• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaşlar ben de roaccutane kullanıyorum. 1 ay bitti, 2. ay içerisindeyim.
Doktor bana 10 mg'lık doz verdi, 12 ay kullanıcaksın dedi. Sizlerden neden farklı verdi dozumu tam olarak anlayamadım.
12 ay kullanan var mı aranızda benim gibi ?

Bu arada dozu çok hafif olduğu için, ne bir kuruluk yaşadım ne de başka birşey, sivilcelerimi kusuyor şuan cildim, oda normal zaten.
Acaba bu kusma dönemi daha mı uzun süreli olur dozu hafif olduğu için?

Bu arada çok garip bi şekilde, roacctane kullanmadan önce saçlarım avuç avuç dökülürdü, ama şimdi hiç dökülmüyor neredeyse. Doktorum saç dökedebilir tam tersi iyi de gelebilir demilşti. Çok şaşırdım. Eskisinden daha parlak saçlarım. Acaba aynı şekilde etki gören var mı? kısa süreli bi etkisi mi yoksa bu?

Hepinize geçmiş olsun.
Ilacını bitiirmiş arkadaşlarada tekrar geçmiş olsun demek istiyorum, darısı başımıza :) :KK54:
ciddi misiniz 2.gunum ve saclarim dokulecek diye neredeyse birakmayi dusunuyorum :(
lily, post: 35345845, member: 583178"]Arkadaşlar ben de roaccutane kullanıyorum. 1 ay bitti, 2. ay içerisindeyim.
Doktor bana 10 mg'lık doz verdi, 12 ay kullanıcaksın dedi. Sizlerden neden farklı verdi dozumu tam olarak anlayamadım.
12 ay kullanan var mı aranızda benim gibi ?

Bu arada dozu çok hafif olduğu için, ne bir kuruluk yaşadım ne de başka birşey, sivilcelerimi kusuyor şuan cildim, oda normal zaten.
Acaba bu kusma dönemi daha mı uzun süreli olur dozu hafif olduğu için?

Bu arada çok garip bi şekilde, roacctane kullanmadan önce saçlarım avuç avuç dökülürdü, ama şimdi hiç dökülmüyor neredeyse. Doktorum saç dökedebilir tam tersi iyi de gelebilir demilşti. Çok şaşırdım. Eskisinden daha parlak saçlarım. Acaba aynı şekilde etki gören var mı? kısa süreli bi etkisi mi yoksa bu?

Hepinize geçmiş olsun.
Ilacını bitiirmiş arkadaşlarada tekrar geçmiş olsun demek istiyorum, darısı başımıza :) :KK54:[/QUOTE]
Ciddimisiniz

bu kusma doneminden korktugum için kullanıp kullanmamak arasında kaldım bende :KK43:

Arkadaşlar korkmayın herkeste aynı etkiler olmuyor. Bende çok şükür kusma dönemi olmadı. Mesela çoğu kişinin yüzü soyulmuş kuruluk olmuş ama benim sadece dudaklarımda kuruluk oldu. Sanırım çok yağlı bir cildim var nedenini bilmiyorum ama aşırı kuruluk olmuyor. Fakatttt burun kanaması saç dökülmesi bel ağrısı da cabası .=)
Ben beşinci aydayım ilk önce roaccutune ile başladım üç ay kullandım fakat bildiğiniz üzere bu ilacın fiyatı biraz tuzlu o yüzden geçen ay acnegen yazdırmıştım aynı etkiye sahip diye. Fakat ben zayıf biriyim diye mi oldu bilmiyorum ama acnegen acayip derece de bel ağrısı yaptı. Sürekli belim ağrıyordu oturuncu felan.:KK43: Bu yüzden bana acnegen daha ağır geldi.:KK43: Tekrar roaccutune dönmek zorunda kaldım.:KK43:
Daha önce ikisi aynı mı diye soran arkadaş kimdi bilmiyorum ama benim tecrübelerime göre etkileri aynı ama bende yan etksi farklı oldu. Fakat daha önce acnegen kullananlarda böyle olmamış eczacı da öyle dedi.:KK43: Sonucunu bilmesem cidden çekilecek dert değil :) Neyse Allah yardımcımız olsun güç kuvvet versin bizlere.

