• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siyahzeytin'in başarı öyküsü...

öncelikle mesajları takip edemediğim için özürdilerim kızlar. çocuklar hasta :( fırsatım olamadı. gizmocuk dediklerin hakkında bir iki şey okumuştum. secret denilen olay galiba. ben evrene iyi sinyal gönderme işine dua etmek diye bakıyorum. ne kadar içten, inanarak ve gerçekten isteyerek dua edersen ve tabiiki kaderin de de yazılıysa Rabbim geri çevirmiyo zaten. bi de yumurtayı bilmiyodum. ben de ekleyeyim, lahana. çiğ lahanadan salata yapın ve yiyin. atıyorum 300 kal. alıyosun, onu sindirmek için 500 harcıyosun. yani yiyerek zayıflıosun.
bu arada elifsena sana diyeceğim bi şey var :) kasma emzirirken. ben ilkinde bi panik bi telaş, herşey daha kötü oldu. bak ikincisinde önce 5-6 ay sabrettim, kendimi yormadım üzmedim. ne istiyosam yedim, sonra dikkat ettim, sonra diyet yaptım. öncelik süt, süt de sadece moral ve uyku ile oluyo. ama yardımcı olarak dereotu-muhteşem süt yapar, steel tee diye bişey-adını yanlış yazmış olabilirim, rezene, anason çayı. bnol sıvı = süt. Allah analı babalı, sağlıklı, sıhhatli, mutlu bir ömür versin inşaallah.

tebrikler:) 6 ayımız dolsun ek gıdalarla bende başlıcam diyorum inş başlarım boğazımı tutmayaa:=)) 10 kilom var vermem gereken..

öncelikle mesajları takip edemediğim için özürdilerim kızlar. çocuklar hasta :( fırsatım olamadı. gizmocuk dediklerin hakkında bir iki şey okumuştum. secret denilen olay galiba. ben evrene iyi sinyal gönderme işine dua etmek diye bakıyorum. ne kadar içten, inanarak ve gerçekten isteyerek dua edersen ve tabiiki kaderin de de yazılıysa Rabbim geri çevirmiyo zaten. bi de yumurtayı bilmiyodum. ben de ekleyeyim, lahana. çiğ lahanadan salata yapın ve yiyin. atıyorum 300 kal. alıyosun, onu sindirmek için 500 harcıyosun. yani yiyerek zayıflıosun.
bu arada elifsena sana diyeceğim bi şey var :) kasma emzirirken. ben ilkinde bi panik bi telaş, herşey daha kötü oldu. bak ikincisinde önce 5-6 ay sabrettim, kendimi yormadım üzmedim. ne istiyosam yedim, sonra dikkat ettim, sonra diyet yaptım. öncelik süt, süt de sadece moral ve uyku ile oluyo. ama yardımcı olarak dereotu-muhteşem süt yapar, steel tee diye bişey-adını yanlış yazmış olabilirim, rezene, anason çayı. bnol sıvı = süt. Allah analı babalı, sağlıklı, sıhhatli, mutlu bir ömür versin inşaallah.

canım tebrik edrim seni çok güzel başarmışsın lahanadan yaptığın salatanın tarifinden biraz bahsedermisin nasıl yapıyordun neler kullanıyordun bende yapmak istiyorum

@siyahzeytin
Geçmiş olsun canım umarım iyileşmişlerdir bebişler.
Lahana iyi bi tesadüf oldu, bugün lahana aldım yağ erittiği için. Kabuska tarzı bişe yapcaktım çokta fikrim yoktu açıkcası ne yapmam gerektiği konusunda. Ama salata süper fikir.
Ben yumurtayı her sabah yiyorum faydası olursa paylaşırım.Tartılmıyorum 3 hafta sonra tartılıcam sonucu bildiririm.

