Siz boyle bir sey yapar miydiniz?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.167
38
Herkese merhaba,

Canim bir konuyla alakali cok sıkkın, sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun olabilir, simdiden okuyanlara tesekkur ederim.

Erkek arkadasimla ayni firmada calisiyoruz, firma sahibi erkek arkadaşımın amcasi. Genel mudurumuz de yine bir akrabasi. Aile sirketi ama buyuk bir firma bu sebeple ayak kaydirma, kuyu kazma isleri cok fazla maalesef.

Bir departmana yeni bir mudur geldi. Benden satis raporu erkek arkadasimin asistantanin da firma ekstrelerini istedi. Bilenleriniz vardir ekstrede odenmeyen borclar bir sonraki seneye devreder. Bu mudurun da bunun bilmemesine imkan yok.

Bugun mesai saatinin bitimine dogru beni cagirdi. Gonderdigin rapor ve ekstre birbirini tutmuyor. Ekstrede bir onceki yilin faturalari tekrar kesilmis gorunuyor. Bu demek oluyor ki firmanin cirosu sisirilmis. Sonra mesai saati bitti. Ben odadan cikarken bu soyledigim aramizda kalsin lütfen, yarin devam ederiz dedi.

Ben durumu erkek arkadasima anlattim hakli olarak cildirdi. Genel müdürümuz de finans muhasebe bilen biri degil. Bu ise yeni başlayan kisi durumu müşteri cirosu sisirilmis seklinde aksettirirse felaket olabilir.

Gelelim sormak istedigim seye. Erkek arkadasim yarin mudurun yanina girdiginde konuyu tekrar ac ve ses kaydi al lutfen dedi. Aldigim kaydi direkt olarak patronumuza dinletecegini soyledi. Adami arayacakti ben zor ikna ettim yapma diye.

Siz olsaniz boyle bir seyi yapar miydiniz? Adam resmen kotu niyetli ve benim erkek arkadasima yardim etmem lazim.

Gizli ses kaydi almak yasal olarak suç degil mi? Yanlissam duzeltin. Ama etik de bulmadim, yapmazdim.
Evet, ben de suc diye biliyorum. Bu yonden sormak istedim esasen. Ben de etik bulmuyorum ama adamin yaptigi da etik degil. Erkek arkadasimin hirsiz damgasi yiyip isten atilmasina kadar gidebilir durum...

iyide extrede bunun çıkması imkansız ..extrenin başında devir bakiyesi olur. ft nolarından ft kesim tarihlerini çok kolay görebilir herkes.. çok saçma bu ..
Devir toplu olarak gosterilmiyor. Muhasebe fatura kapatarak islem yapiyor. Diyelim ki bir senede 50 fatura kesildi firmaya. Kirkini odedi on tanesi kaldi. Ekstre basinda o on fatura gorunuyor. Kesim tarihleri de yaziyor, numaralari da. Zaten ayni fatura numarasiyla iki ayri fatura kesilmesi imkansiz otesi. Adamin tek derdi 2015 faturasinin 2016 ekstresinde gorunmesi. Tam cinnetlik anlayacaginiz.

yapamazdim.
büyük ihtimalle ses kaydini alacağım diye saçmalar kayıt alacağım aletide düşürür adamın gözüne sokardim.:olamaz: hiç beceremem böyle çetrefilli işleri.
bence sizde girmeyin böyle bir işe.olay size patlar sonra.sevgilim issiz kalmasin derken siz işinizden olup suçlu duruma düşebilirsiniz.

Ses kaydı almak suç
Cezasını çekmeye razıysan yap
Çünkü senden başkası bilmiyor bu olayı sana karşı kinlenip intikam almak isteyebilir o şahıs
Kim vurduya gidersin
Bide bugün ona ses kaydı bilmem Arada olma işleriyle uğraşırsan
Yarın bana da yapar deyip erkek arkadaşının güvenini sarsabilirsin
Senin üstünden yürümesin erkek arkadaşın çok yanlış bence

Devir toplu olarak gosterilmiyor. Muhasebe fatura kapatarak islem yapiyor. Diyelim ki bir senede 50 fatura kesildi firmaya. Kirkini odedi on tanesi kaldi. Ekstre basinda o on fatura gorunuyor. Kesim tarihleri de yaziyor, numaralari da. Zaten ayni fatura numarasiyla iki ayri fatura kesilmesi imkansiz otesi. Adamin tek derdi 2015 faturasinin 2016 ekstresinde gorunmesi. Tam cinnetlik anlayacaginiz.

