- 6 Nisan 2022
- 2.753
- 3.601
- 63
- Konu Sahibi vasfiye teyze
Tabiki istemem kalmalarini ne münasebet benim evim yol gecen hani mi.ona mi guveniyolar tutki.o ev yok yani sacma
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de çok misafir seven bir insan değilim,şahsen yaşadığım yere geleceklerine boş evime gelsinler tercih sebebi benim için ben rahat bir insanım,kendi anneme anahtar verdim,gündüz evde yokum gel misafirini ağırla bizim evde istersen dedim mesela. Kendi evine çağıramadığı bir kişi var bedensel engelli. Her ay görüşüyorlar toplu halde,benim evi kullanıyorlar mesela,hiç dert etmiyorum. Eşyaymış evmiş çok önemli değil,ne olabilir en fazla,duvarı tavanı kemirecek insanlar değiller. Eşimin ailesinden de gözüm kapalı güvenebileceğim insanlar var mesela,arabalardan birini bırakırım her tatile gittiğimde,gelince arabam temizlenmiş,deposu doldurulmuş olur, ben sorun etmediğim için veriyorum ama bu işlern bir kuralı olmaz ki,vermeyen vermez zaten. İlla verilecek diye bir durum yok. Hastalık da olsa,mecburiyet de olsa.eşyaları da düşünmem çok önemli değil ama nasıl olsa orada kalacak ev var gidelim takılalım düşüncesi saygısızca geliyor. o yüzden vermem. tabi hastane işi olur, sınav işi olur o ayrı ama sanırım onda da otel ayarlamaya çalışırım. yumuşatamıyorum kendimi bir türlü. akrabalardan yatılı misafir de sevmem, arkadaşlardan yatılı misafir severim.
akrabalık zorunlu bir hastalık sonuçta ay hiçbir akrabam ile de aram kötü değil ama bendeki bu insanların sınırı aşması korkusu beni çileden çıkarıyor
ben de öyle düşünüyorum ama ben yazlığım dahi olsa vermem, acaba benim gördüğüm insanlar çok mu çıkarcı yoksa ben mi fazla gard alıyorum bilemiyorum.Birisi bana anahtarını emanet etse evlerine kalmak için değil, çiçek sulamak için falan girerim en fazla
Ev diye bahsettiğiniz için diyorum.
Yazlık şeklinde bağ bahceli Denizli öyle tatil modunda bir yerse ailem elbette gidip kalsın tadını çıkarsın derim.
Ama normal apartman dairesine git desen de kimse gitmez benim çevremde. Lüzumsuz görülür bu durum.
Sonuçta orası kullanılmıyor, kapalı.
Oraya mutfak alışverişi yapmak, durduk yere ekstra faturalara sebep olmak .
İnsan neden durduk yere iki ev geçindirmeye kalksın. Yani bence ev sahibi için değil kalmak isteyen için daha külfetli bir durum.
Mantıklı yanı yok .arada gider dolanırsin, evi havalandırırsin.. kontrol edersin.
Yoksa ben de öyle çok eşyaya önem veren özel alanım benim diye düşünen bir insan değilim.
Sadece mantikli gelmiyor..
Çevremde ki kimse de sanmıyorum yapsin.
oda parası ödenmiş otel konumu atardım ben kusura bakmayın kötü niyetli değilim ama otelde kalmanız daha uygun diye. e sonuçta o evde ben yoksam, otel gibi kullnaılmış oluyorVermem sokakta kalmadiklari sürece.
Ben de çok misafir seven bir insan değilim,şahsen yaşadığım yere geleceklerine boş evime gelsinler tercih sebebi benim için ben rahat bir insanım,kendi anneme anahtar verdim,gündüz evde yokum gel misafirini ağırla bizim evde istersen dedim mesela. Kendi evine çağıramadığı bir kişi var bedensel engelli. Her ay görüşüyorlar toplu halde,benim evi kullanıyorlar mesela,hiç dert etmiyorum. Eşyaymış evmiş çok önemli değil,ne olabilir en fazla,duvarı tavanı kemirecek insanlar değiller. Eşimin ailesinden de gözüm kapalı güvenebileceğim insanlar var mesela,arabalardan birini bırakırım her tatile gittiğimde,gelince arabam temizlenmiş,deposu doldurulmuş olur, ben sorun etmediğim için veriyorum ama bu işlern bir kuralı olmaz ki,vermeyen vermez zaten. İlla verilecek diye bir durum yok. Hastalık da olsa,mecburiyet de olsa.
Merhaba değerli kadınlar,
dün akşam arkadaşlarla gelişen bir sohbet üzerine bir de size sorayım dedim bu konuyu.
ben yurt dışında çalışıyorum, yani burada kampta kalıyoruz öyle salonu mutfağı olan bir yer değil. otel gibi düşünün, bir oda sadece...
bu detayı verdim ki iki ev varmış gibi anlaşılmasın.
diyelim ki Türkiyede bir ev kurdunuz ve senede bir gidebiliyorsunuz ya da 2 kez, toplamda 1 aylık. ve 2 sene sonra temelli döneceksiniz.
bu evin anahtarını sizin anneniz babanız kardeşiniz ya da eşinizin annesi babası kardeşine verir misiniz canları istediğinde ve istedikleri süre kadar konaklamaları için?
benim bu soruya cevabım "hayır vermem, ev sahibi evde değilse o eve kimse girmemeli" şeklinde oldu.(tabi yedek anahtar bırakılır ama konaklama niyeti için değil)
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? verir miydiniz evinizin anahtarını?
