Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.348
14.349
498
37
Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • içi harika dizayn edilmiş ev sahibi baştan sona yaptırmış
  • muhit son derece seçkin
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.
  • binadan çıkar çıkmaz parka adım atıyorsunuz büyük ve güzel bir park

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ? E devlette bina hasarsız olarak görünüyor ama performans testi yaptırmıyormuş mülk sahipleri bina zarar görmesin diye bana sorarsanız evlerinin değeri düşmesin diye. Hasarsız ibaresine ne kadar güvenilebilir orası muamma
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Geçmiş olsun çok. Deprem bölgesi sayılmaz çok iç anadoludayım ama 6 şubatta buna rağmen oturduğum ev hasar gördü o sebeple aman deprem bölgesi değil nasıl olsa diyemiyorum. Binanın eski olması ile sağlamlığı arasında bağ var mı sizce ?

408.000 mi??? Kredi çekmeye ve ev almaya çalışırım daha iyi. Şartları olduğunca zorlarım. Yani 408.000 tl çöp olacak iki yıl sonunda. Ne korkunç kiralar bunlar ya

6 Şubat depreminde yıkılan evler arasında çoğunlukla rezidans ve sıfır dedikleri ev vardı yıkılmayan eski evlerde.

Ben de 14 katlida son katta oturuyorum 12-13 yıllık,depremde çok kötü sallandik bu bir gerçek hele 6-7 subatta asla unutamam sanırım.

Eski olmasi illa dayanıksız olacak değil belkide sağlamdır.

Kira fiyatları artık uçtu ben de Mersindeyim 2-3 gün önce bir yakinimla konuştum kiralık ev arıyordu 1 tane bulmuş 1 senelik 200 bin istemiş yuh dedim arkadim diyor hadi aylık olsa neyse bir anda nasıl çıkarıp vereyim.

İçinize sindiyse tutun derim.

Deprem oldukça yasalar çıktı eski olduğunda hangi yasalara tabi iken yapıldı buna tabi bakmak lazım. Bina söz konusu olunca kimse garanti veremez. Bazı yerlerde 4 yıllık binalar yıkıldı 15 yıllık ayakta kaldı. Biz o süreçte şunu farkettik sadece 4-5-6 kat ve altında katlı yerler bakmak lazmms dedik. Deprem sonrası burun kıvrılan bu az katlı yerlerin fiyatları yüzde 300 500 zamlandi.
Çünkü yüksek katta anksiyete panik atak yaşar olduk .

Konya'da yaşıyorum. Şehrin en kaliteli bölgelerinden birinde yaşıyorum. Evim yeni ve güvenli. Ona rağmen taa oradaki depremlerde o sallanışı hissedince o kadar çok korktum ki. Önce güvenlik.

6 şubatta evimin neredeyse her duvarı böyle boydan boya çatladı. Sıfır bina olmasına rağmen üstelik deprem bölgesi de değil. O nedenle 25 yıllık olması beni düşündürüyor

Şu eski evlere talep oldukça kiralar şişecekte şişecek. Devletin el atması lazım yeni evler pahalı oldukça millet 40-50 seneliklerde bile korkularına rağmen oturmak zorunda bırakılıyorlar.
Bana sorarsanız evin eksprertiz değeri üzerinden belirlenmeli kira tutarı. Böylece evin değerini düşük gösterip vergiden kaçanların da önüne geçilir ama işte … bulunduğum ilde en kötü evler 9 binden başlıyor maalesef ama ciddi kötü evler

Anlıyorum sizi. Ama evi de çok beğenmişsiniz belli. Dilerim gönlünüze ve aklınıza uygun bir karar verirsiniz.

Saydığınız dezavantajlardan kirayı eliyorum zira muhiti güzel manzaralı eli yüzü düzgün bir ev için günümüz şartlarını da düşünürsek aylık 17 bin lira kira çok değil, evin 25 yıllık olması da sorun değil zira 99 depreminde ve 99 sonrası ülkece yaşadığımız yıkıcı depremlerde gördük ki deprem yönetmeliklerine göre yapıldığı söylenen birkaç yıllık binalar bile yerle bir oldu
Aslında önemli olan binanın kaç yıllık olduğu değil yapıldığı zemine uygun bir temel atılmış mı, bina yapılırken malzemeler doğru seçilmiş mi ve 14 katın hepsi daha ev yapılırken mi onaylanmış yoksa her fırsatta bir kat bir kat daha diye diye kaçak katlar mı çıkılmış?

Bence ev hoşunuza gittiyse 2 yıllık da iyi bir ödeme yapacaksınız, sizden 2 yıllık kirayı alacak ev sahibi öyle sözle bina sağlam demesin, binanın sağlam olduğuna dair resmî rapor isteyin rapor temiz çıkarsa kiralarsınız.

Eskiden 500.000 tl benim gözümde öyle büyük bir paraydı ki. Şimdi insanlara iki yıllık kira olarak ver diyebiliyorlar. İnanın ben aşırı üzüldüm. Sizin iki yıllık bütün alın teriniz sadece kiraya gidecek. Bu kadarı insafsızlık artık. İnşallah kredi çekme imkanınız olur. Gerekirse 2+1 ile başlayıp zamanla evi büyütün ama peşin 408.000 bana çok ağır geldi. Şu an biri benden istese veremem mesela. Kredi çekmem lazım. 408.000 kredi 12 ay taksitle 520.000 oluyor mesela.

Ev sahipleri binanın değeri düşer diye yanaşmıyor.

480 bin toplu çok para... Bilemedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…