How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

siz olsaniz ne yapardiniz? icim cok huzursuz...

abisi kardeşini kullanıyor yok yok diye diye %100 ondan daha fazla kazanıyordur. bırakın ortaklığı aynı yerde çalışmasın bile. sende kes muhabbetini çıldırıcam ya bu insaları gördükçe midem bulanıyor

malesef rabbim bir mucize vermedegi surece normal yoldan imkansiz gibi bisey ki demek istemiyorum o kelimeyi... tup bebek sansimiz bile cok dusuk sikintili surecler:KK43: rabbim isteyen herkese versin sana da...
Amin canim imkansiz yok Allah ol derse olur sabirr etmek lazim ben tupleri baglatilmis kadinin hamile kaldigini biliyorum ben de mesela bemen hamile kaliyorum tedaviyle basit klomenle ama dusuyor 2 dusuk iki erken dogum ve canli bebek yok hepimizin sinavi ayri sen olacagin inan olacaktir mutlaka

abisi kardeşini kullanıyor yok yok diye diye %100 ondan daha fazla kazanıyordur. bırakın ortaklığı aynı yerde çalışmasın bile. sende kes muhabbetini çıldırıcam ya bu insaları gördükçe midem bulanıyor
aynen arkadasim aynen.. gercekten eski kafa mantik hala.. esim olmasa gelisim olmaz onun sayesinde belki de ekmek yeniyor ama lanet olsun ki ortaklik var dukkan kendilerinin.. maddi gucumuz olsa bi dk. durmasini istemezdim esimin dukkan acalim diye yerdim basinin etini nereye gidecek kimin yaninda cirak olcak.. biyle hic degilse yine kendi isi.. gerci huzurun h'si yok.. cok vicdansizlar bir araya baba ve cocuklar toplanip duzene koymaya calisan yok sadece kusup arkadan konusuyorlar. onlarla iletisine gecmek imkansiz... hep onlar hakli konu ne olursa olsun

Amin canim imkansiz yok Allah ol derse olur sabirr etmek lazim ben tupleri baglatilmis kadinin hamile kaldigini biliyorum ben de mesela bemen hamile kaliyorum tedaviyle basit klomenle ama dusuyor 2 dusuk iki erken dogum ve canli bebek yok hepimizin sinavi ayri sen olacagin inan olacaktir mutlaka
allahim kucagina almayi nasip etsin canim ne diyim seninki de daha agir.. iste bizim derdimiz bize yetiyor bunlar da tuzu biberi oluyor ustune.. bana dusunmuyor ki benim evladimin zaten bir tarafi dusuk cocugu olmuyor tedavi bile cvp vermiyor o zaten uzgun bizde destek yerine kostek olmayalim... yani sanki kendi ter doktu ev aldi.. ya evladinin kayinpederi destek oldu be adam sen mutlu olcagina kiskaniyosu n niye aldi dukkanda borclari vardi abisi onunde vardi diyosun... artik saygim da kalmadi sevgimde etkisizler benim icin.. gorunce sahte tebessumum var onlara o kadar

Ne alaka önce abi ev sahibi olmalı.
Sonuçta kendi paranızla almışsınız.
Ne yapacaktınız siz kendi paranızla kendinize değil abisine mi ev alacaktınız.
Ne saçma bir düşünce.
Bence hazır böyle tepkililerken görüşmeyi kes.
En mantıklısı o rahat edersin.

allahim kucagina almayi nasip etsin canim ne diyim seninki de daha agir.. iste bizim derdimiz bize yetiyor bunlar da tuzu biberi oluyor ustune.. bana dusunmuyor ki benim evladimin zaten bir tarafi dusuk cocugu olmuyor tedavi bile cvp vermiyor o zaten uzgun bizde destek yerine kostek olmayalim... yani sanki kendi ter doktu ev aldi.. ya evladinin kayinpederi destek oldu be adam sen mutlu olcagina kiskaniyosu n niye aldi dukkanda borclari vardi abisi onunde vardi diyosun... artik saygim da kalmadi sevgimde etkisizler benim icin.. gorunce sahte tebessumum var onlara o kadar
Yeter onlara destek olacaklarina abinin evi yokken olmazmis sizinle kusmeleri hic hos degil cok az muhattap olun ve onlari dert edip uzulmeyin lutfen

Eşinden kaynaklı mı olmuyor bebiş ailesi biliyor mu öyleysede..konularını okudukça zaten bunların bebeği olmuyor öteki oğlum çok yesin mantıgı mı var acaba..yanlşı anlaşılmak istemem kesinlikle ama sanki çocugu olmayanları daha bir dışlıyorlar sanki..şahsi fikrim sende böyle hissediyor musun yani..yoksa kbaba neden bu kadar göz yumuyor diğer oğlunun torun sevgisi mi ağır basıyor...

