• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Merhaba kızlar,
bende ilacın benzeri olan zoretanin kullandım içerik olarak ikiside aynı.7,5 ay kadar sürdü tedavim.
kesinlikle sabır istiyor ve tedavi süresince doktorunuz hariç herkesin söylediklerine kulak tıkamanız gerekiyor cünkü herkesin mutlaka kulaktan dolma bir hikayesi oluyor.
1 sene olacak tedavim biteli çok şükür herhangi bir ters durum olmadı.
yan etkilere de takılmayın cünkü bünyeden bünyeye değişen bir durum:)
Hepiniz en kısa zamanda kurtulur bebek gibi ciltlere sahip olursunuz inşallah :)

La_vender; Umarım sonuçların iyi çıkar canım :)
jasmine93; Ben de zoretanin kullananlardanım.Yarın 3. ayımı tamamlamış bulunacağım.2-3 gün önce çıkan o yanağımdaki sivilceler minicik kaldı.Gece yatarken cildimi temizledikten sonra kantaron yağıyla nemlendiriyordum 1 haftadır.Baktım ki lekelerime de iyi geliyor,bir rutin haline getirdim bunu :) Bir de çıkan sivilcenin üzerine zdrave krem sürüyorum (bulgaristan göçmenleri iyi bilir :) ) hemencecik sönüveriyor.Bir şey daha fark ettim,ne kadar temizlersem temizleyeyim pamukla kantaron yağını sürerken fondöten kalıntıları çıkıyor.Demek ki hiçbir zaman tam olarak temizlenmiyormuş cilt.Ben de kiri çıkana kadar kantaronla siliyorum öylece bırakıyorum sonra da.Fazlaca faydasını görüyorum,1 hafta gibi bir süredir kullandığım ve etkisini gördüğüm için de tavsiye ediyorum :) Umarım bu konuda hep beraber tüm sivilce ve lekelerimizden kurtuluşumuzu kutlarız sevgili dostlarım.. :)

La_vender; Umarım sonuçların iyi çıkar canım :)
jasmine93; Ben de zoretanin kullananlardanım.Yarın 3. ayımı tamamlamış bulunacağım.2-3 gün önce çıkan o yanağımdaki sivilceler minicik kaldı.Gece yatarken cildimi temizledikten sonra kantaron yağıyla nemlendiriyordum 1 haftadır.Baktım ki lekelerime de iyi geliyor,bir rutin haline getirdim bunu :) Bir de çıkan sivilcenin üzerine zdrave krem sürüyorum (bulgaristan göçmenleri iyi bilir :) ) hemencecik sönüveriyor.Bir şey daha fark ettim,ne kadar temizlersem temizleyeyim pamukla kantaron yağını sürerken fondöten kalıntıları çıkıyor.Demek ki hiçbir zaman tam olarak temizlenmiyormuş cilt.Ben de kiri çıkana kadar kantaronla siliyorum öylece bırakıyorum sonra da.Fazlaca faydasını görüyorum,1 hafta gibi bir süredir kullandığım ve etkisini gördüğüm için de tavsiye ediyorum :) Umarım bu konuda hep beraber tüm sivilce ve lekelerimizden kurtuluşumuzu kutlarız sevgili dostlarım.. :)

Kantaron yağını nasıl uyguluyorsun? Sürdükten sonra yıkamıyor musun?

kesinlikle kullanmamalısınız benim doktorum prof. gerçekten çok ünlü bi doktor şimdi adını yazmıyım burdan ama benimde sivilcelerim çok büyük ve kırmızı kırmızıydı ayrıca iltihaplıydı ona sordum dediki kesinlikle onu kullanma kısırlık yapıyo selülit yapıyo ve daha neler neler saydı kısırlık diyince zaten ben korktum ayrıca geçiçi çözüm sağlıyo kızlar
canım sen ne kullanıyorsun ilaç :(

Kantaron yağını nasıl uyguluyorsun? Sürdükten sonra yıkamıyor musun?
Pamuğa yağı döküp sürüyorum makyajımı temizledikten sonra gece.Öylece uyuyorum,hem nem ihtiyacımı karşılıyor,hem de lekelerime iyi geliyor :) Şu an cildimde pürüz kalmadı pek bir veya iki tane ufacık sivilce var onlar da geçerse çok iyi olacak.
3. ayım bitti,bakalım dördüncü ayda beni neler bekliyor.. :)

kızlar yeppaaaa 60. günüm bugün:)
herşey cok yolunda gidiyor:) yüzümdeki sivilceler çok azaldı. şuan 7 tane var:) onun haricnde her yer pürüzsüz:) tabil lekeler duruyor ama hiç önemli değil çünkü onlar da zamanla gidiyor. bu arada benim göğsumde de sivilce vardı. onlar da tamamen gitti. eminim herşey gelecek ay daha da güzel olacak. haftaya çarşamba günü doktora gidicem. ayrıca ben de çok sükür su an kızarıklık olmuyor. sadece krem falan sürünce kızarıyor. fondoten sürünce perfect oluyor.

kızlar yeppaaaa 60. günüm bugün:)
herşey cok yolunda gidiyor:) yüzümdeki sivilceler çok azaldı. şuan 7 tane var:) onun haricnde her yer pürüzsüz:) tabil lekeler duruyor ama hiç önemli değil çünkü onlar da zamanla gidiyor. bu arada benim göğsumde de sivilce vardı. onlar da tamamen gitti. eminim herşey gelecek ay daha da güzel olacak. haftaya çarşamba günü doktora gidicem. ayrıca ben de çok sükür su an kızarıklık olmuyor. sadece krem falan sürünce kızarıyor. fondoten sürünce perfect oluyor.

