Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.893
3.015
Herkese selam

Geçenlerde bir tanıdığımın Hpv olduğunu öğrendim, aşı olmamıştı önceden neyse canım çok sıkıldı.
O ara eski erkek arkadaşımla konuşuyorduk, hpvden bahsettim aşısı çok önemli olunmalı falan diye. Neyse ona gelene kadar ne hastalıklar var diye küçümsedi falan sonra mesele tartışmaya döndü nasıl önemsemiyorsun diye ki, kendisi aşşşşşırı pipirikli her şeyden huylu bir insandır.
O an ben de bi huylandım hayırdır dedim sen böyle bir şey geçirmiş olabilir misin? Eski kız arkadaşımda yumurtalıklarında çıkmıştı ama ben testlerimi oldum ben de hiçbir şey çıkmadı virüs kendi kendine geçiyor zaten dedi.
Ya beynimden vurulmuşa döndüm, çıksın çıkmasın benim ilk sevgilim ve ilk yakınlaştığım insan bana bu bilgiyi nasıl daha önce vermez illa benim önüme çıkıp bunu sormam mı lazımdı. Ki kendisi ilişkinin başında çocukluğumdan o yaşıma kadar herrr şeyi öğrenmek istemişti öyle de meraklı birisi. Onun da en başından bana söylemesi gerekmiyor muydu kız arkadaşımda hpv vardı ben de test oldum negatif çıktı falan diye.Dedim ki bana bunu nasıl daha önceden söylemezsin ne alaka diyor galiba aramızda cinsellik yaşanmadı ve negatif çıktı diye önemsemiyor ama nedense bana hiç öyle gelmiyor. Düzenli ilişkide geçmeme ihtimalini öyle düşük görüyorum ki,kız arkadaşındaki hpv 1 ayda geçmiş güya. Ben konuya çok hakim olmadığım için sallıyor gibi geliyor ve bu beni daha fazla sinirlendirdi çünkü 1 ayda geçebileceği de mantıklı değil. Ayrıca bu şubatta da buluştuk beraber tatil yaptık yav insan bahsetmez mi. Yani mesele aslında şu, kendisi her şeyden aşırı huylanan bir insandır ama bu meseleyi takmıyor söylenecek kadar bile önemsemiyor sizce ben mi yanlış düşünüyorum böyle tepki vermekle?

Kendisinin hpvden bahsettiğini düşünmüyorum. Hpv bildiğim kadarıyla yumurtalıkları tutmaz. Poliple falan karıştırmıştır. Ama kendisi bunu hpv sanarken söylememesi hoş olmamış.

Size belki aranızda cinsellik geçmediği için ve negatif olduğu için söylememiş olabilir. Bu iki sebeple söylememesi bana kalırsa uygundur. Ama erkek arkadaşınızın olayı küçümsemesi hoş değil. Bu arada erkeklerde hpv testi çok maliyetli ve zor. Erkek arkadaşınızın hpv negatifim demesi lezyon görmediği içindir bence test falan olduğunu sanmıyorum. Düşüncesiz olduğu kesin ama onun haricinde cahil de, ortada bir hpv olayı olduğunu sanmıyorum.

Ben de buna sinirleniyorum sallıyor gibime geliyor ama test olduğuna inanıyorum da geriye kalan hikaye

Öncelikle bilmeniz gerekiyor ki Türkiye'deki hpv aşıları sadece 4 çeşide karşı koruyor ama çok daha fazla çeşidi var. Yani aaa aşı oldum bitti, daha da bulaşmaz gibi bir şey düşünemezsiniz.

Bence de erkek arkadaşınızın bahsettiği hpv değil farklı bir hastalıkla karıştırıyor. Test falan yaptırmıştır belki bilemiyorum doğruluk payını ancak eski kız arkadaşı hpv değildi muhtemelen.

Daha öncesinde cinsellik yaşadığını biliyor muydunuz? Yani düşünüyorum evlenmeden bir cinsellik yaşamadım ama yaşasaydım ve böyle bir durum başıma gelseydi önemseyip anlatmazdım herhalde Test pozitif çıkmış olsaydı falan anlatılması lazım ama sonuçta negatif çıkmış ve önemsiz bir konu haline gelmiş.

