- Konu Sahibi siyahzeytin
-
cnm okadar çok üzdüler ki şu iki senede beni, alıştım sanırım. Uzun süredir görmediğim tüm eş dost "sen ne olmuşsun böyle" dedi. Bide "bu ne hal?, Şişmişsin" gibi cümleler kurarakmafoldumben.Hatta biri yarım saat aralıksız güldü halime kaydirigubbakcemile3gizmocuk sen şanslılardanmışsın 2 sene öncesine kadar. bence sana daha çok koyar kilolu olmak. biz gibiler-yani hep toplu, topalak, tombik, balık etli..vs- alışığız az çok, bence sen daha dikkatli ol. ben hep topluydum buna rağmen psikolojim çok bozuldu, amman haaa üzme kendini başarılar....
Siyahzeytin senin çok doğru ve akılcı saptamalarda bulunduğunu düşünüyorum. Kelimenin tam anlamıyla, hislerime tercuman oluyosun. Burda okumaktan en çok hoşlandığım yazıların sahibisin, belirtmek istedim:) Teşekkürler cnm.
sen tam da beni anlatmışsın siyahzeytincim.Bir oğlum var ve çalışan bir anneyim, oğlum akşama kadar kreşte hala bebek üstelik 2.5 yaşını biraz geçti.Yani işi gücü oyun.Ne yemek hazırlamaya ne evi doğru düzgün toplamaya vaktim var.Akşamları o uyuduktan sonra şunu yapayım bunu yapayım diye hırslanıyorum ama resmen sızıp kalıyorum.Hem iş hem ev hem çocuk tükeniyorum.Aslında ne kadar çok seviyorum pilatesi ve vakit ayırabilmek istiyorum yok yok ayıramıyorum bu beni daha da çok mutsuz ediyor kısır döngü kg alıyorum.İradeliyim bu işi biliyorum daha önce gayet sağlıklı kilolar verdim ama sorunum motivasyon ve ruhumun mutluluğa henüz erişememesi.Biliyorum ki bunu halledersem kg vermeyi zaten başaracağım.Ve aklımdan hiç gitmeyen soru: "Nasıl bir anneyim, çocuğumu mutlu edebiliyor muyum" yetebiliyor muyum önce bunu çözemedim ben:çok üzgünüm:eflatun; Allah sana da kolaylık versin inşaallah. zor dönemler geçiriyoruz. haddim olmayarak bir iki saotamada bulunmak istiyorum senin için. kızmasın umarım. yeni okuduğum okul-sosyoloji- ve ayrıca diğer okuduğum, dinlediğim bilgiler ve kendi hayat tecrübeme dayanarak söylüyorum. kendini salmanın esas nedeni uykusuzluk mu sadece? "nerdeyim, anne olmak bana yetiyo mu?..." gibi sorular kafana takılıyo olabilir mi? pasif bi depresyon, ya da duygu durumunu bozacak sıkıntılar olabilir öi özelinde? 2 ufak bebekle uğraşmak çoook zor, Allah bağışlasın inşaaalah hepimizinkini. sende bide büyük varmış. pilim bitiyo diyosun, biter tabi. ama hayat enerjin bitmemeli, sanki bi yılgınlık sezdim, 1 çocuk uğraş gerektirir, 2. çocuk savaş. 3. yü hiiiç öğrenmek istemiyorum, durmadan dua ediyorum:)
önce durumunu netleştirmelisin bence, bana kızanlar olabilir herşeye yorum getirip burnumu sokuyorum, ahkam kesiyorum gibi hissedebilir. ama sadece fikirlerimi söylüyorum, belki dediklerimden birkaçı işe yarar:) durumunu netleştirip, asıl sıkıntıyı yakalayabilirsen, bence öncelikle hayat motivasyonun artacaktır. hayatının dizginlerini eline alıp, gün içinde "kendin" için ufak zamanlar çalabilmeye başlarsın. daha sonra mutluluk bulaşıcı olmaya başlar, o zaman kilo vermek de çocuk bakmak da ev işleri de hallolur.
tabi bunlar benim yaşadıklarımla da pararlel:) aynı yollardan geçtim hemen hemen. yani motivasyon ve mutluluk içten başladı, ruhumdan sonra bedenimde devam etti. bilemiyorum ne derece doğru ama böyle düşünüyorum. kolaylıklar dilerim sana.
çok güzel bir mantık ben de böyle 6-7 kg verdim herşeyi ama herşeyi yiyeyerk hayatıma azıcık spor katarak ama siyahzeytine yazdığım şeyler yüzünden 1-2 kg aldım yine.6-7 kg versem tüm kg sorunum çözülecek aslında.merhaba siyahzeytin beslenme tarzını kendi beslenme tarzıma benzettim ve de ben de hikayemi yazmak istedim.
Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim çok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit geçmeye başladıkça güzel kilo veriyorum verdikçe doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon düşüklüğü yaşamamdı ,tansiyon düşüklüğü muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şükür yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim içtim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek için dedim az yiyeyim ramazanda birden aç kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruçlarımı tutarken de hiç zorlanmadım oruçken bile günde 30 dk açtım müziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondüsyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gün gün aşırı açtım müziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hiç spor aktivitesiyle uğraşmıyorum okulda çok fazla enerji harcıyorum çünkü. ve okulda ara öğünlerim çok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml süt, 1 paket maviyeşil light çubuk kraker ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . önemli olan da bu idi benim için. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.
ve de en önemli düsturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GÜNDE ALMADIM Kİ 1 GÜNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İÇİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu güçlü kılan.
herşeyi yedim içtim hiç kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama çok ölçülü yedim ve sonuç ortada. yeri geldi 2 profiterol 1 çatal kazandibi yedim gerisini sen düşün .kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLEMEYİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM
biraz baktım zeytincim içinde bulunduğum sendroma birebir uyuyor demekki yakalanmışım ben de.işi gücü yetiştirmekten geçtim ben artık gerçekten mükemmel eş anne ve ev hanımı olmam mümkün değil zaten üstelik de hergün işe giderek.benben bu çalışan çalışmayan tüm annelerin sorunu aslında. fırsatın olursa "süper anne sendromu" olarak bi araştır. ben fırsatım olrsa araştırı buraya eklerim. yalnız bu sendrom önce psikolojik olarak sonrada kas sinir sisteminin etkilenmesi olarak hoş olmayan sonuçlar doğuruyormuş. aslında bıraksak da biraz ütü beklese, ya da bi gün toplamadan yatsak oyuncakları, ne olur ki? dünya mı durur, kıyamet mi kopar. azıcık ara sıra sadece çocuklarımıza, kocamıza, kendimize vakit ayırmalıyız. ben de buna gayret edicem artık. en iyi anne mutlu annedir di mi? en iyi eş de mutlu eştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?