Eşinden kaynaklı mı olmuyor bebiş ailesi biliyor mu öyleysede..konularını okudukça zaten bunların bebeği olmuyor öteki oğlum çok yesin mantıgı mı var acaba..yanlşı anlaşılmak istemem kesinlikle ama sanki çocugu olmayanları daha bir dışlıyorlar sanki..şahsi fikrim sende böyle hissediyor musun yani..yoksa kbaba neden bu kadar göz yumuyor diğer oğlunun torun sevgisi mi ağır basıyor...
Bu durum amcama yapildi buyukbabam tarafindan bir kizlari oldu 20 yil ugrastilar ne yaptilarsa ikinci olmadi oglu yok diye mirastan ayirdetmeye calistilar babam izin vermedi sonra annem kafalarina girdi bunlar tup benek yaptilar ama cok degisik bir yontemle canli sperm hic yoktu Allah nasibetti de bir ogullari oldu

Eski kafa dedinmi orda durcaksin biraz 180 derece donus yapicaksin eger gercekten oyle dusuniyorlarsa cok yazik

aynı şeyi ben yaşıyorum evlendik eşimle borca girip ev aldık ödedik. Allah nasip etti birazda benim ailemin yardımıyla ikinci bir ev aldık. Şuan eltim ve görümcem bize küstü ikinci eve verdiğimiz peşinatı onlara vermemiz gerekiyormuş onlar kirada oturuyorlarmış ev alacaklarmış

Amaaan hiç dokunmayın kalsınlar böyle.. bir gün paraya sıkışınca kapınızı açarlar zaten :))
Ne yapacaktınız yani kendi düğün paranızı onlara verip, onların mı ev almasını sağlayacaktınız? Boşverin evinizin keyifiniz çıkartın ağzınızın tadını kaçırmayın.. Elticik de çatlasın :KK24:

kesinlikle katılıyorum deneyimlerden konuşuyorum

aynen canim kayinpeder agirligini koyul da gelin sizi haline yoluna koyayim siz de rahatlayin ben de demiyor buyuk oglu herseyi farkli yansitip kendini cilekes gosteriyor kari koca ikisi de ikiyuzludur tatli dilli davranirlar esimle benim beceremedigimizi yani... ailede iletisim denen bisey yok sadece buyuk haklidir kucuk ses cikartamaz boyle yetismisler o yuzden esimin kendi basina karar almasini hazmedemiyorlar... buyuk olan babaya demeden tuvalete gitmiycek nerdeyse... herkesin kesesi net bi sekilde ayrilsa da yedigimizde ictigimizde kimsenin gozu de olmasa adil bile davranmiyolar allahtan korksalar hak hukuk bilir adil ortaklik yaparlar... esim de zaten kopuk olan aile iliskisi hepten igrenc hal almasin diye haksizliga goz yumuyor sesini cikarmiyor babayla yuz goz olmak istemiyor.. esimle lazim olmadikca konusmuyorlar kinleri ofkeleri var...
Bende evlendigimde kaynimin evi vardi.is yeri acmislardi ona,benim esimde askerden sonra onla calisacakti.sonucta ortaktiik...kaynima araba da almisti k.p.ama onuda kullanma hakkimizi elimizden aldikaynimmm..bizdehicistemedik.biz catikatinda oturuyorduk.esimaskerden geldi,busefer ortak isegidincekaynim korktu dukkana oartak oluyoz diye ,,,,,,zaten ortak mal.ama ele gecirmistii.esimde babasina dedi kibaba abim benim yuzume bile bakmiyor.yapilacak is var bana degil baskalarina yaptiriyor.is yerine gidiyorum ayakta kaliyorum.isi bana vermiyor....konusmuyor daaa.tek kelime bile.....neyse bigun akraba dugunu var.her kez binanin ustunde sunnet arabasiortak arabamizdi.kaynim anahtariherkezin icinde esimle yasit amcasinin ogluna verdi al sen kullan diyeeee....esim ile ben kaldik sokakta..bos verrrrr.k.p.vek.v. halensoylerler bizsize hic bir sey yapamadik..cunku onlar korkar kaynimdan.

