Siz boyle bir sey yapar miydiniz?

Herkese merhaba,

Canim bir konuyla alakali cok sıkkın, sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun olabilir, simdiden okuyanlara tesekkur ederim.

Erkek arkadasimla ayni firmada calisiyoruz, firma sahibi erkek arkadaşımın amcasi. Genel mudurumuz de yine bir akrabasi. Aile sirketi ama buyuk bir firma bu sebeple ayak kaydirma, kuyu kazma isleri cok fazla maalesef.

Bir departmana yeni bir mudur geldi. Benden satis raporu erkek arkadasimin asistantanin da firma ekstrelerini istedi. Bilenleriniz vardir ekstrede odenmeyen borclar bir sonraki seneye devreder. Bu mudurun da bunun bilmemesine imkan yok.

Bugun mesai saatinin bitimine dogru beni cagirdi. Gonderdigin rapor ve ekstre birbirini tutmuyor. Ekstrede bir onceki yilin faturalari tekrar kesilmis gorunuyor. Bu demek oluyor ki firmanin cirosu sisirilmis. Sonra mesai saati bitti. Ben odadan cikarken bu soyledigim aramizda kalsin lütfen, yarin devam ederiz dedi.

Ben durumu erkek arkadasima anlattim hakli olarak cildirdi. Genel müdürümuz de finans muhasebe bilen biri degil. Bu ise yeni başlayan kisi durumu müşteri cirosu sisirilmis seklinde aksettirirse felaket olabilir.

Gelelim sormak istedigim seye. Erkek arkadasim yarin mudurun yanina girdiginde konuyu tekrar ac ve ses kaydi al lutfen dedi. Aldigim kaydi direkt olarak patronumuza dinletecegini soyledi. Adami arayacakti ben zor ikna ettim yapma diye.

Siz olsaniz boyle bir seyi yapar miydiniz? Adam resmen kotu niyetli ve benim erkek arkadasima yardim etmem lazim.
Dedigini yapin.

Adam ya sızı hıc anlamamıs
Ya da yanlıs anlamıs
Kendısıne ayrıntılı ekstre verın
Ses kaydı falan cok yanlıs
Basıt bı yanlış anlasılmayı buyutmeyın daha cok

Ses kaydı almanız suç. Adam gıcık olup şikayet edebilir. Siz nasıl ki erkek arkadaşınızı korumak istiyorsunuz. Aynı hassasiyeti onun da gösterip size başınızı ağrıtmayacak çözümler bulması gerekiyor bence.

X