saolun kızzlarr. çokk şükür iyileştik:))))
lahana salatamı aslında şu tavuk satan yer varya adını unuttum, eşim bayılır. özellikle salatasına. lahanalı havuçlu tatlımsı bişey. üşenmedim bir saatimi ayırdım ve internette bilmem kaçıncı sayfada orada çalışan birinden tarifi buldum. aradan çok zaman geçti tarifi kaybettim sonra. ben de kendim denemeye başladım. aslında tarifin orjinalinde mayonez de var ama ben koymuyorum. mayonez tadını veren şeyi keşfettim kendimce :) şimdi lahanayı şerit-julien olarak doğruyorum, olabildiğince ince kibrit çöpü uzunluğunda, havucu da rendeliyorum. sonra yaklaşık ufak bir lahananın çeyreği, 2 orta boy havuç julien hazırlanmış harcıma sosumu katıyorum. sos söyle; keyfime göre yoğurt, ben azıcık fazla severim, 4-5 tepelem kaşık, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı sirke, tuz karabiber. işte hepsi bu iyice karıştırıp lahanaları koyuyorum. çook lezzetli oluyo, bazen içine evde bi gün öncesinden kalma makarna, pilav vs. 3-4 çorba kaşığı, yada didilmiş tavuk eti de olabilir. ama herşeyi keyfimce yapıyorum. eğer az yediysem uzunca bi süre makarnayla tavuğu birlikte koyuyorum. ama sirke ve şekeri koyunca tadın derim. başta garip gelecek ama lahanayla çok hoş oluyo. ben ayrıca bu sosu başka çiğ sebzeyede koyuyorum, ya da makarna salatasına felan. mayonez kullanmıyorum. mayonezmişş gibi geliyo bana, ya ağzının tadı kaçtı, ya da beyin devrelerin yandı- da diyebilirsiniz ama ben bi deneyin derim. sonuçta bir lahana alınca illaki bir salata yapacak kadarı ziyan oluyo. hem değerlendirmiş olursunuz.
ben bi ara o lahana çorbasından da yaptım hani mcize olanından. bikaç kilo verdiriyo ama içmesi de, sindirmesi ve sonrası da :) işkence. hem size hem ev halkına.
hai bu ara pek dikkat etmiyorum demiştim ya. tartıdaki son kilom, şu an itibariyle, yemiş içmiş ve daha sindirmemişken 71,3. :)
ya az kaldı. finish çizgisi göründü görünüyo, ben hala dinlenmedeyim. ama hani yazımın ilk başında bahsettiğim o ibre var ya, sanırım halen aşağı doğru, az az da olsa 300 500 gidiyo çook şükür.
darısı başınıza inşaallah.
yumurta olayının sonucunu merakla bekliyorum canım.

bende tarifine göre yapayım bari, o tavukçuda yediğimde benimde hoşuma gitmişti. Bu haftasonu biraz kaçırdım. Eski konsantrasyonuma dönmem lazım. :)