Ve biz esimle kuru cok az bir maasla ciktik kiraya...aylarca pazara gidemedimmm...ve bir anda esime luks bir araba,super bir maas,vesimdi iki katli evimiz,arabamiz,paramiz da var.ve duyumlarimagore aldi yuruduler,biz halen ortagiz k.pederlerle diyor...hahhaah.ee sende bizim gibi her seyi birakip ve durust davransaydin,adaletli davransaydin size de rabbim yardim ederdi.

Durumumuz aynı tek bir konuda. Ben de sizin gibi memleketimden çok uzaktayım. Eşimin memleketindeyim. Onun ailesi,akrabaları herkes burda. Henüz bir sorunyaşamadık. Ama bize takılan çoğu takıları kendileri almışlardır. Kayınpederimin borçları çok vardı. O yüzden.. Sadece eşim,kendi arkadaşlarının taktıklarını aldı. gerısını babası isteyince, Sen bilirsin baba dedi o kadarr. Bana da sadece setin kolyesini ve küpesini taktılar o kadar. Taktıkları 2 bileziği de aldılar borç yaparak almıs o bilezikleri o dedii bi de. Yanı bunları bile yaşamak insanın sinirini bozuyor. Bir yandan gurbete alışmak,bir yandan onların kültürlerini,insanlarını benimsemeye calısmak.. çok stresli ve zor bir sureç. Ki beterşin beteri varmıs. Sizin durumunuz zor. Yanı onun annesı babasıyla yaşanılan sorunlar içinizi huzursuz yapıyor hakıkaten. Bence insanlık sizde kalsın. Bu dünyanın öteki dünyası da var. şahsen her zaman böyle düşündüm hayatta ve kazanan ben oldum.. ;) Üzülmeyin.. Dua edin. Her şey yoluna girecektir.

evet canim esimden kaynakli sorunumuz hic sperm yok ameliyatla cok sukur ki bulunuyo ama cok kalitesiz oldugu icin embriyomuzda ya kaliteli dollenmiyor tutmuyor ya da en son tedavideki gibi hic dolleme yapmiyor tedavi iptal.. allah buyuktur..
bir defa demedi ki babasi oglum sorunun tam olarak ne bizim yapacagimiz bisey var mi.. asla konusmadi karsisina alip da vurdumduymaz ustune mal etmiyor.. o ilgilenmeyince benim ailem kol kanat gerdi esime maddi manevi.. esim ameliyat oldu babamin evinde yatakta yatti 1 hafta:KK43:
sizin bakis aciniz gibi degil kesinlikle. digerinin cocugu var filan diye dusunmuyordur bence bu boyle bi sacmalik iste adini ne koyarsan koy

aynı şeyi ben yaşıyorum evlendik eşimle borca girip ev aldık ödedik. Allah nasip etti birazda benim ailemin yardımıyla ikinci bir ev aldık. Şuan eltim ve görümcem bize küstü ikinci eve verdiğimiz peşinatı onlara vermemiz gerekiyormuş onlar kirada oturuyorlarmış ev alacaklarmış
tobe yarabbim bu da cok komik :) resmen kiskanclik baska bisey degil.. kedi erisemedi cigere mindar der ya o mishal oluyoruz resmen

Son düzenleme:
Bende evlendigimde kaynimin evi vardi.is yeri acmislardi ona,benim esimde askerden sonra onla calisacakti.sonucta ortaktiik...kaynima araba da almisti k.p.ama onuda kullanma hakkimizi elimizden aldikaynimmm..bizdehicistemedik.biz catikatinda oturuyorduk.esimaskerden geldi,busefer ortak isegidincekaynim korktu dukkana oartak oluyoz diye ,,,,,,zaten ortak mal.ama ele gecirmistii.esimde babasina dedi kibaba abim benim yuzume bile bakmiyor.yapilacak is var bana degil baskalarina yaptiriyor.is yerine gidiyorum ayakta kaliyorum.isi bana vermiyor....konusmuyor daaa.tek kelime bile.....neyse bigun akraba dugunu var.her kez binanin ustunde sunnet arabasiortak arabamizdi.kaynim anahtariherkezin icinde esimle yasit amcasinin ogluna verdi al sen kullan diyeeee....esim ile ben kaldik sokakta..bos verrrrr.k.p.vek.v. halensoylerler bizsize hic bir sey yapamadik..cunku onlar korkar kaynimdan.