slm arkadaşlar siteye yeni üye oldum. malesef ikinci kez roac kullanmaya başlıycam:( 2012de kullanmıştım. kullanırken ck zor bir dönem geçirmedim. 40 mg 6 ay kullandım. kilom 49 boyum 163 cm. ama hazirandan bu yana çok sivlcem çıktı. bunun tek sebebi mutsuzluk. çünkü hazirandan bu yana çok ama çok kotu bir dönem geçiriyorum. ne yaptıysam da geçmedi. o yuzden tekrar başladım. okulum olduğu için su an 10 mg kullanıyorum. bu derdin tek çaresi malesef roac. başka çözüm yok. diğerleri zaman kaybı. kullanmaya başlayalı bir hafta oldu. geçen kullandığımda sivilce artışı hiç yasamadım . pul pul dökülme de olmadı. sadece dudak kuruluğu ve yüzde ani kkızarma yanma hissi. bu arada kırmızı lekeleri dert etmeyin hepsi geçiyor. bir tane bile kalmıyor. ben şu an hem çalışıyorum hem de yüksek lisans yapıyorum. okul olmasaydı ilacı kullanmak umrum bile olmazdı güle oynaya kullanırdım. ama okuldakilerden çekiniyorum. çünkü yüzümü hiç sivilceli gormediler haliyle cekiniyorum. o kadar güzellikten nereye geldim:( su an yüzümde sivilceler kulaklarıma yakın bölgelerde, çenemde ve boynumda yer alıyor. yüzümün diğer kısımları perfect:) bir de gögüslerimde var minik minik en cok da o yüzden kullanıyorum çünkü çok sıkıldım. dekolte kıyafet giyemiyorum:) yakası biraz acık olsun kötü görünüyor.walla bu ılacı kullandıgım için çok mutluyum çünkü tek çözüm bu. başka yok. bir kaç dişini sıkarsın sonra harika bir cilt seni bekliyor. tek sıkıntılı yanı işte ilk bir kaç ay. keşke haziranda kullanmaya başlasaydım diyorum:(. sorularınız olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım:)

slm arkadaşlar siteye yeni üye oldum. malesef ikinci kez roac kullanmaya başlıycam:KK43: 2012de kullanmıştım. kullanırken ck zor bir dönem geçirmedim. 40 mg 6 ay kullandım. kilom 49 boyum 163 cm. ama hazirandan bu yana çok sivlcem çıktı. bunun tek sebebi mutsuzluk. çünkü hazirandan bu yana çok ama çok kotu bir dönem geçiriyorum. ne yaptıysam da geçmedi. o yuzden tekrar başladım. okulum olduğu için su an 10 mg kullanıyorum. bu derdin tek çaresi malesef roac. başka çözüm yok. diğerleri zaman kaybı. kullanmaya başlayalı bir hafta oldu. geçen kullandığımda sivilce artışı hiç yasamadım . pul pul dökülme de olmadı. sadece dudak kuruluğu ve yüzde ani kkızarma yanma hissi. bu arada kırmızı lekeleri dert etmeyin hepsi geçiyor. bir tane bile kalmıyor. ben şu an hem çalışıyorum hem de yüksek lisans yapıyorum. okul olmasaydı ilacı kullanmak umrum bile olmazdı güle oynaya kullanırdım. ama okuldakilerden çekiniyorum. çünkü yüzümü hiç sivilceli gormediler haliyle cekiniyorum. o kadar güzellikten nereye geldim:KK43: su an yüzümde sivilceler kulaklarıma yakın bölgelerde, çenemde ve boynumda yer alıyor. yüzümün diğer kısımları perfect:) bir de gögüslerimde var minik minik en cok da o yüzden kullanıyorum çünkü çok sıkıldım. dekolte kıyafet giyemiyorum:) yakası biraz acık olsun kötü görünüyor.walla bu ılacı kullandıgım için çok mutluyum çünkü tek çözüm bu. başka yok. bir kaç dişini sıkarsın sonra harika bir cilt seni bekliyor. tek sıkıntılı yanı işte ilk bir kaç ay. keşke haziranda kullanmaya başlasaydım diyorum:KK43:. sorularınız olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım:)
merhaba.öncelikle hepinmize acil şifallar.Benimde yuzumde yaz baslangıcında ramazanda hıc bısey yoktu.ne olduysa agustostan sonra basladı.suan benzamycn ve tetradox kullanıyorum ama bı yararını gormuyorum.yarın doktora gıdıcem bu ilacı kullanmak ıstıyorum ama kusma donemınden korkuyorum universiteye gıdıyorum bende okulda oyle dolasmak ıstmıyorum :(

