Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaşlar ben en son bu topiğe gireli 4 - 5 sene olmuştur heralde.. Size bu şuanki durumumu aktarmak istiyorum.
Bende bu ilacı kullandım o zamanlar ve çok zorlanmıştım hele ki psikolojimi çok etkilemişti..
Baştan anlatmam gerekirse yüzümde hiç sivilce olmamıştı ergenlikte bile ama bir gün suratıma ağda yaptım ufak tüyler için (yapmaz olaydım) ve o günden sonra çok kötü günler yaşadım çünkü suratım mikrop kaptı ve felaket sivilce bastı resmen şoka girdim ki herkesin sorup durması daha da sinir bozucuydu
Bende başta bir sürü krem kullandım ama nafile hiçbiri çözüm olmadı taa ki doktor roaccutane başlamaya karar verene kadar, başlarda herşey çok güzeldi ilk ayda 20 mg başladı ve ilk ay hepsi söndü ama sanki sivilce varmış görüntüsü geçmedi çünkü kırmızılıkları kaldı ve diğer bi kaç ay kırmızılıklarda hiç ilerleme olmadı bende inanılmaz ümitlenip sonra hayalkırıklığına uğramıştım çünkü dokununca pürüssüz bakınca sivilceli bir surat sahibi olmuştum.
Doktorum bunun zamanla geçiceğini söylesede bana inandırıcı gelmemişti ve hem benim isteğimle hemde doktorumun iyi peki demesiyle doz 40 mg oldu!!
Ama sonunda noldu 40 mg pekte birşey farkettirmedi toplamda 6 ay kullandım kırmızılıklar azaldı ama geçmedi bu süreçte psikolojik olarak ağır depresyon geçirdim ilaç bitti ama bende bittim..
Şu anki sonuç: benim sabırsızlığım ve doktorun ağırlığını koyamaması yüzünden son dört ay kullandığım 40 mg bana çok zarar verdi hala etkilerinden kurtulamıyorum ne gibi, mesela hala kuruluğum geçmedi kalça ve bacak bölgem kuruluklar yüzünden inanılmaz çatladı başıma daha büyük bir dert açıldı ve derim inceldi vücudum sarktı ve şunu anladım son dört ay 20 mg hatta belkide 10 mg kullanmak bana zaten fazlasıyla yetermiş çünkü inanın o kırmızılıklar geçiyormuş ama zamanla uzun da olsa sabretmek gerek (bu arada toplamda 6 ay kullandım ilk iki ay 20 mg sonrası 40 mg)..
Şuan yüzüm pürüssüz hatta kimse zamanında bunları yaşadığıma inanmıyor bi gram lekem yok çok hafif küçük boyutta çukurlar var ama bi tek ben görebiliyorum hatta beni görenlerin ilk söylediği şey yüzün ne kadar pürüssüz ne kadar şanslısın demesi..
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama yardımcı olmak istedim çünkü hepinizin ne yaşadığını çok çok iyi anlıyorum.. Asıl varmak istediğim nokta ise çok ağır dozlar kullanmayın ve lekelerinizi zaman bırakın ilaca değil ayrıca çok yakın dostumun kronik sivilce problemi vardı sürekli aralıklarla roaccutane kullanırdı geçerdi 1 sene sonra yine başlardı problemleri yani kronikse malesef kalıcı çözüm olmuyor ama değilse geçiriyor..En önemli şey ise ileride vücudunuza gelicek zararları göz önüne alın ve vücudunuzu ömür boyu çok çok iyi korumaya almaya özen gösterin sürekli nemli tutup bol su içerseniz belkide problemler en aza iner ama bunu ilacı bırakıncada hatta ömür boyu yapmayı göz önüne alın..

merhaba arkadaşlar. bugün benim 5. günüm henüz ne dudak ne de cildimde bir kuruluk var. herşey gayet normal gidiyor ama dün bir tane sivilce çıktı bugün söndü. inanamadım benim normalde bir sivilce çıktığında en az 3-4 gün geçmezdi. yalnız sanki burun deliklerimin kenarlarında şişlikler var gibi. sizde de oldu mu böyle bir şey burnunuzun şişmesi gibi :s

merhaba benim bugun bırıncı haftam doldu gunde 50 mg alıyorum ve yuzumde hıc sıvılce kalmada resmen masallah sırtımdakılerde azaldı bu kadar fazla doz kullanmam sakıncalımı doktorum boyle uygun gormus ama sımdı bır tuhaf oldum

canım bende aynı durumdayım işte dokununca pürüz yok ama çok leke var bende doktora çok şikayet ettiğim için 40 mg verdi ve her yerim kuruyor üstelik ben kendim 42 kiloyum bana sanki fazla gibi azaltmayı düşünüyorum sen ne kadar sürede kurtuldun izlerden birgün geçecek olması bile beni sevindriyor .. şuan 2ayım dolmadı umarım geçer... birde izlerin geçmesi için çok fazla nemlendirme diyenler var ne yapmalıyım bilmiyorum acayip morlim bozuk üstelik beyaz tenliyim çok belli oluyor kırmızılıklar ..

