• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz bi tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz...? sevdiğin insan mı ailen mi ?

bu durumda hangisini seçerdiniz ?

• Ankete Katılan
    48

K Lady

Her şeye ve herkese rağmen sadece SEN !
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
42
14
18
Erkek arkadaşımla tanışalı henüz 1 sene oldu. ama 1 seneyio kadar dolu dolu yaşadık ki... üniversite 1. sınıftayım ben o da 2. sınıfta. sevgilim bana arkadaşlık teklif ettiğinde ben babaneme anlattım böyle birisi var diye. o da bi tanı istersen dedi. o anneme anlatmış. bizim ailemiz son derece karşı bu işlere. ama annem de kabul etti. çok sevdi onu hemde çok. ailelerimizle tanıştık çok iyi bir aileye sahip. onlar da beni çok sevdiler. sevgilim hem okuyo hemde babasıyla ortak işleri var tüm işleri o idare ediyor. işinde çok başarılı birisi. buraya kadar bi sorun yok. amcam öğrendi bundan 3 ay önce. ilk önce karşı çıktı sonra onu araştırmak istedi. iş arkadaşlarına soruş 3-4 kişiye hiç kimse hakkında iyi bişey dememiş. anneme anlattı amcam ve istemiyoruz ayrıl bize yakışmaz dediler. ama ben öyle bi insan olduğuna kesinlikle inanmadım. çok baskı yaptılar dayanamadım ayrılcam dedim. fazla görüşmemeye başladık aynı okuldayız sadece okulda görüşüyoduk. tabi yakalandık. amcan babana söylicem dedi. babam okul bitene kadar hayatımda kmse olmasını istemiyordu bu yüzde demesinden korktum. yine bitti konuşmıcam dedim. 1 hafta önce tekrar öğrendi amcam. annem hastalandı çok zor durumdayım.. sevgilim annemle tartıştı. annem kesinlkle istemiyorum dedi. herşeyi buraya yazamadım ama durum kısaca böyle. şimdide olmayacak ilerde de benim ona verecek kızım yok dedii. ama biz birbirimizi çoook seviyoruz.. okul bitince ben onunla evlencem dedim anneme baban ona vermez diyo. benle de çok yüz göz oldu bu ilişki tat vermez diyo. ne yapmalıyım sizce ? nolur yardım edin fikirlleriniz çok önemli beniim için... :(:KK14:

Başlığından yola çıkarak aynı şeyi bende yaşadım. Cok zor zamanlar geçirdim. Ailem ve sevdiğim arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım ailemi seçtim. Aylar geçmedi zaman geçmedi. İmkansız diyorlardı. Allahım yardımcı ol dedim hayırlısı olsun hayatımda diye çok dua ettim. Sonuç; Allah nasip etti nasıl oldu bilemedim ama birden mucize gibi ailem babam kabul etti. Şimdi çok şükür çok seviyorlar anlasiyorlar. Demek istediğim eğer kaderinde varsa o kişi Allah nasip eder değilse bıçak kesigi gibi kesilir insallah. Senin yapacağın dua etmek ha sevdiğin illaki olsun diye değil hayırlısı olsun diye dua etmek. Yani Allah a güvenmek verse de vermese de amenna demek. Duayı birakma arkadaşım Allah nasip eder belki hem sonra minicik elleri parmakları olan bir melekte gonderir yuvaniza bizimki gibi :KK46::KK66:

Şuan var ya yerinde olmayı o kadar isterdim ki. hep dua ediyorum hep hayırlısı diyorum zaten ama o söylenenlerin yalan olduğuna adım kadar eminim. babama şimdi demek istemiyorum çünkü kabul etmez okul bitmeden zaten şuan evlenmeyi düşünmüyoruz okulumuzun bitmesini beklicez. babam çok anlayışlı biri ona güveniyorum. şimdiden babamın kafasını karıştırmak istemiyorum

İnancın tamsa sevgiline bırakma. Hem amcan kim oluyor? Bir de milletin aklını celmiş, dıs kapının dıs mandalı. Ama inancın yoksa, tartısmaya bile girme ailenle, zamana bırak. Zaman gösterir. Sonra bir bakmıssın hic icin mücadele edip kendini yormussun.

Daha okul okuyorsunuz. En az 3 yıl var, o zamana kadar elbet yumuşarlar. Siz de bir müddet ayrı kalıyormuş gibi yapın, görüşmeyin dicem ama o da olmaz bu defa da aranız soğuyabilir. Hem amcana ne oluyor ki baban bu kadar araştırmamış. Deli oldum bu duruma. Biraz ailenize uzun bir süre mutsuzmuş gibi davransanız, pek konuşmasanız, bu defa üstünüze düşerler bence bu kız neden böyle diye. Tabi daha önünüzde uzun bir var. Büyük laflar edip aileniz karşınıza almayın ama sevginizin de arkasında durun. Sevgiler. :)

Şuan var ya yerinde olmayı o kadar isterdim ki. hep dua ediyorum hep hayırlısı diyorum zaten ama o söylenenlerin yalan olduğuna adım kadar eminim. babama şimdi demek istemiyorum çünkü kabul etmez okul bitmeden zaten şuan evlenmeyi düşünmüyoruz okulumuzun bitmesini beklicez. babam çok anlayışlı biri ona güveniyorum. şimdiden babamın kafasını karıştırmak istemiyorum
Zamana birakmak gerek elden gelen başka birşey yok şu an. Zaman herşeyin ilacı.

