• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
vee bende bu ilacı kulkanmaya başladım yogun bir sivilve problemim yok hatta çok az bile diyebilirim ama cildim çok yağlı bir acayip hiç normal degil 20 mg la basladım bugun de ilk gunum hadi bakalım bindik bi alamete... :)
Cok acayip kurutuyo her yeri, dikkat et balli süt için diyolar bu ilaci kullanirken ikisinide sevmedigim icin icemedim ben, bende mesela burun kanamasi cok yapti her gun 1,2 kez kaniyodu uykudan uyandiriyodu bazen o derece , burnumun icini cok kuruttu. Kremlenmeyi unutmayin, sabirla bitirmen dilegiyle :)

Benimde sadece yanaklarımda lekelerim vardı kullanmadan önce ilaca başladığım ilk aylarda sivilce artışı oldu aşırı derecede şuan ilaç tedavim bitti başladığım yerdeyim yani lekelerim hala duruyo krem kullanıyorum umarım giderler bi kaç ay sonra sonucu yazarım
Bende pembe kirmizi sivilce izleri icin basladim 15 gun oldu gecmicekse birakayim sizinki nasildi izler

Cok acayip kurutuyo her yeri, dikkat et balli süt için diyolar bu ilaci kullanirken ikisinide sevmedigim icin icemedim ben, bende mesela burun kanamasi cok yapti her gun 1,2 kez kaniyodu uykudan uyandiriyodu bazen o derece , burnumun icini cok kuruttu. Kremlenmeyi unutmayin, sabirla bitirmen dilegiyle :)
tesekkur ederim bepanthol şimdiden en iyi dostum ballı sütü deniyeceğim :)

roaccutane ile birlikte verilen hematenkrem sadece dudaklara mı sürülüyo kızlar yüze sürmek gerekiyo mu doktor birşey söylemedi ben de sormayı unuttum dudaklarıma uyguluyorum sadece
Eger yüzünün kuruluğundan rahatsiz oluyosan cok gergin duruyorsa nemlendirici sur, hametan catlayan dudaklara kuruyan burun icine falan suruluyor diye biliyorum. Benim yağlı bir cildim var ilaci kullanirken yagli olan cildim normale döndü o yuzden nemlendirme ihtiyaci duymadim öyle cok iyiydi. Nemlendiricilerde de kimyasal var sonucta cok fazla kimyasal kullanmayin yuzunuze, gunes kremi surmeyi unutmayin kizlar ve en onemlisi sakin ağda yapmayin yaptirmayin deriyi kaldiriyor bilmeyenlere duyrulur :))

Arkadaşlar benim bir sorum olucak... ilacı sınav döneminde kullanmak doğru mu? Dikkat dağınıklığına yol açtığını duydum ve yoğun çalışmam gereken bir dönemdeyim:KK64: ilaçları aldım kutu kutu duruyorlar ama başlayıp başlamamak konusunda çok kararsızım:KK61: yardımlarınızı bekliyorum... :cry:

Eger yüzünün kuruluğundan rahatsiz oluyosan cok gergin duruyorsa nemlendirici sur, hametan catlayan dudaklara kuruyan burun icine falan suruluyor diye biliyorum. Benim yağlı bir cildim var ilaci kullanirken yagli olan cildim normale döndü o yuzden nemlendirme ihtiyaci duymadim öyle cok iyiydi. Nemlendiricilerde de kimyasal var sonucta cok fazla kimyasal kullanmayin yuzunuze, gunes kremi surmeyi unutmayin kizlar ve en onemlisi sakin ağda yapmayin yaptirmayin deriyi kaldiriyor bilmeyenlere duyrulur :))
anladm teşekkürler :)

Arkadaşlar benim bir sorum olucak... ilacı sınav döneminde kullanmak doğru mu? Dikkat dağınıklığına yol açtığını duydum ve yoğun çalışmam gereken bir dönemdeyim:KK64: ilaçları aldım kutu kutu duruyorlar ama başlayıp başlamamak konusunda çok kararsızım:KK61: yardımlarınızı bekliyorum... :cry:
Herkesde yan etkisi farkli oluyo canim, eger ciddi bir sivilce problemin varsa kullan gitsin cunku sinav donemi cok cabuk geciyo o arada ilaci da aradan cikarmis olursun, hem surekli her ay kontrole gitmen gerekiyor kan tahlili icin bi problemin olursa doktora danisirsin.