ecrina kork kork nereye kadar doktor veriyorsa kesinlikle kullan. o ilacları cok kullandım. hatta doğum kont. bile kullandım. ama boş işler geçici çözüm. ve bence roac. daha tehlikeli bana göre. çünkü diane bütün dogamı bozdu. gögsümde kistler oluştu . roac. çok başarılı bir ilaç. üniverste için de altı ay idare edersin sonra sivilcesiz bir cilt. herkes kırmızı izlerden bahsetmiş ve korkmuş. o da geçiyor. benim erkek kardeşimde kullandı. yüzü berbattı. çok büyük sivilceler çıkardı. herkes yoldan cevirirdi ne oldu yüzüne diyerek. tedavisi biteli 3 yıl falan oluyor. yüzü bebek gibi çok güzel. hiç yağlanmıyor bile.

Merhaba. Ben 18 yasindayim, 5-6 yildir sivilceli bir cildim var. Neler neler kullanmadim ki... Hicbirinin de etkisini gormedim. Bu ilaci cok dusundum. Kusma doneminden, yan etkilerinden korktum. Ama artik basliyorum. Sanki normalde cildim cok mu iyi ki kusma doneminden korkacagim? Hic tanimadigim insanlarin aciyan gozle bakarak ay canim yuzun cok kotu olmus sunu sur bunu sur yok yumurta aki yok bilmemne yagi tavirlarindan o kadar biktim ki. Yuz kurumasina da katlanirim dudak catlamasina da. Bu yasta surekli makyaj yaparak disari cikmaya mecbur olmak daha zor bunlardan. Benim de universitede ilk yilim, hatta su an ilk haftam. Ilk yil cirkin gezer sonraki uc yil fistik gibi dolasirim ne olacak? Omur boyu sivilcelerle gezmekten daha mi kotu?

Bana bir doktor 40 mg bir doktor 30 mg verdi. 58 kiloyim bu arada iki farkli doktora gorundum yani. Ama hem 10 mglik olana para vermemek icin hem de acikcasi bu dertten olabildigincr cabuk kurtulmak icin 40 mglik kullanacagim. Yarin basliyorum. Nemlendiricim dudak kremim bir aylik ilacim hazir. Bir ay sonra giderim kontrole, doz dusurulur en fazla.

Sizlerden de mesaj bekliyorum. Bu ilac zor, birbirimize destek olalim.

Merhaba kızlar bu akşam itibariyle ben de kullanmaya başlayacağım ilacı.gunluk 50 mg verdi bana ve doktorum cok sogukkanlı ilk ay cok kuruluk olmaz dedi kusmada olmıyacak dedı bunun ıcın Aldactone diye bır ılac verdi.Dudaklarıma falan hıcbırsey vermedı nemlendirici olarak bepanthol verdi.ben dudagımıda nıvea falan nemlendirici ruj surucem ama ilk gunden.yeni baslayanlar soyleyebılır mı nasıl gıdıyo ilave sıvılcelerı cıktı mı ?

Merhaba kızlar bu akşam itibariyle ben de kullanmaya başlayacağım ilacı.gunluk 50 mg verdi bana ve doktorum cok sogukkanlı ilk ay cok kuruluk olmaz dedi kusmada olmıyacak dedı bunun ıcın Aldactone diye bır ılac verdi.Dudaklarıma falan hıcbırsey vermedı nemlendirici olarak bepanthol verdi.ben dudagımıda nıvea falan nemlendirici ruj surucem ama ilk gunden.yeni baslayanlar soyleyebılır mı nasıl gıdıyo ilave sıvılcelerı cıktı mı ?

Benim bugün 11.günümdü. Dudaklarımda hep krem vardı ama bugün yeni yeni kuruyor azıcık. Yüzümde pek kuruma yok.

