takip etmek kolay ama fırsat bulup yazmak biraz zor geliyodu açıkçası. ama ben de bi anlatayım dedim yaşadıklarımı, belki içinden birkaçı işinize yarar:)
2008 ve 2009 da 2 dünya tatlısı bebek dünyaya getirdim. 2. doğuma 96 ile gittim. kırkım çıkınca 88. ooluşum 10 ayını doldurdu şükür. şimdi 72yim :)) çok mutluyum. 1. bebeğime hamile kaldığım kiloya döndüm. olmam gereken 60-65. şimdi ilk hedefim 6. lı kilolar. daha sonra 68 sonra 65....
neler yaptım. yağı çok azlttım, yemek pişirirken 1 çorba kaşığı yağ kullandım 1kilo sebzeye. her yemeğe sebze ekledim. bol sağanlı pişirdim. akşam yemeği abartı olmamalı, 1 tabak çorba 1 tabak yemek, 1 kase yoğurt, bol salata.
kahvaltı dahil her öğünde acı koyu yeşil biber yedim. acı metabolizmayı hızlandırıyormuş. peynir, yoğurt, süt yarım yağlı olacak. kahvaltıda 3-5 zeytin de ekledim. emzirdiğim için aralarda ufak bi parça çikolata yada ekmeğe sürülmüş çikolata yedim ama az. ekmek kepek, öavdar, tam tahıllı yada tam buğday. her öğün 2 dilim yedim. aralarda 2 bisküvi, yoğurt vs. aslında ağzım pek boş kalmadı diyebilirim. evde olunca canı istiyo .insanın. çocuğa cips açınca 3-4 tane yedim. fındık fıstık da da öyle. ama akşam yemeğinden sonra bişey yemiyorum. bazen çoook canım isterse o zamanda kalorisi az olan şeyleri tercih ediyorum. mayonez kullanmıyorum mesela, ketçap olabilir. spor yapmıyorum zaten yeterince hatta fazlasıyla ayaktayım. ev işleri 2 küçük bebe:))
yağ, şeker çok önemli çaya zaten şeker atmazdım zorlanmadım o yüzden.
ama asıl önemli olan inanmak. tarzımı değiştirdim ilk ay sonunda başladı kilolar gitmeye. vücudun bir hafızası var gibi, vermeye başlayınca veriyosun, almaya başlayınca ibre devamlı yukarı çıkıyo. sabır gerekli kızlar. inanıyorum ki herkes başarabilir. daha yolum çok, dilerim kalan kilolar da gider:)
diyet listesi vs. zor işler, ızgara tavuk felan, nerde yapayım ızgara tavuğu? almaya çıkamam bebekleri bırakamam çünkü, buzluktan çözmem lazım öğlen yemeği vakti gelince nasıl açılacak buzlar, nerde ızgara bulayım vs. yani demem o ki liste yok, diyet yok. herşeyden az, yoğurt, acı, yeşillik, salata bol. 2 dilim ekmek daima var. kusura bakmayın aslında daha düzgündür kompozisyonum fakat netten çıkıp uyumam lazım, malum gece nöbetleri:) dinlenmem de lazım. hemen dönemeyebilirim fakat sorularınız olursa akşamları nete girince bakarım.
kendimi zorlayacak işler yaptığımda, sonucu görmeye başlamadan çok engel varsa yolumda pes ettiğimi gördüm. önce hafif hafif başladım bu beslenme tarzına, sonra oturttum. fazla yediğimi hissettiğimde ertesi gün toparladım. zaten bir günle bişey olmuyo. ama vücudun ezberini bozarsam ibre yön değiştiriyo. sabır, sabır, sabır. hem bana hem size Allah kolaylık versin kızlar. umarım herkes dilediği kiloya iner. Rabbim emeklerinizin karşılığını göstersin inşaallah.