Benim de 60.günüm pişti olduk :KK48:
Benim de daha iyi durumda inşallah bidahaki ay daha da iyileşir kontrole gidicem zaten :oops:
Sen biliyor musun LDL yüksek çıktı da sorun olur mu :KK17: 130 olması gerekiyor 135 çıktı ama normal kolesterol iyi

çok yüksek değil endişelenme. bol su iç. et, makarna, yumurta falan yiyorsan azalt sebze ağırlıklı beslen. her gün muhakkak meyve ye balık ye.

Kızlar lütfen olumsuz sonuç alanlar şunlarıda eklesin eğer sen roaccutane kullanırken sivilcelerini sıkıp yolup sonrada ilaç leke yaptı demesin. Gerçekten burda benim gibi yeni kullananlar var ve korkuyoruz lütfen lekeleriniz kaldıysa ayrıntı verin biraz ilaç mı yaptı yoksa siz mi sıkıp leke bıraktınız?

Kizlar neyse buradan konusup moral verelim öncellikle:) 27 günüm yüzümde iki tane kocaman sivilce çıktı 10 tane falanda küçük küçük var bakalim ne olacak:/ insallah leke sivilce hicbiri kalmaz:KK48:

Kizlar, ilaci 12 saatte 1 mi iciyorsunuz yoksa yemeklerden hemen sonra mi? Benim yemek saatlerim arasinda 12 saat yok yurtta kaldigim icin, aksam yemeginden sonra 12 saat dolsun diye birkac saat bekleyeyim mi?

ben ilacı saat olarak hesaplayarak içmiyorum. Normal sabah ve aksam içiyorum. kusma dönemi benim bitti. hatta ben de hiç yaşanmadı galiba. çünkü normal nasıl çıkıyorsa öyle cıkmaya devam etti. son iki haftadır da daha iyiye gidiyor yüzüm. şu an yüzümde 3 tane sivilce var:) onlar da tahminim 1 haftaya geçer. yenileri de çıkabilr bu süreçte. moralimi bozmuyorum siz de sakın bozmayın. başlarken ki halimi düşünüyorum çok kotuydu:( şimdi iyiyim.1 ay sonra çok daha iyi olucam:)

Kızlar lütfen olumsuz sonuç alanlar şunlarıda eklesin eğer sen roaccutane kullanırken sivilcelerini sıkıp yolup sonrada ilaç leke yaptı demesin. Gerçekten burda benim gibi yeni kullananlar var ve korkuyoruz lütfen lekeleriniz kaldıysa ayrıntı verin biraz ilaç mı yaptı yoksa siz mi sıkıp leke bıraktınız?

rezzan sakın korkma. ben ikinci kez kullanıyorum. leke falan hiç birşey kalmadı bende. şu an ilkinden daha rahat atlatıyorum. yüzüme bakan bu kız roac. kullanıyor demez:) ilk 2-3 ay zor geçiyor. biraz sabır:)

rezzan sakın korkma. ben ikinci kez kullanıyorum. leke falan hiç birşey kalmadı bende. şu an ilkinden daha rahat atlatıyorum. yüzüme bakan bu kız roac. kullanıyor demez:) ilk 2-3 ay zor geçiyor. biraz sabır:)
tesekkür ederim :) peki birsey soracağım benim önceden kalma hani sivilce geçerken kırmızı nokta seklinde leke mi desem ne desem bilmiyorum işte acaba onlar geçer mi? kendi kendine

Kızlar herkesin cildi farklıdır.kiminde iz kalır kiminde kalmaz.ağır sivilceleri olanlarda sıkmadığı halde çukur bile oluşabilir ki o derece sivilce problemi olanların iz kalmış hali daha iyi bence.hiç iz kalmamış bebek gibi bi cilde kavuşanlarda var.kendim için konuşursam tedavim yeni bitti.yüzümde kırmızı kırmızı izler var.bazen daha bi belirginleşiyoşar bazende daha matlaşıyolar.kullanmaya ilk başladığım aylarda çıkan sivilce izleri daha açık renkli.sonradan çıkanların daha koyu.geçebiliceğini düşünüyorum o yüzden.kullandığıma hiç pişman değilim.adet dönemim geldiği halde bi tane bile sivilce çıkarmadım.

Arkadaşlar ben de bir soru sormak istiyorum, yarın büyük ihtimalle roaccutane kullanmaya başlayacağım. Ancak herkes gibi benim de korkularım var. Ve sivilce izlerini kapatmak için kapatıcı olarak bb krem kullanıyordum. Sanırım ilaca başlayınca kapatıcı kullanmam doğru olmaz ama bu şekilde de sokağa çıkmak istemiyorum hele ki kusma dönemlerini düşünmek bile istemiyorum :( bu durumu nasıl çözebilirim ya da ilk zamanlarda kapatıcı kullanmak çok sorun olur mu :(

Back