Evli değilsem anne baba ve kardeşime verirdim.Evliysem ev sadece benim olmadığı için ve başka taleplerin önüne geçmek için vernezdimMerhaba değerli kadınlar,
dün akşam arkadaşlarla gelişen bir sohbet üzerine bir de size sorayım dedim bu konuyu.
ben yurt dışında çalışıyorum, yani burada kampta kalıyoruz öyle salonu mutfağı olan bir yer değil. otel gibi düşünün, bir oda sadece...
bu detayı verdim ki iki ev varmış gibi anlaşılmasın.
diyelim ki Türkiyede bir ev kurdunuz ve senede bir gidebiliyorsunuz ya da 2 kez, toplamda 1 aylık. ve 2 sene sonra temelli döneceksiniz.
bu evin anahtarını sizin anneniz babanız kardeşiniz ya da eşinizin annesi babası kardeşine verir misiniz canları istediğinde ve istedikleri süre kadar konaklamaları için?
benim bu soruya cevabım "hayır vermem, ev sahibi evde değilse o eve kimse girmemeli" şeklinde oldu.(tabi yedek anahtar bırakılır ama konaklama niyeti için değil)
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? verir miydiniz evinizin anahtarını?
Bu biraz çevrenizdeki insanlarla da alakalı. Benim annem,kuzenlerim düzgün insanlar,etraflarına zarar verecek modelde değiller,faydaları olur zararları olmaz o sebepten güveniyorum. Sizin çevrenizdeki insanları sizden daha iyi kimse tanıyamaz. Elbette ki bunlara göre karar verirsiniz. Bunun mıçmıç olmakşa hiç alakası yok. Zaten mıçmıç insanlarsanız hiç anahtar verilmez. Tam tersi birbirinize mesafeli insanlarsanız birbirinize zarar vermezsiniz.ben sınır, saygı seven insanım eşimin ailesine hala aşırı sınırlı ve saygılıyım sizli bizli konuşurum. kendi ailemle de çok mıç mıç değilim yetişme tarzı ile alakalı. bir kere eşimin bir kuzeni ki kendisinin de yılda bir görüştüğü birisi bana sen diye hitab edince "siz" minvalinde cevaplar vermiştim kendime ta o konuşmadan beri pay biçiyorum. bana iki aileden de bmyle bir teklif gelse ki eminim gelecek, nasıl cevap veririm kırmadan diye düşünüyorum.
sonuçta olaya uzaktan baktığınızda, "evde yoksun zaten kalsınlar ne olacak" cevabına çıkıyor ama ah işte o "sınırlar" bilinmesi gereken "hadler" ya aşılırsa gibi. sabırlı bir insan asla değilim çünkü.
evet yani sonuçta kimse evi kırıp dökmez ama bunu "zorunlulukmuş" gibi "zaten kalınabilir"miş gibi gören insanlar olacaktır. işte onlara inadına vermem.Bu biraz çevrenizdeki insanlarla da alakalı. Benim annem,kuzenlerim düzgün insanlar,etraflarına zarar verecek modelde değiller,faydaları olur zararları olmaz o sebepten güveniyorum. Sizin çevrenizdeki insanları sizden daha iyi kimse tanıyamaz. Elbette ki bunlara göre karar verirsiniz. Bunun mıçmıç olmakşa hiç alakası yok. Zaten mıçmıç insanlarsanız hiç anahtar verilmez. Tam tersi birbirinize mesafeli insanlarsanız birbirinize zarar vermezsiniz.
ben de öyle düşünüyorum ama ben yazlığım dahi olsa vermem, acaba benim gördüğüm insanlar çok mu çıkarcı yoksa ben mi fazla gard alıyorum bilemiyorum.
normal bir apartman dairesinden ve keyfi/zorunlu kalmalardan bahsediyordum. arkadaşımla konuşuyorduk ve eşyalı boş kalacak evinde birisi gelip kalmak istese mesela kafa dağıtmak için ya da hastane işi için şehir dışından gelse ne yapardın dedi. vermezdim anahtarımı dedim direk. kötü birimiyim acaba diye düşündürdü benim bu cevabım beni...
Yani tabi ev sizin sonuçta. Vermek zorunda değilsiniz ki. Olur da isterlerse bu onların saygısızlığı olurevet yani sonuçta kimse evi kırıp dökmez ama bunu "zorunlulukmuş" gibi "zaten kalınabilir"miş gibi gören insanlar olacaktır. işte onlara inadına vermem.
bu hayatta en çokta seni üzerler bebeğimEşyaya değil insana düşkünüm şükürler olsun böyle şeyler hiç önemli değildir benim için. Veririm tabi ki, kalsınlar ne kaybederim. İşe yaradigim için daha da mutlu olurum