kissnokums sevgilime kendimden çok güveniyorum. ve ailesi o kadar mükemmel insanlar ki. düşün ben bu konuyu onun babasıyla konuşuyorum. amcam çok adilik yaptı bana bunlar yetmez gibi telefonda küfürler felan . şimdi o beni sildi bende onu.. ailemin o kadar hakaretin rağmen daha vazgeçmedi hergün ağlayarak uyuyoruz. bi erkek yalandan ağlayamaz ya..

feelfree biz görüşmem kararını hergün aldık ama hiç birinde başarılı olamadık okulda görünce dayanamıyoruz birbirmize.. çok zordayım ne yapacağımı biliiyorum 1 saat birbirimizin sesini duymasak yapamıyoruz. ama annem büyük konuştu okul bitene kadar yok dedi. galiba dediğin gibi yapcam çok az konuşcaz.. şimdilik tek çıkar yol bu gibi

zaman herşeyin ilacı ama her ilacın yan etkisi var. zamanın da yan etkisi çok can acıtıyo

''sevgilim annemle tartıştı''
Bu olmamış işte..
Oğlanın nesini beğenmemiş amcanız?

''sevgilim annemle tartıştı''
Bu olmamış işte..
Oğlanın nesini beğenmemiş amcanız?

İş arkadaşları sevgilime kötü demişler. benim sevgilim işinde gerçekten çok başarılı tuttuğunu koparır derler ya aynen öyle. iş arkadaşı bu rekabet var aralarında tabi kötü der.. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum?

İş arkadaşları sevgilime kötü demişler. benim sevgilim işinde gerçekten çok başarılı tuttuğunu koparır derler ya aynen öyle. iş arkadaşı bu rekabet var aralarında tabi kötü der.. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum?
Bence de çok önemli değil iş arkadaşlarının söyledikleri..
Ama müstakbel kayınvalideyle nasıl tartışılır:KK43:

Bence de çok önemli değil iş arkadaşlarının söyledikleri..
Ama müstakbel kayınvalideyle nasıl tartışılır:KK43:
annem gerçekten ağır konuştuk. bi kere insan erkeklik gururuna yediremez. dedem anneme çok kızdı bunlar söylenir mi hiç diye. valla onun ailesi bana öyle şeyler dese ben katlanamazdım heralde o yine iyi dayandı. annemin de dediği şu biz kavga ettik artık bu iş tat vermez. ilerde senin yüzüne vurur anen böyle dedi amcan bunu yaptı diye. benle de görüştürmez dedi

yani o sert çıkmadı,anne sert çıktı?
Öyleyse iş değişir... demek anne ters ters konuşmuş, sevgiliniz saygısından susmuş...
Bence zamana bırakın.. Bu iş olur..

ailene sırtını çevirme arayı bulamıyorsan acele etme.zaten okuyormuşsunuz şimdiden evlilik hayalleri kurmayın.hiç bir anne baba kızının bekar kalmasını istemez eğer sevginiz gerçekse ve geleceği varsa bir gün ailenizi ikna edersiniz.bir tanıdığım vardı kızla oğlan sevgili kızın ailesi istemedi 7-8 yıl boyunca beklediler ve kızın ailesi baktı ki başkasıyla olmuyor ikna oldular.kız evlendi mutlu mu bilemem ama sabrettiler beklediler.bu süreçte saygıyı sakın kaybetmeyin.olacağı varsa olur şimdi ders çalışma zamanı.her şeyin daha iyi olacağına inan.

yani o sert çıkmadı,anne sert çıktı?
Öyleyse iş değişir... demek anne ters ters konuşmuş, sevgiliniz saygısından susmuş...
Bence zamana bırakın.. Bu iş olur..
evet evet aynen öyle.. sevgilimde de var hata biraz. o bensiz yapamaz biz birbirimizin sesini duymadan yapamıyorz demiş :D annem buna çıldırdı :)

ailene sırtını çevirme arayı bulamıyorsan acele etme.zaten okuyormuşsunuz şimdiden evlilik hayalleri kurmayın.hiç bir anne baba kızının bekar kalmasını istemez eğer sevginiz gerçekse ve geleceği varsa bir gün ailenizi ikna edersiniz.bir tanıdığım vardı kızla oğlan sevgili kızın ailesi istemedi 7-8 yıl boyunca beklediler ve kızın ailesi baktı ki başkasıyla olmuyor ikna oldular.kız evlendi mutlu mu bilemem ama sabrettiler beklediler.bu süreçte saygıyı sakın kaybetmeyin.olacağı varsa olur şimdi ders çalışma zamanı.her şeyin daha iyi olacağına inan.

Biz de bunun farkındayız ama benim ailem çok önyargılı çok aceleci davrandı. annem sevgilimi aradı benim sana 10 yıl sonra da verecek kızım yok dedi. yani herşeyin noktasını koydu. babam bilmiyor tek umudum o. benim üzülmeme dayanamaz. ama şimdikesin karşı çıkar okul var diye o yüzden anlatıp onu da kaybetmek istemiyorum.

Şimdi ben ne yapayım ? konuşmuyorum diyip konuşuyum mu. yoksa gerçeken konuşmamalı mıyım ?

görüşmelerinizi azaltabilirsiniz ama birbirinizden kopmadan bu süreç sevginizin imtihanı olacaktır.

İnşallah bu sınavı hakkıyla vericez. sevgi herşeyin üstesinden gelir diye öğrettiler bu zamana kadar yaşayıp görcez. İkimiz de hergün aynı duayı edip uyuyoruz Ömrün Ömrümrüme nasip olsun...:cry:

Back