
Benim kardeşim bildiğim insan eşimin mesleğini küçümsemeye kalktı. Ben güldüm geçtim kendi densizliği. Maddiyatla ilgili de hiç bir imasını sallamıyorum. Zaten benim cidden umursamadığımı gördüğünden beri de bir şey demiyor artık. Alındığınızı yada üzüldüğünüzü hissettirseniz her zaman yapar. Takmayacaksınız bu kadar basit.
Bana iki tarafta da bir çekememezlik var gibi geliyor. Bazı çiftlerde iki tarafta da biraz rekabet kalıyor. O rekabet işleri bu noktaya getiriyor.
O da sizde olanları çekemiyor laf sokuyor siz maddiyatı biraz takıyorsunuz üzülüyorsunuz.
Bu iki tarafı da zorluyor.
Şimdi konuşmak yüzleşmek iki tarafında etekten taş düşürmesine neden olur bence. Böyle bir süreçte ikinizinde ağız tadı kaçacak çok gereksiz. Biraz daha uzak durmanızı ve takmamanızı öneriyorum ben

Ne kadar sevip değer verirseniz verin kendinizi üzmeye hiç değmez...benim ablamın üniversiteden bir arkadaşı vardı.Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi bende bayılırdım kendisine.Evlendi,sonra diğer arkadaşlarıyla görüşüp konuşurken ablamla görüşmeyi kesti.

Ben sizin yanlış düşündüğünüz kanaatindeyim. Cümlelerimi de kırpıp önüme koyuyorsunuz. Ben arkadaşımın yüzüne sevgilinin övünülecek bir tarafı yok falan demedim. Övünülecek bir şey görmüyorum dedim burdaki arkadaşlara ama o övüyor yani ben yüzüne negatif bir şey söylemem. Asla da çekememezlik yapmıyorum tabii ki anlatsın ama o bana bir şeyler kanıtlamaya çabasında bunu samimi bulmuyorum ve en özel günümde beni yalnız bıraktı anlatmak istediğim tam olarak bu.

O tipler zaten apayrı bir konu... Biz liseden beri arkadaşız öyle çok anımız var ki... Takmamayı beceremiyorum

Bakın ben iyi niyetle tamamen arkadaşınız kıskanıyor demediğim için şimdi de bana alındınız. Ben sadece size tek taraflı kıskançlık demeyin arkadaşlık kaybetmeyin demek istemiştim.
Evet kıskanıyor desem sorun yoktu.
Ama şunu biliyorum bu evlilik süreçleri streslidir ve arkadaşlıklar da o süreçte zedelenir. Bunu bildiğim için biraz daha yüzleşmeden sonraya ertelenmesini önerdim. Arkadaşlıklar o dönemde sarsıntı geçiriyor.
Kötü bir şey demişim gibi algılamanıza anlam veremedim.
En iyisi bir şey dememekmiş.

Yok artık... Arkadaşınız kıskanıyor demediğiniz için mi alındım? Siz böyle beklentilere mi girersiniz? Hiç aklıma gelmemişti pes.

Ben kıskançlık lafı mı ediyorum bunu nerden çıkardınız? her konuşmamda ona verdiğim değerden bahsediyorum. Önyargılarınızdan arınmanızı öneririm

O tipler zaten apayrı bir konu... Biz liseden beri arkadaşız öyle çok anımız var ki... Takmamayı beceremiyorum
Öyleyse onun bir süreçten geçtiğini düşünün,hani yaşlı dedelerimiz falan huysuz olurda üstelememiz söylenir ya..o da üzülecektir bu süreci atlatınca.Söylediklerine ve yaptıklarına fazla alınmamaya çalışın.

Yok artık... Arkadaşınız kıskanıyor demediğiniz için mi alındım? Siz böyle beklentilere mi girersiniz? Hiç aklıma gelmemişti pes.

Bakın ben kavga etmiyorum sizi suçlamıyorum. Gayet iyi niyetli yaklaşıyorum niye bana bu şekilde pesli falan üslup kullanıyorsunuz.
Bu şekilde diyalog kuruyorsanız arkadaşınızla da anlaşamazsınız.
Ben size hala izahat veriyorum
Ve tekrar söylüyorum benim evet bu süreçte çok sıkıntılar yaşadığım arkadaşlarım oldu. Annem seni kıskanıyor bu kız görüşme dediği. Ben ama hatayı tek bir tarafta aramadığım için hala görüşüyorum ve annem bana enayi diyor mesela. Ben sadece özeleştiri yaptım ama tek başına durduk yere dedikodumu yapmaz yapmışımdır bir şey dedim.
Çünkü o süreçte stresliyken ve alınganken ben çok arkadaşımı kaybedebilirdim. Ama daha sonraya erteledim ve kaybetmediğime inanıyorum. Arkadaşlıkların ve o uyumun kolay yakalandığına inanmıyorum. Biraz daha toleranslı olamka gerektiğine inanıyorum sadece.
Demek istediklerim bunlardı.
Neden kızdınız yada yanlış anladınız anlamadım.
Ben size de ona da kıskanç demedim ayrıca.
Sadece çiftler arasında bazen rekabet olabiliyor dedim.
Ben bir kadınım ve bunu yaşıyorum. Ve kabul ediyorum. O süreçte hele aldığın aynı kalitedeki mobülya daha pahalıya geldiyse kazık yedim diye de ağladım mesela. Stresliydim. Bunları kastettim ve ikinizinde yaşadığı budur dedim. Bunu deme sebebim de ikinizin de yakın tarihte stresli o dönemde olmanız. Kötü denk gelmiş. normalde bir kişi o stresteyken arkadşaı anlayışlı olur ama şimdi ikinizde o dönemdesiniz.
Bunu söyledim yani.
Neyse başka bir şey dememe gerek yok. Gayet kötü bir üslupla siz'li konuşmama rapmen direkt saldırganca cevapladınız. Daha fazla burada durmanın anlamı yok.
Haklarınızda hayırlısı olsun ikinizde.
Mutluluklar

Saldırgan olduğumu düşünmüyorum. Ayrıca sizin bana "kıskanıyor demediğim için bana alındınız" demeniz kadar nahoş olamaz hiçbir şey. Ek olarak şunu söyliyim annem bana görüşme falan demiyor. Düğününe gitmeni isterim diyor. Annemin tek söylediği yeri geldiğinde kırgınlığını dile getir demesi çünkü karşımdaki kişi beni kırıyor. Ben sözüme gelsin diye o kadar isterken gelmiyor ve beni kendikine çağırmıyor.

Sizin bakış açınıza göre o zor durumda olduğu için beni kırmak hakkıdır gibi anladım ben bilemiyorum.

Siz beni hatalı bulabilirsiniz saygı duyarım, şaşkınlığımdan pes dedim lütfen yanlış anlamayın kırdıysam özür diliyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…