Siz olsanız ne yapardınız

bengokyuzunututamam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
48
9
1
24
Ben üniversite dördüncü sınıf öğrencisiyim ve yaşadığım yerden çok uzak bir şehirde üniversite okuyorum. 1 aylık bir tatilim var bu yüzden memlekete geldim. Ama ara sıra çalışmaya gidiyorum, çok sevdiğim arkadaşlarımdan birisiyle uzun süredir plan yapıyorduk. Plan günü işe gitmem gerekti ve onun için mahsuru olmayacaksa ertesi güne alabilecek miyiz onu sordum. Patronuma da plan yaptım bugün işe gelemem demiştim çoktan. Yani işe gitmemeyi göze almıştım. Ancak kız yarın da müsait olduğunu söyledi veben de patronuma işe gelebileceğimi söyledim. İş süresince bana ertesi gün napacağımızı bile sormadı. Kaçta buluşacağımızı falan. İşten eve 11’de döndüm. Yazdım kendisine saat kaçta buluşacağız diye. İşte sen yorgunsundur başka zaman buluşalım falan dedi yok dedim ben zaten gelmek istiyorum. Gerçekten de dışarı çıkmak istiyordum. Israrla yorgunsundur gelme falan dedi. Ben de anlam veremiyorum gerçekten gelmek istiyorum. Neyse bunların hiçbirine cevap vermedi. Gece 12 buçuk fivi tekrar yazdım. Senin için bu saat uygun mudur diye. Bana sabah 10’da müsait değilim kanka gelemem yazmış. Ben de kendimi gairp hissettim. Ben işimi ertelemeyi bile göze almıştım. Ayrıca tüm gece beni habersiz bırakması da çok zoruma gitti. Çünkü attığı mesajlara anında dönüyordum. Ve planı bir gün sonraya ertelerken de defalarca özür diledim. Bana sadece gelemeyeceğini yazmış. Siz olsanız bu davranışı nasıl değerlendirirdiniz? Normal bir durum mu yoksa gerçekten sorgulanması mı gerekir?

Başka bi yerden haber bekliyordur kesinleşmeden size dönüş yapmamış . Sabahta netleşince gelemem demiş .

Bu bi ihtimal
Ben olsaydım direk arardım mesaj beklemek yerıne akşamdan .

Çıkın hava alın dolaşın kendınıze bi kahve söyleyin . Çokta takılı kalmayın bundan sonraki tavrına bakın ama kırıldığınızı da belli edin çat die dönüşler yapmayın karşı tarafa .

Keyfine göre görüşme planı ertelemiyorsun sonuçta. Arkadaşın yarın da müsaitim demiş. En başından yarın gelemem müsait değilim dese neyse. Ama mesajlara geç cevap vermiş, hem yarın görüşmeyi onaylayıp hem de sonradan sen dinlen yorgunsundur diye bahane uydurmuş. Böyle tabiki beklentiye girmene sebep olmuş. Davranışlarını gözlemle,her görüşmede böyle yaparsa, sınırını koy arkadaşlığını bitir derim

Şimdi baktım reglim demiş. Böyle diyen birine de ne denir ki. Üstelik ben de regl oldum. Sabaha kadar ondan haber bekledim. Yorgun halimle. Eğer müsait değilim dese zaten planı olduğu günde yapacak işimden vazgeçecektim

Tamam sen de dinlen başka zaman plan yapar görüşürüz derdim. Samimi bulduğum insanlara kolay kolay kırılmam.

İşten gelince bayıldım yatakta. İş sırasında yazmıştım mesajları. Arama yapsam olmazdı ortam müsait değildi. Vallahi üzülüyorum. Uzun zamandır dışarı çıkamıyorum.

Tamam sen de dinlen başka zaman plan yapar görüşürüz derdim. Samimi bulduğum insanlara kolay kolay kırılmam.
ya bana akşamdan sabaha kadar cevao yazmaması garip geliyor. Ben defalarca özür dilemişken kusura bakma bile dememesi. Ayrıca bu arkadaşımla hep bir buluşurken erteleme oluyor şu an düşününce. Hep o isterse ve istediği yerlerde.

İşten gelince bayıldım yatakta. İş sırasında yazmıştım mesajları. Arama yapsam olmazdı ortam müsait değildi. Vallahi üzülüyorum. Uzun zamandır dışarı çıkamıyorum.
Dışarı çıkmak ıcın birine ihtiyacınız yok ki :)

Regl se kırılmayın çünkü herkes aynı gecırmıyor bazıları hastanelik oluyor.

