• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz evde yokken başka birisinin evinizde kalması?

Valla benim için kişiden kişiye değişir kalıp hiç rahatsiz olmican bi dunya insan var ev benim için kutsal biryer değil kk da ki gibi hele yatak odası düz odadan farkı yok

o ev var aslında benim değil arkadaşımın başına geldi.
yakında ben de alacağım başıma gelirse acaba ben anahtarını vermeyen bencil bir cadı mı :KK12: :KK62:olurum diye düşündüm. siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi almak istedim ki başıma da gelecek gibi görünüyor. :KK59:
Herkes ailesini tanır. Benim ailem sezaryanli ablamın 'biz bebeğe kendimiz bakacagiz' demesine saygı duyup sabah yardıma gidip akşam eve dönen bir aile. Ama belki sizin aileniz bu durumda 'ne demek ! Sen bizi mi disliyorsun, biz en az 20 gün kalırız' diye kavga çıkaracak bir ailedir. Ya da kizinin-damadinin 'biz çocuğa bunu vermiyoruz/bunu yapmiyoruz'una saygı gösterir. Öteki 'benden iyi mi bileceksin,kaç çocuk buyuttum' diye küser,çocuğa gizli gizli şeker verir.
Biz ne yazsak da kendi ve eşinin ailesini tanıyan sensin.
Ben kendi ailemi düşünüyorum,annem babam zaten köydeki arsasının hasadina gitmeye vakit bulaamayan insanlar. Tutup da benim evime gelmezler. O şehre gelene de 'bizim kızın boş evi var' demezler. Ablam zaten evime tamah etmez. O yüzden benim için sıkıntı olmaz. Acil durum olur diye bırakırım anahtaru kesin. Dünyanın binbir türlü halı var. Ama bilirim ki boyle bir emrivaki ile karsilasmam.
Senin de kavga çıkarmaya meraklı, kişisel sınırları ihlal eden ailen/kayinailen varsa eşyasiz bir şekilde kiraya ver, düşündüğün gibi.
Sanmıyorum kimsenin 'anahtarini vermedi cadi' diyeceğini. Yatırımlık ev sonuçta.

Anne-babalarımız yaşam tarzı olarak da bize daha uzak bir nesil olduğundan evin düzeninde oynamalar yapabilirler. Bunu istemeyebiliriz. Ama kardeşimle benzer yaşam biçimlerine sahibiz. Örneğin onun okurken kalacak yere ihtiyacı olsa ya da çalışsa bile kira ödeyebilecek bütçesi olmasa ona evimin anahtarını verirdim, feda olsun kardeşime derdim sanırım. Orada evim boş dururken ailemden birinin zorluk çekmesine gönlüm razı olmazdı.

haha tipik tepkiler. işte benim insan sevmememin sebebi bu yani insan sevmemek derken kalabalık sevmem sınırı aşan insanlara tahammülüm yok... farklı olan düşünceni paylaşıversen hemen kötü oluyorsun, asla empati yapmak yok ama.
ayniyim,
adaletsizlige tahammül edemiyorum.
aslinda farkli düsünmüyoruz, dogrusu bu ama insanlar baska dünyalarda.
hep aman yapiver, ediver, gidiversin, ...
bana göre de bunlarin hepsi saygisizlik

Bence biraz da etrafınızdaki insanlara bağlı. Burada ne çeşit insanlar olduğunu okudukça şoklara giriyorum. Ailenizi en iyi siz tanırsınız. Ben kendi aileme bu konuda sonsuz güvendiğim için hiç sorun yaşamadım Şehir dışına çıkarken aileme sürekli bırakırım kedimize bakmak için her gün gelirler. Ama bir kere bir yeri karistiracaklarina veya evime müdahale edeceklerine dair şüphem olmadığı için. Evime gelip canları istedi mi kalmak söz konusu bile değil tabi ki ben yokken ne alaka? İhtiyaç olur bir durum olur tabi ki olur ama gelip keyfine göre ev boş diye kalacak kadar sınırlarını bilmeyen insana zaten anahtar vermem.

gezmek maksatlı, hani orda da bir evimiz var orda dabir kapımız var maksadıyla. şehir de Ankara bu arada.

