Arkadaşlar bu karışımda bulunan asetona cesaret edemediğim için eczacım bana şu karışımı yaptı.Benim çok fazla sivilce problemim yok. fakat sadece alnımda regli dönemimde 2-3 tane mutlaka çıkar ve diğer regl dönemine kadar yeni geçmişolr derken tekrar çıkar.Ama bu konudan ilham alarak eczacıma gidip aşağıdaki karışımı yaptırdım.2 ay önce başladım ve şimdi cildim çok daha parlak ve güzel.Sivilce problemlemim ortadan kalktı.regl döneminde çıkarsa 1 tane çıkıyo ama belli bile olmuyor. 3 güne geçiyor.Ama sabır gerektiren bi olay onu belirteyim.Ben 2 hafta kullanıp bi işe yaramıyor bu diye bırakmıştım.Sonra tekrar başladım.Sabah ve akşam düzenli olarak yaptım.Neredeyse 3 ay oluyor ama şükür çok memnunum şimdiki cildimden.
Dediğim gibi sabır gösterin ve bırakmayın!!!
Salisilik Asid 3 gr
Alcol 100 gr
Resorcine 3 gr
Eau de rose 150 gr
Ayrıca fazla sivilce problemi olanlar resorcin oranını 8 gr geçmemek kaydıyla artırabilirmiş.Genede uzmana danışmanızıda öneririm.
Salisilik Asid ; bazı sivilce kremlerinde kurutucu oarak kullanılan olan bir maddedir.
Resorcine maddesi ; Beyaz billuri bir maddedir.Yakıcı lezzeti vardır.1 kg su ve 1 kg alkolde ayrıca ether, gliserin ve benzende çözünür....Kloroformda çözünmez....haricen psoriasis, akne, sebore, egzema ve diğer deri hastalıklarında kullanılır. ancak geniş satıhlara tatbik edilmemelidir.
Alkol; ise eritici olarak kullanılan maddedir.
Eau de Rose; maddesi ise , bildiğimiz gül suyudur.. akneler üzerinde şifalı etkisi bulunmaktadır. Lekelere faydalıdır.1000 kg. Rosa damascena taze çiçekleri, kafi miktar su ile hareket edilen çiçek miktarına eşit distila alınına kadar distillenir. Terkibinde % 0.4 esans ihtiva eder.
Umarım herkese faydalı olabilmişimdir