50 mg çok değil mi ya ? Ben 20 mg kullanıyorum. Yeni sivilce çıktı. 2. Hafta alevlenme dönemidir. Ama şuan arkadaşlarım falan azaldığını söylüyor ben de görüyorum kabarıklıklar gitti gibi.

Ben 1 sene kullanıcam. Inşallah sizin de bizim de geçer :)

Benim bugün 11.günümdü. Dudaklarımda hep krem vardı ama bugün yeni yeni kuruyor azıcık. Yüzümde pek kuruma yok.

50 mg çok değil mi ya ? Ben 20 mg kullanıyorum. Yeni sivilce çıktı. 2. Hafta alevlenme dönemidir. Ama şuan arkadaşlarım falan azaldığını söylüyor ben de görüyorum kabarıklıklar gitti gibi.

Ben 1 sene kullanıcam. Inşallah sizin de bizim de geçer :)
İnşallah evet çok bide yüzümde sivilce yok yani bir iki tane sırtımda var doktor yüzünde falan hıc kusma olmıyıcak dedi baska bı ılac daha verdi ama bılmıyorum artık bugun ıkıncı gunumdu zaten hırbır degısıklı yok

kızlar hapın bitmesine 1,5 aydan az bi süre kaldı.zaten toplam tedavi sürem 4,5 aydı.3 aydan fazla oldu başlayalı yani.sivilcelerim baya azaldı ama benim yüzümde bugün yine bi sivilce çıkmış.hala devam ediyo yani.bu normal mi.
birde geçen ay kolestrolüm yüksek çıktı.az yükseldği için doktorum aynı dozda devam etti.bu ay kontrol yaptıramadım doktorum izne ayrıldığı için.daha fazla yükselmiş olabilir yani.bi sorun yaratır mı bu.bilgisi olan var mı.

kızlar hapın bitmesine 1,5 aydan az bi süre kaldı.zaten toplam tedavi sürem 4,5 aydı.3 aydan fazla oldu başlayalı yani.sivilcelerim baya azaldı ama benim yüzümde bugün yine bi sivilce çıkmış.hala devam ediyo yani.bu normal mi.
birde geçen ay kolestrolüm yüksek çıktı.az yükseldği için doktorum aynı dozda devam etti.bu ay kontrol yaptıramadım doktorum izne ayrıldığı için.daha fazla yükselmiş olabilir yani.bi sorun yaratır mı bu.bilgisi olan var mı.
ilk ayda falanda sivilceleriinde artış oldu mu peki

Benim de bugün 3. günüm. 40 mg kullanıyorum. Bende hiç içi dolu olan sivilcelerden çıkmazdı, şimdi bir tane alnımda iki üç tane de yanaklarımda çıktı. İlaç etkisini göstermeye başladı herhalde. İnşallah güzel olur her şey...

Benim de bugün 3. günüm. 40 mg kullanıyorum. Bende hiç içi dolu olan sivilcelerden çıkmazdı, şimdi bir tane alnımda iki üç tane de yanaklarımda çıktı. İlaç etkisini göstermeye başladı herhalde. İnşallah güzel olur her şey...
Benimde bugun ucuncu gunum ama hic bir etki yok ne dudaklarimda kuruma yuzumde biraz kuruma oldu sadece ilave hic sivilce cikmadi nedense

Benimde bugun ucuncu gunum ama hic bir etki yok ne dudaklarimda kuruma yuzumde biraz kuruma oldu sadece ilave hic sivilce cikmadi nedense

Tabii kisiden kisiye degisir etki sureleri ve cesitleri...
Bir de ben ilk iki gun yuzume gunde alti yedi kez nemlendirici suruyordum. Yuzum hic kurumadi ama artik sadece sabah oglen aksam surmeye karar verdim hatta belki oglen de surmem. Cildim biraz nefes alsin istiyorum. Nemlendirici su bazli da olsa gozenekleri tikayabilir.

Bir de ben ilk iki gun yuzume gunde alti yedi kez nemlendirici suruyordum. Yuzum hic kurumadi ama artik sadece sabah oglen aksam surmeye karar verdim hatta belki oglen de surmem. Cildim biraz nefes alsin istiyorum. Nemlendirici su bazli da olsa gozenekleri tikayabilir.
nemlendirici olarak ne kullaniyosun

nemlendirici olarak ne kullaniyosun

Back