Şöyle ki ailem benim evimin olduğu ile gelse gezmek için ben varım yokum önemli değil, benim evimde kalsın isterim. Neden otelde kalsınlar ev boş boş dururken? Kimsenin hadi boş ev var gidelim kalalım diye her ay Ankara’ya geleceğini sanmıyorum. İnsan başka bir ile ne sıklıkla gezmeye gidebilir ki? Tabi ki orda da bir evleri var orda da bir kapıları var benim veya eşimin ailesi farketmez durum böyle

o ev var aslında benim değil arkadaşımın başına geldi.
yakında ben de alacağım başıma gelirse acaba ben anahtarını vermeyen bencil bir cadı mı :KK12: :KK62:olurum diye düşündüm. siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi almak istedim ki başıma da gelecek gibi görünüyor. :KK59:
Ailenizi ve esinizin ailesini en iyi siz tanırsınız, basınız agrıyacak gibiyse direk kiraya verin alınca. Hatta söylemek zorunda da değilsiniz ev aldığınızı birilerine.

Neden bu doğmamış bebeğe don biçmek

Yatak odama yalnızca ablam ve çok samimi kadın arkadaşlarım girebilir ama ister evde olayım ister olmayayım hiç kimse orada yatamaz. Hiçbir surette bir erkek kim olursa olsun giremez. Biz evde yokken de kontrol amaçlı anahtarı veririm, kimsenin kalmasına da müsade etmem.

Anne-babalarımız yaşam tarzı olarak da bize daha uzak bir nesil olduğundan evin düzeninde oynamalar yapabilirler. Bunu istemeyebiliriz. Ama kardeşimle benzer yaşam biçimlerine sahibiz. Örneğin onun okurken kalacak yere ihtiyacı olsa ya da çalışsa bile kira ödeyebilecek bütçesi olmasa ona evimin anahtarını verirdim, feda olsun kardeşime derdim sanırım. Orada evim boş dururken ailemden birinin zorluk çekmesine gönlüm razı olmazdı.
Bence buradaki konu bu değil. Bu şekilde bir durum olsa ben de veririm. Okuyacak olan kardeşime ev boşken git ev tut demem ya da birisi başka bir özel sebeple idareten kalmak istese o farklı mesela uzak bir şehirde oturan ailem bir iş için, turistik gezi için bile gelecek olsa durum mantıklı olurdu. Ancak konu sahibi canları istediğinde gelip kalıp gidecekler gibi bir cümle kurmuştu. Buna müsade etmem işte. Neden insanın canı bir başkasının evinde kalmak istesin ki? Çok saçma bir talep.

Herkes ailesini tanır. Benim ailem sezaryanli ablamın 'biz bebeğe kendimiz bakacagiz' demesine saygı duyup sabah yardıma gidip akşam eve dönen bir aile. Ama belki sizin aileniz bu durumda 'ne demek ! Sen bizi mi disliyorsun, biz en az 20 gün kalırız' diye kavga çıkaracak bir ailedir. Ya da kizinin-damadinin 'biz çocuğa bunu vermiyoruz/bunu yapmiyoruz'una saygı gösterir. Öteki 'benden iyi mi bileceksin,kaç çocuk buyuttum' diye küser,çocuğa gizli gizli şeker verir.
Biz ne yazsak da kendi ve eşinin ailesini tanıyan sensin.
Ben kendi ailemi düşünüyorum,annem babam zaten köydeki arsasının hasadina gitmeye vakit bulaamayan insanlar. Tutup da benim evime gelmezler. O şehre gelene de 'bizim kızın boş evi var' demezler. Ablam zaten evime tamah etmez. O yüzden benim için sıkıntı olmaz. Acil durum olur diye bırakırım anahtaru kesin. Dünyanın binbir türlü halı var. Ama bilirim ki boyle bir emrivaki ile karsilasmam.
Senin de kavga çıkarmaya meraklı, kişisel sınırları ihlal eden ailen/kayinailen varsa eşyasiz bir şekilde kiraya ver, düşündüğün gibi.
Sanmıyorum kimsenin 'anahtarini vermedi cadi' diyeceğini. Yatırımlık ev sonuçta.
sanirim temell' yerlesene kadar alacagim evi kiraya verecegim.bir ev yüzünden kimseyle yüz göz olmaya da gerek yok.
şok oldum ben arkadaşımın o telefon konuşmasını duyunca. ne demek yani "kiradaki evin bize bir hayrı yok" insanlar git gide hadsizleşiyorlar