Ve biz esimle kuru cok az bir maasla ciktik kiraya...aylarca pazara gidemedimmm...ve bir anda esime luks bir araba,super bir maas,vesimdi iki katli evimiz,arabamiz,paramiz da var.ve duyumlarimagore aldi yuruduler,biz halen ortagiz k.pederlerle diyor...hahhaah.ee sende bizim gibi her seyi birakip ve durust davransaydin,adaletli davransaydin size de rabbim yardim ederdi.
ne guzel rabbim iclerinin seytanini goruyor iste.. allah agiz tadiyla maliniza evinize yuvaniza guvendirsin cok memnun oldum adiniza...

ne guzel rabbim iclerinin seytanini goruyor iste.. allah agiz tadiyla maliniza vinize yuvaniza guvendirsin cok memnun oldum adiniza...
Cok dua ederdim cnmm.cokkkk.onlar pazara giderdi ,ben kuru ekmek yerdim.onlar gezmelere giderdi,bizim disari cikacak paramiz olmadi,her kez iftar verirdi,bize gelince size gelmiyelim,durumunuz yok derlerdiii..cok aglardim.gittigimiz akrabalar cikarken elimize bir seyler sikistirirlRdi,allahrazi olsun.ama cok uzulurdum.anneme giderkken yurumekten helak olurdumm,hic yol paramiz olmadi.hamileligimde sadece ekmek arasi pul biber yedimmmmbunlari nasil unutayim,nasil...

Annemlere tek kelime soylemedim.acim demedim.kardeslerim geldiginde siyah posetlere giysi koyup dolabidoldururdum ki bilmesinler...esimin ailesinin durumu cok iyiydi,ama bizi gormesden geldiler....annemlerin orada oturan bir aile vardi,arab veren sirketler varya ondan cok istedim.hep dua etti.rabbim askerden gelince o isten nasip ettt,ve basimi sokacagim evvv..her duMda yalvardim.esimaskerden geldi uc ay sonra araba,iyiiiiii maassss,iki sene sonraev....suan isinde kapisilan biresimm.cok iyi bir konumda.sen dogru ol,rabbim gorur cnm.

Hemen konuya girmek istiyorum 5 yillik evliyim ve esimin memleketinde yasiyoruz ben ailemden uzaktayim.. alismak adina cok buyuk mucadeleleler ettim cok sikinti cektim ama simdi simdi kendi cabalarimla bi cevrem oldu esimin ailesi asla kol kanat germediler bana.. esim ve kaynim ortak bi dukkan isletiyolar kaynim yillardir kirada ev almamis ya da alamamis istese olurdu... benim dugun takilarim ve de ailemin yardimiyla bir ev aldik yarisi odendi yarisini da icinde oturup odiycez kredi cektik... bu olaydan sonra kaynim ve eltimle iyi olmayan iliskimiz hepten bitti.. evliligimin ilk 3 yili da kustuk zaten yeni barismistik ev aramizi tekrar acti...
kayinpederim ise ne hayirli olsun dedi ne de kapimizi acti... o da gayet mesefali. sikinti su: once abi ev sahibi olmaliymis.. biz danismamisiz sormamisiz filan. o kadar iletisimsizler ki cocuguna sormuyor bile oglum evi nasil alcaksin diye. ya da kiz say sov onunde abin var de... hem adma yerine koyup orali olmuyorlar hem de kusuyorlar arkamizdan dedikodu kazani kayniyor

simdi olayinin derinine inersek ev alinmadan once esim babaya diyor baba abinle konus diyor abiyle konusuyor odeyemezsin altin kalkamazsin diyor destek yerine kostek... tabi esimde dinlemedi bakti ki orali olan yok adim atti ve evimizi aldik tasindik soranlara da bizim haberimiz yok diyolarmis...

sizce bir haksizlik varmi buraya kadar benim dugunumden kalan takilarim olmasa ve babam yardim etmese zaten kalkamazdim bu ise... is ortakligida olsa 15 yildir eb sahibi olamayam bir abinin once ev almasini beklemem mi gerekirdi.. sizin elinize firsat gecse almaz miydiniz? ben kendi basima karar verip hareket edemez miyim?