Canım ben o konuda mastır yaptım ilk olarak soyliyeyim ben de 3. Ay.mi bitirmek üzereyim şimdiye kadar birçok jel sabun kullandım ve şimdi kullandığımi hiçbirine değişmem bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri onu kullanıyorum ama halen bitmedi netreguna deep clean harika ve su bazlı kesinlikle tavsiye ediyorum canım

Kizlar 2 aydir kullaniyorum 8 ay surucek tedavi ama hic bi azalma olmadi sivilcelerde sadece yuzum kurumaya basladi.ne zaman gecer sizin durumunuz nasil ilerledi bu konuda ??

yeni final haftasından çıktım şahsen dikkat dagınıklıgı vardı tamamda o hep vardı bende bi etkisi oldugunu düşünmüyorum :KK16:

Kizlar 2 aydir kullaniyorum 8 ay surucek tedavi ama hic bi azalma olmadi sivilcelerde sadece yuzum kurumaya basladi.ne zaman gecer sizin durumunuz nasil ilerledi bu konuda ??
Bazilarinda ilk aylarinda kusma meydana geliyor yani tüm iltihabi disari atiyor sonra yavaş yavaş geciyor, bende ise ilk 3,4 ayda cilt kurulugu oldugu icin sivilce olusumu durdu cikmamaya basladi ve sivilceler gecip yerini lekelere birakti ilac bitmeden sivilcelerin gecmis oluyo çoktan biraz daha sabret gecicektir kuruluk basladiysa..

Kızlar Merhaba. Ben de bu ilaca başlayacağım sanırım çünkü doktorun verdiği monodoks adlı ilaç bi işe yaramadı. Bu arada yaş 28 ve 2.kullanisim olacak.

Bi sorum var bu ilacı kullanırken kapatıcı sürebilir miyiz yüzümüze

Kızlar Merhaba. Ben de bu ilaca başlayacağım sanırım çünkü doktorun verdiği monodoks adlı ilaç bi işe yaramadı. Bu arada yaş 28 ve 2.kullanisim olacak.

Bi sorum var bu ilacı kullanırken kapatıcı sürebilir miyiz yüzümüze
Ben sürüyorum garnier bb krem, bir sorun olmuyor doktorda kullanabilirsin dedi ama kullanmamak daha iyi tabi

Herkese meraba bende kullanıyorum 1.Ayı dolduralı bi kaç gün oluyor. Sivilcelerde artış var ve kocamanlar enteresan bi değişik çıkıyolar. Yüzüm çok kızarıyo ve kuruyo az önce eczaneden 'la roshe posey effaclar h' nemlendirici bakım kremini aldım inşallah iyi gelir. Kusma dönemini bi atlatsam sorun kalmayacak :(

Herkese meraba bende kullanıyorum 1.Ayı dolduralı bi kaç gün oluyor. Sivilcelerde artış var ve kocamanlar enteresan bi değişik çıkıyolar. Yüzüm çok kızarıyo ve kuruyo az önce eczaneden 'la roshe posey effaclar h' nemlendirici bakım kremini aldım inşallah iyi gelir. Kusma dönemini bi atlatsam sorun kalmayacak :KK43:
canım benim ilk 3 ay hep kustu.. 4. ay düzelmeye başladı.. bnce endişelenme krem kullanmaya devam et.. zamanla iyileştiğini görüceksin

slm herkese.. bnm ilaç biteli 1.5 ay olacak.. lazer epilasyona devam etmek istiyorum.. sizce sorun olur mu doktorların bazısı 1 ay beklemek yeterli diyo bazısı 6 ay diyo.. doktordan bu konuda bilgi alan varsa yardımcı olabilir mi :))

Back