Bence buradaki konu bu değil. Bu şekilde bir durum olsa ben de veririm. Okuyacak olan kardeşime ev boşken git ev tut demem ya da birisi başka bir özel sebeple idareten kalmak istese o farklı mesela uzak bir şehirde oturan ailem bir iş için, turistik gezi için bile gelecek olsa durum mantıklı olurdu. Ancak konu sahibi canları istediğinde gelip kalıp gidecekler gibi bir cümle kurmuştu. Buna müsade etmem işte. Neden insanın canı bir başkasının evinde kalmak istesin ki? Çok saçma bir talep.
gezmek için... o derece yüzsüzler yani. bir de bunu nasıl kardeşine söyleyebiliyorsun ayıp denen bir şey var neticesinde.
benim de başıma gelir diye korkuyorum açıkçası. sonuçta böyle şeylere hayır deyince hemen maddiyatçı oluveriyorsunuz. sınır diye bir şey bilen yok.
bu şeye benziyor, " ne zaman çocuk yapacaksınız" sorusuna

Şöyle ki ailem benim evimin olduğu ile gelse gezmek için ben varım yokum önemli değil, benim evimde kalsın isterim. Neden otelde kalsınlar ev boş boş dururken? Kimsenin hadi boş ev var gidelim kalalım diye her ay Ankara’ya geleceğini sanmıyorum. İnsan başka bir ile ne sıklıkla gezmeye gidebilir ki? Tabi ki orda da bir evleri var orda da bir kapıları var benim veya eşimin ailesi farketmez durum böyle
bu sitemi eden insan işsiz, 30larında bir kadın. Ankara da aslında biliyorsanız eğer gezmek için güzel şehir, tabi bana göre.
bir kere sınırı aşan hep aiar diye ben kesin olarak anahtarımı vermezdim dedim. onun üzerine konu "acaba bencilce mi düşünüyoruz" kısmına geldi.
dedim en iyisi KK ya sorayım orada farklı düşünceden bir çok insan var ki, çoğu da anahtarımı vermem dedi zaten.
bu kadar sömürücü olmasa insanlar böyle şeyler düşünmeyiz aslında. biz böyle değildik, yaşarken olduk :halay: :kahve:

gezmek için... o derece yüzsüzler yani. bir de bunu nasıl kardeşine söyleyebiliyorsun ayıp denen bir şey var neticesinde.
benim de başıma gelir diye korkuyorum açıkçası. sonuçta böyle şeylere hayır deyince hemen maddiyatçı oluveriyorsunuz. sınır diye bir şey bilen yok.
bu şeye benziyor, " ne zaman çocuk yapacaksınız" sorusuna
Pardon yüzsüzler derken kimden bahsettiniz. Ailemle alakalı bir cümle kurduysanız ağzınızı toplayın ve haddinizi bilin! Ya da bir de bunu kardeşine söyleyebiliyorsun ayıp denen bir şey var derken ne demek istediniz cümleleriniz çok saçma ve yazdığım yorumdan bağımsız sanki böyle bir durum var gibi cevap yazmışsınız.

Kimseden bana böyle bir talep olmadı. Zaten konuda ilk yorumu yapıp ne münasebetle anahtarımı vereceğim yazan kişi benim. Benim ailemden de hiç kimsenin böyle bir talebi olmaz.

Buraya yorum yazan bir üyeye kendi düşüncelerimi anlattım. İnsanların çoğu konudaki “canları istediğinde gelip kalacaklar” cümlesini atlayıp “işleri olsa veririm, hastaneye gelecek olsalar veririm ne var bunda” falan yazıkları için ben de buradaki konunun o olmadığını belirttim. Ve evet mesela yazlığım olsa anahtarını aileme verip tatil yapın diyebilirim ya da küçük bi yerde oturuyor olsalar ve İstanbul’u görmek için geliyor olsalar yine veririm. Bunlar her zaman olan şeyler değil. Ama canım sıkılıyor anahtarı var bazı günler sizde kalırım olayına asla izin vermem.

Pardon yüzsüzler derken kimden bahsettiniz. Ailemle alakalı bir cümle kurduysanız ağzınızı toplayın ve haddinizi bilin! Ya da bir de bunu kardeşine söyleyebiliyorsun ayıp denen bir şey var derken ne demek istediniz cümleleriniz çok saçma ve yazdığım yorumdan bağımsız sanki böyle bir durum var gibi cevap yazmışsınız.

Kimseden bana böyle bir talep olmadı. Zaten konuda ilk yorumu yapıp ne münasebetle anahtarımı vereceğim yazan kişi benim. Benim ailemden de hiç kimsenin böyle bir talebi olmaz.