Asil danismak istedigim ise su: ben uzaktan geldim asla maddi manevi desteklerini gormedim ustelik bebegimiz olmuyor 2 defa tup bebek yaptirdik kimse kilini kipirdatmadi o zaman bile yine kendi babam maddi destekte bulundu.. manevi zaten hakgetire.. her turlu sikintimizdan benim ailem yine anlarken onlar bu kadar vurdumduymazken birde babasinin cocugu ev sahibi oluyo diye sevinmesi gerekirken kizip ,kusup evine ayak basmamasini nasil karsiliyorsunuz... 4 ay oldu ben de cok yakin olmasina ragmen kapisini acmadim sizce ne olursa olsun buyuktur mu diyip kapisini acayim mi tepkimi koyup surdureyim mi?icim o kadar huzursuz ki bu kadar cirkin aile iliskisi olmamaliydi ..

bu arada kusura bakmayin cok uzun tutmusum okuyup yorum yapanlara tesekkur ederim

OOoooo valla çok iyi kurtarmışsın.Ne çekicen bunların eve ayak basması bence daha büyük sıkıntı dert getirir memnun etmesi zor birkere.Boşver hazır uzaklaşmışlar oh mis keyfine bak.Herkes ev alamıyo tabiki imkan olunca alıcaksınız.Sizin düğünde altın takıldıda onlarda takılmadımı hayret bişey alsalarmış.Herkesin önceliği başka başka.Ne takıyosun kafana.Hayır bekleme,şerlerinden uzak dur yeter.Buda bir hayırdır neticede.

Cok dua ederdim cnmm.cokkkk.onlar pazara giderdi ,ben kuru ekmek yerdim.onlar gezmelere giderdi,bizim disari cikacak paramiz olmadi,her kez iftar verirdi,bize gelince size gelmiyelim,durumunuz yok derlerdiii..cok aglardim.gittigimiz akrabalar cikarken elimize bir seyler sikistirirlRdi,allahrazi olsun.ama cok uzulurdum.anneme giderkken yurumekten helak olurdumm,hic yol paramiz olmadi.hamileligimde sadece ekmek arasi pul biber yedimmmmbunlari nasil unutayim,nasil...

Annemlere tek kelime soylemedim.acim demedim.kardeslerim geldiginde siyah posetlere giysi koyup dolabidoldururdum ki bilmesinler...esimin ailesinin durumu cok iyiydi,ama bizi gormesden geldiler....annemlerin orada oturan bir aile vardi,arab veren sirketler varya ondan cok istedim.hep dua etti.rabbim askerden gelince o isten nasip ettt,ve basimi sokacagim evvv..her duMda yalvardim.esimaskerden geldi uc ay sonra araba,iyiiiiii maassss,iki sene sonraev....suan isinde kapisilan biresimm.cok iyi bir konumda.sen dogru ol,rabbim gorur cnm.
bunca seyi yasadin mi gercekten... yani halime ne kadar sukretsem azdir senin cektiginin yarisini cekmemisim diye... agir bir imtihan olmus seninki de ama rabbim sabrininda mukafatini vermis guldurmus sonunda.. yani dolaba giysi koyman, ekmek arasi biber yemen bunlar hic de kolay seyler degil cok etkiledi beni.. rabbim kimseyi yoklukla sinamasin bir,ikincisi de kimseye muhtac etmesin cok korkarim...
en onemlisi de can sagligindan ayirmasin bizleri

OOoooo valla çok iyi kurtarmışsın.Ne çekicen bunların eve ayak basması bence daha büyük sıkıntı dert getirir memnun etmesi zor birkere.Boşver hazır uzaklaşmışlar oh mis keyfine bak.Herkes ev alamıyo tabiki imkan olunca alıcaksınız.Sizin düğünde altın takıldıda onlarda takılmadımı hayret bişey alsalarmış.Herkesin önceliği başka başka.Ne takıyosun kafana.Hayır bekleme,şerlerinden uzak dur yeter.Buda bir hayırdır neticede.
yani ofkem daha cok kayinpedere. onun evime gelmemesine karsilik benim de artik gitmemem cok mu saygisizca ?digerlerini bi sekilde anliyorum istemezler cekemezler.. eltim cok fesat kiskanc biri ve inanilmaz derecede kincidir. ufacik seyden nem kapar ve seni siler kus tutar. oyle biz aileyiz iyi gunu kotu gunu var dostu dusmani var demez. benimle de yildizi hic parlamadi evi de duyunca garibim iyice siyirdi..

Back