genel müdür mü bu?
exrelerin o şekilde olduğunu açıkladınız mı? şirketin muhasebe programı ile alakalı birşey sanırım o.. müşteriler ft başı mı ödeme yapıyor? muhasebe paket programınız bir tuhafmış .
ön muhasebe ve genel muhasebe ayrı mı?
adama genel muhasebe kayıtlarından extre verin bence..

genel müdür mü bu?
exrelerin o şekilde olduğunu açıkladınız mı? şirketin muhasebe programı ile alakalı birşey sanırım o.. müşteriler ft başı mı ödeme yapıyor? muhasebe paket programınız bir tuhafmış .
ön muhasebe ve genel muhasebe ayrı mı?
adama genel muhasebe kayıtlarından extre verin bence..
Genel mudur degil, satis muduru. Erkek arkadasim on dk kadar durumu aciklamis kendisine. Buna ragmen hic duymamis gibi bana soyluyor. Musterilerimiz evet fatura basi odeme yapıyor tutar ne kadar olursa olsun. Hatta kredi karti ekstresi gibi dusunun. Bir onceki aydan odemeniz kaldiysa yeni donem ekstresinde o borc da gorunur, bu sizin bulundugunuz donem icerisinde harcama yaptiginiz anlamina gelmez ve toplam borca yansir seklinde. Ama dedigim gibi adam iyi niyetli degil ve genel mudurumuzun kafasini karistirabilir bu durumu bu sekilde anlatmazsa.

Genel mudur degil, satis muduru. Erkek arkadasim on dk kadar durumu aciklamis kendisine. Buna ragmen hic duymamis gibi bana soyluyor. Musterilerimiz evet fatura basi odeme yapıyor tutar ne kadar olursa olsun. Hatta kredi karti ekstresi gibi dusunun. Bir onceki aydan odemeniz kaldiysa yeni donem ekstresinde o borc da gorunur, bu sizin bulundugunuz donem icerisinde harcama yaptiginiz anlamina gelmez ve toplam borca yansir seklinde. Ama dedigim gibi adam iyi niyetli degil ve genel mudurumuzun kafasini karistirabilir bu durumu bu sekilde anlatmazsa.

siz dediğim gibi adama genel muhasebe kayıtlarından bir extre çıkartın. devir olmadan açılış olmaz genel muh de . adama verdiğiniz ön muhasebe kayıtları anladığım kadarıyla satış çı adam bu farkı bilmez işi değil.. niyeti kötü olmayabilir yani ama bilmediğinden yanlış anlamış gibi geldi bana.
eğer dediğiniz gibi kötü niyetliysede siz genel müdüre çıkıp kendiniz anlatın durumu. muhasebe programımızın işleyişini bilmediğinden yanlış yorumluyor anlattım ama anlamamakta ısrarcı deyin.
o söylemeden siz söyleyin yani..

siz dediğim gibi adama genel muhasebe kayıtlarından bir extre çıkartın. devir olmadan açılış olmaz genel muh de . adama verdiğiniz ön muhasebe kayıtları anladığım kadarıyla satış çı adam bu farkı bilmez işi değil.. niyeti kötü olmayabilir yani ama bilmediğinden yanlış anlamış gibi geldi bana.
eğer dediğiniz gibi kötü niyetliysede siz genel müdüre çıkıp kendiniz anlatın durumu. muhasebe programımızın işleyişini bilmediğinden yanlış yorumluyor anlattım ama anlamamakta ısrarcı deyin.
o söylemeden siz söyleyin yani..
Tesekkur ederim yorumunuz icin, soyledikleriniz mantikli geldi cok.
Iyi aksamlar...

hiç uğraşma bence.
adama izah et.
baktın anlamıyor asıl yetkiliye beraber gidin ve bir de onun yanında işlemleri anlat.
arkadan iş çevirmeye gerek yok.

Hayır ne yapıcam bunun bide ayrılığı var sonra Güme gitme arada gitsin çözsün sorununu siz kendinizi riske etmeyin

X