Siz olsaniz böyle biriyle evliliği düşünürmüydünüz?

blackzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2015
221
169
103
36
Evet arkadaşlar sizlerin değerli yorumlarina ihtiyacim var. Ben kararimi verdim aslinda. Dogru yapip yapmadığım konusunda içimi rahatlatmak istiyorum. tabiki onaylamıyorum ama internetten benden 9 yaş küçük bir arkadaşla tanıştım. Sohbeti güzeldi geyik muhabbeti yapip eğleniyoduk. normalde kimseyle konusmadigim sadece takildigim bir sitede karşıma çıktı. Nasil olsa benden küçük arkadas kardeş gibi takiliriz diye düşündüm ama arkadaş sonrasinda fazla duygusal yaklasti bana aşık oldu. bende kayitsiz kalamadim tabi. Sonucta simdiye kadarda beni kimse sevmemişti. Bu kişi şuan işsiz. Lise menzunu dini inanci olmayan biri. Maddiyati pek yok. ben kamuda çalışıyorum memurum. Çokta guzel sayilmayan biriyim. fakülte mezunuyum. Evim arabam var aileminde maddiyati iyi. Dinine düşkün biriyim. Ben cocugu hem yas hemde dini sebepleri bahane gostererek reddettim. Tabi statü farkida var onu soyleyip kırmak istemedim. Biraksam ilişkiyi ileri götürmek isiyodu. Ben böyle bir evliligin dışardan bir gözle çirkin gözükecegini düşündüm. Ev icinde nekdar biribirimizi seviyor olsakta insanların bakışı hoş olmazdi. sizce ayrilarak dogrumu yaptım.

Son düzenleme:
En güzelini yapmışsınız. Yaş sıkıntı olmaz ergen çagların da degilse ama inanç çok önemli. İnsan nasıl bir ortamda ise ona göre hayatı yönleniyor. Gelecekte statü farkı da canınızı sıkıcaktı sizin için olmasa bile karşı taraf kendini eksik görecek ti. Sizin kisi bi heyecan olmuş, yeni biri tanımanın , ilgi duyulmanın mutluluğu bu aşk yada sevgi degil. Güzelliğe gelince çok göreceli bi kavram Rabbım öyle uygun görüp yaratmış karşınıza hayırlı, imanlı, sizi gönülden sevebilecek bir eş çıkarsın İnşaAllah

Yani davul bile dengi dengine demişler . Doğru karar vermişsiniz. Sonuçta siz eğitimli meslek sahibi ve maddi durumu iyi olan birisiniz. İşsiz güçsüz birini kendinize yakıştırmayın.

O 27 ben 35. Olgun taraflarıda vardi çocuksu yanlarıda. Ayrilik olayina cok tepki verdi mesela bence çocukçaydi. Bende üzüldüm ama sonucta bazi gercekler vardi. Hergun üzülmektense bikere üzülmek daha iyi.

Gelecek planları neydi peki? İşi yok lise mezunu evlenince ne yapmayı planlıyordu? Evlenmesine bile gerek yok, yaşamını nasıl idame ettirecek? Bunlar konuşuldu mu
Geleceğe dair aslında bir planı yoktu. Farkli farkli islerde calismis bu zamana kadar meslek edinememiş. Ben ona memur olmayi olduktan sonra universite okumayi tavsiye ettim mantikli geldi. Ama kpss sınavları 2 Yilda bir olduğu icin uzun bir zaman var. benim yaşım 35 onun 27. O meslek edinicek vs diye bekleyemem geç bile kaldım hayatimi kurmam lazim

Yani davul bile dengi dengine demişler . Doğru karar vermişsiniz. Sonuçta siz eğitimli meslek sahibi ve maddi durumu iyi olan birisiniz. İşsiz güçsüz birini kendinize yakıştırmayın.
Ya ne kadar sevgisi gercek bile olsa ( ki yinede insan şüphelenmiyo değil) çevreden insanlar diycek para icin bu cocuk ona niye baksin. Kadinin parasını yiyo muhabbetleri. Ben bunlara maruz kalmak istemedim. Bide ailenin verecegi tepki var o dahada beter. Bu topa girilmezdi

