- 12 Temmuz 2022
- 25.021
- En iyi cevaplar
- 3
- 87.894
- 528
- Konu Sahibi vasfiye teyze
-
arada gelip kalıyorsunuz ya geldiğinizde onları nereye göndereceksiniz bende bu mantıkla bu sekilde yasasam vermezdim ama hiç gelmiyorsam kiraya verirdim baskasına zaten gelirim olurduMerhaba değerli kadınlar,
dün akşam arkadaşlarla gelişen bir sohbet üzerine bir de size sorayım dedim bu konuyu.
ben yurt dışında çalışıyorum, yani burada kampta kalıyoruz öyle salonu mutfağı olan bir yer değil. otel gibi düşünün, bir oda sadece...
bu detayı verdim ki iki ev varmış gibi anlaşılmasın.
diyelim ki Türkiyede bir ev kurdunuz ve senede bir gidebiliyorsunuz ya da 2 kez, toplamda 1 aylık. ve 2 sene sonra temelli döneceksiniz.
bu evin anahtarını sizin anneniz babanız kardeşiniz ya da eşinizin annesi babası kardeşine verir misiniz canları istediğinde ve istedikleri süre kadar konaklamaları için?
benim bu soruya cevabım "hayır vermem, ev sahibi evde değilse o eve kimse girmemeli" şeklinde oldu.(tabi yedek anahtar bırakılır ama konaklama niyeti için değil)
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? verir miydiniz evinizin anahtarını?
geçen de bir duruma şahit oldum. arkadaşım ev aldı yatırımlık kiraya verdi. sonra ablası da bekar bu arada, ev aldın da ne oldu işimize yaramıyor kirada demişti. yani gidip kalmak keyif yapmaktı arada bir niyeti. dün akşam da arkadaşla ev alsan anahtarı verir misin muhabbeti geçince sanırım bu tarz çevreler beni düşündürdü.arada gelip kalıyorsunuz ya geldiğinizde onları nereye göndereceksiniz bende bu mantıkla bu sekilde yasasam vermezdim ama hiç gelmiyorsam kiraya verirdim baskasına zaten gelirim olurdu
onun ablası hazırcıymış sinir oluyorum böyle insanlara,evinizi alın kendinize bırakın boşveringeçen de bir duruma şahit oldum. arkadaşım ev aldı yatırımlık kiraya verdi. sonra ablası da bekar bu arada, ev aldın da ne oldu işimize yaramıyor kirada demişti. yani gidip kalmak keyif yapmaktı arada bir niyeti. dün akşam da arkadaşla ev alsan anahtarı verir misin muhabbeti geçince sanırım bu tarz çevreler beni düşündürdü.
Geçen ay bir şehre gidecektim,orada doğma büyüme ama artık başka yerde yaşayan (en son 5 sene önce düğününde gördüğüm) arkadaşıma yazdım 'memleketine geliyorum,ne oneririsin' diye. Ailesinin boşta evi varmış. Sanırım 'anahtar saksının icinde' gibi bir koruma yöntemi var. O kadar ısrar etti ki, 'otele para verme bizim ev boş' diye. Bahsettiği ev de deidgim gibi anne babasinin normalde yaşadıği,sadece o tarihte kalmadığı evi :)eşyaları da düşünmem çok önemli değil ama nasıl olsa orada kalacak ev var gidelim takılalım düşüncesi saygısızca geliyor. o yüzden vermem. tabi hastane işi olur, sınav işi olur o ayrı ama sanırım onda da otel ayarlamaya çalışırım.
ben baya tantana yapardım herhalde bu durumu.gittiler kaldilar ama kaldiklari zaman ordayiz bile demediler benden sakladilar. bu bana cok dokundu acikcasi.
şöyle ki ev yazlık bir yerde değil, arkadaşım ev aldı ve yatırımlıktı bu ev kiraya verdi. kardeşi de telefon konuşmasında o şehre gidince kalacak bir yer yok yatırımlık aldığın evin bize hayrı yok minvalinde cümle kurdu. yani sitiyorlarki arada bir gitsinler ablasının aldığı evde kalsın istiyorlar. ama tabi ev kirada olunca işe yaramayan ev oluyor.ben anlamadım ev yazlık bir yerde mi?
niye insanlar değişiklik amaçlı birazda sizin evinizde kalmak istesin ki yazlık yerde değilse?
bu rahatlık bir bende yok herhalde. otel konforunu tercih ederim. en güzeli, kafa rahat. başkasının evinde wc yi kullanırken mesela aşırı zorlanıyorum. :)Geçen ay bir şehre gidecektim,orada doğma büyüme ama artık başka yerde yaşayan (en son 5 sene önce düğününde gördüğüm) arkadaşıma yazdım 'memleketine geliyorum,ne oneririsin' diye. Ailesinin boşta evi varmış. Sanırım 'anahtar saksının icinde' gibi bir koruma yöntemi var. O kadar ısrar etti ki, 'otele para verme bizim ev boş' diye. Bahsettiği ev de deidgim gibi anne babasinin normalde yaşadıği,sadece o tarihte kalmadığı evi :)
Bazen cidden boş ev otel gibi görülebiliyor. Ben rahatsızlık vermek istemediğimden kalmadım ama yorumları okuyunca aklıma geldi.
Kim sizin evinize gelsin kalsın, diyordum ama belki kardesinizin arkadaşı o şehre gelince kardesiniz de 'kal bizim boş ev var' diyebilirbilemedim
şöyle ki ev yazlık bir yerde değil, arkadaşım ev aldı ve yatırımlıktı bu ev kiraya verdi. kardeşi de telefon konuşmasında o şehre gidince kalacak bir yer yok yatırımlık aldığın evin bize hayrı yok minvalinde cümle kurdu. yani sitiyorlarki arada bir gitsinler ablasının aldığı evde kalsın istiyorlar. ama tabi ev kirada olunca işe yaramayan ev oluyor.
dün akşam bu konuyu konuşunca benim başıma böyle bir şey gelse, dayalı döşeli kirada olmayan bir evim olsa anahtarı verir miydim ailelere diye düşündürdü ister istemez. ve vermezdim diye cevapladım kendi kendime. çok iyi niyetli de olsalar sanırım o saygı çizgisini korumak için vermezdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?