Buraya yorum yazan bir üyeye kendi düşüncelerimi anlattım. İnsanların çoğu konudaki “canları istediğinde gelip kalacaklar” cümlesini atlayıp “işleri olsa veririm, hastaneye gelecek olsalar veririm ne var bunda” falan yazıkları için ben de buradaki konunun o olmadığını belirttim. Ve evet mesela yazlığım olsa anahtarını aileme verip tatil yapın diyebilirim ya da küçük bi yerde oturuyor olsalar ve İstanbul’u görmek için geliyor olsalar yine veririm. Bunlar her zaman olan şeyler değil. Ama canım sıkılıyor anahtarı var bazı günler sizde kalırım olayına asla izin vermem.
😂😂😂 Dur dur celallenme.
Mesajını "Neden insanın canı bir başkasının evinde kalmak istesin" sorusuyla bitirmissin. Kadın da ona cevap vermiş,gezmek için diye.
YuZsuz dediği de arkadaşının ev alıp kriaya verdiği için 'senin kiralık evinin bize ne faydası var' diyen kardesi

Ay hayır ben size demedimmm... :KK12: gelişen olaya söyledim yani arkadaşımın ailesinden bahsettim... yanlış anlaşılmak asla istemem asla.

😂😂😂 Dur dur celallenme.
Mesajını "Neden insanın canı bir başkasının evinde kalmak istesin" sorusuyla bitirmissin. Kadın da ona cevap vermiş,gezmek için diye.
YuZsuz dediği de arkadaşının ev alıp kriaya verdiği için 'senin kiralık evinin bize ne faydası var' diyen kardesi

aynen ben senin kiralık evinin bir faydası yok cümlesinden sonra zaten bir yuh dedim, hatta aklıma şimdi geliyor evi Ankaradan değil İzmirden alsaydın daha iyiydi dedi, . bir de bu var :kızgın:

Ay hayır ben size demedimmm... :KK12: gelişen olaya söyledim yani arkadaşımın ailesinden bahsettim... yanlış anlaşılmak asla istemem asla.
Ay tamam tamam yanlış anlamışım ben de hahaha. Özür dilerim 😂 Ben de oraya evim olan şehri görmek amaçlı gelseler veririm yazdığım için ona cevap veriyorsunuz sandım 😂 Konu sahibi olduğunuzu da sonradan farkettim isminize dikkat etmemiştim.

😂😂😂 Dur dur celallenme.
😂😂😂 ay evet yaaa. Offf gezmekle alakalı bir cümle kurduğum için benim ailemle alakalı bir şeye yorum yapıyor sandım 😂😂

Tabi kişiden kişiye değişir bu verilir verilmez demek ne kadar doğru olur bilemem. Ama ben sadece anneme veririm. Oda zaten ben olmadığımda gitmez. Tatil yapmak, gezmek için bensiz gelmez ama hadi geldi diyelim yine hoşuma gider isterim yani annem sonuçta :D Bunca zaman birlikte yaşadığım ailemden evimi niye sakınayım ki? Ama onun dışında kimseyi istemem özellikle kuzen, akraba vs. Ben evdeyken bile katlanamıyorum akrabalara. Dediğim gibi aileden aileye değişir. Ben annemin evime gelmesinde hiçbir sakınca görmüyorum ki annem odama girip hiçbir özel eşyamı karıştırmaz.

Tabi kişiden kişiye değişir bu verilir verilmez demek ne kadar doğru olur bilemem. Ama ben sadece anneme veririm. Oda zaten ben olmadığımda gitmez. Tatil yapmak, gezmek için bensiz gelmez ama hadi geldi diyelim yine hoşuma gider isterim yani annem sonuçta :KK70: Bunca zaman birlikte yaşadığım ailemden evimi niye sakınayım ki? Ama onun dışında kimseyi istemem özellikle kuzen, akraba vs. Ben evdeyken bile katlanamıyorum akrabalara. Dediğim gibi aileden aileye değişir. Ben annemin evime gelmesinde hiçbir sakınca görmüyorum ki annem odama girip hiçbir özel eşyamı karıştırmaz.
ben annemin evinde kalabiliyorsam tabi annem de benim evimde kalacak ben bunun hesbaında değilim. ama o kadının gezmek için keyfi gelmek istemesi ve bunu yüzsüzce istemesi.yuh böyle insanlar var mı,dedirtti. normalde ben böyle şeyi düşünemezdim, yani aklıma gelmez böyle bir konu. o kadın benim aklıma böyle bir kurt düşürdü

Back