O 27 ben 35. Olgun taraflarıda vardi çocuksu yanlarıda. Ayrilik olayina cok tepki verdi mesela bence çocukçaydi. Bende üzüldüm ama sonucta bazi gercekler vardi. Hergun üzülmektense bikere üzülmek daha iyi.
27 yaşında hala düzenli bir işi olmaması bence büyük bir sıkıntı. Kaç yaşına gelmiş hala sorumsuzca davranıyor. Bu karakterine dair de fikirler veriyor. Bence hiç pişman olmayın, eminim kendinize uygun daha iyi birini bulursunuz. Ayrıca dini açıdan uygun olmamanız evlenince sıkıntı olurdu.

Bencede çok yerinde bir karar vermişsiniz , üstelik siz onun duygularına kayıtsız kalamamaktan ziyade hiç bir erkek tarafından öyle sevilip ilgi görmediğiniz için onun size hissettirdiği duygulardan dolayı bir şeyler hissetmeye çalışmışsınız ama gözle görülür şeylerden dolayı da yeterli olmamış o duygu , doğru karar umarım gönlünüze göre biriyle çok mutlu olursunuz

27 yaşında düzgün bir işi olmayan bir adamdan bir şey beklemeye gerek yok. Liseden beri ne yapıyor, düzgün bir işi olup onu büyütmeliydi.

İnanç meselesine gelince zaten aynı bakış açısına sahip olmak çok önemli.

Yaş farkı ise tamamen kişilerin kendi tercihi ama ben tercih etmezdim.

Kesinlikle ilerde pişman olmaktansa yol yakınken bitirmek en iyisi. Doğru karar vermişsiniz.

İnsanların söylediği önemsiz. Önemli olan sizin mutluluğunuz fakat mutlu olmanız zor. Doğru karar

Memuriyette zor artık, sınava girdiği an hadi gel seni memur yapalım olmuyor. Ciddi emek istiyor memur olabilmek. Dediğiniz gibi çevre daha farklı gözle bakabilir ama çevreyi de geçtim canim askim tavırları ergenlikte kaldı sonuçta, insan evleneceği insanda bi özen, disiplin, öz hayatına saygı gösterdiğini görmek ister. Ben çok seviyorum evleneyim, para işi boş, meslek olarak her yerde çalışır öyle böyle para kazanır demek bana saçma geliyor. Kişinin kendini geliştirmesi, evlenecek olgunluğa ulaşması için bu kriterler şart sayılır. Mesleksiz biri ile inanın çok zor olurdu. İş devamlılığı yok en başta. Pazarcı olsa, berber olsa, yani usta-çırak tarzı bir mesleği olsa zaten yanlış yapmışsınız derdim ama bence doğru bir adım gibi duruyor yaptığınız. İnşallah da mutlu güzel bir hayat yaşarsınız

Günahını almak istemem ama kendisi de sizin düzenli memuriyetinize, maddi durumunuza göre şekil almış olabilir. Ki siz de şüphelenmişsiniz anladığım kadarıyla. Bunun güzellikle de alakası yok, güzellik zaten göreceli bir kavram. Ama kızlar genel olarak konuşuyorum dikkatli olun, devir öyle bir devir olmuş ki kadına evini arabasını sattıranlar mı dersiniz, kredi çektirip borç içinde bırakıp kaçanlar mı dersiniz. Ve bunu “feminizm” “hayat müşterek” “zaten evlenicez” adı altında manipüle ederek yapıyorlar. Gözünüz açık olsun.

Olmazdi erken bitmesi sizin icin iyi oldu bence.erkegin küçük olmasi ilerde sorun oluyor 40 yaslarda

Evet, doğru olanı yapmışsınız.

Niyetinin tam olarak ne olduğunu da bilemeyiz. Aranızda uçurum varmış zaten. Denklik çok çok önemli. Özellikle dini konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…