canım zaten sivilce olmasında yağlı olması hiç önemli değil beni rahatsız eden sivilce ve kırmızı izeri umarım kurtulurum bu kürü ilk kez duyuyorum google da bir arattım ama adamın kitapları falan çıktı bu tam olarak ne işe yarıyor bu kür ve nasıl yapılıyor azcık daha açarsan sevinirim ..:) şu izlerim geçsin b evrede de cildimi yıpratmayayım da zor olsun kür uygulayayım ..:) bu arada banada bir nemlendirici önerirsen sevinirim .. nedense kendime çok yakın hissettim seni söylediklerin bi umut oldu içime su serpti çok sağol valla ..:)

bende 60 mgla başladım.kilom 63.artık yüksek dozla başlatıyolar heralde.son bir ayım kaldı ama sabrım tükeniyo yavaş yavaş.

öncelikle o adam bir prof. ve bir çok kitabı var. ben iki tanesini okudum:) sana da öneirrirm:) kür yaşlanma sürecini yavaşlatıyor ve kısa sürede cildi toparlıyor. sarkmayıi, kırışmayı engelliyor. çok başarılı tavsiye ederim.
heja kırmızı izler konusunda hiç tereddüttün olmasın hepsi geçiyor. hatta sana söyle söyliyim ilk kullanmamda başlamadan önce yüzümdee çok iz vardı ama ilac bittikten 6 ay sonra falan hepsi geçmişti. ve ben ilacı ağustos ayında bitirdim yani yaz döneminde de kullanmış oldum. ama güneş kremini hiç eksik etmedim. avene kullanmıştım o dönemde. şu anda ise henüz nemlendiriciye başlamadım. malum cilt çok hassas bu nedenele hassas ciltler için bir nemlendirici alıcam. tonik kullanıyorum yine dr. perricone ürünü bir tonik. ama çok pahalı fiyatı 200 tl. çok başarılı bir tonik lakin bir daha o parayı verir miyim bilmiyorum:) mesela şu an sadece tonik kullanıyorum ve töniği sürdüğümde cildimde hiç pullanma olmuyor. cok sağlıklı görünüuor hatta. nemlendirici için daha önce avene, nuxe, cliniq falan kullanmıştım onlarda bana sivilce yapmamıştı. güzel ürünlerrdi. şimdi iyi bir nemlendirici araştırıcam alacağım zamanda sana da söylerim.memnun kalırısam da öneririm:) aslında nemlendirici olarak bir ürün var aklımda ama maleseef o da çok pahalı perricone ürünü yine
b

Bende senle aynı kilodaydım ve bence sadece izler kaldıysa dozunu hemen düşür çünkü doktorlar baskı yapınca hemen kabul ediyorlar çok yanlış olmasına rağmen hem bende senin gibi yaptım sonra çok pişman oldum. İzlere gelince banada ne kadar inanılmaz geldiysede geçiyor hemde hiçbir şey kalmıyor ama öyle iki üç ayda falan değil en az bir sene süre lazım ayrıca sen öyle diyenlere bakma mesela ben ilaca başladığım günden bu günüme kadar her gün güneş koruyucu sürdüm ve sürücemde ömür boyu..Bir sürü marka denedim ama en yağsızı ve memnun kaldığım La Roche marka var 50 faktörlü ben çok memmun kaldım likit şeklinde su gibi hatta onun renklisi var hafif kırmızı izleride kapatıyor o bana çok iyi geldi bende senin gibi beyazım hemen belli oluyodu en ufak iz bile..Bu arada dediğim gibi dozun çok yüksek benden sana tavsiye 10 mg yap ne kadar ayın kaldıysa o kadar kullan emin ol izler tamamen geçicek..

Aslında doktorlar bu konuda ikiye bölünmüş durumda kim çok karşı bu ilaca kimi peynir ekmek gibi veriyor. Bence psikolojik olarak ağır bir durum varsa verilebilir ama dozlar çok önemli sana tavsiyem o kutuyu bitirdikten sonra diğer aylar dozunu düşür bence çok yüksek eğer ağır iltihaplı değilse tabi sivilcelerin.. Ve izler..çukur olanlara bi yorumum yok ama kırmızı olanlar kesinlikle geçiyor ama uzun bir süre lazım ve ilaç izleri geçirmede bir etken değil o tamamen zamanla alakalı benim tamamen geçmesi iki sene sürdü mesela..

Kizlar aman benim gibi dertsiz basiniza dert almak ister gibi dudak ustune agda yapmayin. Ben normalde bile yapmayan bir insan olarak macera arar gibi yaptim, su an iki gun oldu hala gecmedi o kizariklik sanki yanmis haslanmis gibi... Neyse ki gecmeye basliyor yavas yavas. Ah salak kafam!

bende bu ilacı kullandım 1 sene çok rahat ettim bu bir sene sonunda tekrarladı sivilcelerim ve yine kullanıcaz dediler bu durumu yaşayan var mı ?

bende bu ilacı kullandım 1 sene çok rahat ettim bu bir sene sonunda tekrarladı sivilcelerim ve yine kullanıcaz dediler bu durumu yaşayan var mı ?

