Siz izin verir miydiniz

Hanımlar karşı komşumun da kızı var o kızın biraz küçük benim kızım 3 yaşında. Sürekli kızım onlara gidip oyun oynamak istiyor. Oynadıkları zaman güzel oynuyorlar annesi de kızıma iyi davranıyor kızımda orayı sevdiği için hergüm gitmek istiyor bu aralar birkaç gün çağırdılar gitti kızım oraya. Eve geleceği zaman da komşumun kızı da bize geldi ama ben bu şekilde sürekli gitmek istemesini anlamıyorum sabah uyanır uyanmaz gitmek istiyor güzellikle anlatıyorum ama kızıp ağlıyor kızım. Siz olsanız nasıl çözüm bulurdunuz
Tam anlayamadım ama sanırım kızınız tek gidiyor. Komşunuz ile araniz ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle tek göndermeyin. Siz de tek kabul etmeyin evinize, o sorumluluğu almayın.
Çocuğunuz büyük ihtimalle oyun oynayacak, aktivite yapacak tek kişi olarak komşu kızını gördüğü için devamlı oraya gitmek istiyor. Kızınızı farklı ortamlara, parka, oyun kulüplerine vs götürün. Orda başka kişiler ile de kaynassin. Ayrıca sizinle de vakit geçirsin.

Konu sahibi cocugu yalniz gonderiyor girl, yoksa kimse cocuk akranlariyla etkilesime girmesin demedi, yalniz gondermesi problem.
Valla biz de yalnız gönderiyorduk. Komşunun kızı benimkinden altı ay büyüktü ve benim kızın konuşması ilerlemişti hatta. Annesini babasını tanıyorduk, evlerine gün boyu hiçkimse gelmezdi. Bunları tartmak lazım tabii. Yoksa üst katta birine gidiyor şeklindeyse bu olmaz.

Sanki ev işi yapmak için gönderiyormuşsunuz gibi geldi. Çünkü çocuk zaten aktivite vs dolu geçiyor. Kimseye sakın göndermeyin
Ev işi yapayım diye gönderdiğimi nerden çıkardınız siz pardon da benim kızım çok uslu sakin ve yardımcı bi çocuktur oyuncaklarını oynar yerine koyar ben onunla daha güzel ev işi yaparken böyle gereksiz konuşmayın

Ev işi yapayım diye gönderdiğimi nerden çıkardınız siz pardon da benim kızım çok uslu sakin ve yardımcı bi çocuktur oyuncaklarını oynar yerine koyar ben onunla daha güzel ev işi yaparken böyle gereksiz konuşmayın
E niye gönderiyorsun milletin evine o zaman? Millet öldürüyor, her şeyi yapıyor . Hadi onlar bi şey yapmadı e ordayken bi şey olsa farketmeseler? Siz de doğurduysanız milletin evine salmayın. Oturun bakın ya da onunla gidin. Anca car car ötersiniz. İcraate gelince iş sıfırrr

Mesela çocuğa şart koyun her gun değilde 2 3 günde 1 gitmesine izin verin. İlk önce 2 3 günde 1 sonra zamanla arayı uzatın. bu süreçte daha farklı aktivite yapın. İnatlaşma değilde bu şekilde yapın.

E niye gönderiyorsun milletin evine o zaman? Millet öldürüyor, her şeyi yapıyor . Hadi onlar bi şey yapmadı e ordayken bi şey olsa farketmeseler? Siz de doğurduysanız milletin evine salmayın. Oturun bakın ya da onunla gidin. Anca car car ötersiniz. İcraate gelince iş sıfırrr
Mesela çocuğa şart koyun her gun değilde 2 3 günde 1 gitmesine izin verin. İlk önce 2 3 günde 1 sonra zamanla arayı uzatın. bu süreçte daha farklı aktivite yapın. İnatlaşma değilde bu şekilde yapın.
Öncesinde hiç gideceğim demezdi 3 4 gündür bu şekilde gitmek istiyor daha önce hiç gitmek istemezdi biz anneler olarak oturur kahve içer onlarda oynardı

Öncesinde hiç gideceğim demezdi 3 4 gündür bu şekilde gitmek istiyor daha önce hiç gitmek istemezdi biz anneler olarak oturur kahve içer onlarda oynardı
3 yasinda cocuk tek basina bir yere gonderilmez. Istiyorsa istesin yani o mu ebeveyn siz mi anlayamadim.

Bir kere vermişsiniz zehri çocuğa tek başına yollamışsınız orada ne oluyor bilmiyorsunuz. Çikolata tablet telefon. Kontrolsüz şekilde bir şeyler izliyor olabilir. İlk bırakışınız hata. Siz olmadan gidemez bunu bilmesi lazımdı. Evde kuralları siz koyacaksınız. Ağlasa ne olur ki el kadar çocuk bırakın ağlasın gidemez. Siz de giderseniz beraber gidin.
Onun dışında kreş yaşları geliyor artık evde tek sıkılıyorlar zaten. Yavaştan arayışa başlayın. Haftada 3 yarım gün gibi alıştırabilirsşniz.

Büyük konuşmayayım da asla göndermem.

Bana 13 yaş bile küçük geliyor yalnız gitmesi için…

İlkokul çağında gönderdim komşuya onunkilerde bana geldi. Fakat 3 yaş küçük bir yaş göndermedim . Komşum var kızı 2-3 yaşlarında komşuya gönderirdi onada kızardım yaşıtı yok ortaokul çağında erkek çocuğu vardı komşunun. çocuk zırt pırt karşı apartmandaki komsuda. Yüzüne demedim fakat görünce laf attım sanırım alındı 5senedir birbirimize kahveye gider gelirdik birdaha görüşmedi benle çokta tın. . Fakat hiç hoşuma gitmemişti okadar ufak kız çocuğunun komşunun babasıyla camdan bakmasindan. Sonuçta annesi babasi var bana laf düşmez . Fakat rahatsızlığımı belirttim.
Şuan büyük kizlarim biri 10. diğeri 7. Sınıf genede iki kere düşünürüm arkadaşına gitmek istese ki teklif dahi etmiyorlar 😁

Back
X