- 20 Ocak 2010
- 46.403
- 168.478
- 1.123
- 43
- Konu Sahibi Morbidangel78
-
Ama öyle ya dışarsı nasıl pis bi sefer farkında olmadan moka basmışım otobüste diyorum bişey kokuyor nerden geliyor acaba diye oysaki ben basmışım benden geliyor ay Allahım o nasıl kokuKızlar çok güldüm ya,
kokulu mok nedir nasil bir tabirdir Allah iyiliğinizi versin
Estagfirullah kusurluk bi durum yok. Butun bu soylediklerinizin aksini savunmuyorum bende. Ama gozgore gore tuvalette kullandigim terlikle mutfaga salona girmedigim gibi. Disarida dolandigim ayakkabiyla eve giremem.Demek ki ben üslubunuzdan bu sonucu çıkardım. Yanlış sonuç çıkardıysam kusura bakmayın ama yine usanmadan bir açıklama daha getireyim;
Mikrop ve bakteriler arasında insanlar arasında olduğu gibi din, dil, ırk ayrımı yok ne yazık ki. Elbette ki yoğurt gibi faydalı bakteriler de var ama mekan konusunda ne yazık ki ayrımcılık gözetmiyorlar. Şöyle ki klozet örneğimden yola çıkayım, bizim dışkı dediğimiz şey gıdaların posasından başka bir şey değildir temel itibariyle. Ve havaya maruz kaldıkları sürece mikrop ve bakteri üretirler. Hatta duymuşsunuzdur, idrar havayla temas etmediği sürece oldukça steril bir sıvıdır. Onu zararlı yapan havayla temasıdır. Aynı şekilde mutfaklarımızda da gıda kalıntıları ne yaparsak yapalım kalıyor ve havayla temas ederek bünyesinde mikrop ve bakteri oluşturuyor. Bu yaratıklar da "Ama ben mutfaktayım, dur zararlı olmayayım" demiyorlar. Hatta daha da ileri giderek şunu söyleyeyim, ne kadar yıkayıp paklayarak pişirsek de en temiz yemeklerde bile ne yazık ki eser miktarda dışkı kalıntısı bulunuyor. Bu hayatın bir gerçeği. Sadece biz görmüyoruz, görmediğimiz sürece de rahatsız olmuyoruz. Tuvaletler ve mutfaklardaki mikroplar arasındaki tek fark bizim psikolojik ön yargımız.
Eğitim hayatınızı nerede nasıl geçirdiniz bilmiyorum ama restorant, havuz ya da otel işleten bir yakınınız ya da buralarda denetim yapan bir yakınınız var ise rica edin PCE cihazını alıp evinizde ve diğer mekanlarda bir ölçüm yapsın. Sonucu da rica ediyorum buraya yazın. Ha bu kadar detaylı nasıl anlattığıma ve nasıl bu kadar kendimden emin olduğuma gelince, kardeşim son iki yıldır Princeton University (duymuşsunuzdur mutlaka adını, dünyanın en prestijli akademilerinden biridir) mikrobiyoloji alanında oldukça ünlü bir bilim adamının asistanlığını yapıyor. Dediğim gibi tüm bunlar bizim psikolojik ön yargılarımızla ilintili. Bizim pis diye tabir ettiğimiz çamur mesela ciddi ciddi yediğimiz pek çok gıdadan da, evimizin pek çok bölgesiden de daha steril. Ama kapımızın önü çamur olduğunda ufak çaplı sinir krizi yaşayan insanlarız.
Ama öyle ya dışarsı nasıl pis bi sefer farkında olmadan moka basmışım otobüste diyorum bişey kokuyor nerden geliyor acaba diye oysaki ben basmışım benden geliyor ay Allahım o nasıl kokuayakkabıyı atardım ucuz bişey olsaydı mecbur eldiverleri giyip domestosa yatırdım
Ama konu sahibinim fantezileri farklı anladığım kadarıylaIhhş
Sanırım herkes hayatında en az bir kez bile olsa moka basıyor.
Biz de dışarıda çıkarırız ayakkabıları.
Antrede çıkarsan da onun pisliği, tozu toprağı vs. eve dağılır ister istemez. Antreyi silsen, o sildiğin bezi, viledayı filan başka yerde kullanamazsın da. En temizi dışarıda çıkarmak.
Ama konu sahibinim fantezileri farklı anladığım kadarıyla
Nerede küçümsemişim mesela BANA çok mide bulandırıcı geliyor demişim banane isterse yatağada girsin sonuçta anket açıp herkesin fikrini sormuşay bidaha düşündümde dışarıda balgamlar moklar heryere işeyenler
Of o en kötüsü. Yeni bir binaya taşındık daha altı aylık falan ve dışardan gayet modern görünen bir apartman ama gel gör ki teyzem kapının önüne ayakkabılığı koymuş bile
Kararimi verdim bir paspas koyacağım gelenler ayakkabılarını ona silerek girsin zaten camur gittikten sonra birsey olmaz esimlede konusup eve ayakkabiyla gireceğiz. Çokta hoş olur yatağa giderkende cikaririz orda Tamamdır kızlar yorumlar için teşekkürler ..Dizilerin bir kez daha bizi yansitmadigi belli oldu. Henuz ayakkabiyla eve giren yok oylamada.
Konu sahibi, ev sizin. Kocanizin ve sizin icinize siniyorsa istediginiz gibi takilin. Yalniz cocuklu biri gelirse halida oynamamasi, oturmamasi hususunda uyarin.
Karar
Kararimi verdim bir paspas koyacağım gelenler ayakkabılarını ona silerek girsin zaten camur gittikten sonra birsey olmaz esimlede konusup eve ayakkabiyla gireceğiz. Çokta hoş olur yatağa giderkende cikaririz orda Tamamdır kızlar yorumlar için teşekkürler ..
Haliya ayakkabiyla basmak hosuna mi gidiyo? Ne alaka? Cok aski memnu filan izledin herhalde.
Yataga da yat bari.
Yorumlar için teşekkürler Yoruma gerek kalmadi eve ayakkabıyla gireceğiz.Antrede çıkartıyoruz ama salonumuzdan falan bayağı uzaklıkta direk ayakkabılığa koyuyoruz salonun kapısına kadar gelme işini ilk defa duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?