Ne demek tekrarladı ? Doktor bana bir daha asla bu sorunun olmıcak dedi aha bi tırstım şuan Kaç mg kullandın günde ve ne kadar zaman kullandın canım ? Sivilcelerin ne durumdaydı peki ? Çok mu büyüktü ?

Ne demek tekrarladı ? Doktor bana bir daha asla bu sorunun olmıcak dedi aha bi tırstım şuan Kaç mg kullandın günde ve ne kadar zaman kullandın canım ? Sivilcelerin ne durumdaydı peki ? Çok mu büyüktü ?
benim de tekrarladı panik yapma:) ama benim çok üzüntülü ve sıkıntılı bir dönemde tekrar çıktılar. eskisi kadar olmasa da çıktı. su an 20 mg kullanıyorum. ilk kullanışımda 40 mg alıyorudum günde. rada dünya fark var onu soyliyim. 40 mg ile kesinlikle yan etkilerini daha çok yaşıyordum. dudaklarıma her dakika sürüyordum. şimdi saatte bir falan. ayrıca şu bir gerçek 40 mg kullanınca daha erken bitiyor tedavi. ama ben şu an için 20 mg den çok memnunum:) ve ilk 3 ayın biran önce geçmesini istiyorum:)

Sağol canım ben de daha önce tetradox tedavisi gördüm ama aynen üzüntülü zamanımda tekrar çıktı daha berbat şekilde. Şimdi işte Roaccutane başladım 22.gün inşallah geçer tamamen herkes soruyor noldu diye irinli falan değil böyle kırmızı leke gibi ama her yerde

canım tetradox gereksiz geliyor bana hatta roac hariç hepsi gereksiz geliyor. doktora gittiğimde bana yine antibiyotik verecekti cıldırdım resmen. hiç bir işie yaramıyor yalandan içicem boşa zarar görücem. roac. içerim en azında değer. benim de 22. günüm bu arada:) seninle aynı gidiyoruz. sen kaç mg kullanıyorsun ve yaşın kaç?

Günde 20 mg kullanıyorum 16 yaşındayım :)

Günde 20 mg kullanıyorum 16 yaşındayım :)
keşke senin yaşında olsaydım:) senden 10 yaş büyüğüm:) sakın bu ilaçtan korkma. walla ben severek içiyorum:) çok başarılı bir ilaç. benim akne problemim 22 yaşından sonra başladı. 23 te ağırlaştı bir sürü ilaç kullandım bana mısın demedi. roac kullandım. perfect oldu:) bu ikinci kullanışım hiç korkmuyorum. korkacak bişi yok zaten.

Çok sağol tahlil yaptırdım zaten korkmuyorum herkesin lafları saçma sapan inanmıyorum :) Ama bugünlerde biraz fazla yağlı yemek zorunda kalıyorum bizimkiler öyle yemek yapıyor zararı olur mu diyet gereksiz diyordu hekim önermedikçe ama ?

Bir de kesin geçer dimi yani

6 ay günde 40 mg kullandım sonra alerji yaptı ve 30 mg a düşürdük ,gözlerimin altında su dolu minik kesecikler çıkmıştı. total dozu tamamlamak içinde süreyi uzattık 1 ay kadardı sanırım. Sivilcelerim elmacık kemiğimin altından çeneme doğru olan bölgede var dı sadece ,buyuk ve iltihaplı değildi ,kızarık daha çok kistik ama regl zamanlarımda ve yaglı tukettıgımde ,yüzümü dermatolojık jellerle yıkamayı unuttugum anda iltihaplı agrılı bır hale gelıyordu,hormonlarımm normaldı, yumurtalıklarım da kistte yoktu . sonraki 5-6 ay rahat ettim . baktım gene kistik seyler olmaya basladı , aa sıcvılcelerın tekrar edıyor dedıler, ondan sonra tetradox.azıtro.benamcyn .ısotrexın vs vs busuru sey kullandım yok gecmıyor , ılaca tekrar baslıcaz dedıler ,yaz oldugu ıcın bunlarla ıdare et dedı doktorum bıraz daha gunes etkısını yıtırsın 40 mg la tekrar baslarız dedı.en son uludag unıversıtesı tıp fakultesınde kı doktorum %80 tedavı ımkanı sagladıgını ve tekrar edebılcegını soyledı kesın tedavı dıye dusunuytordum ben cunku ,etrafımda hep oyleydı ,kullananın cıldı mıs gıbı oluyordu ,şimdi tetradoxun bıtmesını beklıyorum .ve ısın ılgın yanı u an sadece sag yanak kısmımda var sol taraf cok guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…