yazılarını çok beğendim doğrusu canım psikolojik olarak rahatlattı beni bende 17 kilo kadar vermiş olan bir insanım diyeyim daha 18 yaşındayım diyete başladığımda 17 idim :) çok zor oldu başlarda dahada çok gençtim herkes bana çirkin gözüyle bakıyodu yada ben öyle sanıyodum ama öyleydi ya benim yaşımdaki kızlar hep incecik çevremde hep özenirdim güzel güzel kıyafetleri vardı istediklerini yerlerdi içerlerdi mutlulardı oysa ben hep içine kapanıktım hatta 9.sınıfa giderken kiloluyum diye tahtaya bile kalkmazdım bildiğim halde tenefüse çıkmazdım kantine gitmezdim aç aç otururdum okulda arkadaş edinemezdim bi erkek arkadaşım bile olmamıştı bu yaşıma kadar diyim ama kilo verdikten sonra oldu tabi hayata bağlandım resmen sosyal bi insan oldum çıktım ben kiloluyken biyere gitmezdim otobüse bile tek başıma binmezdim o derece kıyafeti ablama aldırırdım şimdi öylemi her zaman gidiyorum rahat rahat geziyorum gerçekten mutluluk verici hayattaki tek sorunum kiloydu sanki derslerimde vardı ama onlar hep iyi gittiği için takmıyodum sonra taki birgün gece yatarken ablamın feryal senin ikizin vardıda ikizinimi yuttun demesiyle karar aldım kendimce benim artık bu gidişata bi dur demem gerek diye ben bide çocukkenden beri hep diyet yapanlardanım hep verdim aldım 85 kilodan şimdi 68 e düştüm fakat 1 kilo aldım şuan 69 um hedefim 65 boyum uzun çünkü 173 de boyum var bide boylu olunca 85 kiloda olunca ben dev gibi görünüyodum çok kaba bi görüntüm vardı o sıralar resmen psikolojim bozulmuştu o bozuldukça yemek yiyiyodum bide o sıralar kilo problemim yüzünden kendimi neye verceğimi bilememiştim sürekli oktay ustanın programını izleyip ordaki tarifleri yapardım hergün bi güzel yerdim kendime spora diyete verceğime daha çok yemeklere vermiştim annemde kızardı kızım çok kilo alıyosun bi dur de artık diye ama ben dur dedim dur demeseydim eminimki 90 kiloyu geçmiştim ben çünkü çok hızlı kilo alan bi insanım şimdi bende geleyim neler yaptığıma bende hiç diyet listesi uygulamadım sofrada ne varsa yedim ölçülü bi şekilde hep sebze türü meyve salata tarzı şeyler tükettim makarnamı pilavımıda eksik etmedim tabii bide annem yemeklere yağı azalttı o kadar yazın spor yaptım koştum hergün ip atladım mekik çektim şimdi yapamıyorum tabii inşallah sende hedeflediğin kiloya kavuşursun canım bebişlerinle mutlu bi hayat diliyorum tebrik ederim

canım tebrik ederim. 1 ay olmuş yazalı, lakin ben ancak okuyabildim. telaşemiz vardı da. kreşe başladık, ondan biraz ilgilenemedim hiçbişeyle. senin yaşlarında hayat çok hızlıdır ya da çok yavaş. hayal kurarken bile mutlu olabilmek zordur. herşey çabuk olsun istersin. hoşlandığın çocuk hem çıkma teklif etsin, sınava hazırlandığın yıl çabucak bitsin, ve benimde heeep istediğim, sabah kalkınca kilolar gidivermiş olsun. aslında o yaşlar hayatımızın çook başı. birazcık sabırlı davranabilsek, daha sonrası çok daha güzel geçecek. ama bunları anlayabilmek için 10 yıl daha geçmesi lazım. 10 yıl sonra dönüp bakınca keşkeler topluluğu yakana öyle bir yapışır ki anlatamam. az daha çalışsaydım, daha az yeseydim, onu yapmasaydım, bunu demeseydim felan felan. sen çok önmeli ve zor bir iş başarmışsın.
o yaşadığın her sorunu ben de yaşadım. üstelik böyle bilgiye ulaşmak, paylaşmak yoktu daha hayatımızda. ben şimdi o yaşlarda olsaydım önce kişiliğimle ilgili sorularıma cevap bulurdum. karmaşamı düzeltmeden nasıl sağlam bir hayat başlangıcı yapabilirim ki..
bu yaşlarının kıymetini bil, kendini tanı, prensiplerin olsun, hayat bakışın duruşun olsun. bi felsefen olsun. kalbindeki fırtınalar dinerse, hayatının dümeni senin ellerinde olur. o zaman kilo da vermek, sınav da kazanmak herşey kontrolüne girer. ama sen zaten bunların birçoğunu yapmış gibisin. yani sana öğüt vermek değil amacım. saece kendi yapamadıklarıma, kendi hırpalanmış gençliğime, senin sayende uzaktan bir bakış attım.
azminden dolayı seni tebrik ederim tekrar. Allah'a emanet ol canım.
hep mutlu hep umutlu olman dileğiyle.

Back