siz evde yokken başka birisinin evinizde kalması?

bu rahatlık bir bende yok herhalde. otel konforunu tercih ederim. en güzeli, kafa rahat. başkasının evinde wc yi kullanırken mesela aşırı zorlanıyorum. :)
Valla ben sırf 8 Euro diye 8-10 kişilik ranzalı karma odalarda yatan biriyim. Bazen de hiç tanımadığım,evini açan yabancı insanlarin kanepesinde kalırım,bazen öğretmen evinde paylaşımlı odalarda... Yani Arkadaşımın kendi boş evi olsa pekala kullanırdım. Ama aile evi olunca rahatsızlık veririm,istemezler soyleyemezler diye düşündüm . Yoksa havada kapardim:)
Siz de hazır cikmissiniz konfor alanından, biraz daha rahat olmaya çalışın bence. Benim annem de sizin gibi, valizine nevresim takımını koyuyor,otelde yatamam herkesin yattığı yerde diye şükürler olsun bu geni bana geçmemiş

neden yurtdışında yaşayan vatandaşımız memleketinden ev alıp evi dayayıp döşer, sadece 1 ay için. misal neden arakat alır 4+1 ev alır dayar döşer deli kışların olduğu memleketten de evi ısıtmaz... ben alır kiraya veririm. geldiğimde de misler gibi istediğim yerde tatil yapardım... memleketimde de otelde kalır, tatil beldelerinde de otelde kalırdım herhalde...

bende size; neden böyle birşey yapıldığını sormaya geldim...

Asla vermem

Ev bir yatırım aracı, nakit para o kadar değerlenmiyor ve bence yeteri kadar kazanan herkes eve yatırım yapmalı.
biz yurt dışında yaşamıyoruz aslında çalışıyoruz. kampta kalıyoruz. içinde banyosunun ve yatağının olduğu bir konteyner. bir şehirde değil dağbaşındayız ve birikim yapmak için buradayız. bir sene sonra biz temelli döneceğiz eşler burada çalışmaya devam edecek. e haliyle ev lazım. durum bu yani.... tatile glince de zaten sözde 6 ayda 15 gün izin var ama biz senede 15 gün izin yapabiliyoruz. aileleri gör vs derken zaman kalmıyor uzun keyifli tatillere.

valizine nevresim takımını koyuyor,otelde yatamam herkesin yattığı yerde diye şükürler olsun bu geni bana geçmemiş
bende bunu hiç yapamam , öyle rahatıma düşkünüm ki yanımda eşya da yük yapamam ,hayatımın hiçbir döneminde şu boyutu aşan bir valiz kullanmadım ,eşim kızım ben üçümüz toplamda bu valizle 2 hafta şehir dışında kaldık gittiğim otelde de rosmandan satın aldığım tuvalet hijyenini sağlayan sprey ve mendiller acayip pratik ...

ay yok ben de aşırı az eşyacıyımdır. titizlenemem o kadar. çok yorucu olur be öyle her şeyi düşünsem kafayı yerim.

baya üzüldüm.
sonra para muhabbeti yapan, malini paylasamayan sen ben muhabbeti yapan oldum.
artik umrumda degil.
zaten kimseye yaranamiyorsun.
iyi olmicaksin onu anladim.
haha tipik tepkiler. işte benim insan sevmememin sebebi bu yani insan sevmemek derken kalabalık sevmem sınırı aşan insanlara tahammülüm yok... farklı olan düşünceni paylaşıversen hemen kötü oluyorsun, asla empati yapmak yok ama.

Annem babam kardeşim söz konusu kişi. Veririm anahtarı bir sorun görmüyorum bu konuda. Kuzenim yurt dışında yaşıyordu bizim sitede evi vardı bekarım o zaman gelip bana bile demişti annemde anahtar var bunalırsan git bizde kal istediğin zaman diye. Hiç ihtiyaç duyum kalmadım o ayrı ama bana eve eşyaya anlam yüklemek abartı geliyor. Ben anahtarı versem biliyorum ki ne eşimin ailesi ne benim ailem evi otele çevirir. Kimi insanlar bunu suistimal edebilir ona göre karar vermek lazım

o anlamda değil aslında, neden kiraya vermediniz anlamındaydı

hah işte tatil beldesinde olmamasına rağmen insanlar evi pansiyon gibi kullanmayı kendilerine hak görüyorlar. kızımın evi benim de evim, oğlumun evi benim de evim, abimin evi benim de evim vs vs gibi....

o anlamda değil aslında, neden kiraya vermediniz anlamındaydı
ortada bir ev yok şu an. olursa tepkiniz ne olurdu diye sordum. zira arkadaşımın başına geldi bu, kiraya verilen evi ailesi "bir işe yaramayan ev" olarak gördükleri için.
bir işe yaramama sebebi de gönüllerince gidip kalamayacak olmaları, evin boş olmaması. yani böyle bir çevreniz olsa evin anahtarını bırakırmıydınız.

sizin sorunuza gelince de ben de düşünüyorum 2023 ilk yarısında bir ev almayı ve hemen kiraya vermeyi. max 1 sene kirada kalır zaten, kirada olmasa da anahtarı vermezdim kimseye, insanlara güvenilmez oldu... eşya vs değil mesele... niyet

Ben verirdim çünkü çevremdeki insanlar keyfi olarak gidip kalmaz, en fazla Dr işi veya o şehirde işi olursa gider ki o zaman da annem, babam,kv,kp kalabilirler ne olacak yani...ama çevrenizle alakalı bu durum, keyfi olaraj gidip kalmak saçma geliyor bana, bizim ailelerimiz de öyle şey yapmaz zaten

hah işte tatil beldesinde olmamasına rağmen insanlar evi pansiyon gibi kullanmayı kendilerine hak görüyorlar. kızımın evi benim de evim, oğlumun evi benim de evim, abimin evi benim de evim vs vs gibi....

Ne gerekçeyle kalıyorlar peki? Gerçekten anlamadığım için soruyorum ekstrem bir durum olmadığı sürece neden ev sahibi yokken birinin evinde gidip kalınır?

Kiz onca sayfa olmayan evin tantanasini mi yaptık akıl var mantık var, tatil beldesinde olmayan şehirdeki eve kim niye gelir kalır ki? İnsanlar vakit/para/usengeclik sıkıntısıyla tatile bile gidemiyorken kim senin deniz görmeyen evine gelsin ki onca yol cekip? Anca kırk yılda bir o şehirde düğün dernek cenaze olacak da yolları düşecek. Onda da Airbnbden birkaç gün ev tutar insan ailesine,problem çözülür

Mesela İstanbulda evim vardır, gezmeye giderse kardeşimle eşi kalabilirler. Ya da doktora gidecek olur kp kv gidip kalırlar. Görümcem orda üni okuyan oğluna gidecek olur, bizim evde kal diye teklif ederim. Bomboş değil mi ne olacak…

o ev var aslında benim değil arkadaşımın başına geldi.
yakında ben de alacağım başıma gelirse acaba ben anahtarını vermeyen bencil bir cadı mı olurum diye düşündüm. siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi almak istedim ki başıma da gelecek gibi görünüyor.

maddi durumları olmasa hayrınıza deseniz belki (ki döndüğünüzde çıkaramamanız muhtemel)... ama millet için gerek yok. kiraya verin derim ben...

Kalmak isteyen kişiyle olan ilişkime bağlı ama ben istediğim kişiyi kaldırıyorsam evimde eşim olacak da istediği kişiyi kaldırma yarışına girer , bilemedim ama tek başıma karar verecek olsam suistimal etmeyecek ve güvendiğim kişilere veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…