Burada tek takıldığım nokta size her şeyi detaylı şekilde sorarken kendisinin anlatmaması ama belki de sizin de merak ettiğiniz her şeyi tek tek sormanızı bekledi. Yani aranızdaki ilişki nasıl bu tür geçmiş konuları nasıl konuşuyorsunuz bilmediğim için bu noktada yorum yapamıyorum

Evet aktif cinsel hayatı olduğunu biliyordum zaten o yüzden sinirleniyorum, ne olursa olsun bana söylemesi lazımdı.
Bilemiyorum karıştırıyor mu ben konuya hakim değilim diye saçma sapan mı anlatıyor çünkü araştırıyorum dünden beri, yumurtalıkta hpv diye bir şey yok hpv virüsü taşıyan bir insanın da 1 ayda bunu atlatabileceğini sanmıyorum. Hayır öyle pipirikli bir insandır ki hele sağlık konusunda buluştuğumuz da bile yaptığı bir kaç harekete gıcık oldum her şeyi çok abartıp büyütüyor, her şeyi aşırı sorguluyor diye ama böylesine önemli bir konuda ne olacak canım niye anlatayım amma da büyüttün diyor anlam veremiyorum çok öfkelendim. Sormasam yada böyle bir şey tanıdığın başına gelip konusu açılmasa demicek yani benim eski kız arkadaşımda da vardı şüphelendim korktum gittim test verdim diye. İnternette aradım kondom bile korumuyor diyorlar yani bulaşmama ihtimalini ben çok düşük görüyorum ama umrunda değil

Dediğiniz gibi yumurtalıklar olmaz. Yani başka bir şeyle karıştırıyor. Zaten dediğim gibi aşı oldum bitti, bana bulaşmaz denilecek bir şey de değil.

Senin ilkin ama maşallah çevrendekiler pek hızlıymış bacım.hpv yi bulana kadar ortalığın..... anladın sen.

Yanlış anlama lütfen ama hpv için çok fazla kişiyle olmak gerekmiyor mu? Ben de öyleyim ama hiç öyle şeylere denk gelmedim.

Yanlış anlama lütfen ama hpv için çok fazla kişiyle olmak gerekmiyor mu? Ben de öyleyim ama hiç öyle şeylere denk gelmedim.
Hpvli bir kişiden hpv virüsünü bir cinsel ilişkinizde alma olasılığınız %80 ilişki sıklığı, sizin bağışıklığınız, karşıdakinin ne kadar virüs taşıdığına bağlı bu olasılık değişiyor ama yapılan araştırmalar %80 göstermiş. Virüsü alanların büyük bir kısmı iki yılda virüsü vücudundan atıyor, atamazsa 10-15 yıl sonra ilk semptomlar ortaya çıkıyor. %80 çok büyük bir oran. Test yaptırdınız mı bilmiyorum. Taşıyıcı olup semptom göstermiyor olabilirsiniz veya virüs şu an sizde latent bulunuyor da olabilir. Belki de bağışıklığınız bunu yendi,bilemeyiz. Çok korkulacak bir şey yok herkes enindr sonunda bir şekilde bu virüsle karşılacak gibi duruyor önemli olan tedbiri elden bırakmamak düzenli smear ve aşı olun

Ama yumurtalıkta hpv diye bir şey yok değil mi? Çünkü araştırdığım kadarıyla böyle bir şeye ulaşamadım. Kendisi de ne olduğunu anlamak için doktorların bir sürü test yaptıklarını söylüyor, herhangi bir şey bulamamışlar ama bana nedense anlatılan çok saçma geliyor

bu arada hpvyi HIV ile karıştırıyor olabilir misiniz? HPV dünyadaki en yaygın hastalıklardan bir tanesi. illa çok eşli olmaya da gerek yok, hamamdan ya da jiletten bile kapılabilir. hepsi kanser yapacak diye bir kaide de yok. bir çok türünü zaten insan vücudu genç yaşta imha ediyor.

B Bilgi için teşekkürler

bu kesinlikle çok büyük bi yalan, dava açsanız kazanırsınız. bu bilgi kesinlikle verilmeli, insan sağlığı söz konusu sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…