Eğer ki her zaman onun istediği gün ve yerde buluşma oluyorsa bu arkadaşlığı bir kere daha düşünme vakti gelmiş demekki. Neden senin isteklerin,fikrin dikkate alınmıyor? Neden o arkadaşınla her buluşmada erteleme oluyor mesela ?

vallahi bilmiyorum. arkadaşımla tartışmak da istemiyorum. ne tepki verileceğini kestiremedim

Devamlı aynı şekilde ortada bırakıyorsa siz bidaha gözden gecırın bu arkadaşlığı

Şimdi desem ki sen böyle böyle yapıyorsun, iki saat bunu ikna edemeyeceğim ve yine ben suçlu olacağım. Ben bahane bulup bulmadığından emin değilim. Dün daha ben bir şet demeden buluşmasak da olur sen dinlen demesinden dolayı işkillendim.

vallahi bilmiyorum. arkadaşımla tartışmak da istemiyorum. ne tepki verileceğini kestiremedim
Kaç yıllık arkadaşsınız? Acaba daha çok görüştüğü başka arkadaşları mi var? Planlar bazen ertelenebilir tutmayabilir. Fakat bu durum her zaman karşı tarafın ertelemesiyle sonuçlanıyorsa, bahane uyduruyorsa, defalarca bu arkadaş yüzünden kendi planlarım iptal olup günüm mahvoluyorsa benimle konuşmak görüşmek istemiyorum diye düşünürüm artık. Bence kim nasıl davranıyorsa sen de öyle davran. Arkadaşın için planını bozma. Başka arkadaşın yok mu

Ay çok var arkadaşım da, hepsiyle ayrı günlerde müsaitliğimiz vardı. Mesela ben bu arkadaşımla görüşeceğim diye diğer arkadaşımla olan planımı bugüne koymamıştım. Yani bu arkadaşımın genelde ertelemesiyle sonuçlanıyor. Ama şimdi altından gerçekten gelememe de çıkabilir, yüklenmek istemiyorum.
Buluşma fikrini atan da kendisi. Planları da o yapıyor ama günü geldiğinde böyle şetker oluyor.

Pata küte herseyı konuşmak zorunda değilsiniz biraz mesafe koyarak başlayın mesaja dönmeyin aramaya dönmeyin çok yorgunum dersiniz ısrarcı olursa .yani yine siz bilirsiniz ben söylemeden duramam diyorsanız ama bence kırmaya kırılmaya gerek kalmadan da mesafe koyulabilir .

Sonuçta o ikna zaten söylediğinize göre sizin yorulduğunuza ve dinlenme ihtiyacınız olduğuna kendı karar verebiliyor dinlen sen die .

Ama 1 değil 2 değil her planda erteleme oluyor demişsin sanırım. Arkadaşlıkta fikir paylaşımı önemli. Sadece tek bir kişinin fikirlerine göre plan yapmak bana tuhaf geliyor.

Evet de ben gerçekten yorgun da dinlenmeye muhtaç da değildim. Olsam açıkça söylerim. Bana ısrarla bögle dedi baktı ben istiyorum sabah cevap verdi diye düşündüm

Bu sana ders olsun kimse senin ekmek paranı vermiyor ve önemli işlerini hiç bi zaman arkadaş uğruna ertrlememelisin. İş saatin bu uygun olduğum saat bu uyarsa ok uymazsa eywllah demesini bileceksin. Üniversite okuyup aynı zamanda para kazanmakta kolay değil emeklerini başkaları yüzünden çar cur etme. Ne istiyosa nasıl istiyosa öyle yapsın kesinlikle tepki vermemelisin. Konuşmak isteyen konuşsun konuşmak istemeyen konuşmasın bu modda olmalısın. İlk okul arkadaşım aylardır bana yazmıyor numarası değişti hiç peşine düşmedim 1 hafta önce yabancı numara watsapdan yazmış canım bu yeni numaram kusura bakma yazamadım kaybettim bilmem ne okey sağol kayıt ettim canım numaranı bu bak hiç bişey yapmadım kendi kendine döndü :) hayatımızda dengesiz ve düşüncesiz insanlarda olucak daha farklı kişiliklerde de olucak bazı insanlar böyledir herşeye de tepki vermeye gerekmez bidaha sakın kendinden ödünç verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…