Biz evliyiz zaten, evlenmeden önce kan testi tabiki yapıldı.Talasemi taşıyıcısı olma ihtimaliniz var, mutlaka bi üniversite hastanesine gidip gerekli testleri yapın, durumu kesinleştirin denildi. Ama biz her ne olursa olsun evlenmeyi göze aldığımız için, bu durum evlenme kararımızı etkilemeyeceği için ; çocuk düşünecek olursak yaptırırız deyip üniversite hastanesine gitmeyi erteledikevlenmeden önce kan tahlili yaptırmadınız mi nikah öncesi istiyorlar ya
Biz evliyiz zaten, evlenmeden önce kan testi tabiki yapıldı.Talasemi taşıyıcısı olma ihtimaliniz var, mutlaka bi üniversite hastanesine gidip gerekli testleri yapın, durumu kesinleştirin denildi. Ama biz her ne olursa olsun evlenmeyi göze aldığımız için, bu durum evlenme kararımızı etkilemeyeceği için ; çocuk düşünecek olursak yaptırırız deyip üniversite hastanesine gitmeyi erteledik
Anne ve babanın talesemi hastası olarak yaşama hakkı varsa çocuğun da vardır. 3. Aydan sonra neyi düşünecekler. Hep beraber sonlandırsınlar hayatlarını ozaman. Çocuğu yapalım Talasemi ise düşünürüz deme lüksleri yok bu yüzdenTabi ki hamile kalırdım... Allah her zaman en hayırlısını verir insana. Eğer gebeliğin 3.ayında hastalık tespit edilebiliyorsa zaten o zaman düşünürüm gebeliğe son verip vermemeyi. Ama %25 ihtimale odaklanmak yerine %75 ihtimale odaklanırdım ben olsam. %75 ihtimal gayet yüksek
Bu şekilde en fazla babadan gelen genleri kontrol edebilirler anne için bişey yapılamaz. Anne karnında çocuk annenin kanı ile besleniyor çünküanladım
tüp bebek gibi bişey olabilir mi ki teknoloji gelişti hani kusurlu genleri elemine ediyorlar falan Türkiye de yapılıyo mu bilmiyorum
Bu şekilde en fazla babadan gelen genleri kontrol edebilirler anne için bişey yapılamaz. Anne karnında çocuk annenin kanı ile besleniyor çünkü
Evet haklısınız.risk bi nebze daha aşağı çekilebilir belki bilemedim ki
Evet haklısınız.
Buda bir ihtimal
Anne baba talesemi hastasi degil ki, sadece tasiyici. Genlerinde hastaligi tasiyorlar ama kendileri saglikli.Anne ve babanın talesemi hastası olarak yaşama hakkı varsa çocuğun da vardır. 3. Aydan sonra neyi düşünecekler. Hep beraber sonlandırsınlar hayatlarını ozaman. Çocuğu yapalım Talasemi ise düşünürüz deme lüksleri yok bu yüzden
Sonuçta bu taşıyıcı durum çocuğun %25 olarak durumunu etkiliyormu evet etkiliyor . Bunu göze alarak çocuk yapılıyor mu evet yapılıyor. 1 tencere yemekten bahseder gibi olduysa olur olmadıysa düşünürsünüz demek yanlış yönlendirmek tir asıl.Anne baba talesemi hastasi degil ki, sadece tasiyici. Genlerinde hastaligi tasiyorlar ama kendileri saglikli.
Bilgi sahibi olmadan kesin yorumlar yapip insanlari yanlis yonlendirmeyin bence.
Eger hamile kalmaya karar verseydim bu 25%göze alarak ne olursa olsun sonuna kadar giderdim ben karsiyim cocuk aldirmaya sonucta o da her haliyle bir can ha yok ben kendime güvenemiyorum bu durumda istemem bakamam dersen bende hic bu yola girme....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?